Tratamentul cu antibiotice e eficient doar fara contact sexual?
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
tratamentul cu antibiotice e eficient doar fara contact sexual?
*
Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-11-22 12:57:35)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: tratamentul cu antibiotice e eficient doar fara contact sexual?
40 de zile mi se pare extraordinar de mult, enorm de mult pentru o ureaplasma care in mod normal si in alte tari nici nu e tratata. o sa ai parte de efecte adverse cum au toate antibioticele si mai ales de un disconfort digestiv de zile mari. eu una nu as lua 40 de zile antibiotic decat daca as fi in soc septic internata intr-o terapie intensiva, altfel efectiv nu vad logica.
daca totusi vrei sa urmezi acest tratament, sex poti face, pentru ca nu e o boala cu transmitere sexuala de fapt. daca vrei sa fii extra-sigura foloseste prezervativ.
sanatate!
- moksha
- Hero member
exact cum am mai spus, pe un forum nu se pot intelege informatiile necesare. acest al doilea mesaj e cu totul diferit de primul. practic urmezi tratament de 20 zile, repetat. nu cred ca doxiciclina singura o sa iti rezolve problema cu acneea, dar asta va hotari medicul tau. legatura cu ureaplasma este exagerata, repet.
contactul sexual poate sabota tratamentul cu antibiotice daca este vorba de boli care se transmit pe cale sexuala. de pilda degeaba iei tu antibiotic pentru sa zicem sifilis, daca partenerul tau are si el sifilis si nu e tratat si aveti contact sexual. antibioticul o sa isi faca efectul pana la un punct. plus de asta modificarea locala a ph-ului poate sabota eliminarea anumitor infectii generate chiar de aceste dezechilibre etc.
- moksha
- Hero member
Poate mi se pare mie, dar ai un ton usor agresiv, pe cat pot sa imi dau seama si nu inteleg de ce.
Eu iti explicam situatia in cazul unui contact sexual neprotejat, altfel nu e o problema in ceea ce priveste infectia. Exista evident modificari la nivel local, dar fara influenta mare. Un mic grad de inflamatie nespecifica se produce, dar nu modifica in nici un fel eficienta antibioticului inghitit. Asa ti-am spus de la inceput, pe urma ti-am explicat de ce un contact neprotejat poate sa ridice anumite probleme in timpul unui tratament. Cum am spus, e greu sa se inteleaga doua persoane fata in fata, dar pe un forum...
Repet, ureaplasma nu este considerata o infectie cu transmitere sexuala si in multe multe alte tari nu este tratata, fiind considerata ca parte normala a florei vaginale. De aceea ma mira ca te-ai procopsit cu ea in urma ruperii prezervativului, probabil a fost o coincidenta. Consider ca un tratament exagerat cu antibiotice nu e deloc benefic, avand in vedere ca ureaplasma o sa fie acolo, e si normal sa fie pana la un punct, sper ca m-am exprimat corect. Practic in Romania, pentru ca nu exista ghiduri, fiecare medic procedeaza cum doreste in legatura cu ureaplasma de exemplu, asa ca probabil de aceea nu ai primit tratament de la inceput. Repet si e 10-a oara cred numai pe forumul asta, teoretic ureaplasma nu are de ce sa se trateze. Evident situatiile particulare sunt de judecat separat. La fel de bine clasa de medicamente la care raspunde un microorganism cuprinde o gama larga, nu neaparat medicamentul x sau y..in fine, de aceea e bine sa aiba fiecare medicul lui in care sa aiba incredere si care sa cunoasca situatia.
Pentru acnee, asa cum am mai zis, e important tare ce varsta ai. Daca ai trecut de perioada adolescentei, lucrurile cred ca ar trebui cercetate mai detaliat si ar trebui stabilita exact cauza si caracterul leziunilor pe care le ai. Eryfluidul e eritromicina. Abordarea leziunilor tip acneic e complexa, in legatura cu asta nu pot sa imi dau cu parerea , ti-am explicat de ce. Fara sa vreau sa fac reclama, printre pacientele care veneau cu forme usoare de acnee am observat ca au obtinut rezultate bunicele prin adaugarea lotiunii de curatare neutrogena 2 in 1, pe care si eu am inceput sa o folosesc si curata foarte bine fata, dar eu nu am probleme.
