Cum raman insarcinata mai repede
- clarisse
- New member
- Inregistrat: 2009-05-23
cum raman insarcinata mai repede
buna, luna aceasta am incercat sa raman insarcinata, insa nu am reusit, desi am facut teste de ovulatie Barza si in momentul in care mi-au aparut cele 2 liniute, am incercat sa concepem. am facut analizele uzuale inainte de sarcina si suntem ok. stiu ca sunt sanse slabe sa raman din prima luna, insa as vrea sa se intample cat mai repede. cum ma poate ajuta medicul sa raman mai repede, imi poate face niste teste ceva sa determine exact ziua ovulatiei? acidul folic te ajuta sa ramai mai repede? sau doar previne anomaliile? alte metode stiti? medicale ma refer. stiu ca nu trebuie sa ma stresez si tre sa las sa vina de la sine, dar e greu. multumesc.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
Re: cum raman insarcinata mai repede
de ce nu o luati voi la inceput fara stres, fara urmarirea periodei fertile? va iubiti mult si poate apare si bebe.
ca sa-ti raspund totusi la intrebare: medicul te poate ajuta sa afli ziua ovulatiei facandu-ti monitorizare echografica (foliculometrie). dar, cum ziua ovulatiei nu este aceeasi in fiecare luna, ar trebui sa repeti mereu monitorizarea ceea ce poate fi destul de incomod, costisitor, stresant. mai usor ( cred eu) ar fi sa incerci sa determini tu singurica ovulatia, folosind testele de ovulatie combinate cu metoda masurarii temperaturii bazale si urmarirea secretiei. uite ceva documentatie: http://www.feminitate.org/2009/01/fam-t … -bazala-2/ http://www.feminitate.org/2009/03/fam-m … ervical-3/ un site foarte fain unde ti se detecteaza ovulatia pe baza temperaturilor bazale: www.fertilityfriend.com (trebuie sa-ti faci cont)
e bine ca ai facut analizele uzuale dar e bine sa faci si altele: - hepatitetele, HIV, sifilis -examen secretie vaginala, culturi, chlamydia, michoplasma, ureaplasma si daca a trecut un an de la ultimul, examenul Papanicolau -anticorpi pentru CMV, toxoplasma, rubela, lysteria --daca nu ai facut deja, control ginecologic si echografie
unele sunt destul de scumpe dar este problema daca afli ca ai infectiile respective cand esti deja insarcinata. ideal este sa-ti verifici starea de sanatate inainte sa ramai insarcinata si sa tratezi inainte eventualele probleme
acidul folic ajuta in primul rand la evitarea defectelor neurologice la fat si se recomanda a fi luat minim 3 luni inainte de conceptie (si apoi pana la minim 12 saptamani de sarcina). sunt voci care sustin ca ar ajuta si la fertilitate dar eu nu stiu nimic concret...
mult succes
- clarisse
- New member
buna si ms mult ptr raspunsul detaliat. insa eu mi-am determinat ziua ovulatiei, cu ajutorul testelor barza. stiu sigur ca am incercat sa concepem exact in ziua ovulatiei - mi-a aratat si testul, iar ulterior mi-a venit menstruatia fix la 14 zile, deci eram clar in ziua ovulatiei.
nelamurirea mea este de ce nu am ramas, desi era ziua cea mai fertila? e cazul sa ma ingrijorez? sa fac investigatii la medic? ce analize pot face sa vad cat de fertila sunt?
am facut toate analizele mentionate de tine, mai putin listeria, micoplasma si ureaplasma, care nu mi-au fost recomandate de dr.
Ultima oara a fost editat de clarisse (2010-08-03 15:40:21)
- mikado
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-01-29
probleme iati faci daca au trecut 12 luni si nu ai ramas insarcinata..si atunci este cazul pentru investigatii suplimentare...si nu uita si STRESUL este un factor important care poate fi o piedica in venirea sarcinii ...asa cum a zis si Gargarita ...incercati sa va iubiti si sa va detasati un pic de problema asta
si nu este musai sa sa intample minunea daca ai avut contact in ziua ovualtiei...
.
- gargarita
- Moderator
clarisse a scris:buna si ms mult ptr raspunsul detaliat. insa eu mi-am determinat ziua ovulatiei, cu ajutorul testelor barza. stiu sigur ca am incercat sa concepem exact in ziua ovulatiei - mi-a aratat si testul, iar ulterior mi-a venit menstruatia fix la 14 zile, deci eram clar in ziua ovulatiei.
nelamurirea mea este de ce nu am ramas, desi era ziua cea mai fertila? e cazul sa ma ingrijorez? sa fac investigatii la medic? ce analize pot face sa vad cat de fertila sunt?
am facut toate analizele mentionate de tine, mai putin listeria, micoplasma si ureaplasma, care nu mi-au fost recomandate de dr.
asa este cum zice mika, nu este regula sa ramai din prima chiar daca ati facut sex fix la ovulatie si situatia ridica probleme abia dupa 1 an de incercari nereusite. eu dau obsesiv exemplul asta ( scuzati ) se face FIV cu ICSI ( se injecteaza spermatozoidul direct in ovul) si sansele de obtinere a sarcini sunt sub 50%. deci... concluzia cred ca e usor de tras. trebuie avuta un pic ( sau uneori mai multa) rabdare
stii ca ovulatia are loc la 12-48 de ore de la ULTIMUL test de ovulatie pozitiv, da?
- clarisse
- New member
gargarita a scris:stii ca ovulatia are loc la 12-48 de ore de la ULTIMUL test de ovulatie pozitiv, da?
cum adica ultimul? la mine a fost primul test pozitiv, adica: luni a iesit negativ, dar marti am avut doua liniute, iar miercuri am facut incercarea. miercuri nu am mai facut niciun test. trebuia facut si miercuri? dupa ziua de miercuri am mai incercat abia vineri. sunt f dezamagita, mai ales ca sotul urmeaza sa plece ptr o perioada mai lunga si as vrea f mult sa raman in urmatoarele 2 luni. oare un medic ma poate ajuta sa sporesc sansele avand in vedere ca am la dispozitie doar 2 luni? sper sa nu va stresez!
- gargarita
- Moderator
trebuia sa continui cu testele pana se negativau. ti-am zis cum te poate ajuta medicul, facandu-ti la cateva zile echografie ca sa estimeze momentul ovulatiei. dar la fel de bine puteti si voi sa faceti sex o data la 2 zile ca sa nu ratati ovulatia si aia este. in rest, nu stiu cum ar putea sa te ajute medicul, sincer. eventual sa-ti faca o inseminare
- clarisse
- New member
- gargarita
- Moderator
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|