homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Emigrare Canada

#1 2010-08-09 22:19:36

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Emigrare Canada

De curand am decis ca impreuna cu sotul si Luca, sa plecam din Romania... definitiv.
Am realizat ca nu am ce sa-i ofer copilului meu in aceasta tara... nu am perspectiva zilei de maine. Financiar, o ducem foarte bine si trebuie sa recunosc ca avem si pozitie sociala dar astea nu ma ajuta ... MAINE.

Revelatia am avut-o cand  m-am gandit la modul in care il voi educa pe LUca: il invat sa aprecieze valoarea, bunul-simt, respectul, increderea in ceilalti si in sistem si astfel SA-L "HANDICAPEZ" pe viata in aceasta societate sau sa-l invat sa fie "UN BAIAT DESTEPT" sa sa fie cat de cat fercit?!!! Varianta a doua din pacate (as zice) nu ne caracterizeaza, pt. ca si eu sotul am ost educati pe sistemul vechi.

Am tot citit ce inseamna Canada  si am realizat ca desi ne va fi greu la inceput, suntem datori sa incercam si speram.. sa si reusim.

Ce vad eu in ROmania acum si la fel va fi si maine:
- cand am nascut, am venit de acasa si cu ultima seringa desi cotizasem la sistemul de asigurari sociale
- la medic TREBUIE SA DAU SPAGA  ca sa se uite la mine desi eu si sotul cotizam lunar la stat circa 6500-7000 lei (ca nah... unii sunt cinstiti si pun toti banii pe hartie)
-pe litoral daca merg, ma imbolnavesc de ceea ce vad: preturi exorbitante si conditii medii
- la semafor vad soferi care deschid tacticos usa si scutura scrumiera sau arunca o hartie pe geam;
-la fiecare buletin de stiri vad cum nu se mai satura sa fure ai nostri alesi si ma intreb... de ce le tot permit sa faca asta... cotizand la un sistem bolnav;
- sunt satula de incultura, limbaj vulgar adus la rang de "DEX" sau de manelisti care sfideaza normele bunului simt;
- m-am saturat sa tot astept sa intre un Decebal Traian Remes la puscarie sau un Nastase sa fie penalizat...
- si sunt atat de multe incat nu mai merita sa le mai scriu pt ca le vedem cu totii

Vreau sa fac parte dintr-un sistem care sa ma merite, sa aprecieze ceea ce pot da si la randul meu... sa primesc in schimb: respect, bun-simt si mai ales DREPTATE.

Dupa acest discurs, vine si motivul deschiderii acestui topic, vreau sa-mi spuenti:
- ce ganditi despre acest sistem
- cati/cate vreti sa emigrati? Unde? De ce?
- oricine este din Canada sau vrea sa plece, sa ne povesteasca si noua/mie

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2 2010-08-09 22:27:46

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

Re: Emigrare Canada

multa bafta witty-ina
vezi ca este un forum chiar pt emigrare in Canada si acolo poti afla totul si poti vorbi cu oameni care au emigrat dar si cu oameni ca tine, care doresc sa emigreze

eu da, vreau sa emigrez si o voi face.motivele sunt multe.

#3 2010-08-09 22:59:37

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Witty, eu cunosc pe cineva care a locuit o perioada in Canada si acum are si cetatenie canadiana. Daca nu va grabiti (pentru ca nu vorbim foarte des), pot sa-l intreb ce si cum si sa-ti spun cum a fost pentru el.
Am o prietena care vrea sa se mute in Anglia. Prietenul ei e la facultate acolo si lucreaza si s-a dus si ea acolo. Acum, nu stiu daca e la fel si in Canada, insa daca nu te duci cu un contract de munca, cu o bursa, cu studii etc., nu stiu care e perioada maxima cat puteti sa stati. Ea nu poate sa se angajeze acolo daca nu e inscrisa la un curs (orice fel de curs) - asta ii da dreptul la munca si astfel la o sedere mai lunga.
Voi mergeti la sigur cu ceva? Un loc de munca sau ceva? Repet, nu am nicio idee daca e la fel si in Canada, dar am zis sa scriu ce stiu eu, poate te ajuta ceva din ce am scris

#4 2010-08-09 23:07:38

witty_ina
Sr. member

Dragelor, sunt un membru activ pe forumurile de specialitate dar as vrea sa aud si de la voi ce se poate.