In concluzie:
1. eu nu cred ca e ok sa urmezi multe tratamente antibiotice din principiu. eu iau antibiotic decat daca e necesar si asa ar trebui sa fie pentru toti. in incercarea de a scapa de ureaplasma poti sa ai probleme mai mari cu dezechilibre bacteriene greu de controlat.
2. contactul sexual nu iti modifica tratamentul prin care planuiesti sa scapi de ureaplasma. daca tot o sa ai ureaplasma prezenta la sfarsitul tratamentului - cum eu ma astept sa fie, pentru ca repet, e normal sa fie acolo (cand zic prezenta vreau sa ma refer la o cultura) - fa si o antibiograma, pentru ca e posibil sa fi devenit rezistenta.
3. in legatura cu acneea, eu una as opta pentru o abordare mai complexa si pentru o alta parere, depinzand desigur de varsta si gravitatea obiectiva si subiectiva a leziunilor.
- moksha
- Hero member
oki doki, ti-am zis ca poate mi s-a parut, sowy.
in legatura cu durerile la menstruatie. eu una am aceeasi problema, nu pot sa spun ca e insuportabil, dar e neplacut. medicii in general - sa nu ma spui - vad multe multe nenorociri si prin urmare o domnisoara sanatoasa care le spune ca o doare burtica la menstruatie nu le ridica semne de alarma. cu atat mai mult daca e vorba de un domn doctor. pragul durerii este extrem de variabil la fiecare persoana, asa ca daca asa a fost situatia dintotdeauna, daca nu ai probleme gen chisturi pe ovar sau altele ai doua variante: ori te obisnuiesti ca zilele alea sa fii un pic scoasa din circuit si optezi pentru stapanirea durerii, ori incerci alte metode - pastile anti conceptionale, desi nu sunt fan cum am mai zis, imbunatatesc cu siguranta sindromul premenstrual, sau o sarcina mai poate face acelasi lucru prin mai multe mecanisme:)
citind faptul ca ai 23 de ani, adaugat la faptul ca ai niste problemute cu ciclul - si durerile astea pot aparea de pilda pe un fond hormonal incert - as vrea sa iti recomand sa mergi la un endocrinolog, pentru a iti face niste analize hormonale complete si a vedea daca nu cumva cauza e de acolo. pana atunci, daca te-ai apucat de tratamentul prescris, tine-te de el si mergi apoi la control, daca incerci mai multe deodata nu o sa reusesti sa rezolvi mare lucru.
ps. cosurile astea le ai si pe spate, sani? probleme cu pilozitate excesiva? parul ti se ingrasa mai repede? intrebarile astea cred ca ti le-a pus si dermatologul, dar e bine sa le iei in calcul. si chiar iti sugerez sa mergi sa faci profilul hormonal, desi e un pic scumput, ca nu se deconteaza toate, eu zic ca merita.
- moksha
- Hero member
Atunci fa in ordinea asta: 1. consult endocrino plus analizele de acolo 2. vezi ce iti iese la analizele de la gineco, parca asa am citit ca trebuie sa iti vina 3. eco pelvina sa mai vezi inca o data daca nu e vreun chistulet pe acolo 4. consult dermato pentru o alta parere. daca te intereseaza un medic bun, pot eu sa iti recomand pe cineva, medicul meu in care chiar am incredere. 5. cu toate iei decizia cea buna, alaturi de unul dintre acesti medici sau cel mai bine alaturi de medicul de familie. nu stiu daca a fost bine sa opresti anti conceptionalele, depinde din ce motive le-ai oprit etc. o sa vezi ce o sa fii sfatuita.
succes.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|