homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Limita de varsta intr-o relatievarsta-3

#39 2010-08-25 19:21:34

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: Limita de varsta intr-o relatievarsta

Chestia cu 55 de ani si nu mai skiaza, inoata, etc, tata are 65, nu stiu cum sta la alte capitole, dar la ski ma bate la fund de fiecare data lol Un om care a fost activ la 30 de ani, o sa fie pana moare.

Parerea mea e ca pana pe la 18-20 de ani si fetele si baietii nu trebuie sa aiba relatii prea serioase. Mi se pare ca la varsta aia trebuie ai timp sa te dezvolti tu ca persoana, nu ca parte dintr-un cuplu. Ma uit la prietenele mele care de la 14 ani tot aveau iubiti cate 1-2 ani la rand o relatie, si acum sunt dependente tot timpul de cineva. Nu au avut timp sa afle cum e sa fi de una singura. Vhiar trist daca stau sa ma gandesc.

Mie faptul ca un tip de 20 si ceva de ani s-ar uita la o fata de 115-16 ani mi se pare aiurea rau de tot. Macar ar trebui sa o lase sa se bucure si ea de tineretea ei. Eu am avut un prieten platonic de pe la 15 ani, si el era cu 8, 9 ani mai mare ca mine, dar a tinut sentimentele pentru el pana cand am mai crescut, si dupa mi-a spus si de ce. Chiar l-am apreciat chestia asta. Oricum, cand mi-a spus eram ambii in relatii serioase, deci prea tarziu pentru sentimentele lui, dar foarte bine ca m-a lasat sa ma bucur de tinerete asa cum trebuie, nu sa fiu legata de o persoana, si mai mult, de o persoana care in nici un caz nu mergea la aceleasi petreceri, cluburi, etc specifice adolescentei.

#40 2010-08-25 19:49:10

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Loveable a scris:

annabela.. eu faceam chestiile alea la 17-18 ani...si sincer, le faceam cu cel mai mare drag si cea mai mare placere. cat m-ar fi tinut? nu am de unde sa stiu.. dar le-as face si acum, dupa 5 ani, cu acelasi drag, daca relatia ar fi mers ok din alte puncte de vedere...

și eu le făceam, love. sunt cu soțul meu de la aproape 20 ani (fără o lună) și n-aș da nici o secundă din toți acești ani, dar cum spuneam mai sus, astea sunt excepții rare. mă uit ?n jurul meu și de la an la an mă ?ntristez tot mai tare

#41 2010-08-25 20:37:21

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Sunt situatii si situatii dupa cum se vede, experientele de viata difera de la o persoana la alta pentru ca atata timp cat nu exista persoane identice, nu vor exista nici experinete, nici relatii identice.

Conteaza foarte mult si ceea ce-si doreste fiecare de la viata, ori asta nu cred ca o poti afla la o varsta frageda, dar e parerea mea persoanala, si deja alta discutie. big_smile Natura omului e foarte schimbatoare, mai ales la varste fragede cum ar fi 16-18 ani.

Deci nu putem oricat am incerca sa generalizam, fara sa omitem esentialul, pentru ca asta facem cand incercam sa inchidem fiinta umana intr-un sablon.

Nu conteaza varsta atata timp cat exista intelegere, reciprocitate in sentimente si intentii bune.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#42 2010-08-26 10:21:43

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

mai, voi v-ati legat mot-a-mot de chestia cu inotul si partia de schi lol
era un exemplu banal pentru faptul ca, de la o anumita varsta incolo, un om nu mai poate tine pasul (psihic, fizic, cum vreti voi) cu unul cu 15 ani mai tanar, oricata prietenie/dragoste ar fi intre ei. nu contest faptul ca poate exista buna intelegere intre ei, insa diferenta e exact aceeasi cu cea care apara intre frati: ai un frate/o sora mai mica cu 15 ani, e ok s-o plimbi, sa te joci cu ea, etc, dar n-o s-o iei cu tine in club sau la munte... vor exista deci intotdeauna niste chestii pe care cei doi nu (mai) pot sa le faca impreuna, iar asta n-ar fi nicidecum un lucru rau daca ar fi voluntar - dar in cazul asta n-ar fi.
ori diferenta asta se accentueaza odata cu trecerea timpului, eu nu cred ca un om de 70 de ani poate fi la fel de vital si de in putere ca unul de 50 sau 55.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#43 2010-08-26 10:27:53

suzanaj
Sr. member
Inregistrat: 2010-04-22

am o prietena ea are 26 si el e cu 22 ani mai in varsta , sunt de o caruta de ani impreuna,.nu m-a ascultat cand ii ziceam ca vor aparea diferente . sunt casatoriti de ceva vreme dar ea a crescut s-a maturizat si el a imbatranit . ii fug ochii dupa tinerei acuma si ar vrea sa iasa in lume pt ca mosulica nu prea mai are chef. ma tot gandesc cum va face copii ... brrr

Exista doua moduri de a-ti trai viata:ca si cum nu ar exista miracole sau ca si cum totul ar fi un miracol.(albert einstein)

Publicitate

loading...

