Diversificarea-19
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Re: diversificarea
pai ina, condimentele (piper, dafin etc) NU au sare, doar combinatiile de tip "condimente pt gratar" au (si alea au si o gramaadaaa de rahaturi, e bine sa le evitam si noi ). pb e care avem voie sa le dam. eu inca n-am bagat niciunul, decat chimen... si marar, patrunjel.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- carra_verona
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-01-30
din 2010 fericita mamica de puiuta fertility
- witty_ina
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-09-11
Katami, aici nu e nicio restrictie? Ca lista e cam lunga
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Carra, pai daca ai o masa de fructe si una de legume, e normal sa fie 3 de lapte....nu e deloc putin, e foarte bine.
- witty_ina
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-09-11
Cara e ok ... stai linistita. Doar sa adaugi legumele treptat: incepi prin supa de morcov si dovlecel, peste cateva zile ii mai pui cate ceva
Acum trebuie sa ii dai si ceiut sau zeama de la supa
- katami
- Platinum member
ina, unde sa nu fie restrictii? eu am zis doar ca n-au sare, nu ca e voie... habar n-am care e voie si care nu
carra, o'hara zicea ca pana pe la 8 luni 2 mese de solide ajung. noi variem si acum intre 1 si 3, in functie de starea dumnealui
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
mamici...e mult dc andu mananca in medie o banana sau jumatate pe zi...asta de o luna maxim...vad caii place...dar am auzit si varianta ca ii oboseste ficatul, voi stiti ceva de genul asta?
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- carra_verona
- Insomniac member
katami a scris:ina, unde sa nu fie restrictii? eu am zis doar ca n-au sare, nu ca e voie... habar n-am care e voie si care nu
carra, o'hara zicea ca pana pe la 8 luni 2 mese de solide ajung. noi variem si acum intre 1 si 3, in functie de starea dumnealui
da, asa ma gandesc. poate la apoape de 7 luni sa ma gandesc la branzica aia si de diversificat si masa de la 4 care de fapt la noi e la ora 6. pina atunci diversificam doar dimineata cu fructe si la pranz cu supa de legume si o sa introducem si carnita dar la 6 luni.
- maryland
- Sr. member
- De la: New York
- Inregistrat: 2008-12-05
camysh a scris:maryland a scris:am inteles. multumesc mult eu eram curioasa de finalitatea unei discutii referitoare la numarul de copii ai unui user....se ridicasera niste semne de intrebare
despre cine e vb? alta mamica inchipuita?
hmmm....nu stiu daca e inchipuita e o fata de la aspirante care are o fetita si isi dorea al doile bebe iar aici a spus ca deja are un baietel de 9 luni...si a primit replica de la almi-ingeras si a raspuns dar s-au sters toate posturile deci nu stiu ce a raspuns....
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
si eu am ramas nelamurita
- carra_verona
- Insomniac member
witty_ina a scris:Cara e ok ... stai linistita. Doar sa adaugi legumele treptat: incepi prin supa de morcov si dovlecel, peste cateva zile ii mai pui cate ceva
Acum trebuie sa ii dai si ceiut sau zeama de la supa
cand sa ii dau ceiut ina? la 4 ar fi okay? am incercat sa ii dau ieri baby drink si parca iar a durut-o burtica ca si la colici. insa azi n-a mai facut cacutza, deci cred ca e necesar ceiutul. i-as da la ora 4, intre masa de la 2 si cea de la 6.
