homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament cu interferon vs insarcinata

#1 2010-07-28 22:48:25

georgianatiti
New member
Inregistrat: 2008-12-27

Tratament cu interferon vs insarcinata

Buna tuturor!
Mi-e si teama sa va povestesc, sa nu va sperii si implicit sa nu ma demoralizez mai tare si sa ma apuce iarasi depresia; sotul mau este in luna a 10 cu tratamentul pentru hepatita C cu interferon si ribavirina, interferonul aduce modificari la nivelul celulelor corpului, implicit la nivelul spermatozoizilor. Virusul a iesit nedetectabil dupa primele 3 luni de tratament, iar cu analizele stam binisor, adica spre normal cu mici scapari. Eu sunt cu analizele la zi si sunt bune.
De 2 zile am aflat ca am ramas insarcinata, sincer nici nu stiu ce sa fac deoarece prospectul interferonului interzice acest lucru, iar un medic m-a speriat teribil astazi si mi-a spus "ca sigur produsul conceptiei noastre va avea malformatii genetice care nu garanteaza ca vor fi descoperite sau tratate pe timpul sarcinii".
Va rog mult ajutati-ma, sincer nu vreau sa renunt la copil si ma rog la Dumnezeu sa nu pateasca ceva, sa fie sanatos si sa creasca mare.
Cu mii de multumiri si multa sanatate!

#2 2010-07-28 22:53:08

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Tratament cu interferon vs insarcinata

las link doctoressei

#3 2010-07-28 23:09:13

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

georgianatiti a scris:

Buna tuturor!
Mi-e si teama sa va povestesc, sa nu va sperii si implicit sa nu ma demoralizez mai tare si sa ma apuce iarasi depresia; sotul mau este in luna a 10 cu tratamentul pentru hepatita C cu interferon si ribavirina, interferonul aduce modificari la nivelul celulelor corpului, implicit la nivelul spermatozoizilor. Virusul a iesit nedetectabil dupa primele 3 luni de tratament, iar cu analizele stam binisor, adica spre normal cu mici scapari. Eu sunt cu analizele la zi si sunt bune.
De 2 zile am aflat ca am ramas insarcinata, sincer nici nu stiu ce sa fac deoarece prospectul interferonului interzice acest lucru, iar un medic m-a speriat teribil astazi si mi-a spus "ca sigur produsul conceptiei noastre va avea malformatii genetice care nu garanteaza ca vor fi descoperite sau tratate pe timpul sarcinii".
Va rog mult ajutati-ma, sincer nu vreau sa renunt la copil si ma rog la Dumnezeu sa nu pateasca ceva, sa fie sanatos si sa creasca mare.
Cu mii de multumiri si multa sanatate!

din ce stiu eu sarcina este contraindicata in timpul tratamentului cu interferon pentru oricare dintre cei doi parteneri plus inca 6 luni dupa. este o scapare destul de serioasa a medicului care a prescris tratamentul pentru sotul tau sa nu va fi mentionat acest lucru. de altfel ai si citit pe prospect.

cu alte cuvinte exista un risc destul de mare pentru bebelus. parerea mea e ca ar fi bine sa discuti cu un infectionist si cu ginecologul pentru a evalua situatia. nimeni nu iti poate garanta ca va fi totul in regula. nu sunt eu in masura sa iti zic sa renunti la sarcina, departe de mine gandul, dar din pacate exista un risc ce nu poate fi cuantificat pe care nu il poti indeparta cu rugaciuni, trebuie sa incerci sa ti-l asumi. prin urmare eu cred ca trebuie sa evaluezi situatia foarte atent cu o echipa de medici si sa incerci sa iei cea mai buna decizie posibila in acest context.

iti doresc multa sanatate si putere!

later edit - asta nu inseamna ca nu sunt sanse ca totul sa fie ok. e vorba doar de existenta unui anume risc.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-07-28 23:11:38)

#4 2010-07-28 23:27:51

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

m-as risca sa spun ca nu sunt probleme...ar fi doar daca tu ai lua tratamentul cu pricina.
din cite stiu probleme sunt dar daca barbatul ia tratament specific pentru cancerul de prostata...altfel, nici un tratament al barbatului nu are efect teratogen asupra fatului
eu m-as ingrijora mai degraba cu privire la riscul de contaminare cu virusul hepatitei C