#44 2010-08-26 10:35:51

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

suzanaj a scris:

am o prietena ea are 26 si el e cu 22 ani mai in varsta , sunt de o caruta de ani impreuna,.nu m-a ascultat cand ii ziceam ca vor aparea diferente . sunt casatoriti de ceva vreme dar ea a crescut s-a maturizat si el a imbatranit . ii fug ochii dupa tinerei acuma si ar vrea sa iasa in lume pt ca mosulica nu prea mai are chef. ma tot gandesc cum va face copii ... brrr

da. la asta ma refeream.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#45 2010-08-26 10:43:06

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

alinda a scris:

pe langa ce zice annabella (careia ii dau dreptate), va invit sa va imaginati casatorite for ever and ever cu un barbat cu 15 ani mai in varsta decat voi. la 20 de ani poate e bine si frumos sa ai pe cineva mai mare alaturi, insa inchipuiti-va ca veti avea 40 de ani, veti fi in floarea varstei adica, si veti avea langa voi un...bosorog de 55 de ani care, oricat de bine ar arata si oricat de ingrijit ar fi, tot varsta aia o are...
si barbatii de-o varsta cu voi (40 de ani) schiaza, inoata, etc iar sotul se tine de shale...

ok alinda, mergand pe premiza ta. Ce ar trebui sa fac eu avand in vedere ca logodnicul meu e cu 11 ani mai mare ca mine ? Sa ii dau papucii pentru ca la baranete nu va mai putea sa innoate, sau sa-mi smulg parul din cap gandindu-ma cum ma voi descurca cu el la batranete ? Spune-mi si mie ...

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#46 2010-08-26 10:59:29

dea_di
Platinum member
Inregistrat: 2008-01-16

de acord cu pink_martini! parerea mea e ca atata timp cat 2 oameni se simt bine unul cu altul pot trece peste orice diferenta, inclusiv de varsta.....alinda, no offence, stiu ca poate era doar un exemplu, dar mi se pare exagerat sa faci un barbat de 55 de ani bosorog! cunosc multi barbati chiar trecuti de 55 de ani care sunt inca in stare sa faca multe.....si chiar daca nu ar fi in stare, ea nu e obligata sa stea dupa c**u' lui non-stop, poate sa plece si singura sau cu prietenele intr-o excursie, iar el se poate duce la relexare daca nu ii mai arde de distractii...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#47 2010-08-26 11:31:10

Monica999
Hero member
Site

Nici mie nu mi se pare ca la 55 de ani o persoana devine batrana. Am si spus, tatal meu are 65 si nu e bosorog deloc, cred ca are o vita muuult mai activa decat mine. Excursii peste excursii cu mama, sport, munca pana si in weekend. Plus, nu vad de ce o tipa de 40 de ani ar mai vrea sa iasa prin cluburi. Ma scuzati, dar la 40 de ani ar trebui sa stai acasa, sa iesi cu prietenii de familie, sa iti vezi de familie, nu sa bati cluburile cu pustoaice de 16 ani. Mi se pare o femeie de 40 de ani in bamboo undeva spre penibil.

#48 2010-08-26 13:47:20

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

De acord cu Pill si Dea, tata are 60 si e foarte ok, de la sport, munca si pana la sex (chiar daca nu cu mama lol ). Daca ai grija de tine si ai o viata cat de cat activa, sunt sanse mari sa fii ok si cand imbatranesti. Acum na, Doamne Fereste, se poate intampla vreo nenorocire si ramai cu sechele, paralizat etc., si asta chiar nu mai are legatura cu nicio varsta sau diferenta de varsta.

Eu, de vreo 3 ani incoace, am fost mereu atrasa de barbati mai in varsta ca mine. Cand zic mai in varsta nu ma refer sa aiba 50 de ani, ci sa aiba in jur de 30 sau mai mari un pic. Si nu pentru ca sunt materialista si mor sa ma plimbe cu masina si sa aiba vreo vila, ci pentru ca de la barbatii de varsta asta pe care am avut norocul sa-i intalnesc am avut de invatat. Mereu am cautat oameni care sa ma provoace mental, care sa aiba o gandire mai aparte, de la care sa pot asimila niste lucruri, care sa fie cititi si care sa aiba o altfel de perspectiva asupra vietii fata de un baiat/barbat de varsta mea.

