Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 8-27
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 8
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- aliy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-11
Mirik
Ddunia, prenatalul poate sa ti-l dea si ginecologul si medicul de familie. mie mi se pare mai usor sa-l iau de la dr de fam pt ca daca-l iau de la gine oricum trebuie vizat de dr de fam ... deci 2 drumuri.
Trebuie intrebat ginecologul cand iti recomanda sa-l iei ... mie mi-a zis nu mai tarziu de 32 sapt (asta fiindca am avut pb cu colul), dar am inteles ca se poate lua si mai devreme... important e sa ramana 42 zile (hai 50) din alea 126 pt dupa nastere
Intrebai cum am facut...iti spun cum o sa fac eu de la 1 sept sunt in prenatal... mi-am facut programare la dr de fam si merg pur si simplu si-i cer prenatal (preventiv iau cu mine si ultima eco, in caz ca tre sa demonstrez ce varsta de sarcina am ... nu ma prea cunoaste dr)
Ultima oara a fost editat de aliy (2010-08-26 08:43:46)
Mamica de Eric Andrei
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Neata buna, fetele!
Ana, sa ne zici ce ti-a spus doctorul, sa dea Domnul sa fie totul bine!
La noi e urat si innorat, iar eu adorm pe scaun, impreuna cu Davidut
Legat de prenatal - al meu doc de familie sustine ca poate sa-mi dea 63 de zile din 126, ca restul sunt pentru dupa nastere. Daca eu vin cu concediul de la ginecolog (vreau sa-mi iau cat mai repede posibil), el e obligat sa-mi vizeze sau poate sa-mi si comenteze?
Ultima oara a fost editat de blueeyes (2010-08-26 08:59:22)
- stefany
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-07-22
Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat
- camelia83
- Sr. member
- De la: cluj napoca
- Inregistrat: 2010-04-02
Alea 126 zile poti sa le iei cum vrei chiar si dupa?sau e obligatoriu jum inainte?Si cat ti-s platite?
cea mai iubita mamaruta Mara Irina
- aliy
- Hero member
Stefany, neata
Am mai stat acasa la inc sarcinii, dar m-am plictisit rau ... sper sa-mi gasesc activitate ca vad ca deja n-am stare. Oricum, ai dreptate ... e cel mai bine acasa, suntem linistiti ... linistea puiului meu e cea mai importanta
Nu stiu ce sa ma fac cu raceala asta... ca vad ca se agraveaza
Camelia, da, poti sa le iei dupa ... nu le poti lua pe toate inainte, dar dupa e ok ...adica daca iei si inainte (prenatal) trebuie sa-ti ramana cel putin 42 zile dupa (postnatal) se plateste 85% din sal brut (din media ultimelor 6 luni)
Blue, dr de fam e obligat sa-l vizeze. nu prea vad de ce sa comenteze ... daca dr care supravegheaza sarcina asa a recomandat, el ca dr de fam trebuie sa se "supuna"
Ultima oara a fost editat de aliy (2010-08-26 09:07:16)
Mamica de Eric Andrei
- Papucica
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-06-30
anabella_n a scris:Papu, eu aş zice să nici nu te g?ndeşti să faci aşa ceva, pt că aceaşi greşeală am făcut-o şi eu la 15s şi nu mă pot abţine nici azi să nu mă ?ntreb dacă nu cumva de la asta mi s-au tras problemele ulterioare (tot frecuş de geamuri, podele şi mobile pt mutare, c?teva zile la r?nd)
Eu am zis ca macar sa spal o chiuveta, un dulap, sa fac ce nu necesita intindere multa sau sa stau aplecata mult timp, sa dau din manute si atat... oricum o sa am grija sa nu ma obosesc si sa fac pauze...Multumesc de sfat si de grija! Esti o dulce!
- camelia83
- Sr. member
Inteleg.Eu oricum mai am si 15 zile de concediu de odihna care nu mi-l pot lua numa atunci inainte sa nu mai vin ca avem f mult de munca
- aliy
- Hero member
Papucica a scris:anabella_n a scris:Papu, eu aş zice să nici nu te g?ndeşti să faci aşa ceva, pt că aceaşi greşeală am făcut-o şi eu la 15s şi nu mă pot abţine nici azi să nu mă ?ntreb dacă nu cumva de la asta mi s-au tras problemele ulterioare (tot frecuş de geamuri, podele şi mobile pt mutare, c?teva zile la r?nd)
Eu am zis ca macar sa spal o chiuveta, un dulap, sa fac ce nu necesita intindere multa sau sa stau aplecata mult timp, sa dau din manute si atat... oricum o sa am grija sa nu ma obosesc si sa fac pauze...Multumesc de sfat si de grija! Esti o dulce!
