homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare examen microscopic

#1 2010-08-14 18:19:06

Chrissa_I
Membru
Inregistrat: 2010-08-14

Interpretare examen microscopic

Buna ziua,

Am primit urmatoarele rezultate:

Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat)   

Celule epiteliale poligonale   relativ frecvente   
Celule epiteliale rotunde   rare   
Celule cu aspect de "clue cell"   absente   
Leucocite   relativ frecvente   
Hematii   absent   
Trichomonas vaginalis   absent   
Levuri   absente   
Flora bacteriana   Predomina flora lactobacilara. Relativ frecventi bacilli Gram negativi. Rari coci Gram pozitivi, izolati si in perechi.   

Este ceva ce ar trebui sa ma ingrijoreze? Facusem si o ecografie de abdomen inferior, pentru ca am avut la intr-o zi niste crampe foarte puternice in partea inferioara a abdomenului, nu puteam nici macar sa stau dreapta. A doua zi mi-am facut programare la analize + ecografie si mi-au venit rezultatele de mai sus. De atunci nu am mai avut dureri de nici un fl, deci vred ca nu a fost nimic grav, nu?

In cazul in care ajuta, la ecografie mi-au iesit urmatoarele: "Aparat genital feminin (uter,anexe,vezica urinara) Vezica urinara: in repletie, cu pereti de grosime normala si continut transsonic omogen. Uter- in anteroversie, cu dimensiunile: 7.10/3.80 cm (longitudinal/antero-posterior). Endometru: 11.7 mm, conform fazei ciclului menstrual. Contur uterin regulat. Miometru: omogen. Ovar drept- ax lung: 3.55 cm, cu structura normala foliculara, cel mai mare folicul: 7.8 mm. Ovar stang- ax lung: 3.89 cm, alipit peretelui lateral uterin, cu structura normala foliculara, cel mai mare folicul: 10.3 mm. Fara lichid in fundul de sac Douglas.  "

Va multumesc mult pentru tot ajutorul pe care-l oferiti pe acest forum, si sanatate multa tuturor!

#2 2010-08-16 00:02:46

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Interpretare examen microscopic

eco pare ok, nu sunt probleme.

la examenul de secretie pare a fi o mica infectie, teoretic ar trebui sa faci o cultura sa vezi exact despre ce este vorba si sa poti primi tratamentul adecvat pentru ea. Nu este ceva ce trebuie sa te ingrijoreze, este ceva ce trebuie sa te faca sa mergi la un medic pentru a primi un tratament adecvat, daca el va fi necesar dupa completarea investigatiilor. Ma refer la o cultura pentru a vedea ce e cu bacilii gram negativi de exemplu, pentru ca prezenta lor nu poate fi cuantificata prin analiza simpla la microscop.

Sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.