Procedura de emigrare o stiu...vroiam doar pareri despre emigrarea in sine, despre Canada, despre cum e viata acolo, ce va lipseste, cum va petreceti timpul etc.... Topicurile de acest gen... oarecum personale, sunt mai rare.

LadyPink, Annabel... par

Nu mergem la un job deja aranjat... de fapt nu mergem  la nimic exact pt inceput: stiu doar ca vom avea bani mai multi pt inceput, stiu ca intr-o perioada scurta /f scurta imi pot echivala studiile (diplomele sunt recunoscute acolo) astfel ca imi pot face meseria de profesor mai deaparte. In plus, sotul are sanse f mari sa gaseasaca un job f bun: il ajuta calificarea.

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-08-09 23:10:39)

#5 2010-08-09 23:23:50

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

hmmm, in canada nu stiu pe nimeni care sa fi plecat dar in schimb am destule cunostinte care au plecat in diferite tari din vest. Primul lucru care l-am remarcat este ca si-au schimbat foarte mult conceptia despre viata si despre cei din jurul lor. Respectul fata de aproapele primeaza in orice situatie.
Banuiesc ca si canada este o tara comparabila cu cele din vestul europei.

Parerea mea este ca o decizie de genul asta este greu de luat dar si daca v-ati hotarat sa plecati si credeti ca acolo o sa aveti parte de o viata mai buna, atunci merita incercat.
Din punctul de vedere al copilul, cu siguranta educatia primita acolo va fi net superioara celei primite in Romania.
Si pentru cei care spun ca in afara nu se face carte, pot sa spun cu mana pe inima ca in Romania nu se face carte. In Romania se face toceala si teorie de 2 lei care mai departe nu te ajuta nicaieri. Ajungi la locul de munca si nu stii nimic.
Sistemul scolar este foarte bine pus la punct in tarile vestice si este orientat spre practic, nu teoretic. Teoretic se face la nivel de master-doctorat. Pana atunci inveti sa pui in practica orice, sa iti folosesti imaginatia.
Din punctul de vedere al sistemului sanitar, platesti extrem de mult dar si calitatea serviciilor este pe masura. Orice analiza este recoltata direct de doctorul curant, in nici un caz de asistente sau cum mi-a povestit mama ca a patit ultima data la un laborator...receptionera dupa ce i-a luat datele, i-a recoltat si sangele fara macar sa-si puna manusi  mad

Trebuie sa va ganditi bine ce va leaga de Romania. Acum ganditi la rece pentru ca nu sunteti in situatia sa fiti departe de apropiatii vostrii, dar pe viitor situatia va fi la fel?! Stiu ca exista avioane care sa va aduca oricand in tara, dar asta implica timp si programare.
Ati fost plecati pentru o perioada mai lunga din tara si sa fiti pusi in situatia sa vb in engleza sau franceza mereu?! Poate fi asta un obstacol in acomodarea voastra intr-o tara noua, oameni noi ?!

sunt destule intrebari la care nu te gandesti cand esti in tara dar o data ce ai ajuns pe meleaguri straine te dai cu capul de ele si atunci vrei nu vrei trebuie sa le gasesti raspunsul

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

Publicitate

loading...

#6 2010-08-09 23:44:08

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

iti doresc bafta witty! impartasesc aceleasi nemultumiri. eu sper sa plec pana ma trece vreun gand sa fac un copil, ca decat in tara asta, mai bine nu il mai fac.

de ce nu incercati sa va gasiti deja un job. macar el, daca spui ca are o calificare care l-ar ajuta. sa mergeti cat de cat la ceva sigur, mai ales ca aveti un copil.

#7 2010-08-10 07:55:17

annabel
Diamond member

este cineva de pe forum in canada acum.cel putin asa am inteles eu

#8 2010-08-10 08:01:07

Kleo
Insomniac member
Inregistrat: 2007-12-26

Cred ca e una din mamici.Flowerpot parca?

Keep trying! Maybe you'll succeed!

