homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hirsutism

#1 2006-11-23 20:25:42

kat
New member
Inregistrat: 2006-11-23

hirsutism

Hy! Am cautat despre acest subiect si pe forum doar ca nu am gasit cine stie ce sau nu exact ceea ce ma intereseaza pe mine,vreau sa stiu exact ce este si cum se manifesta fiindca ma tot cautat pe net info despre parul care apare unde nu ar trebui si totusi parca am inca nedumeriri.Stiu ca paote fii un sindrom al ovarelor polichsitice sau a unei secretii mai mari de hormoni andorogeni.Probl mea este urmatoarea:pe langa puful ceva mai evident deasupra busei superioare,pe care de altfel il iau de la 14 ani am obs si faptul ca la fel niste firisoare,subtiri si fine mi-au aparut si pe barbie..a si sa nu uit de minunatele fire de pe san!Se poate numi hirsutism sau este doar o pilozitate ceva mai excesiva?Am foat la ginecolog si nu am chisturi sau altceva de genul acesta si doctorita mi-a prescris yasmin,ma va ajuta la ceva?Eu i-am spus si doctoritei despre probl asta si mi-a spus ca in principiu tine de fiecare femeie cum se ingrijeste si ca nu ar trebui sa-mi fac griji.Are dreptate?

#2 2006-11-23 23:02:09

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

Re: hirsutism

eu i-as zice doar pilozitate oarecum excesiva...  hirsutismul inseamna par mult in exces (aveam o colega in liceu care avea pe spate "blanita")

Nobody home

#3 2006-11-24 10:24:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Hirsutism=Hipertricoza=Creştere anormală de păr pe faţă, pe corp şi pe membre, în special la femei, datorită unor tulburări endocrine, cu distributie si aspect masculin.
Asadar, nu se refera la citeva fire de par subtiri, ci la cele groase, tipic masculine

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2006-11-24 21:18:07

kandy
New member
De la: Pitesti
Inregistrat: 2006-11-19

am mai scris un subiect referitor la parul de pe fata intr-un alt mesaj la anticonceptionale, nestiind ca aici se dezbat astfel de subiecte. asa...si v-am scris "daca de la antibebe poate aparea par pe fata"...mi s-a raspuns ca nu. dar daca ai parul mai accentuat pe sani? oare este pilozitate sau hirsutism? Am zis ca o sa merg la endocrinolog sa depistez ce e cu parul de pe fata... dar de abia maine sunt programata. va anunt ce diagnostic imi pune.

mai am o prietena care are par excesiv pe fata in zona barbiei si peliciunilor si doctorita la care merg eu a fost si ea si i-a spus ca este vorba de pilozitate si ca are gladele suprarenale dereglate. i-a dat un tratament cu un medicament care se gaseste numai in strainatate, o pastila pe zi timp de 3 luni. a zis de altfel ca nu o va ajuta sa-i cada parul, doar i-l va stopa, insa acel par se poate inlatura prin produse cosmetice. concluzie: daca apare par pe fata sau sani trebuie sa mergem din timp la medic pentru ca altfel riscam sa devenim maimute big_smile

#5 2006-11-25 13:19:49

kat
New member

multumesc de raspunsuri.....kandy m-ai speriat,sper ca nu e cazul!ce-i drept de mult timp ma bate gandul sa ma duc la un endocrinolog sa vad despre ce e vb.

Publicitate

loading...

#6 2006-11-26 02:20:38

kandy
New member

da...mergi la endocrinolog si o sa-ti dea analize. daca e cazul de hirsutism este bun si anticonceptionalul diane 35, dar sa nu se ia fara recomandarea dr. smile

#7 2006-11-26 02:23:09

kandy
New member

apropo de programarea la dr. endocrinolog. azi am fost si mi-a dat 3 analize de facut sa vada daca este vreo dereglare a glandelor suprarenale...o sa merg cu rezultatul de abia peste 2 saptamani ca dr este din buc si vine o data la 2 saptamani. si mi-a zis ca in functie ce imi iese la analize imi va da tratament daca este cazul. si mi-a amintit ca diane 35 este un bun anticonceptional. big_smile

#8 2006-11-26 09:34:55

kat
New member

diane 35 nu trebuie folosit ca anticonceptional din cate stiu eu ci mai mult pt alte probleme medicale..ma rog o sa ma duc probabil curand:) sa-mi fac cateva analize desi sincer nu cred ca e cazul meu
dc te intereseaza sa stii mai multe citeste astea....eu am gasit ceva raspunsuri;) http://www.emedicine.com/derm/topic472.htm , ceea ce ma face sa cred ca in cazul meu e vb mai mult de "mostenirea genetica"

#9 2006-11-26 21:39:50

kandy
New member

da. ai dreptate ca este bun mai mult pe probleme medicale, dar este bun si ca anticonceptional. eu l-am folosit acum 5 ani timp de vreo 6-7 luni si mi-a mers super. nu am avut nici o problema din cauza lor. sa raman insarcinata in nici un caz. mi-a facut foarte bine. problema mea cu acneea si cu parul gras  mi-a rezolvat-o. nu am putut sa deschid pagina, dar eu nu cred ca este hirsutism. si...sa stii poate fi si mostenire genetica pt. ca si eu am mostenit ceva genetic de la mama...nu dau nume big_smile. oricum o sa-ti spun ce mi-a gasit mie dr. de endocrinologie si eventual si tratamentul. daca te intereseaza dr la care am fost eu...este din Buc. dar vine si la pitesti. Suta Alina.

#10 2006-11-27 10:27:12

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

acum poti deschide pagina. cand mai postati linkuri, lasati pauza si inainte si dupa link, altfel il ia cu virgule, puncte si ce mai puneti voi acolo.