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-07-28 23:38:44

moksha
Hero member

in nici un caz nu vreau sa contrazic pe nimeni pentru ca probabil nu sunt in masura, dar sunt cateva tratamente ale barbatului care au efect asupra produsului de conceptie, printre care si acesta. stiu sigur ca pe sectia de infectioase li se mentioneaza clar si barbatilor sa evite contactele sexuale neprotejate in timpul tratamentului.

si informatiile de peste tot sustin ideea asta, ca de exemplu:

What is the most important information I should know about interferon alfa-2b and ribavirin?
You should not use this medication if you are allergic to interferon alfa-2b (Intron A) or ribavirin (Copegus, Rebetol), or if you have autoimmune hepatitis, severe liver or kidney disease, or a hemoglobin blood cell disorder such as sickle-cell anemia or thalassemia. Do not use interferon alfa-2b and ribavirin if you are pregnant, or if you are a man and your female sexual partner is pregnant.

Use at least 2 effective forms of birth control while either sexual partner is using interferon alfa-2b and ribavirin. Keep using 2 forms of birth control for at least 6 months after treatment ends.

Read more: http://www.drugs.com/mtm/interferon-alf … z0v0l5ut1N

desigur, asa cum am mai spus, nu e vorba de o situatie fara echivoc, de aceea am si propus un consult interdisciplinar. multe studii nu au evidentiat risc major, eu doar am mentionat ca exista un risc posibil.

inca o data sfatul meu este sa mergi la un infectionist, cu siguranta va sti cel mai bine ce e de facut. daca esti din bucuresti anunta-ma.

later edit - la fel imi cer scuze ca am o alta parere decat a doctoressei, dar transmiterea este improbabila, atata timp cat doar sotul tau este infectat si are valori nedetectabile. e timpul si pentru putina morala - nu neaparat pentru tine, pentru doctorii care nu v-au informat suficient - o sarcina trebuia planificata cu atentie..

sanatate multa!

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-07-28 23:41:44)

Publicitate

loading...

#6 2010-07-28 23:48:20

Al Pacino
Administrator

ma gindeam la riscul de a se contamina ea cu virusul cu pricina nu la transmiterea la fat...
Insa tu ai dreptate, infectionistul e cel mai in masura sa spuna ce si cum....
fireste, eu pot sa gresesc si evident ca pot fi contrazisa...doar ca eu asa stiam

#7 2010-07-29 08:38:17

georgianatiti
New member

Va multumesc pentru pareri, maine dupa amiaza o sa merg cu medicul meu de familie la un internist si sper ca totul va fi spre bine....

#8 2010-07-29 12:00:32

Al Pacino
Administrator

tinem pumnii

#9 2010-07-29 18:21:26

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

georgi, ce vesti ne aduci? puss

#10 2010-07-31 10:28:50

georgianatiti
New member

Buna dimineata!
Sa va spun ceea ce mi s-a explicat mie, sper sa fie un precedent bun pentru toata lumea cu recomandarea "asa nu".
Ieri pe seara impreuna cu medicul meu de familie am fost la un domn doctor  internist care are sotia epidemiolog, ce credeti ca mi-a spus, in conditiile in care participa la toate conferintele si simpozioanele care se pot tine pe probleme medicale, in tara si in strainatate.....transant si cu mult tact a spus: "nu sunt studii si comunicari care sa faca referire la efectul teratogen (producerea de malformatii) al tratamentului cu interferon si ribavirirna", iar pentru absolvirea de orice vina marii producatori de medicamente, in momentul in care pun la dispozitie prospectul medicamentului spre a fi aprobat de Ministerul Sanatatii si nu intruneste grila tip a acestuia conform legislatiei din Romania, trec simplu la capitolul SARCINA - nu se recomanda.
Din alte surse, domnul doctor imi tramsmite ca atata timp cat eu nu sunt purtatoare este "bine", doar ca lichidul seminal poate fi modificat si cu alte tratamente (de gripa, de alte infectii, ca exemplu mi-a dat polidinul care contine o cantitate mare de anticorpi), si aici vorbesc nu de cantitatea si morbiditatea spermatozoidului, ci de materialul genetic transmis, de compozitia ADN-ului.
Drept urmare, nu s-a exprimat clar ca ar fi un risc major si nici nu a luat o decizie cu privire la pastrare - renuntare la sarcina, doar a recomandat un control amanuntit la 6 saptamani, (cu mentiunea s-ar putea sa ajungi cobai).
Nu doresc nimanui sa treaca prin starile care le am eu de o saptamana si ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine, chiar ne dorim acest copil.
Cu multumiri pentru sprijin.

