homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-19

#343 2010-10-29 18:38:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: diversificarea

pai ina, condimentele (piper, dafin etc) NU au sare, doar combinatiile de tip "condimente pt gratar" au (si alea au si o gramaadaaa de rahaturi, e bine sa le evitam si noi tongue). pb e care avem voie sa le dam. eu inca n-am bagat niciunul, decat chimen... si marar, patrunjel.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#344 2010-10-29 18:55:48

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

da fetele, de 2 zile ii dau si eu puire de legume.
i-am dat dimineata suculet de mar cu morcov de la 4 luni si acuma maine face 5 luni si am zis sa incercam si legumele.
ideea e ca am cam ramas cu lapticul doar la ora 6, la 10 seara si la 5 dimineata, deci doar 3 mese.
o fi putin?
supita din bibe o vrea am incercat piureul de fructe cu lingurita dar maninca mult mai putin decat din bibe.
in bibe insa e piure mai lungut si voiam sa ii dau ceva mai consistent.
de acuma adios iesit in oras dupa masa de fructe cum faceam pina acuma in weekend, cu supita dupa noi e muult mai greu, asa ca o sa stam mai mult acasa de acuma.
of, dar bebe sa fie bine ca suportam tot.
maine ne si cantarim smile
puss  puss  puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#345 2010-10-29 18:59:23

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Katami, aici nu e nicio restrictie? Ca lista e cam lunga  chicot

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#346 2010-10-29 19:27:02

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Carra, pai daca ai o masa de fructe si una de legume, e normal sa fie 3 de lapte....nu e deloc putin, e foarte bine.

#347 2010-10-29 19:40:14

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Cara e ok ... stai linistita. Doar sa adaugi legumele treptat: incepi prin supa de morcov si dovlecel, peste cateva zile ii mai pui cate ceva

Acum  trebuie sa ii dai si ceiut sau zeama de la supa

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

Publicitate

loading...

#348 2010-10-29 19:42:46

katami
Platinum member

ina, unde sa nu fie restrictii? eu am zis doar ca n-au sare, nu ca e voie... habar n-am care e voie si care nu

carra, o'hara zicea ca pana pe la 8 luni 2 mese de solide ajung. noi variem si acum intre 1 si 3, in functie de starea dumnealui tongue

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#349 2010-10-29 19:49:32

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

mamici...e mult dc andu mananca in medie o banana sau jumatate pe zi...asta de o luna maxim...vad caii place...dar am auzit si varianta ca ii oboseste ficatul, voi stiti ceva de genul asta?

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#350 2010-10-29 19:53:04

carra_verona
Insomniac member

katami a scris:

ina, unde sa nu fie restrictii? eu am zis doar ca n-au sare, nu ca e voie... habar n-am care e voie si care nu

carra, o'hara zicea ca pana pe la 8 luni 2 mese de solide ajung. noi variem si acum intre 1 si 3, in functie de starea dumnealui tongue

da, asa ma gandesc. poate la apoape de 7 luni sa ma gandesc la branzica aia si de diversificat si masa de la 4 care de fapt la noi e la ora 6.
pina atunci diversificam doar dimineata cu fructe si la pranz cu supa de legume si  o sa introducem si carnita dar la 6 luni.
puss

fertility

#351 2010-10-29 22:13:40

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

camysh a scris:

maryland a scris:

am inteles. multumesc mult
eu eram curioasa de finalitatea unei discutii referitoare la numarul de copii ai unui user....se ridicasera niste semne de intrebare chicot

despre cine e vb? alta mamica inchipuita?

hmmm....nu stiu daca e inchipuita
e o fata de la aspirante care are o fetita si isi dorea al doile bebe iar aici a spus ca deja are un baietel de 9 luni...si a primit replica de la almi-ingeras si a raspuns dar s-au sters toate posturile deci nu stiu ce a raspuns....

#352 2010-10-29 22:24:18

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

si eu am ramas nelamurita  nustiu

#353 2010-10-29 23:07:29

carra_verona
Insomniac member

witty_ina a scris:

Cara e ok ... stai linistita. Doar sa adaugi legumele treptat: incepi prin supa de morcov si dovlecel, peste cateva zile ii mai pui cate ceva

Acum  trebuie sa ii dai si ceiut sau zeama de la supa

cand sa ii dau ceiut ina?
la 4 ar fi okay? am incercat sa ii dau ieri baby drink si parca iar a durut-o burtica ca si la colici.
insa azi n-a mai facut cacutza, deci cred ca e necesar ceiutul.
i-as da la ora 4, intre masa de la 2 si cea de la 6.
puss

fertility

#354 2010-10-30 13:18:04

katami
Platinum member

carra, esti durere lol da-i ceai si apa in cursul zilei, de mai multe ori...dar come on, ORA DE CEAI? tongue tu la ce ora bei apa?

a treia masa o bagi dupa 9 luni, nu dupa 7

#355 2010-10-30 13:35:49

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Carra, mie a treia masa solida mi-a spus sa i-o bag la 7 luni. Acum...avand in vedere ca alaptezi, poti incepe sa o bagi mai tarziu. puss

Kata, ce mai faci? Te solicita, grasunelul? Nu prea am mai vazut postari de la tine.

