homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mai e sarcina sau nu?

#1 2010-08-18 16:09:15

paulamihaela
New member
Inregistrat: 2009-08-05

mai e sarcina sau nu?

buna fetelor,

m-am ferit sa postez la forumul pt mamici pt ca nu prea mai am nici o speranta. totusi, am zis sa mai intreb si pe altcineva, pt o a2a parere.

lucrurile stau astfel: in 19 iunie am avut ultimul ciclu....in iulie, dupa ce am vazut ca nu mai vine mi-am facut test de sarcina, 2 chiar si au iesit pozitive..am inceput chiar sa am si simptome de sarcina...fericire mare si pe mine si pe sot. era prima sarcina. alaltaieri, luni 16.08, am fost la primul control ginecologic. mi-au luat sange si urina si apoi am trecut la ecograf...si acolo...surpriza...sacul embrionar (cred ca asa se numeste, sper sa nu gresesc) era gol...adica nu s-a vazut nimic...nici urma de embrion (si ar trebui sa fiu in a8a sapt aproape). m-am desumflat toata, am plans o zi intreaga...dezamagire totala, ce sa mai zic. azi m-au sunat de la cabinet sa-mi zica valoarea hcg (hormonul de sarcina) care era 16.408. si urmeaza sa ma duc si maine dimineata sa-mi mai ia o data sange pt o noua analiza.

intrebarile mele ar fi...1. e normala aceasta valoare destul de mare zic eu in cazul unei sarcini fara embrion? mai e posibil sa fie totusi ceva acolo si sa nu se fi vazut? si 2. medicul nu m-a incurajat cu nimic..si mi-a spus ca acum tot ce pot sa fac este sa astept sa se produca avortul spontan (sau na, ea s-a expimat in engleza, ca eu sunt in germania si a zis ''wait for the bleeding'') prin care sa se elimine tot si sa se curete uterul...nu mi-a recomandat totusi un chiuretaj. e ok asa, sa stau sa astept sa se produca de la sine acest avort? exista vreun risc major? problema e ca eu maine plec in concediu si oricum nu as avea cand sa ma duc la spital.

astept si parerile voastre

va multumesc

#2 2010-08-18 16:38:39

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: mai e sarcina sau nu?

la valoarea asta a beta HCG ar fi trebuit sa se vada embrionul daca era... pacat ca nu te mai poti duce la alt echograf, pentru o a doua parere.
am vazut ca in alte tari se lasa corpul sa elimine natural  pana la varste destul de inaintate ale sarcinii...  mergi dupa aceea la o echo, neaparat, ca sa te asiguri ca nu au mai ramas ceva resturi prin uter.

imi pare rau ca treci prin asta  sad

#3 2010-08-18 17:15:57

paulamihaela
New member
Inregistrat: 2009-08-05

gargarita a scris:

la valoarea asta a beta HCG ar fi trebuit sa se vada embrionul daca era... pacat ca nu te mai poti duce la alt echograf, pentru o a doua parere.
am vazut ca in alte tari se lasa corpul sa elimine natural  pana la varste destul de inaintate ale sarcinii...  mergi dupa aceea la o echo, neaparat, ca sa te asiguri ca nu au mai ramas ceva resturi prin uter.

imi pare rau ca treci prin asta  sad

mersi mult de raspuns
din pacate de pare ca nu mai e nici o sansa...
am inteles ca acest avort spontan pe care il astept cu infrigurare..e destul de dureros (fizic, ca psihic nici nu mai incape vb) ...am voie sa iau pastile de durere? si oare antibiotice dupa? dar oricum, voi mai merge la un control dupa si probabil imi va prescrie daca va fi nevoie. si dupa aceea la cat timp am voie sa sper din nou la o sarcina?

mersi inca o data

#4 2010-08-18 17:51:19

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ai voie sa iei pastile pentru durere dar sa nu iei medicamente gen no spa. unii medici dau antibiotic preventiv, altii nu...
daca avortul nu este urmat de curetaj poti incerca din nou pentru bebe dupa urmatoarea menstra.
daca va fi nevoie de curetaj, in general dupa 3-6 luni ( iti va spune medicul exact)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.