homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sangerari intermenstruale

#1 2010-07-26 21:49:03

mac-mac
New member
Inregistrat: 2010-07-26

sangerari intermenstruale

Buna.as dori si un raspuns de la doctoressa deoarece sunt tare nelinistita.incerc sa spun totul cat mai pe scurt.iau anticonceptionale yasmin de cateva luni si totul a fost ok.in 17 (sambata) am uitat sa iau pastila si mi-am amintit in 18 seara,am citit prospectul si am aflat ca daca esti in a doua saptamana nu e problema daca o iei a doua zi.atunci la mine fiind a 11 pastila,deci a doua saptamana am luat 2 pastile odata,cea din 17 si 18.totul ok insa luni seara am inceput sa am o scurgere maronie,tare urata destul de abundenta.am crezut ca e doar o dereglare de la faptul ca am uitat o pastila si am continuat.insa deja pe joi era tot mai abundenta si rosie.exact ca menstra.apoi de vineri am decis sa opresc pilulele.azi,luni inca o am, e menstra in toata regula.vreau sa merg si la dr dupa ce se incheie sa pot face analize,insa pana atunci va rog sa imi spuneti ce ar putea fii.e grav?ati mai patit asa ceva?Multumesc anticipat.

#2 2010-07-26 22:02:16

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: sangerari intermenstruale

nu e nimic grav insa ar fi fost bine sa mergi sa intrebi medicul de planning de indata ce aparea singerarea, asa nu te-ai fi panicat.
Nu stiu la ce medic vrei sa mergi si pentru ce fel de analize, de singerat insa singerezi sigur pentru ca ai uitat pastila si, acum, pentru ca nu le-ai mai luat deloc(ceea ce e o mare greseala)
de aceea am 2 lucruri de zis.
1. atentie ca nu mai esti protejata contraceptiv deloc deci trebuie sa iei masuri eficiente(prezervativ)
2. mergi la un medic de planning, discuta cu acesta tot ce e de discutat in legatura cu contraceptivele, tine legatura cu el si asa vei fi ferita de stresuri inutile si de greseli de tipul celei de acum

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-07-26 22:08:06

mac-mac
New member
Inregistrat: 2010-07-26

multumesc mult pt raspuns.la dr ginecolog vroiam sa merg sa stiu ce se intampla pentru ca de la prima scurgere pana am oprit pastilele au fost 4 zile in care a fost tot mai abundenta.si acum trebuie sa astept pana la urmatoarea manstruatie si pot incepe din nou sa iau pastile?

#4 2010-07-27 11:45:31

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

In mod normal, asa e corect: sa reiei pastilele din prima zi a urmatoarei menstruatii.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2010-07-30 16:34:25

mada66000
Full member
Inregistrat: 2006-07-23

Vreau si eu o parere pana ajung la medic.Dupa mai bine de 10 ani de utilizare de AC Rigevidon fara nici o complicatie sau efect advers pana acum, ieri m-am trezit cu un spotting usor desi mai am de luat vreo 6 pilule albe din blister pana sa imi vina menstra.Am aceleasi simptome ca la venirea menstrei normale, adica usoara durere de spate si abdomen.Poate fi ceva grav?E ciudat pentru ca in 10 ani de zile nu mi s-a intamplat sa imi vina peste AC decat in ziua cununiei civile si atunci probabil din cauza emotiilor.Acum chiar nu am trecut prin nimic similar si ma pune pe ganduri situatia pana ajung la doctor.Pap l-am facut cam acum jumatate de an, iesise bine, echo abdominal la fel, analiza secretiei ok.Pastile din blister nu am omis sa iau in nici o seara.S-a intamplat poate in cateva zile sa le iau cu 2 ore mai tarziu decat ora normala insa de atatia ani nu am patit asa ceva .Un sfat va rog sau situatii similare?Va multumesc! nustiu

Ultima oara a fost editat de mada66000 (2010-07-30 16:42:10)

Publicitate

loading...

#6 2010-07-30 16:35:22

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

se mai intampla, ia-le in continuare si daca se repeta luna viitoare mergi la medic, s-ar putea sa fii nevoita sa le schimbi

#7 2010-07-30 16:40:53

mada66000
Full member
Inregistrat: 2006-07-23

Oricum le iau in continuare pentru ca ma simt minunat cu ele cu exceptia incidentului asta.Astept sa vad ce se intampla si oricum nu voi amana vizita la medic, insa astept sa imi treaca bucuriile astea sa imi fac si un control mai amanuntit.Multumesc de raspuns m-am mai linistit.tongue

#8 2010-07-30 23:13:32

deepsleep
Full member
Inregistrat: 2009-03-19

Poate imi raspunde si mie cineva. Avand in vedere ca am o problema similara am zis sa nu mai deschid alt topic. De aprox un an an trecut pe yasmin dupa ce ACurile pe care le luasem timp de 3 ani au fost retrase de pe piata. Initial m-am inteles bine cu ele, dar in urma cu 4 luni am uitat o pastila. Am luat pastila a 2-a zi, dar in luna respectiva mi-a aparut o sangerare cu o saptamana inainte sa termin blisterul. De atunci mi se intampla in fiecare luna, cu toate ca nu am mai uitat pastila. Care ar putea fi motivul? Sa fie oare nevoie sa schimb ACul?