Poate a fost si o nepotrivire de circumstante, dar pana in prezent cand am inceput o relatie cu un tip de varsta mea de care sunt foarte incantata tocmai pentru ca este acea potrivire mentala de care am nevoie ca sa ma intrige si sa ma instige, toti baietii de varsta mea pe care i-am cunoscut si care prezentau un anumit interes pentru o posibila relatie m-au dezamagit, nu puteam sa regasesc in ei ce gaseam in cei mai mari. De aceea in perioada respectiva nici nu cautam sa leg ceva cu cei apropiati de mine ca si varsta pentru ca nu reuseam sa ma conectez cu ei. Acum am reusit smile

#49 2010-08-26 13:54:34

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

eu ma abtin in continuare lol  cu toate ca am citit tot topicul

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#50 2010-08-26 19:59:49

Monica999
Hero member
Site

hai wild, spune ce crezi smile

#51 2010-08-26 21:44:10

pink_martini
Hero member
Site

PillBlast a scris:

Nici mie nu mi se pare ca la 55 de ani o persoana devine batrana. Am si spus, tatal meu are 65 si nu e bosorog deloc, cred ca are o vita muuult mai activa decat mine. Excursii peste excursii cu mama, sport, munca pana si in weekend. Plus, nu vad de ce o tipa de 40 de ani ar mai vrea sa iasa prin cluburi. Ma scuzati, dar la 40 de ani ar trebui sa stai acasa, sa iesi cu prietenii de familie, sa iti vezi de familie, nu sa bati cluburile cu pustoaice de 16 ani. Mi se pare o femeie de 40 de ani in bamboo undeva spre penibil.

Nu e vorba de asta. Dar in dragoste gandesti cu inima.
Crezi ca eu mi-am ales barbatul de care sa ma indragostesc ? Ce pot eu sa fac daca jumatatea mea e mai mare ca mine ? Sa ma despart de el fiindca are 11 ani in fata mea ? Sau sa-mi fac ganduri negre ca la 50 de ani eu voi avea 40 si nu mai face sex cu mine ....

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-08-26 21:44:44)

#52 2010-08-26 21:50:12

Monica999
Hero member
Site

Pink, mie 11 ani nu mi se pare mult, mai ales la varsta pe care o ai tu. Eu am zis ca o diferenta mare de varsta mi se pare aiurea cand esti sub 20 de ani, pentru ca nu prea vad ce ar avea o fata de 16 ani in comun cu un barbat de 23-24-30

#53 2010-08-26 22:08:16

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

16-23 nu mi se pare asa de mult in comparatie cu, sa zicem, 16-40...

#54 2010-08-26 22:11:07

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Am fost odata in situatia in care eu aveam 22 si un tip de 37 de ani se dadea la mine. 15 diferenta deci. Trecand peste faptul ca eram oricum intr-o relatie (deci pica orice alta combinare) si peste faptul ca nu eram atrasa de el, cand mi-a mai si zis ca are 37 de ani, mi-a fost clar ca nu mi-ar fi trebuit nimic de la el, nici daca as fi fost single.
La mine, dupa o anumita limita de varsta, barbatii imi impira sentimente paterne, o relatie gen tata-fiica, nicidecum nu as putea sa am o relatie amoroasa-sexuala cu un barbat care ar putea sa-mi fie tata. Probabil ca am "unsolved daddy issues" lol
Oricum, pt mine si 10 ani sunt multi, cel mai ok ma simt cu o diferenta de 2-3 max 5 ani.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#55 2010-08-29 14:30:34

pink_martini
Hero member
Site

PillBlast a scris:

Pink, mie 11 ani nu mi se pare mult, mai ales la varsta pe care o ai tu. Eu am zis ca o diferenta mare de varsta mi se pare aiurea cand esti sub 20 de ani, pentru ca nu prea vad ce ar avea o fata de 16 ani in comun cu un barbat de 23-24-30

si crezi ca acelasi lucru nu e valabil si pentru cuplurile care au diferemta de 20 de ani???
Oamenii aia ce ar trebui sa faca daca chiar se iubesc ? Sa-si dea papucii ...
Mi se pare aberant ....

#56 2010-08-29 14:51:26

Monica999
Hero member
Site

nu am nimic cu diferenta de 20 de ani, daca ai citit cum trebuia ai fi vazut ca am spus ca atunci cand unul din parteneri are sub 20 de ani, si diferenta e asa de mare nu mi se pare ok.

#57 2010-08-29 16:39:49

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Hehe, cate colege de clasa am avut care la 17 ani stateau cu tipi de 30+ (undeva pe la 34-35).

Din punctul meu de vedere acei barbati sunt complet ratati in viata lol

Mai mult, o diferenta de maxim 10 ani e ok, dar chiar si aici depinde de multi factori. Eu as trage linia cam pe la 5-6 ani diferenta.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-08-29 16:41:38)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.