homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele Yasmin si Ketokonazolul +Postinor2

#1 2010-08-08 08:12:54

lora_c10
New member
Inregistrat: 2010-08-08

Anticonceptionalele Yasmin si Ketokonazolul +Postinor2

Buna, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Iau Yasmin de ani de zile, miercuri noaptea pe 28 iulie am avut contact sexual cu prietenul , vineri am luat ultima pilula din blister. Dar problema este ca eu am fost in plin tratament cu ketokonazol, mi-am dat seama de risc abia duminica si atunci am luat si Postinor 2 , pe la ora 16,30 deci la un interval de aproximativ 84 ore, pilulele de postinor le-am luat amandoua de-o data ca sa fie doza de atac (asa m-am gandit). Saptamana asta ,miercuri trebuia sa-mi vina  in mod normal ciclul - in pauza cea de 7 zile -(care deja a si trecut), azi e duminica si nu imi vine ciclul. Ce se intampla? Sa-mi fi blocat ciclul postinorul sau sunt gravida din cauza ketokonazolului? Va rog sa ma ajutati ca nu stiu cand o sa-mi vina ciclul. Va rog mult.

#2 2010-08-08 16:08:08

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Re: Anticonceptionalele Yasmin si Ketokonazolul +Postinor2

Tot ce stiu este ca prostinor 2 te poate proteja daca il iei la maxim 72 de ore de la contactul sexual.
Am citit prospectul la celalalt medicament ketokonazol si scrie asa:''n cazul in care este necesara prescrierea ketoconazolului la femeile aflate la varsta fertila, este necesara excluderea diagnosticului de sarcina si utilizarea metodelor contraceptive in timpul tratamentului.'' Asa ca eu zic sa stai linistita si sa astepti calma sa iti vina menstratia.

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#3 2010-08-09 23:21:28

lora_c10
New member

Multumesc mult de sfat, mai linistit putin.

#4 2010-08-12 21:58:14

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

lora_c10 a scris:

Buna, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Iau Yasmin de ani de zile, miercuri noaptea pe 28 iulie am avut contact sexual cu prietenul , vineri am luat ultima pilula din blister. Dar problema este ca eu am fost in plin tratament cu ketokonazol, mi-am dat seama de risc abia duminica si atunci am luat si Postinor 2 , pe la ora 16,30 deci la un interval de aproximativ 84 ore, pilulele de postinor le-am luat amandoua de-o data ca sa fie doza de atac (asa m-am gandit). Saptamana asta ,miercuri trebuia sa-mi vina  in mod normal ciclul - in pauza cea de 7 zile -(care deja a si trecut), azi e duminica si nu imi vine ciclul. Ce se intampla? Sa-mi fi blocat ciclul postinorul sau sunt gravida din cauza ketokonazolului? Va rog sa ma ajutati ca nu stiu cand o sa-mi vina ciclul. Va rog mult.

cumsa fii gravida din cauza ketoconazolului?
el nu scade efectul contraceptivelor, prospectul zice doar ca, daca vrei sa iei ketoconazolo trebuie sa fii sigura ca nu esti gravida(nu ar fi bine pentru fat) si sa folosesti metode contraceptive eficiente asa incit sa te asiguri ca nici nu ramii....
asa ca pe viitor citeste cu atentie prospectul medicamentelor inainte de a te panica

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-08-13 10:25:39

lora_c10
New member

Multumesc de ajutor. E ok, mi-a venit ciclul dar in cantitati mici si cu intarziere.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.