homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate teste urina

#1 2010-09-01 09:44:10

iancutudorita
New member
Inregistrat: 2010-07-26

Rezultate teste urina

Salutare tuturor! In urma cu o saptamana mi s-au umflat picioarele,abia ma intorsesem de la mare,mi-am facut toate analizele la spital,apoi am mers la dermatolog,a zis ca este vorba despre o arsura cauzata de soare,ca tratament am primit lucoid crema si detralex pentru circulatie..mi s-a recomandat si sa fac analize la urina..a venit si rezultatul > albumina urinara densitate 1.010 (din ce am citit pe net e cam mica densitatea,asta ce inseamna,sunt probleme???) , albumina urme fine..La urocultura - crestere bacteriana <1000 ufc/ml . Asta ce reprezinta? Daca ma poate ajuta cineva,multumesc anticipat!

#2 2010-09-01 09:51:44

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Rezultate teste urina

Poate ne-am putea face o imagine de ansamblu daca ai pune toate rezultatele aici, inclusiv valorile de referinta ale laboratorului.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2010-09-01 09:59:14

iancutudorita
New member

Pai doar asta am pe buletinul de analiza,de asta si sunt nelamurita caci din ce am citit pe aici,trebuia sa am mai multe lucruri trecute in rezultat,ori la mine nu apare decat ceea ce v-am scris eu..

#4 2010-09-01 10:15:33

iancutudorita
New member

analiza                        rezultat                                          valori biologice de referinta
                                                                                       minim                           maxim
albumina urinara         volum 2000 ml                                 absent                          absent
                                  densitate 1.010
                                  albumina - urme fine
Urocultura                   crestere bacteriana < 1000 ufc/ml     crestere bacteriana
                                                                                        < 1000
                                                                                        ufc/ml

Exact asa arata rezultatul meu..nici nu stiu la ce medic sa merg cu el..eu am mers la urgenta cand mi s-au umflat picioarele si de acolo mi s-a recomandat sa merg la un medic dermatolog si sa fac analiza urina dimineata plus cea din timpul zilei..analiza sangelui mi-au zis ca e ok,plus la ecograf la fel,tensiunea buna..acum unde sa ma duc cu rezultatul pentru interpretare? Eu locuiesc in Braila si am mers la Promedica,acesta fiind un laborator mai cunoscut la noi.
Examenul de urina facut in timpul zilei la spital in urma caruia mi-au zis ca nu am nici o problema:
-densitate 1010   P.H. 5
- albumina urme fine
- glucoza - absolute
- urobilinogen - normal
- corpi cetonici - prezent
- pigmenti biliari absente

#5 2010-09-01 10:38:11

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Poti merge pentru inceput la medicul de familie. Cu siguranta daca e vreo problema (desi nu cred, dar eu nu am pregatire medicala) el va sti incotro sa te indrume.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

#6 2010-09-01 10:47:42

iancutudorita
New member

andreea_andy2 a scris:

Poti merge pentru inceput la medicul de familie. Cu siguranta daca e vreo problema (desi nu cred, dar eu nu am pregatire medicala) el va sti incotro sa te indrume.

Cand mi-au eliberat rezultatele au zis ca nu e nici o problema,eu din ce m-am documentat pare ca densitatea e cam mica plus ca rez urocultura < 1000 ridica semne de intrebare,din ce am citit pe diferite siteuri..problema este ca muncesc de la 8 la 18.30,nu ajung la medicul de familie din cauza programului de lucru,poate merge altcineva cu rezultatul in locul meu...pfff.ms pt ajutor.

#7 2010-09-01 12:06:12

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

iancutudorita a scris:

analiza                        rezultat                                          valori biologice de referinta
                                                                                       minim                           maxim
albumina urinara         volum 2000 ml                                 absent                          absent
                                  densitate 1.010
                                  albumina - urme fine
Urocultura                   crestere bacteriana < 1000 ufc/ml     crestere bacteriana
                                                                                        < 1000
                                                                                        ufc/ml

Exact asa arata rezultatul meu..nici nu stiu la ce medic sa merg cu el..eu am mers la urgenta cand mi s-au umflat picioarele si de acolo mi s-a recomandat sa merg la un medic dermatolog si sa fac analiza urina dimineata plus cea din timpul zilei..analiza sangelui mi-au zis ca e ok,plus la ecograf la fel,tensiunea buna..acum unde sa ma duc cu rezultatul pentru interpretare? Eu locuiesc in Braila si am mers la Promedica,acesta fiind un laborator mai cunoscut la noi.
Examenul de urina facut in timpul zilei la spital in urma caruia mi-au zis ca nu am nici o problema:
-densitate 1010   P.H. 5
- albumina urme fine
- glucoza - absolute
- urobilinogen - normal
- corpi cetonici - prezent
- pigmenti biliari absente

Esti absolut ok. In primul rand evident ca un medic este de preferat unui site, asa ca daca ti-au zis ca esti ok, cel mai probabil esti, pentru ca ei au imaginea de ansamblu. Urocultura <1000 ? nu inseamna nimic, tocmai. Densitatea variaza foarte mult.

Urmele fine de albumina insa ar putea reprezenta o problema minora la nivel renal, mai ales combinat cu umflarea picioarelor. Dar in absenta altor simptome, asa cum ai mentionat ca ai fost la doctor, nu se poate spune nimic.

Daca tii neaparat si inca ai dubii, poti merge sa te vada un nefrolog, nu stiu de unde ai ideea cu dermatologul.

Succes. Eu cred ca esti ok.

#8 2010-09-02 09:10:30

iancutudorita
New member

La dermatolog am mers caci acolo m-au indrumat de la urgente,caci mi-au iesit analizele bune si nu stiau din ce cauza mi s-au umflat picioarele..la dermatolog s-a constatat ca e o arsura capatata la mare din cauza soarelui puternic..si mi s-a recomandat sa fac si analize la urina..de asta ziceam k nu stiu unde sa merg cu rezultatele,daca ziceti ca sunt bune m-am linistit..o sa incerc sa ajung si la medicul de familie totusi,programul nu prea imi permite insa..va multumesc pentru raspunsuri!

#9 2010-09-02 10:28:57

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

iancutudorita a scris:

La dermatolog am mers caci acolo m-au indrumat de la urgente,caci mi-au iesit analizele bune si nu stiau din ce cauza mi s-au umflat picioarele..la dermatolog s-a constatat ca e o arsura capatata la mare din cauza soarelui puternic..si mi s-a recomandat sa fac si analize la urina..de asta ziceam k nu stiu unde sa merg cu rezultatele,daca ziceti ca sunt bune m-am linistit..o sa incerc sa ajung si la medicul de familie totusi,programul nu prea imi permite insa..va multumesc pentru raspunsuri!

daca e in contextul unei arsuri, esti cu siguranta ok. adica analizele urinare sunt absolut ok in acest context.
de aia nu e bine sa cerem sfaturi pe un forum, pentru ca nu putem sa dam toate detaliile.
esti ok, stai linistita. singura ta grija e sa nu mai suferi arsuri solare de acum inainte, sunt foarte periculoase.

sanatate.

#10 2010-09-02 10:59:59

iancutudorita
New member

Eu am mers la medic,insa pana sa pot ajunge cu rezultatele acestea de la urina,m-am gandit sa intreb aici,sa nu mai fiu asa stresata,poate primesc un raspuns sa ma linistesc..doctorita mi-a zis ca e posibil sa imi ramana pielea mai inchisa la culoare pe picior , unde am arsura,asa o sa ma invat minte poate,sa ma uit la pata aceea si sa nu ma mai expun aiurea la soare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.