Papu, cum zici tu e ok... daca nu te agiti, poti sa faci cate ceva ... e f adevarata vorba ca sarcina nu e o boala, dar sa nu faci extrem de mult efort ... nu poti sta nici degeaba, mai ales ca acolo te muti tu
Si eu ma gandesc, ca si Ana, cat rau era sa-i fac bebelusului meu stergand geamuri si frecand podele ... la 16 sapt. eu m-am invatat minte ... e adevarat, dupa 2 luni de stat la pat Fac si acum cate ceva ... sterg praful, gatesc, mai spal o chiuveta, o oglinda ... dar nu toate odata
Mamica de Eric Andrei
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Am inteles, ms frumos aliy
Si eu am zile ramase de concediu, si firma ma obliga sa le iau pana la sf anului, asa ca o sa le iau inainte de prenatal, indiferent de cata munca o sa fie
- aliy
- Hero member
Mamica de Eric Andrei
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
ahaaaa deci asa,pai atunci mai bine merg la med de familie ca e muuult mai aproape.mi-am calculat si in 11 oct am 32 de saptamani.deci atunci ar trebui sa ies in prenatal
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- camelia83
- Sr. member
Fetelor si aia 85% din salarul brut ti da angajatorul sau trebuie iar sa astepti luni de zile pana ti da statul?Ca la noi maternitatea au fost care au luat-o si dupa 6 luni
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
eu stiu ca se iau atunci, lunar, nu astepti. ziceati ca trebuie avizat lunar de catre med de fam si apoi trebuie dus la locul de munca?in fiecare luna treb sa mergi pana acolo.ma doare capul exista si o data limita lunara pana la care trebuie dusa hartia?vreau sa zic prin saptamana,a 3-a din luna in curs?
In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!
- aliy
- Hero member
Camelia, si eu intrebam acum o sapt cine plateste preanatalul M-au lamurit fetele: prenatalul se plătește de către CAS, firma nu mai are nici o treabă cu banii ăia. bine, că tot firma ți-i virează, dar nu sunt din partea ei (Legea nr. 19/2000). Se vireaza ca si salariul, in fiecare luna
DDunia, da, tre sa-l duci la firma in fiecare luna ... hai curaj, sunt cam 2 concedii. Eu stiu ca se comporta ca si medicalul, se depune pana la sf lunii ... daca gresesc, ma corecteaza fetele Eu o sa-l duc/trimit (prefer sa-l trimit cu un curier rapid, decat sa merg pana la serv) imediat ce-l iau de la medic, ca sa fiu sigura ...
Mamica de Eric Andrei
- camelia83
- Sr. member
aliy a scris:Camelia, si eu intrebam acum o sapt cine plateste preanatalul M-au lamurit fetele: prenatalul se plătește de către CAS, firma nu mai are nici o treabă cu banii ăia. bine, că tot firma ți-i virează, dar nu sunt din partea ei (Legea nr. 19/2000). Se vireaza ca si salariul, in fiecare luna
DDunia, da, tre sa-l duci la firma in fiecare luna ... hai curaj, sunt cam 2 concedii. Eu stiu ca se comporta ca si medicalul, se depune pana la sf lunii ... daca gresesc, ma corecteaza fetele Eu o sa-l duc/trimit (prefer sa-l trimit cu un curier rapid, decat sa merg pana la serv) imediat ce-l iau de la medic, ca sa fiu sigura ...
Am inteles
- NafNaf
- Sr. member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2009-02-24
M&M=S
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
neatza! ddunia,poti lua prenatalul mult inainte;eu de ex am ramas cu 80 de zile dupa nastere si de fapt tb sa ai 43 la serv tb sa-l duci pana la sf lunii
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- camelia83
- Sr. member
sunt calculate toate zilele, nu numai cele lucratoare?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|