Cineva din Italia?
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Cineva din Italia?
Plec intr-o excursie in Italia...si vreau Internet! Este cineva din Roma care cunoaste subiectul? Exista wifi spots gratuite? Unde? Am auzit ca in Roma exista un sistem de wifi gratuit, dar tb sa ai un telefon in Italia, pt ca te autentifici cu numarul de telefon. Stiti ceva despre asta? Multumesc.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- vonda
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-09
Re: Cineva din Italia?
Eu am fost in italia acum o luna, si nu am reusit sa ma conectez deloc cu telefonul (care din Vodafone RO, devenise vodafone IT, si care se conecteaza la orice retea in RO) Desi cica aveam wireless la hotel, nici pe ala nu am reusit sa il captez cu telefonul.. chiar nu stiu ce nu i'a placut la tel meu. Sincer, sunt atatea de vazut in Roma, incat nu cred ca o sa ai timp de stat pe internet. Depinde si cat stai, normal.. dar e un oras superb, si ar fi pacat sa iti petreci timpul butonand
- deea_si
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-15
Intreb aici ca sa nu mai deschid alta discutie.. Plec in Italia pentru 6 luni, si cica nu pot sa folosesc cardul meu BCR acolo. Stie cineva daca e asa? Mi se pare absurd..
*Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying. *Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume *16.04.13 - cea mai frumoasa zi
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
BRD am vazut k au parteneriate aici,insa BCR nu.probabil de aia.
- Rose
- Hero member
Pai vreau Internet ca sa ma orientez la fata locului, sa vad orarul muzeelor, cum va fi vremea, etc. Deea, si eu am card BCR, si intentionez sa-l folosesc...nu vad de ce nu as putea, din moment ce este Visa. Poate tu te referi sa folosesti cardul cu comisioane mai mici , ca si cum ar fi in tara respectiva. Dar de folosit, poti sa-l folosesti oriunde in lumea asta unde se afiseaza sigla Visa/Mastercard.
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
eu ti-as recomanda un ghid mic despre fiecare oras mare din lume. eu am folosit de curand unul si era updatat, f util. stiu ca apareau si la un ziar ceva. este cat jumatate dintr-un A5. acelasi tip de ghid turistic il aveau si alti straini in mana prin oras.
despre problema cu netul nu ma pricep, dar mie mi-a mers internetul si transferul de date f. ok pe vodafone in germania. in schimb am incercat sa ma conectez de pe laptop la reteaua wireless a unui Mc Donalds... nici in ziua de azi nu stiu de ce nu mergea. si, teoretic, acolo unde ai cazare ar trebui sa ai internet wireless, cel putin contra cost.
- Miss_B
- Insomniac member
Rose a scris:Pai vreau Internet ca sa ma orientez la fata locului, sa vad orarul muzeelor, cum va fi vremea, etc. Deea, si eu am card BCR, si intentionez sa-l folosesc...nu vad de ce nu as putea, din moment ce este Visa. Poate tu te referi sa folosesti cardul cu comisioane mai mici , ca si cum ar fi in tara respectiva. Dar de folosit, poti sa-l folosesti oriunde in lumea asta unde se afiseaza sigla Visa/Mastercard.
exact,ala nu merge,insa Mastercard merge oriunde
- deea_si
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-15
E cazul sa-mi cumpar de aici vreo 3 folii de anticonceptionale, sau oare gasesc si acolo Microgynon?
*Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying. *Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume *16.04.13 - cea mai frumoasa zi
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
mai bine iti iei de aici, decat sa stai sa umbli pe acolo dupa ele
- Miss_B
- Insomniac member
deea_si a scris:E cazul sa-mi cumpar de aici vreo 3 folii de anticonceptionale, sau oare gasesc si acolo Microgynon?
mai bine sa iti iei pt k mie nu imi da aici fara reteta
- Rose
- Hero member
Verisoara mea lucreaza in Italia. Momentan are grija de o batrana, dar doreste sa lucreze intr-un spital (este asistenta medicala). Stie cineva cum trebuie procedat cu actele/diplomele? Tb traduse/legalizate/urmata vreo procedura speciala? De asemenea, stiti cumva cum pot vorbi cu ea la telefon intr-un mod mai avantajos? Exista vreo cartela, plan tarifar etc mai avantajos la Vodafone/Romtelecom? (Internet nu are...)
- Miss_B
- Insomniac member
aici gasesti f multe informatii: http://www.romania-italia.info/forum/pe … msg133042/
si mama a vrut sa faca asta si din ce tin minte i'au trebuit: -declaratia de valoare a diplomei de asistenta -certificat de libera practica -trebuie facut 1 an curs de limba italiana,caci fara acesta nu o primeste la examenul IPASVI in Italia + la cursuri
cheltuiala aprox. 1000 euro cel putin
- Rose
- Hero member
Thx. M-am uitat pe linkul dat de tine...am vazut ca era pe acolo si o firma Obiettivo Lavoro, care te sprijina sa obtii actele, sa faci cursuri de limba, si apoi te ajuta sa iti gasesti job acolo. Ma intreb: oare merita sa apelezi la o astfel de firma? Mama ta s-a descurcat cu actele si si-a gasit usor job?