Ultima oara a fost editat de georgianatiti (2010-07-31 14:15:07)

#11 2010-07-31 10:39:32

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

georgi, sper sa fie totul bine puss  kram

#12 2010-08-03 14:02:35

moksha
Hero member

georgianatiti a scris:

Buna dimineata!
Sa va spun ceea ce mi s-a explicat mie, sper sa fie un precedent bun pentru toata lumea cu recomandarea "asa nu".
Ieri pe seara impreuna cu medicul meu de familie am fost la un domn doctor  internist care are sotia epidemiolog, ce credeti ca mi-a spus, in conditiile in care participa la toate conferintele si simpozioanele care se pot tine pe probleme medicale, in tara si in strainatate.....transant si cu mult tact a spus: "nu sunt studii si comunicari care sa faca referire la efectul teratogen (producerea de malformatii) al tratamentului cu interferon si ribavirirna", iar pentru absolvirea de orice vina marii producatori de medicamente, in momentul in care pun la dispozitie prospectul medicamentului spre a fi aprobat de Ministerul Sanatatii si nu intruneste grila tip a acestuia conform legislatiei din Romania, trec simplu la capitolul SARCINA - nu se recomanda.
Din alte surse, domnul doctor imi tramsmite ca atata timp cat eu nu sunt purtatoare este "bine", doar ca lichidul seminal poate fi modificat si cu alte tratamente (de gripa, de alte infectii, ca exemplu mi-a dat polidinul care contine o cantitate mare de anticorpi), si aici vorbesc nu de cantitatea si morbiditatea spermatozoidului, ci de materialul genetic transmis, de compozitia ADN-ului.
Drept urmare, nu s-a exprimat clar ca ar fi un risc major si nici nu a luat o decizie cu privire la pastrare - renuntare la sarcina, doar a recomandat un control amanuntit la 6 saptamani, (cu mentiunea s-ar putea sa ajungi cobai).
Nu doresc nimanui sa treaca prin starile care le am eu de o saptamana si ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine, chiar ne dorim acest copil.
Cu multumiri pentru sprijin.

ma bucur ca ti-a dat speranta. dar eu imi mentin  parerea, exista studii care sa sustina acest aspect, in toate tarile este trecut ca risc pentru sarcina, pentru ca el exista. imagineaza-ti ca aproape pentru nici un medicament nu se pot desfasura studii extinse privind sarcina, ca doar nu vrea nimeni sa fie cobai, asa cum ai zis si nu e nici etic. si exact cum tu insati ai spus, e vorba de risc, pe care tu il asumi sau nu. e normal ca tu sa vrei sa primesti doar vestile de acest tip, adica cele care iti spun ca e ok, dar eu imi mentin sfatul pe care ti l-am dat cu mult drag, mergi sa te vada un infectionist. e extrem de important, referitor si la infectia cu hep c a sotului, posibilitatea de transmitere etc sa discuti cu un infectionist. te rog tare mult sa faci asta.

nu e vorba oricum strict de riscul teratogen actual, e vorba de efectele pe termen lung, care nu pot fi cuantificate.

doctorii care se pricep cel mai bine la subiectul hepatita c si tratamentul hepatitei c sunt infectionistii, asa ca te rog mult mergi la un consult. daca vrei sa ma interesez eu pentru tine, la fel de bine pot sa o fac, numai sa imi dai un semn.

iti doresc mult succes, putere si sper sa fie totul bine.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.