- katami
- Platinum member
carra, esti durere da-i ceai si apa in cursul zilei, de mai multe ori...dar come on, ORA DE CEAI? tu la ce ora bei apa?
a treia masa o bagi dupa 9 luni, nu dupa 7
- katami
- Platinum member
nu, mi-a secat imaginatia
daca zic prostii cu masa 3 scuze, oricum la mine tot ce tine de diversificare nu e "oficial", e din auzite
- katami
- Platinum member
eu ma refeream la imaginatia mea in a da raspunsuri aici (adica pb cu diareea de la topicul de mamici ma depaseste) dar merge si ce zici tu, da... si acolo mi-a murit imaginatia si mai grav e ca de-acu, vrand nevrand, va trebui sa stam mai mult in casa
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Nico la noi este invers decat la tine...Carolina vrea sa stea singurica. Ideea este sa ma/ne vada, dar se joaca singura ore intregi. Are o camera a ei plina cu jucarii si carti si le ia si le invarteste. Daca ma duc langa ea si ii arat din carti este incantata. Cum plec de langa ea, este ok, continua singura sa se uite pe carti. Insist cu cartile caci astea ii plac ei. I-am luat, fara exagerare, o lada mare cu carti ce au copertile si paginile din carton gros si nimic altceva nu mai conteaza pt ea. Cand fac curatenie vine dupa mine si ma "ajuta". Dar daca o pun intr-un loc si ii zic ca "mami te roaga sa stai aici un pic ca are treaba" nu se misca de acolo. Zilele astea nu am avut voce (o laringita pacatoasa) si am avut de pregatit o lucrare mai mare. Aveam insirate zeci de carti pe jos, foi etc si ea a venit sa se amestece in ele. I-am zis ca "mami are de invatat si este si bolnava, tu stai acolo, mami sta aici si fiecare sa invatam". Si-a luat cartile ei dar nu m-a deranjat o secunda din treaba mea.
Si acum sa fiu on topic: I-am dat sa manance supa cu taietei (fara ou)+carne de pui. A mancat de-a rupt. A mai mancat si un pic de peste cod si a vazut ca mancam paste si se uita cu asa o pofta la mine ca i-am dat...si nu s-a mai oprit pana nu mi-a terminat farfuria (i le-am marunti cu furculita). Pastele erau integrale. Pt ca am vazut ca a mancat o sa ii fac eu saptamana ce vine paste in casa. Voi ce la mai dati de mancare? Cum sa o fac sa imi manance si mie fructe?
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2010-10-30 19:57:29)
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- katami
- Platinum member
- nico12345
- Full member
- Inregistrat: 2009-11-19
flower, exact face si a mea, se joaca singurica, se catara pe orice gaseste, sta chiar si in tarc dar toate astea le face doar daca e cineva in camera, altfel...s-a stricat caruta. Zici ca vine dupa tine ,, sa te ajute'', a mea nu a luat-o in picioare, merge de-a busilea, doar asa poate veni dupa mine.
Kata, este de la dinti sigur. A mea 3 zile nu a vrut decat laptic si iaurtel si ala baut cu canuta. Am lasat-o in pace si si-a revenit dar vad ca azi am constipat-o si nu stiu de la ce( adica stiu de la ce dar asta e meniul ei de nu stiu cand). A papat asa lapte la 6, iaurtel cu cereale la 10, piure( conopida, dovlecel, cartof si smantana) la 14:00 si la 18:00 o banana cu un iaurtel cu cereale. Banana cred ca a constipat-o. La ora 18:00 ii mai dau orez cu banana( de ex ieri) si nu am avut probleme cu scaunul...dar vad ca azi...am gasit in pampers bobite. hai sa pun niste retete: 7-9 luni
Cartof dulce cu spanac si mazare - 20 gr unt, 50 gr praz feliat fin, 1 cartof dulce(cca 375 gr) taiat bucati, 200 ml apa, 50 gr mazare congelata, 75 gr. frunze baby de spanac adica nu cotoroaie de alea mari de spanac cum gasesc eu pe piata - frunzele trebuie spalate bine si li se taie partile tari. Se topeste untul in tigaie si se soteaza prazul 2-3 min. se adauga cartoful dulce. se toarna apa, se aduce la fierbere, se acopera si se fierbe 7-8 min. se adauga mazarea si spanacul si se mai lasa 3 min. se paseaza bine.