- Miss_B
- Insomniac member
mama mea nu a mai continuat cu asta....ea are 41 de ani deja si a zis k na...nu mai pierde timpul,pe unele femei de la 45 in sus nu prea le acceptau pt k sunt deja in varsta(depinde si de zona in care te afli,insa tinerii au intaietate) sunt faine agentiile,insa foarte scumpe.si da,te ajuta si iti gasesc job,dar in oricare parte a Italiei,mai ales in Sicilia sau in sud oricum,unde nu se duce nimeni.si daca refuzi job-ul,banii ii pierzi si ramai doar cu actele si totul facut,nu ramane decat sa mergi la agentii sa cauti...cu agentie ajunge cam la 2000 euro,chiar 2500. ea in ce zona este?si cati ani are?are ceva experienta?aici asistentele sunt ca medicul,nu k la noi si daca nu este brici,nu o baga nimeni ca asistenta,ci ca ingrijitoare,infirmiera,cu tot cu acte si tot facut.
- Rose
- Hero member
Ea are 35 de ani, a facut postliceala, dar nu a practicat niciodata. Este dintr-un oras mic si amarat, a plecat in Italia de disperare, ca la noi nu isi gasea job de ani in sir...avea probleme si cu sotul, care nu voia cu nici un chip sa plece din orasul ala amarat...Cred ca ar accepta sa lucreze si ca infirmiera. Oricum, banuiesc ca daca incepe ca infirmiera, poate apoi sa progreseze...Stii cumva daca pt infirmiere e mai simplu? Am gasit gentia asta Obiettivo Lavoro care spun ca accepta si fara experienta. Ei nu iti cer bani deloc, dar apoi tu esti angajatul lor, si probabil te platesc mai prost decat daca ai fi angajat direct la spital. Dar ea neavand experienta chiar deloc, a terminat si scoala mai demult...nu stiu daca o vor accepta... Ea e acum pe langa Lecce, parca...Are grija de o batrana. E multumita de familia respectiva, i s-au facut acte, dar iti imaginezi ca placut nu este...eu i-am sugerat sa isi caute ceva ca bona, ca oricum, sa ai grija de un bebe e mai ok. E izolata, nu stie inca limba bine, nu are internet, barba'su ii face scandal la telefon si o ameninta ca divorteaza daca nu se intoarce...
- Jacqui
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-09-18
deea_si a scris:Intreb aici ca sa nu mai deschid alta discutie.. Plec in Italia pentru 6 luni, si cica nu pot sa folosesc cardul meu BCR acolo. Stie cineva daca e asa? Mi se pare absurd..
mami zicea ceva ca este la posta , poti merge acolo , sa vezi
- Miss_B
- Insomniac member
Rose a scris:Ea are 35 de ani, a facut postliceala, dar nu a practicat niciodata. Este dintr-un oras mic si amarat, a plecat in Italia de disperare, ca la noi nu isi gasea job de ani in sir...avea probleme si cu sotul, care nu voia cu nici un chip sa plece din orasul ala amarat...Cred ca ar accepta sa lucreze si ca infirmiera. Oricum, banuiesc ca daca incepe ca infirmiera, poate apoi sa progreseze...Stii cumva daca pt infirmiere e mai simplu? Am gasit gentia asta Obiettivo Lavoro care spun ca accepta si fara experienta. Ei nu iti cer bani deloc, dar apoi tu esti angajatul lor, si probabil te platesc mai prost decat daca ai fi angajat direct la spital. Dar ea neavand experienta chiar deloc, a terminat si scoala mai demult...nu stiu daca o vor accepta... Ea e acum pe langa Lecce, parca...Are grija de o batrana. E multumita de familia respectiva, i s-au facut acte, dar iti imaginezi ca placut nu este...eu i-am sugerat sa isi caute ceva ca bona, ca oricum, sa ai grija de un bebe e mai ok. E izolata, nu stie inca limba bine, nu are internet, barba'su ii face scandal la telefon si o ameninta ca divorteaza daca nu se intoarce...
infirmierele aici nu prea mai progreseaza sa ajunga asistente.nu merge treaba k la noi cand se zice k mai "furi" meserie de la asistente si mai faci o scoala.ori esti din prima asistenta,ori nu. la 35 de ani este tanara si daca are vointza,trebuie sa se apuce serios de invatat,in limba italiana,mai ales termenii medicali si sa ia testul de limba care nu e usor din cate am auzit si fara ala nu te primeste la spital chiar si ca infirmiera,pt k din moment ce esti in contact cu oamenii trebuie sa vb corect si perfect. ca infirmiera treaba de facut este schimbat paturi + schimbat pampers la batrani(un lucru nu foarte placut de facut 8 h/zi),insa la asta te pune. si daca lucrezi prin agentie,iti ia jumatate din bani. o vecina lucreaza ca asistenta prin agentie(ea are 15 ani experienta,a facut si facult. + alte cursuri pt asistente aici) si in loc de 1600 euro ,ia 800 si restul merge la agentie.iar daca ar lucra ca infirmiera,din 900 euro cat se da,daca ia jumatate nu prea iti convine...(mai ai si de trait,mancat,apartament etc.) Fara experienta este f. greu,mai ales k sunt asistente venite din Ro cu 10-20 ani experienta si care pica proba practica aici,unde totul este computerizat,aparatura moderna de care habar nu au auzit.asa e sistemul. trebuie sa fie foarte decisa si sa aiba bani pregatiti pt k oriunde mergi,orice curs sau act,necesita un ban.si sa se gandeasca bine daca merita efortul si cheltuiala.
- cleopatr@
- Full member
- Inregistrat: 2010-01-19
e destul de greu acolo sa-ti echivalezi vreo diploma, ca si la noi nu e imposibil daca ai o pila,cunostiinta,relatie altfel ramai la munca de jos
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|