homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rugaminte - interpretare teste. multumesc mult!

#1 2010-09-08 15:24:02

nannasin
New member
Inregistrat: 2007-06-09

rugaminte - interpretare teste. multumesc mult!

Salut,

long time no see... dupa o prima vizita la ginecolog (Medlife, Laban Luminita), azi mi-au venit rezultatele. Cum a fost prima vizita, am fost foarte ametita si nu am inteles exact ce si cum - am priceput ca dureaza 2 analize 3 zile si o alta 7 zile. Din ce pricep eu, nu-s toate, trebuia sa fie 3: cultura, secretie (parca, repet sunt avion) si pap in mediu lichid, parca. Va rog frumos, puteti ajuta un om speriat de bombe cu lamurire si explicat analize? E ceva nasol si grav? Asta pana ma duc la doctor, sa pricep si eu daca-s toate sa imi fac programarea...

Multumesc!

Microbiologie
test: Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col
rezultat: CULTURA IN CONDITII AEROBE: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene
CULTURA FUNGI NEGATIV
metoda: Cultura

---

Citobacteriologie
test: Citodiagn. secretii vaginale (asta e pap??)
rezultat: FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. ABSENTI BACILI DODERLEIN.
FLORA POLIMORFA CU PREPONDERENTA COCOBACILILOR GRAM NEGATIV CU ASPECT SUGESTIV DE VAGINOZA BACTERIANA ("CLUE CELLS").
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS
metoda: Microscopie

#2 2010-09-08 18:55:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: rugaminte - interpretare teste. multumesc mult!

la cultura vad ca nu ti-a iesit nimic, din examenul de secretie reiese ca ai gardnerella si nu ai bacili doderlein, ceea ce iar nu e bine, trebuie sa iei ceva pentru refacerea florei
dar nu e deloc grav, se rezolva cu tratament

#3 2010-09-08 23:18:34

nannasin
New member

multumesc heimdall! am mai rascolit si eu umpic netul si rog niste confirmari/intrebari la ce am inteles:

- gardnerella nu se ia pe cale sexuala (mai ales daca o faci protejat) - intreb: e posibil sa o fi luat de la apa dintr-o piscina?
- lipsa bacililor se remediaza cu tratament
- prietenul meu se trateaza pt infectie de tract urinar cu E Coli - in acest context e posibil sa o fi luat si eu?

si intrebare: analizele de mai sus nu contin si pap, nu? asta e analiza care dureaza 7 zile?

multumesc din nou!

#4 2010-09-09 12:56:05

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

nannasin a scris:

multumesc heimdall! am mai rascolit si eu umpic netul si rog niste confirmari/intrebari la ce am inteles:

- gardnerella nu se ia pe cale sexuala (mai ales daca o faci protejat) - intreb: e posibil sa o fi luat de la apa dintr-o piscina?
- prietenul meu se trateaza pt infectie de tract urinar cu E Coli - in acest context e posibil sa o fi luat si eu?

si intrebare: analizele de mai sus nu contin si pap, nu? asta e analiza care dureaza 7 zile?

multumesc din nou!

1. nu, traieste in mod normal la tine in vagin, insa apare exagerat in anumite conditii de dezechilibru. daca reducem la absurd, ea fiind un germene, ar fi teoretic posibil sa se transmita, dar putin probabil. e gardnerella ta cu care trebuie sa convietuiesti in armonie smile
2. tratament e mult spus, dar da, se remediaza.
3. nu ai luat e coli pentru ca ar fi aparut la analizele astea. oricum daca e vorba de o infectie urinara a lui cu e coli, teoretic bacteriuta s-ar putea transmite si pe cale sexuala, avand in vedere ca e vorba de aceeasi cale comuna, dar e putin probabil. plus ca era sub tratament, deci in nici un caz. raspunsul e nu.

nu contin pap, el dureaza 7 zile in general.

#5 2010-09-09 17:28:26

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

nannasin a scris:

multumesc din nou!

Nu stiu cum sunt altii, dar partenerului i-a iesit gardnerella vaginalis in secretia uretrala. Si tare mi-e ca de fapt am luat-o eu de la el (au venit mai multe deodata de la el)smile Ce vreau sa zic e sa nu te trezesti ca ti-o da inapoi pe viitor.

Publicitate

loading...

#6 2010-09-09 17:32:28

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

orangina123 a scris:

nannasin a scris:

multumesc din nou!