Conopida cu branza -5 portii - 175 gr conopida, 15 gr unt, 1 lg faina , 150 ml lapte, 50 gr branza Cheddar, Edam sau Gruyere rasa Se spala conopida se rupe buchetele si se pune la steamer cam 10 min. Intre timp pentru sosul de branza se topeste untul in craticioara se adauga faina pentru a face o pasta fina. se adauga incet laptele amestecand cu un tel pana se ingroasa. se ia de pe foc si se adauga branza. se amesteca pana se topeste branza. Se pune conopida in sos si se paseaza, cu blender pt bebei mici, cu furculita pt bebei mari.
Gratin de dovlecei -6portii - 1 cartof mediu taiat bucati, 175 gr dovlecei feliati, o bucatica de unt, 40 gr. branza Cheddar sau Gruyere, 4 lg. lapte Se fierbe cartoful pana se inmoaie. se pun la steamer dovleceii cam 6-7 min. se scurge cartoful, se adauga untul si branza si se amesteca pana se topeste. se pun la blender mixtura de cartof, dovleceii si laptele-pt bebeii mici sau se paseaza cu furculita pt cei maricei.
Pui cu cartof dulce si mar 4 portii
- 15 gr unt - 40 gr ceapa toccata - 100 gr piept de pui tocat - ? mar tocat - 300 gr cartof dulce tocat - 200 ml supa de pui
Se topeste untul in tigaie. Se adauga ceapa si se soteaza 2-3 min. se adauga pieptul si se soteaza pana devine opac. Se adauga marul, cartoful si supa. Se adduce la fierbere si se lasa la foc mic 15 min. sau pana sunt fierte bine toate. Se paseaza
Tocanita de pui
- ? ceapa mica toccata - 15 gr unt - 100 gr piept de pui bucati - 1 morcov mediu feliat - 275 gr cartof dulce tocat - 300 ml supa de pui
Se soteaza ceapa in unt. Se adauga pieptul si se soteaza 3-4 min. se adauga vegetalele, se toarna supa, se adduce la fierbere si se lasa la foc mic, acoperit, cam 30 min. sau pana se fierb bine. Se fac piure
Pui in sos de rosii
- 25 gr ceapa toccata - 100 gr morcov feliat fin - 1 ? lg ulei - 1 piept mic de pui, taiat bucati - 100 gr cartof tocat - 200 gr rosii de la conserva toacte - 150 ml supa de pui
Se soteaza ceapa si morcovul un ulei pana se inmoaie, apoi se adauga puiul si cartoful si se mai soteaza 3 min. se pun rosiile si supa.Se fierbe cu capac 30 min. se paseaza.
Pui cu caise Bebelusilor le place combinatia de pui cu fructe. Caisele uscate sunt unele din cele mai sanatoase alimente. Sunt o sursa buna de betacaroten,fier si potasiu iar procesul de uscare le mareste concentratia. Sunt bune de asemenea ca gustare pentru bebelusi.
- 2 lg ulei masline - ? ceapa toccata - 1catel mic de usturoi zdrobit - 75 gr piept de pui bucati - 3 caise uscate tocate - 150 ml suc de rosii - 150 ml supa de pui sau apa
In ulei se soteaza ceapa pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se lasa 1 min. se pune puiul si se soteaza 2-3 min. se pun caisele,sucul de rosii si supa sau apa. Se lasa la fiert cam 5 min. Se paseaza
Carne de vita cu cartof dulce
- 20 gr unt sau margarina - 1 praz,doar partea alba, feliat - 125 gr carne de vita cuburi - 1 lg faina - 100 gr champignoane foliate - 275 gr cartof dulce cuburi - 250 ml supa de pui - 120 ml suc portocala
Se soteaza prazul in unt 4 min. se da carnea prin faina si se pune peste praz si se prajeste putin cat sa isi schimbe culoarea. Se adauga ciupercile si se soteaza 1 min. se pun si cartofii, supa si sucul. Se adduce la fierbere si apoi se da la cuptor la 180 grade cam 1 ? ore sau pana e facuta carnea. Se paseaza.