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#356 2010-10-30 14:34:50

katami
Platinum member

nu, mi-a secat imaginatia rotfl

daca zic prostii cu masa 3 scuze, oricum la mine tot ce tine de diversificare nu e "oficial", e din auzite rodnar

#357 2010-10-30 14:52:38

nico12345
Full member

offtopic  si mie la fel, nu mai stiu ce sa mai inventez, macar sa fie ea fericita. Iar a inceput sa nu mai stea singurica, ii place companie, altfel ma stie tot blocul, daca e cineva cu ea, se da jocului. Asta e, se va desprinde ea de obiceiul asta cand va vrea.

#358 2010-10-30 19:00:14

katami
Platinum member

eu ma refeream la imaginatia mea in a da raspunsuri aici (adica pb cu diareea de la topicul de mamici ma depaseste)
dar merge si ce zici tu, da... si acolo mi-a murit imaginatia grater si mai grav e ca de-acu, vrand nevrand, va trebui sa stam mai mult in casa sad

#359 2010-10-30 19:56:16

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

offtopic Nico la noi este invers decat la tine...Carolina vrea sa stea singurica. Ideea este sa ma/ne vada, dar se joaca singura ore intregi. Are o camera a ei plina cu jucarii si carti si le ia si le invarteste. Daca ma duc langa ea si ii arat din carti este incantata. Cum plec de langa ea, este ok, continua singura sa se uite pe carti. Insist cu cartile caci astea ii plac ei. I-am luat, fara exagerare, o lada mare cu carti ce au copertile si paginile din carton gros si nimic altceva nu mai conteaza pt ea. Cand fac curatenie vine dupa mine si ma "ajuta". Dar daca o pun intr-un loc si ii zic ca "mami te roaga sa stai aici un pic ca are treaba" nu se misca de acolo. Zilele astea nu am avut voce (o laringita pacatoasa) si am avut de pregatit o lucrare mai mare. Aveam insirate zeci de carti pe jos, foi etc si ea a venit sa se amestece in ele. I-am zis ca "mami are de invatat si este si bolnava, tu stai acolo, mami sta aici si fiecare sa invatam". Si-a luat cartile ei dar nu m-a deranjat o secunda din treaba mea.

Si acum sa fiu on topic:
I-am dat sa manance supa cu taietei (fara ou)+carne de pui. A mancat de-a rupt. A mai mancat si un pic de peste cod si a vazut ca mancam paste si se uita cu asa o pofta la mine ca i-am dat...si nu s-a mai oprit pana nu mi-a terminat farfuria (i le-am marunti cu furculita). Pastele erau integrale. Pt ca am vazut ca a mancat o sa ii fac eu saptamana ce vine paste in casa.
Voi ce la mai dati de mancare? Cum sa o fac sa imi manance si mie fructe?

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2010-10-30 19:57:29)

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#360 2010-10-30 20:20:49

katami
Platinum member

flower, suuuper!! applause o scoti savanta big_smile

si cris vad ca incepe sa-mi faca fite la fructe... si mi-e ciuda pe mine, ca a avut o perioada mai nasoala cu burtica si nu i-am prea dat fructe crude, ca sa nu se baloneze mai tare decat era deja... si acum vad ca de vreo 2 sapt mar nici sa nu vada... iar gutuie, para, piersica de la congelator mananca asa... in sictir... si putin sad

si de cand cu dintii face si la mancarea gatita mofturi uneori... el, care manca orice sad asta e, sper sa isi revina la un moment dat

#361 2010-10-30 22:30:34

nico12345
Full member

offtopic flower, exact face si a mea, se joaca singurica, se catara pe orice gaseste, sta chiar si in tarc dar toate astea le face doar daca e cineva in camera, altfel...s-a stricat caruta. Zici ca vine dupa tine ,, sa te ajute'', a mea nu a luat-o in picioare, merge de-a busilea, doar asa poate veni dupa mine.