#9 2010-08-10 08:02:46

annabel
Diamond member

da

#10 2010-08-10 09:34:08

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

witty, eu am o prietena care a emigrat in Canada in 2006 impreuna cu sotul ei. ce pot sa-ti spun despre ea este faptul ca are o calificare mai ... ciudata, sa zic asa, adica nu recunoscuta pe de-a intregul si nici cautata. nu conteaza acum ce anume, ideea este ca nu a muncit acolo cu exceptia catorva luni (3-4 parca) - nu a dorit sa accepte un job sub nivelul ei. lucreaza doar sotul ei (ceva legat de calculatoare) iar din primavara si-au cumparat casa!!!! am vazut poze, casa e frumoasa, spatioasa, au si renovat-o dupa ce au cumparat-o. masina au de mult timp.
toate astea in conditiile in care au plecat de aici cu extrem de putini bani!
in concluzie: prin alte locuri poti realiza ceva daca muncesti. aici....

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#11 2010-08-10 11:55:54

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

ina, din momentul ?n care am rămas gravidă și am realizat că ?n rom?nia copilul meu riscă să ajungă, datorită mediului, o ființă la fel de vulgară ca toți adolescenții și mai ales adolescentele pe care le văd pe stradă, că nu va beneficia de un sistem de ?nvățăm?nt pertinent, pt că nimănui nu-i mai pasă de educație ?n rom?nia, dar mai ales din cauza drepturilor care deja ni s-au furat cu maximă nesimțire, ca să acopere găurile făcute de evaziunea fiscală de la orice nivel, am decis și noi să plecăm după ce voi naște și se face fata un pic mai mare

tot ce ne dorim este să ajungem ?ntr-o țară cu climă diferită de a rom?niei, unde iarna să nu fie zăpadă și temperatura să nu scadă sub 10-15 grade, c?t despre restul ne vom ocupa concret, odată ce alegem țara. cu siguranță nu vom mai răm?ne aici mai mult de 2 ani, ?ncep?nd din momentul de față
va fi cumplit de greu pt că nu ne vom mai vedea familiile cu lunile, poate ne vom ?nt?lni doar o dată pe an, dar acum copilul nostru și familia formată din noi trei a trecut pe primul plan, cu mult ?naintea familiilor pe care le lăsăm ?n urmă.
nu plecăm să facem menajul sau zidărie, ori muncă la metrou și poate asta ne va ține mult pe loc, pt că e extrem de greu să găsești un job corespunzător educației tale, ?nsă vom face tot posibilul să ne realizăm dorința

Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-08-10 11:56:38)

#12 2010-08-10 13:06:08

witty_ina
Sr. member

Ma bucur ca imi impartasiti opiniile si ma bucur si mai tare ca aveti spirit de reactie intr-un el sau altul.

Pink, eu vorbesc mai mult limbi si am avut ocazia sa stau perioade mai lungi inconjurata de "o alta limba". Iti trebuie vointa si perseverenta si amia les... sa pui in balanta ce ai aici cu ce ai putea avea in alta parte. Limba poate fi un impediment dar doar la inceput... si asta pt ca oricine poate invata o limba straina.

Pink, am gandit la rece amandoi si NU AVEM DUBII  (asta ma cam sperie putin, totusi). Ma uit la Luca si realizez ca facem totul pt. el ... pt ca lui i-ar fi bine.

Sunt cadru didactic si va spun cu mana pe inima: NU MI-AS DA COPILUL LA SCOALA AICI!!!

Fallen http://www.diseara.ro/ro/conversatii/viata-asa-cum-este-1/emigrare-germania-929
         http://www.ambasada.ro/subpagini/11/emigrare.html
         http://forum.e-migrant.ro/
         http://www.e-migrant.ro/forumuri_arata_ … subject=39
       http://www.bukarest.diplo.de/Vertretung … seite.html (SITUL AMBASADEI) 

sper sa te ajute  par

Lavinia, e mai greu sa gasesti intai job si abia poi sa pleci. In prumul rand, angajatorul trebuie sa "umble" pt a te aduce si multi nu au accepta asta, iar in al doilea rand, sunt mai complicate procedurile de aducere a familiei, de a deveni rezident permanent...