Ficat special
- 75 gr ficat de pui sau de vitel - 120 ml supa de pui - 25 gr praz tocat - 25 gr ciuperci tocate - 1 cartof tocat - 50 gr morcov tocat - Putin unt - ? lg lapte
Se curate ficatul si se taie bucati. Se pune in supa impreuna cu praz, ciuperci si morcov si se fierbe cam 8 min. la foc mic. Se fierbe cartoful si se face piure cu unt si lapte. Se face piure ficatul si legumele si se amesteca cu cartoful.
RETETE CU PASTE
Paste cu dovlecei si rosii
- 25 gr paste mici - 75 gr dovlecei taiati pe jumatate si feliati - 25 gr unt - 200 gr rosii fara piele, fara seminte si tocate - 25 gr branza cheddar rasa
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet sau mai mult pentru bebelusi mai mici. Se soteaza dovleceii in unt cam 5 min. se pun rosiile si se mai lasa 5 min. se ia de pe foc si se pune branza amestecand pana se topeste. Se face piure si se amesteca cu pastele.
Sos de legume si branza pentru paste
- 65 gr morcov feliat - 40 gr broccoli - 25 gr unt - 2 lg faina alba - 175 ml lapte - 40 gr branza cheddar rasa
Se fierb morcovii 10 min. apoi se adauga si broccoli si se mai lasa 7 min. intre timp se topeste untul in tigaie si se adauga faina. se adauga incet laptele si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune branza. Apoi se adauga legumele fierte. Se face piure ce se amesteca cu paste mici fierte.
Primul meu sos Bolognese
- 1 lg ulei masline - 1 ceapa mica toccata - 1 catel usturoi zdrobit - 1 morcov mediu ras - ? fir apio tocat - 100 gr carne tocata de vita - 3 rosii medii fara piele tocate - ? lgt piure de rosii - 150 ml supa de pui - 3 lg de paste mici
In ulei se soteaza ceapa, usturoiul, morcovul si apio cam 5 min. se adauga carnea toccata si se lasa pana se face maronie. Se pun rosiile, piureul de rosii si supa. Se lasa sa fiarba 15 min. intre timp se fierb pastele. Se face sosul piure si se amesteca cu pastele.
Sos de rosii si busuioc
- 15 gr unt - 2 lg ceapa toccata - 150 gr rosii coapte bine, fara piele, fara seminte,tocate - 2 frunzede busuioc proaspete rupte bucatele - 2 lgt crema de branza
Se topeste untul in tigaie si se soteaza ceapa. Se adauga rosiile si se soteaza 3 min. se pune busuiocul si crema de branza si se amesteca putin. Se face piure si se serveste cu paste mici.
Sos napolitan
- 1 lg ulei masline - ? ceapa mica toccata - ? catel usturoi zdrobit - 50 gr morcov tocat - 200 ml suc de rosii - 3 lg apa - 2 frunze proaspete de busuioc rupte bucatele - 1 lgt parmesan ras - 1 lgt crema de branza
Se soteaza ceapa, usturoiul si morcovul 6 min. se adauga sucul de rosii, apa, busuiocul si parmezanul. Se fierbe acoperit 15 min. se face piure si se amesteca cu crema de branza. Se serveste cu paste mici.
Paste Popeye
- 100 gr spanac congelat sau 225 proaspat - 40 gr paste mici - 15 gr unt - 2 lg lapte - 2 lg crema branza - 40 gr branza Gruyere rasa
Se pregateste spanacul conform instructiunilor sau cel proaspat se fierbe bine. Se fierb pastele. Untul se topeste in tigaie si se caleste spanacul scurs bine de apa. Se pune laptele si branza si se paseaza. Se serveste cu pastele.
Retetele sunt din cartea lu' Annabel Karmel.
Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-10-30 22:48:10)
Are mami o fetita cat un ghemotoc
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|