Kata, este de la dinti sigur. A mea 3 zile nu a vrut decat laptic si iaurtel si ala baut cu canuta. Am lasat-o in pace si si-a revenit dar vad ca azi am constipat-o si nu stiu de la ce( adica stiu de la ce dar asta e meniul ei de nu stiu cand). A papat asa lapte la 6, iaurtel cu cereale la 10, piure( conopida, dovlecel, cartof  si smantana) la 14:00 si la 18:00 o banana cu un iaurtel cu cereale. Banana cred ca a constipat-o. La ora 18:00 ii mai dau orez cu banana( de ex ieri) si nu am avut probleme cu scaunul...dar vad ca azi...am gasit in pampers bobite.

hai sa pun niste retete: 7-9 luni

Cartof dulce cu spanac si mazare
- 20 gr unt, 50 gr praz feliat fin, 1 cartof dulce(cca 375 gr) taiat bucati, 200 ml apa, 50 gr mazare congelata, 75 gr. frunze baby de spanac adica nu cotoroaie de alea mari de spanac cum gasesc eu pe piata - frunzele trebuie spalate bine si li se taie partile tari.
Se topeste untul in tigaie si se soteaza prazul 2-3 min. se adauga cartoful dulce. se toarna apa, se aduce la fierbere, se acopera si se fierbe 7-8 min. se adauga mazarea si spanacul si se mai lasa 3 min. se paseaza bine.

Conopida cu branza -5 portii

- 175 gr conopida, 15 gr unt, 1 lg faina , 150 ml lapte, 50 gr branza Cheddar, Edam sau Gruyere rasa
Se spala conopida se rupe buchetele si se pune la steamer cam 10 min. Intre timp pentru sosul de branza se topeste untul in craticioara se adauga faina pentru a face o pasta fina. se adauga incet laptele amestecand cu un tel pana se ingroasa. se ia de pe foc si se adauga branza. se amesteca pana se topeste branza.
Se pune conopida in sos si se paseaza, cu blender pt bebei mici, cu furculita pt bebei mari.

Gratin de dovlecei -6portii

- 1 cartof mediu taiat bucati, 175 gr dovlecei feliati, o bucatica de unt, 40 gr. branza Cheddar sau Gruyere, 4 lg. lapte
Se fierbe cartoful pana se inmoaie. se pun la steamer dovleceii cam 6-7 min. se scurge cartoful, se adauga untul si branza si se amesteca pana se topeste. se pun la blender mixtura de cartof, dovleceii si laptele-pt bebeii mici sau se paseaza cu furculita pt cei maricei.

Pui cu cartof dulce si mar 4 portii

-    15 gr unt
-    40 gr ceapa toccata
-    100 gr piept de pui tocat
-    ? mar tocat
-    300 gr cartof dulce tocat
-    200 ml supa de pui

Se topeste untul in tigaie. Se adauga ceapa si se soteaza 2-3 min. se adauga pieptul si se soteaza pana devine opac. Se adauga marul, cartoful si supa. Se adduce la fierbere si se lasa la foc mic 15 min. sau pana sunt fierte bine toate. Se paseaza

Tocanita de pui

-    ? ceapa mica toccata
-    15 gr unt
-    100 gr piept de pui bucati
-    1 morcov mediu feliat
-    275 gr cartof dulce tocat
-    300 ml supa de pui

Se soteaza ceapa in unt. Se adauga pieptul si se soteaza 3-4 min. se adauga vegetalele, se toarna supa, se adduce la fierbere si se lasa la foc mic, acoperit, cam 30 min. sau pana se fierb bine. Se fac piure

Pui in sos de rosii

-    25 gr ceapa toccata
-    100 gr morcov feliat fin
-    1 ? lg ulei
-    1 piept mic de pui, taiat bucati
-    100 gr cartof tocat
-    200 gr rosii de la conserva toacte
-    150 ml supa de pui

Se soteaza ceapa si morcovul un ulei pana se inmoaie, apoi se adauga puiul si cartoful si se mai soteaza 3 min. se pun rosiile si supa.Se fierbe cu capac 30 min. se paseaza.

Pui cu caise
Bebelusilor le place combinatia de pui cu fructe. Caisele uscate sunt unele din cele mai sanatoase alimente. Sunt o sursa buna de betacaroten,fier si potasiu iar procesul de uscare le mareste concentratia. Sunt bune de asemenea ca gustare pentru bebelusi.