Nobody home

#11 2006-11-27 17:51:55

kandy
New member

ok. merci. l-am deschis. am citit, chiar daca a fost scris in engleza, am inteles despre ce e vorba.

#12 2007-01-02 00:38:24

kandy
New member

referitor la problema legata de parul aparut pe fata, tin sa spun ca mi-am facut cele 3analize
la DHEA-S (dedidroepiandrosteron - sulfat) si mi-a iesit 216,3 mg/mL si valorile normale sunt intre 148-407.
O alta analiza este 17 - OH- PROGESTERON Elisa si a iesit 1,88 mg/mL si valorile normale sunt:
faza foliculara : 0,1-0,8
faza luteala: 0,6-2,3
ovulatie 0,3 -1,4
sarcina trim III : 2,0 - 12,0
Ultima analiza este TESTOSTERON Liber Elisa kit 2 si a iesit 0,013 nmol/l ...
valorile normale    femei : <0,014
                           contraceptive orale : 0,001 - 0,0069
daca poate sa-mi spuna cineva daca este bine sau nu.
doctorita mi-a recomandat tot diane 35 si a zis sa merg cu ele 3 luni dupa care merg din nou la control.
oare o fi ok? aa... si mi-a mai zis ceva de o ecografie vaginala...asta dupa 3 luni...oare doare? si la pentru ce este aceasta?
rog cine poate sa-mi raspunda. multumesc si scuzati ca am scris atata.

#13 2007-01-03 13:17:48

Al Pacino
Administrator

kandy, pentru ca sa interpretam 17-OH-progesteron ar trebui sa stim in a cita zi a ciclului erai(deci in care faza). In rest analizele sunt ok, si cred ca Diane-35 e solutia potrivita pentru moment. Echografia vaginala nu doare si e pentru a vizualiza cu mai mare acuratete ovarele

#14 2007-01-04 00:05:38

kandy
New member

Multumesc pt. raspuns.
Acelasi lucru m-a intrebat si doctorita aceea de endocrinologie pe cat mi-a venit, dar nu mi-a zis exact pt. ce e nevoie...adica nu mi-a explicat ...poate poti sa-mi explici si mie despre ce e vorba....
Asa...in luna noiembrie mi-a venit ciclul pe 12. apoi pe data de 7 decembrie mi-au fost luate analizele. iar pe 21 decembrie mi-a venit din nou. Dar tin sa spun ca inainte am luat pilule triregol pe care le-am intrerupt pe data de 8 noiembrie (atunci a fost ultima pastiluta, apoi a venit ciclul pe 12 noiembrie si pe 7 analize iar pe 21 decembrie din nou)...si pe 23 decembrie am inceput o folie cu diane 35 ...si chiar daca era cu 4 zile peste doctorita a zis sa folosesc si o alta metoda de contraceptie, lucru pt. care am acceptat sa incep pe 23 dec.
Multumesc doctoressa ...si astept un raspuns.

Ultima oara a fost editat de kandy (2007-01-04 00:59:13)

#15 2007-01-04 11:28:43

Al Pacino
Administrator

ti-am explicat deja kandy....e important de stiut pentru a putea interpreta analiza aceea. Daca te uiti cu atentie la ea vei vedea ca sunt 3 grupe de valori normale corespunzatoare celor 3 faze ale ciclului....e nevoie sa stim cind a fost ultima menstruatie ca sa stim in care faza a ciclului te aflai in momentul recoltarii. Foarte probabil ca pe 7 decembrie, data recoltarii, te aflai deja in faza luteala..deci valoarea de 1,88mg/ml e normala

#16 2007-01-04 16:27:50

kandy
New member

multumesc doctoressa, inseamna ca nu e nimic grav. si doctorita mi-a  zis ca tot diane 35 mi-ar recomanda pt. ceea ce am eu. si dupa 3 luni o sa merg din nou la control sa vad despre ce e vorba. oricum cred ca nu este nimik foarte grav...ca nu am foarte mult par...sunt si mai bruneta si poate fi si asta un lucru.

#17 2007-01-04 16:54:24

Al Pacino
Administrator

Si eu zic la fel, ca nu e nimik grav, analizele sunt ok deci cred ca mai degraba e de vina faptul ca esti bruneta si parul se vede mai tare...nu e neaparat mai mult decit normal

#18 2010-02-27 16:52:33

iiooaannaa21
New member
Inregistrat: 2009-02-02

Buna, am ovare polichistice si hirsutism. iau diane de un an si jumatate, m-am ingrasat 6 kg. mare imbunatatire dupa diane nu am observat, in sensul ca parul creste tot la fel. am reusit sa slabesc inapoi 5 kg. Am citit pe ceva site ca celulele adipoase favorizeaza secretia de estrogeni. daca slabesc in continuare inseamna ca va creste testosteronul?
stiu ca greutatea ideala pentru inaltimea mea e 53. eu am acum 49, dar datorita constitutiei mai vreau sa slabesc 2 kg...
Intrebarea mea este: devenind subponderal este favorizata cresterea nivelului de testosteron?

#19 2010-02-27 17:10:30

iiooaannaa21
New member
Inregistrat: 2009-02-02

luminitza a scris:

am si eu o intrebare : care este diferenta intre ovare micropolichistice si cele polichistice? cumva una de par? eu le am micro si am probleme doar cu sebumul  , de par in exces nu e cazul..dimpotriva il am rar peste tot de la mama natura

sunt persoane care au probleme cu hirsutismul, altele cu acneea, altele cu amandoua. stiu ca suna ciudat, dar macar bine ca nu le avem pe amandoua neutral

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.