#9 2010-08-02 12:10:35

alexyalexandra
New member
Inregistrat: 2010-07-19

ceau!cine poate sa ma lamureasca si pe mine va rog.am luat o folie yasmine inca din prima zi a ciclului totul ok,pana sa fac pauza de 7zile,atunci mi-a venit ciclu dupa 3 zile,dar 2zile mia curs mult f mult mergeam din 2 in 2ore la toaleta sa schimb tamponu ca daca nu ma patam.acum am terminat a 2a folie si mi-a venit ciclu astept sa vad cum este,deci ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este ca daca si de data asta curge atat de mult trebuie sa ma ingrijorez?si cand nu le luam imi curge mult dar nu asa de des mergeam,acum le iau ptr niste chisturi.multumesc

Ultima oara a fost editat de alexyalexandra (2010-08-02 12:11:57)

#10 2010-08-02 15:50:58

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

deepsleep, cel mai probabil va trebui sa le schimbi, mergi si vb cu un medic

alexyalexandra, ti-am raspuns dincolo, ai warn pt posturi multiple

#11 2011-03-03 12:29:51

wry.smile
Membru
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2011-03-03

Buna ziua,
am si eu o "mica problema", am 30 de ani iau anticonceptionale de aproape 9 ani de cand am un partener stabil.Pana acum probleme nu am avut probleme.Nu am uitat sa iau pastilele le iau aproape la aceeasi ora pana cand am terminat o folie si am uitat s-o iau pe urmatoarea.S-a intamplat acum 2 saptamani pe 16 februarie am luat ultima pastila la ora 22 din folie (am Rigevidon 21+7) si joi(17.02) la 22 trebuia sa incep noua folie, dar cum uitasem sa-mi cumpar am luat-o vineri 18.02 la ora 8 dimineata, azi m-am trezit ca am o "scurgere" rosiatica, mentionez ca pastilele le-am luat de atunci la ora obisnuita la 22 si in ziua de 18.02 am luat doua una la ora 8 dimineata (cea uitata) si una seara la 22 ora obisnuita, merg regulat la ginecolog (la 6 luni maxim 1 an) si fac analize de sange anual (pentru ca nu am probleme sa le fac mai des).Totusi ma sperie foarte tare scurgerea asta, nu e abundenta dar culoarea rosiatica ma sperie (nu e sange).E normala, sa fie din cauza pastilei uitate?Azi am fost sa-mi ia sange pentru analizele anuale(coincidenta) si am avut 4 fiole sa fie de la asta pentru ca dimineata nu aveam problema asta a aprut dupa ce mi-a luat sange?
Imi cer scuze daca m-am pierdut in amanunte inutile!
O zi buna!

#12 2011-03-03 12:34:29

heimdall
Diamond member

ai luat ok pastila, te-ai incadrat in cele 12 ore, deci nu e asta problema
s-ar putea sa fie spotting, fara un motiv aiurea, vezi daca se repeta si luna viitoare mergi la medic, poate e nevoie sa schimbi pastilele

#13 2011-03-03 14:28:39

wry.smile
Membru
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2011-03-03

Multumesc pentru raspuns!
Astep luna viitoare.

#14 2011-03-03 14:36:56

heimdall
Diamond member

cu placere smile

#15 2011-03-04 10:54:59

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

Buna fetelor. Revin cu o problema care nu prea-mi mai da liniste.
Azi trebuie sa incep a 4-a folie de anticonceptionale Jeanine ( le-am mai luat acum cativa ani, nu am avut probleme decat un spotting in primele 2-3 luni, ca si acum).
Pe parcursul celei de-a 3-a folie am fost racita si am luat destul de multe medicamente ( Nurofen, Theraflu, Algocalmin, etc si pentur un herpes Aciclovir pastile) insa nimic care sa interactioneze cu anticonc.(am tot stat si m-am gandit daca ceva din ce am luat ar putea afecta efctul pastilelor, insa nu cred). Am avut diaree, insa timp de 7 zille dupa nu am avut contacte sexuale. Pastilutele le iau cu mare atentie, zilnic, la aceeasi ora, nu am omis niciuna. Pe la a 15-16-a pastila din blister am avut o sangerare destul de abundenta, cu durerile specifice care a durat 4-5 zile. Am terminat blisterul, insa menstruatie pauza. Astazi trebuie sa incep o folie noua si sunt destul de ingrijorata de lipsa menstruatiei din aceste 7 zile de pauza. Contacte sexuale au fost.... (desi numai unul cu ejaculare in mine) deci ... am motive sa fiu ingrijorata? Pot fi insarcinata?
Cand ar fi in regula sa fac un test de sarcina?
Multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Pup

Ultima oara a fost editat de annna (2011-03-04 22:42:10)

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.