-    2 lg ulei masline
-    ? ceapa toccata
-    1catel mic de usturoi zdrobit
-    75 gr piept de pui bucati
-    3 caise uscate tocate
-    150 ml suc de rosii
-    150 ml supa de pui sau apa

In ulei se soteaza ceapa pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se lasa 1 min. se pune puiul si se soteaza 2-3 min. se pun caisele,sucul de rosii si supa sau apa. Se lasa la fiert cam 5 min. Se paseaza

Carne de vita cu cartof dulce

-    20 gr unt sau margarina
-    1 praz,doar partea alba, feliat
-    125 gr carne de vita cuburi
-    1 lg faina
-    100 gr champignoane foliate
-    275 gr cartof dulce cuburi
-    250 ml supa de pui
-    120 ml suc portocala

Se soteaza prazul in unt 4 min. se da carnea prin faina si se pune peste praz si se prajeste putin cat sa isi schimbe culoarea. Se adauga ciupercile si se soteaza 1 min. se pun si cartofii, supa si sucul. Se adduce la fierbere si apoi se da la cuptor la 180 grade cam 1 ? ore sau pana e facuta carnea. Se paseaza.

Ficat special

-    75 gr ficat de pui sau de vitel
-    120 ml supa de pui
-    25 gr praz tocat
-    25 gr ciuperci tocate
-    1 cartof tocat
-    50 gr morcov tocat
-    Putin unt
-    ? lg lapte

Se curate ficatul si se taie bucati. Se pune in supa impreuna cu praz, ciuperci si morcov si se fierbe cam 8 min. la foc mic. Se fierbe cartoful si se face piure cu unt si lapte. Se face piure ficatul si legumele si se amesteca cu cartoful.

RETETE CU PASTE

Paste cu dovlecei si rosii

-    25 gr paste mici
-    75 gr dovlecei taiati pe jumatate si feliati
-    25 gr unt
-    200 gr rosii fara piele, fara seminte si tocate
-    25 gr branza cheddar rasa

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet sau mai mult pentru bebelusi mai mici. Se soteaza dovleceii in unt cam 5 min. se pun rosiile si se mai lasa 5 min. se ia de pe foc si se pune branza amestecand pana se topeste. Se face piure si se amesteca cu pastele.

Sos de legume si branza pentru paste

-    65 gr morcov feliat
-    40 gr broccoli
-    25 gr unt
-    2 lg faina alba
-    175 ml lapte
-    40 gr branza cheddar rasa

Se fierb morcovii 10 min. apoi se adauga si broccoli si se mai lasa 7 min. intre timp se topeste untul in tigaie si se adauga faina. se adauga incet laptele si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune branza. Apoi se adauga legumele fierte. Se face piure ce se amesteca cu paste mici fierte.

Primul meu sos Bolognese

-    1 lg ulei masline
-    1 ceapa mica toccata
-    1 catel usturoi zdrobit
-    1 morcov mediu ras
-    ? fir apio tocat
-    100 gr carne tocata de vita
-    3 rosii medii fara piele tocate
-    ? lgt piure de rosii
-    150 ml supa de pui
-    3 lg de paste mici

In ulei se soteaza ceapa, usturoiul, morcovul si apio cam 5 min. se adauga carnea toccata si se lasa pana se face maronie. Se pun rosiile, piureul de rosii si supa. Se lasa sa fiarba 15 min. intre timp se fierb pastele. Se face sosul piure si se amesteca cu pastele.

Sos de rosii si busuioc

-    15 gr unt
-    2 lg ceapa toccata
-    150 gr rosii coapte bine, fara piele, fara seminte,tocate
-    2 frunzede busuioc proaspete rupte bucatele
-    2 lgt crema de branza

Se topeste untul in tigaie si se soteaza ceapa. Se adauga rosiile si se soteaza 3 min. se pune busuiocul si crema de branza si se amesteca putin. Se face piure si se serveste cu paste mici.

Sos napolitan

-    1 lg ulei masline
-    ? ceapa mica toccata
-    ? catel usturoi zdrobit
-    50 gr morcov tocat
-    200 ml suc de rosii
-    3 lg apa
-    2 frunze proaspete de busuioc rupte bucatele
-    1 lgt parmesan ras
-    1 lgt crema de branza

Se soteaza ceapa, usturoiul si morcovul 6 min. se adauga sucul de rosii, apa, busuiocul si parmezanul. Se fierbe acoperit 15 min. se face piure si se amesteca cu crema de branza. Se serveste cu paste mici.

Paste Popeye

-    100 gr spanac congelat sau 225 proaspat
-    40 gr paste mici
-    15 gr unt
-    2 lg lapte
-    2 lg crema branza
-    40 gr branza Gruyere rasa

Se pregateste spanacul conform instructiunilor sau cel proaspat se fierbe bine. Se fierb pastele. Untul se topeste in tigaie si se caleste spanacul scurs bine de apa. Se pune laptele si branza si se paseaza. Se serveste cu pastele.

Retetele sunt din cartea lu' Annabel Karmel.

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-10-30 22:48:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.