Adina, acolo poti cumpara un ap. f frumos cu 100.000, iar o casa cu 150.000-200.000 ... preturi ca aici totusi... dar nu pot compara Canada cu Romania, Montreal cu Bucuresti. Ipoteca e  de 1000-1500 cad/luna (ca si la noi aproximativ) dar altfel o simti dintr-un salariu de 3000 cad si o alta rata a dobanzilor

Annabella, pe masura ce trece timpul, se inaspresc conditiile de emigrare, de obtinere a rezidentei etc. asa ca aveti grija. De eg. Pt Canada, partea engleza (unde vroiam sa emigram) erau agreate anumite meserii in care se incadra si sotul si eu dar acum 1 luna si ceva au schimbat lista si acum nu ne mai incadram niciunul. Am vazut ca au mai modificat si in ian. 2008... sper sa nu mai modifice pana plecam si noi

E adevarat ca e mai greu cu cei ramasi aici... dar asa cum am spus: pui in balanta. Pt mine binele copilului surclaseaza si sentimentele pt mama si tata. Eu si asa imi vad parintii de 1-2 ori pe ani si ei sunt in Focsani ...

#13 2010-08-10 13:11:19

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

da, asta cu meseriile poate fi o mare problemă, mi-e și teamă să mă g?ndesc. dar poate vom avea ceva noroc. momentan nu vrem să ne g?ndim la nimic concret tocmai din cauza sarcinii. să vină copilul pe lume și apoi luăm decizia, c?nd și unde plecăm

voi ce faceți acum? continuați cu canada, ?n ciuda modificărilor din lista de meserii?

#14 2010-08-10 13:15:39

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

Eu as pleca fara doar si poate , numai sa plec din tara asta  neutral  trebuia sa plec in state dar am avut niste probleme si nu mai pot acum ...dra macar in Spania si tot plec ...e alta viata nu se compara  smile

..be the best ...fuck the rest smile))

#15 2010-08-10 13:31:43

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Vazand niste exemple concrete si grave de probleme in sistemul de sanatate din Romania, in cazul in care as ramane gravida, asta ar fi primul impuls spre o alta tara. Incepe sa-mi fie foarte, foarte teama de posibilitatea unei sarcinii pentru ca, chiar daca iti faci toate controalele si chiar extra, din cauza serviciilor medicale de la noi, e posibil sa ai o extrem de mare surpriza neplacuta atunci cand copilul se naste. Ori asta ma sperie ingrozitor! Daca as avea posibilitati materiale, as face monitorizarea sarcinii in afara Romaniei. Sa te fereasca Dzeu sa ai un copil cu probleme in Romania, sansele sa-l lase pur si simplu sa moara sunt infiorator de mari!

#16 2010-08-10 13:33:36

ioana_4
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-13

asa e lady neutral si doamne fereste sa ai o boala grava, mori cu zile la noi, pe cand in afara ai reale sanse de vindecare
deci, da, daca as avea posibilitatea sa emigrez, as face-o in primul rand sa scap de sistemul nostru sanitar

#17 2010-08-10 13:52:42

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daca ar fi sa emigrez m-as gandi serios la Australia
in Canada mi se pare prea frig tongue

#18 2010-08-10 13:55:41

witty_ina
Sr. member

Annabella, nu putem merge pe partea engleza tocmai pt ca nu ne incadram ca meserii ( niciunul dintre noi nu are o meserie de care sa aiba ei nevoie ACUM) asa ca mergem pe Quebec (partea franceza). Aterizam acolo unde stam putin (cateva zile sau poate 1-2 luni... pana ne "dumirim" ce ne-a lovit). Daca se intampla ceva deosebit in acest timp (sotul sa gaseasca f repede ceva... ) ramanem aici... daca nu... mergem spre Edmonton/Alberta (o zona f bogata si cu salarii bune... plus ca e partea engleza).
Daca aplici pe Quebec, ambasada iti da viza pt asta dar tu poti ateriza in oricare din provincii.

Deocamdata adunam actele pt a trimite dosarul 1.

Lady, ai dreptate. Din pacate aici am ajuns...

Youn_and_Me, iti tin pumnii... de fapt tin pumnii tuturor celor care vor sa plece...

Camish, acolo ai criterii stricte de varsta: maxim 35 ani (sotul nu se mai incadreaza... ca ar fi fost IDEAL pt noi)

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-08-10 13:57:52)

#19 2010-08-10 14:00:29

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

Multumesc witty , mult noroc si voua sa va realizati visul ...merita osteneala clar.
Lady cate dreptate ai din pacate ..in Romania mori cu zile  neutral

..be the best ...fuck the rest smile))

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.