Nu stiu cum sunt altii, dar partenerului i-a iesit gardnerella vaginalis in secretia uretrala. Si tare mi-e ca de fapt am luat-o eu de la el (au venit mai multe deodata de la el)smile Ce vreau sa zic e sa nu te trezesti ca ti-o da inapoi pe viitor.

eu cred ca a luat-o el de la tine, are mai mult sens. dar cum am spus, eu nu zic ca e la fel pentru toti, eu zic ce e cel mai frecvent intalnit si care e regula. evident ca exista exceptii.

gardnerella nu e considerata bts cu un anume scop, asa ca nu reprezinta un pericol calea sexuala.

sexul neprotejat predispune la multe infectii, dar nu as exagera sa mentionez si gardnerella printre ele.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-09-09 17:32:43)

#7 2010-09-17 09:16:44

cecil
Full member
Inregistrat: 2007-02-21

Am si eu niste analize:

cultura secretie vaginala

culturi necrescute la 48 ore
examen micologic Levuri absente

Examen secretie Vaginala

celule epiteliale-frecvente
reactie inflamatorie discreta
leucocite-rare polimorfonucleare
hematii-rare
bacili gram pozitiv(flora Doderlein)-absenti
bacili Gram variabil ramificati(Bifidobacterium-like)-frecventi
Levuri-nu se observa
Trichomonas vaginalis-nu se observa

Urocultura-rezultat
Cultura<1.000 U.F.C./ ml(negativ)

Am facut analizele pentru ca am avut 3 zile de usturimi.

pe 25.09 am programare la doctor, vreau sa stiu daca e ceva in neregula, doar atat

Multumesc

nu stiu ce inseamna bacili Gram variabil ramificati(Bifidobacterium-like)-frecventi

n-am gsit pe internet, poate se indura cineva sa-mi raspunda

Ultima oara a fost editat de cecil (2010-09-17 13:27:52)

#8 2010-09-17 15:19:10

Raluknm
Membru
Inregistrat: 2010-09-17

cecil a scris:

Am si eu niste analize:

cultura secretie vaginala

culturi necrescute la 48 ore
examen micologic Levuri absente

Examen secretie Vaginala

celule epiteliale-frecvente
reactie inflamatorie discreta
leucocite-rare polimorfonucleare
hematii-rare
bacili gram pozitiv(flora Doderlein)-absenti
bacili Gram variabil ramificati(Bifidobacterium-like)-frecventi
Levuri-nu se observa
Trichomonas vaginalis-nu se observa

Urocultura-rezultat
Cultura<1.000 U.F.C./ ml(negativ)

Am facut analizele pentru ca am avut 3 zile de usturimi.

pe 25.09 am programare la doctor, vreau sa stiu daca e ceva in neregula, doar atat

Multumesc

nu stiu ce inseamna bacili Gram variabil ramificati(Bifidobacterium-like)-frecventi

n-am gsit pe internet, poate se indura cineva sa-mi raspunda

Bacilii gram sunt veniti din "partea din spate" ca sa zic asa. O prietena a avut si a primit tratament (nu stiu exact ce), dar i-a trecut. Te poate ustora la urinat si daca ai ceva vaginal. Nu te speria, mergi la doctor si iti va da un tratament.

Multa sanatate

#9 2010-09-17 17:09:23

nannasin
New member

am ajuns si eu la dr si mi-a interpretat analizele, mi-a zis, cum spuneati, ca am Gardnerella

mi-a dat sa iau Metronidazol - o priza de 20g si 12 ovule Cervugid / 1 pe seara. Intrebarea mea este: mai am putin pana la ciclu, ar tb sa incep tratamentul dupa ciclu cumva, sau cum?

si inca ceva: pe Pap (care a iesit si el bine) scria Gardnerella negativ... e ok tratamentul?

Multumesc mult cui are timp si rabdare!

#10 2010-09-17 18:31:15

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

incepi tratamentul dupa menstra. tratamentul este ok. dupa ce il termini il poti continua cu niste ovule cu lactobacili ( GinieL, Ginophilus, Viviflor etc) pentru a ajuta flora sa se refaca.

#11 2010-09-19 17:40:17

leonora
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-01-24

buna

va rog si eu sa mi spuneti daca sunt ok analizele mele..voi ajunge si la medic..insa nu prea curand..si stau ca pe ghimpi smile

La examen microscopic pe frotiu

celule epiteliale poligonale / relATIV frecvente
celule epiteliele rotunde/ rare
celule clue cell / absente
leucocite / relativ frecvente
lervuri / absente
Flora microbiana mixta GRam pozitiva si Gram negativa
relativ frecventa flora lactobacilara.

Cultura secretii  vaginale  / Pe mediile de cultura nu s a dezvoltat  flora bacteriana patogena in aerobioza la 37 grade C.

Antugen Mycoplasma cu antibiograma dupa caz:

Ureaplasma urealitycum pozitiv>10000 UFC/proba
Mycoplasma hominis  / negativ

Si apoi o serie de antibiotice (cred big_smile) la care se mentioneaza sensibil, rezistent, intermediar.

Trebuie sa mi fac griji????
Va pup si multumesc mult!

...HAPPY IN LOVE...hjarta

#12 2010-09-19 18:39:09

gargarita
Moderator

ai o infectie cu ureaplasma

#13 2010-09-19 19:29:27

leonora
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-01-24

multumesc pt raspuns. N am mai auzit niciodata de chestia asta. e ceva grav..trece repede ?

...HAPPY IN LOVE...hjarta

#14 2010-09-19 19:33:04

gargarita
Moderator

nu e grav si in general se trateaza usor. trebuie sa faca si partenerul tau tratament

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.