homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza+ streptococ nehemolitic

#1 2010-09-04 01:12:55

madutz
New member
Inregistrat: 2009-08-10

candidoza+ streptococ nehemolitic

Buna seara! tare as vrea sa obtin niste raspunsuri pentru problemele mele.
De cam 4 ani ma tratez impotriva candidozei genitale. sunt foarte " atacata" de acest subiect, stiu tot ce se poate sti despre prevenirea infectiei, insist sa merg in fiecare an la consult, pentru analize + papanicolau. cu toate acestea situatia se pare ca se inrautateste si i'll be damned daca inteleg de ce. sa trecem la analize: papanic mi-a iesit in fiecare an de tip 2...ceea ca ma enerveaza..ma gandesc ca daca tot fac tratamente mereu ar tb totusi sa trec la tip 1..but noooooo. pt candidoza nu mi s-a facut analiza de acum 2 ani, cand iesise asa:numeroase leucocite, numerosi lactobacili, spori de candida prezenti. Intre timp medicul mi-a dat 2..3 tratamente pt candida fara analize. anul acesta, in urma analizelor a iesit asa: absenta lactobacili, ceva de flora mixta, ceva de levuri deci candida bang , streptococ anaerob, si inca alte chestii pe care nu le inteleg. mi s-a dat tratament doar pt candida dupa care, la o luna,  la insistentele mele, am facut si papanic, si un examen citobacteriologic. rezultatele au fost asa: numeroase leucocite, numerosi coci gram + in lanturi; examen microbiologic: streptococ nehemolitic + antibiograma. La papanic a iesit asa: negativ pt leziuni intraepiteliale sau malignate, modificari celulare beningne: infectii-bacterii; modificari celulare asociate cu inflamatie, metaplazie, anomalii celulare- nimic bifat, aspect hormonal compatibil cu varsta si anamneza, modificari celulare benigne, FCD tip inflamator, descriere citologica: celule exocervicale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale, nuclei liberi, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara. Mai trebuie spus aici ca am si o rana pe col foarte redusa...dupa cum scrie in fisa de pacient.
Problema mea este ca..lucrurile par sa se inrautateasca, in ciuda eforturilor mele. Inteleg ca streptococul exista in mod normal in flora vaginala insa hm....nu-mi dau seama cum s-a dezechilibrat flora vaginala in asa hal...nici macar anticonceptionale nu mai iau. Reactiile medicilor de pana acum  au fost ceva de genul...aaaa...dar candida....e banala...poi....acum a devenit...aa..dar streptococul..nu e cine stie ce. Dar eu vreau papanic de tip 1, nu vreau candida, nu vreau streptococ...so...cum obtin?????acum ce fac? cum restabilesc echilibrul? daca a fost vreodata.
Am vrut de ceva timp sa incerc cu iaurt dar mi-a fost frica sa nu fac mai mult rau decat bine. pe de alta parte..nu ma simt diferit fata de cum ma simteam inainte de tratament, deci eu de unde stiu ca a functionat?
Tratamentul meu de pana acum a inclus ketoconazol, pimafucin, apoi flucoric + pimafucim, apoi fluconazol si gynofort, apoi cervugid si anul acesta cervugid, un antibiotic la care era sensibil streptococul, cred ca ofloxacin, inca 2 tipuri de ovule...imi scapa acum si niste pastilute pe care le luam pt candida, cate 2 in acelasi timp, 6 zile.
Sfaturi please..........

#2 2010-09-04 08:48:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: candidoza+ streptococ nehemolitic

ii las link doctoressei

#3 2010-09-04 10:47:46

madutz
New member

smile Multumesc!

#4 2010-09-08 13:42:55

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

e extrem de simplu, daca vrei parerea mea:
1. te rog fii realista, Papanicolau clasa II e foarte ok pentru o femeie activa sexual, de ce vrei I?
2. Multiplele tratamente menite sa inlature din vaginul tau un microorganism care de fapt trebuie sa existe acolo(aceasta candida) iti complica existenta....trebuie sa faci pur si simplu ceva ca sa repopulezi vaginul cu lactobacili si asta va reechilibra flora....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-09-08 17:14:19

madutz
New member

doctoressa a scris:

e extrem de simplu, daca vrei parerea mea:
1. te rog fii realista, Papanicolau clasa II e foarte ok pentru o femeie activa sexual, de ce vrei I?
2. Multiplele tratamente menite sa inlature din vaginul tau un microorganism care de fapt trebuie sa existe acolo(aceasta candida) iti complica existenta....trebuie sa faci pur si simplu ceva ca sa repopulezi vaginul cu lactobacili si asta va reechilibra flora....

MULTUMESC pentru raspuns nocry

Vroiam 1 pt ca am presupus ca inflamatia este cauza care sta la baza dispareunie. sunt constienta ca exista in mod normal in organism, candida cat si streptococul.....dar vroiam sa le limitez numarul.. unde au disparut lactobacilii meu nu stiu....si stiu ca treb sa repopulez dar pt asta nu mi-a s-a sugerat nimic. as incerca iaurt insa...repet..mi-e frik de ce alte lucruri mai are prin el...ma gandesc sa-l fac in casa...cu lapte cumparat. E bine asa?
Apoi, am vrut sa incerc biotics o perioada.
Apoi, am citit despre multigyn...ar merita si asta incercat.
Apoi, m-am interesat de vaccin.....la fel...ar merita si el incercat, mai ales ca medicul mi-a spus ca datorita candidei nu se poate vindeca rana de pe col.
Mai sunt si ovulele cu lactobacili pe care nu stiu unde le pot gasi...
Prea multe variante pt o femeie visslar
Prin urmare......nu stiu ce varianta sa abordez. O indelungata perioada am folosit lactacid femina ca si gel intim pana acum 2 luni cand mi l-a interzis medicul..

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.