homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

E nevoie sa iau pilula de a doua zi?

#1 2010-08-11 20:47:26

Carrinna
New member
Inregistrat: 2010-02-01

e nevoie sa iau pilula de a doua zi?

am si eu o problema.
dupa 6 luni de anticonceptionale Karisa, am facut pauza o luna, cum trebuia. Insa azi de dimineata, in ziua in care trebuia sa imi vina menstruatia, dupa luna de pauza, am facut sex neprotejat (nu a terminat inauntru, iar mie mi-a venit mai pe seara). Stiu ca daca incep din prima zi a menstruatiei sunt protejata, dar am luat prima pastila din folie la cateva ore dupa actul sexual. Credeti ca ar trebui sa iau, pt orice eventualitate pilula de a doua zi sau sunt protejata?

#2 2010-08-11 20:59:55

anka9mai
Hero member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-03-28

Re: e nevoie sa iau pilula de a doua zi?

eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji...dar mai asteapta pareri si de la alte fete

Ultima oara a fost editat de anka9mai (2010-08-11 21:00:17)

pc  pc

#3 2010-08-11 21:09:29

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

si eu as spune sa nu o iei wink

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#4 2010-08-11 22:38:02

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

si eu sunt de parere ca nu e nevoie de pilula de a 2-a zi.

Iubesc si sunt iubita

#5 2010-08-11 23:27:28

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Teoretic, si cand le incepi din prima zi de menstruatie, ac isi fac efectul de la 4 ore + dupa ce le iei. Adica e bine sa ai contact sexual neprotejat dupa 4 ore de cand ai luat prima pastila (cel putin stiu ca asa zicea si doctoressa pe aici).

Pentru ca e posibil ca tu in astea 7 zile sa ovulezi si avand deja spermatozoizi, sa ramai insarcinata. Ca AC isi fac efectul dupa absorbtie. Adica ideea e ca ele incep sa ingroase mucoasa si sa impiedice ovulatia dupa ce inghiti prima pastila, iar tu deja sa niste spermatoizi care sa se plimbe pe acolo (dat fiind ca atunci cand iei AC nu este obligatoriu sa nu ovulezi). Sansele sa ramai sunt oricum minime, dat fiind ca ai avut contact sexual in prima zi de menstruatie.

Publicitate

loading...

#6 2010-08-12 07:39:09

daenarys
Vizitator

cand incepi ac din prima zi de menstra esti protejata de o sarcina tocmai de organismul tau pt.ca in alea 7 zile nu ai cum sa ovulezi.Coc asta fac si foarte bine suprima ovulatia si ingroasa si mucusul cervical.in pp cand iei COC nu ovulezi decat daca faci o greseala de administrare in rest ele isi fac treaba destul de bine.la minipilule se schimba situatia

#7 2010-08-13 15:55:35

AyraBlack
Sr. member

Ziceam pentru ca eu una am ovulat de la ele in conditiile in care nu am facut nicio greseala de administrare; iar cand mi-am intrebat medicul, a spus ca nu este obligatoriu sa nu ovulezi cand iei AC, in proportie de 90 si ceva % asa se intampla, dar nu este o regula...

Banuiesc ca si de aceea esti protejata din prima zi de menstra, la 4 ore dupa luatul pastilei, si nu in prima zi de menstra in general ... cel putin la mine in prospect scrie ca esti protejata din prima zi de menstra dupa ce se absoarbe pastila ..

#8 2010-08-13 15:57:49

daenarys
Vizitator

Ayra,cum ti-ai dat seama ca ai ovulat?

#9 2010-08-13 15:59:16

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu e chiar asa, dae, eu le-am luat intotdeauna corect si am facut echo si aveam niste foliculi foarte frumosi, ovulam bine-mersi
se poate sa ovulezi si in cazul asta efectul contraceptiv consta in ingrosarea mucusului cervical si impiedicarea implantarii ovului, chiar daca e fecundat, fiindca endometrul e foarte subtire

#10 2010-08-13 16:00:44

daenarys
Vizitator

heim,si eu am foliculi.dar pt.psihicul meu refuz sa ma gandesc ca am eliberat un ovul neutral

#11 2010-08-13 16:01:17

heimdall
Diamond member

mi-a confirmat si doctorita ca e clar ovulatie...
care e problema ? oricum si fara contraceptive ovulul nefecundat se elimina, nu ?

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-08-13 16:02:15)

#12 2010-08-13 16:04:04

AyraBlack
Sr. member

E exact cum zice heimdall.

D-aia "carinnna" de mai sus trebuie sa ia pastila de a doua zi. Pentru ca e posibil sa ovuleze, si ovulul sa se prinda de endometru pana sa apuce AC sa ingroase mucoasa si sa subtieze endometrul.

#13 2010-08-13 16:04:19

daenarys
Vizitator

a da acum imi dau seama ca daca se ingroasa mucusul spermatozoizii nu pot sa fecundeze nimic smile
eu la ultimele eco eram plina de foliculi smile

#14 2010-08-13 16:06:49

heimdall
Diamond member

da, doar ca atunci cand nu luam AC puteam sa-ti spun si ziua si ora cand ovulam, iar acum nu simt nimic  neutral

#15 2010-08-13 16:08:00

daenarys
Vizitator

eu in pauza aia de 4 luni mi-am dat seama exact cand ovulam smile

#16 2010-08-18 22:10:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

atentie!
Pastilele contraceptive combinate suprima ovulatia...altfel spus, NU OVULEZI DELOC ATUNCI CIND IEI CONTRACEPTIVE COMBINATE.
evident ca e firesc sa ai pe suprafata ovarelor foliculi ovarieni in diverse stadii de evolutie, asta nu inseamna deloc ca vei ovula din ei atita timp cit iei contraceptive
In ceea ce priveste intrebarea care a deschis topicul asta, evident ca NU era deloc cazul de pastila de a doua zi...
sunteti toate minunate si va multumesc din suflet pentru nepretuitul ajutor pe care mi-l dati aici pe forum insa va rog din suflet nu inventati reguli inutile si nu imprastiati zvonuri alarmiste

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#17 2010-08-19 07:48:27

daenarys
Vizitator

doctoressa a scris:

atentie!
Pastilele contraceptive combinate suprima ovulatia...altfel spus, NU OVULEZI DELOC ATUNCI CIND IEI CONTRACEPTIVE COMBINATE.
evident ca e firesc sa ai pe suprafata ovarelor foliculi ovarieni in diverse stadii de evolutie, asta nu inseamna deloc ca vei ovula din ei atita timp cit iei contraceptive

In ceea ce priveste intrebarea care a deschis topicul asta, evident ca NU era deloc cazul de pastila de a doua zi...
sunteti toate minunate si va multumesc din suflet pentru nepretuitul ajutor pe care mi-l dati aici pe forum insa va rog din suflet nu inventati reguli inutile si nu imprastiati zvonuri alarmiste

stiam eu bine smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.