homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat papanicolau

#1 2010-09-27 18:35:24

mirelanicoleta
Membru
Inregistrat: 2010-09-27

rezultat papanicolau

Buna Ziua.....as dori si eu sa imi spuneti va rog daca este grav acest rezultat la papanicolau pentru ca sunt disperata, am plins intruna si imi este f frica.
EXAMEN CITOLOGIC CERVICO-VAGINAL:
frecvente elemente clue cells
Celule epiteliale pavimentoase:superficiale(rare,izolate)
Intermediare(frecvente,placarde mari) ASCUS prezente
La parabazele si bazele nu este nimic bifat
Celule epiteliale(endocervicale):rare,placarde mici
Celule metaplaziate pavimentoase:rare
Rare celule cu aspect koilocitar
Polinucleare neutrofile:relativ frecvente
Flora microbiana:abundenta cocobacili tip gardnerella vaginalis
Candida:absent
Filamente miceliene:absente
Trichomonas:absent
  CONCLUZII:ASC-US - celule scuamose atipice de semnificatie nedeterminata.Se recomanda reevaluare citologica dupa tratament specific

EXAMEN DE SECRETIE:       rezultate valori normale
Celule epiteliale pavimentoase superficiale:frecvente izolate si in placarde 30%aspect de clue cells
Celule epiteliale pavimentoase intermediare:rare izolate si in placarde
Celule parabazale:absente
Leucocite:relativ frecvente
Hematii:rare
Flora microbiana:bogata
Flora microbiana tip:cocobacili gram negativi frecventi intre si pe celulelele epiteliale(aspect de gardnerella)
coci gram pozitivi in diplo relativ frecventi
Levuri:absente
Filamnet miceliene:rare

Am urmat un tratament macmiror complex ovule si pastile..dupa care mi sa spus sa refac testul.Mergand la doctor mia spus ca prima oara trebuie sa refac testul de secretie sa vad daca  mai am gardnerella si apoi peste 2 luni testul papnicolau.Va rog spunetimi si mie daca este grav mai ales ca nu este specificata nici o clasa doar ASCUS , iar ascus in Bethesda ce clasa este 2 sau 3?
Credeti ca as putea avea o rana pe col?(la ecografia transvaginala mi sa spus aspect ecografic normal),sau este posibil ca acest ASCUS  sa fie si de la infectia cu gardnerella?
Va rog  dati-mi si mie un raspuns sunt f speriata.Va multumesc
Multa sanatate si Doamne ajuta

#2 2010-09-27 18:40:21

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: rezultat papanicolau

ai gardnerella, e o dereglare a florei, nimic grav
pentru ASCUS ar trebui sa faci niste investigatii suplimentare, fiindca de obicei diagnosticul asta apare in cazul infectiei cu HPV, deci sa faci un tipaj HPV si o colposcopie
in mod normal medicul ar trebui sa te lamureasca
macmiror e pentru candida, nu stiu de ce ti l-a dat daca tu ai gardnerella
nu trebuie sa fii speriata, dar investigheaza mai departe... mergi la alt medic daca al tau nu te indruma si nu-ti raspunde la intrebari

#3 2010-09-27 19:26:33

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Eu stiu ca ovulele Macmiror au un spectru mai larg, ca n-ar fi doar pentru candida, ci sunt bune pentru mai multe feluri de vaginite etc. (Se recomanda si tratarea partenerului, care e foarte posibil sa fi luat si el gardnerella.) Tipajul HPV se face doar daca doctorul il recomanda. Mai degraba o colposcopie e mai indicata (s-ar vedea o eventuala problema pe col, care clar nu se vede la echografie), dar si aceasta se efectueaza tot la recomandarea medicului.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-27 20:49:18)

#4 2010-09-28 11:52:35

mirelanicoleta
Membru
Inregistrat: 2010-09-27

Va multumesc mult de raspuns.....ma gandesc ca macmiror mi la dat si pentru cocii aceia gram pozitivi in diplo....cand scriu pe google coci gram pozitivi tratament imi apare macmiror.A facut si partenerul meu acelasi tratament ca si mine cu pastile macmiror....Oricum asa am auzit si eu ca macmiror nu ar fi pentru gardnerella...si dupa o saptamana am pus si 7 ovule cervugid(prietena mea care lucreaza in farmacie mia spus ca sunt bune ca si in prospect scrie ca ar fi bune si ptr ascus).Un loc important in cadrul infectiilor cervico-vaginale il ocupa tratamentul cu Cervugid ovule a infectiilor cu HPV (prescurtare de la Virusul Papilomei Umane considerat ca fiind agentul etiologic al cancerului de col uterin). Prezenta virusului HPV la nivelul colului uterin este demonstrata prin examen citologic, adica prin examenul frotiului pe lame, de pe col si vagin. Virusul determina modificari morfologice specifice ale celulelor de la acest nivel care se exprima in sistemul Bethesda (inlocuitorul actual al claselor Papanicolau-Babes) prin clasele ASCUS, LSIL HSIL sau AGUS. In infectiile cu Virusul Papilomei Umane unde citotestul in sistemul Bethesda este ASCUS, LSIL, HSIL sau AGUS, administrarea a trei cure de Cervugid ovule a condus aproape in toate situatiile la normalizarea citotestului.

Ca sa va dau un exemplu prieteni mele ii iesea mereu clasa 2  iar anul trecut ia iesit ascus si ei....a luat 3 ovule cervugid si cand a refacut testul ia iesit clasa 2 iarasi.Parerea ei este ca sunt foarte bune..
Chiar nu stiu cum clasifica laboratoarele..dar inca unei prietene ia dat rezultatul la pap:rana pe col
Acum ma rog rog la Dumnezeu sa fie bine..pentru ca mie imi este frica si de colposcopie

Ultima oara a fost editat de mirelanicoleta (2010-09-28 12:01:01)

#5 2010-09-28 12:10:29

jeannie
Addicted member

Cervugid este ideal, ma miram de ce doctorul nu ti l-a prescris pe acesta; oricum ovulele astea nu se pun mai mult de 7-14 zile pe an, decat la recomandarea medicului. (Cel mai bine e sa ai o reteta clara data de ginecolog.)
Daca ai ASC-US, cauza poate fi si simpla proliferare a gardnerellei sau o alta infectie nepericuloasa. Un ASC-US la Papanicolau nu iti zice cu certitudine ca ai avea o infecte cu HPV. In orice caz, se impune Papanicolau repetat la 6 luni. Si intreaba de colposcopie (desi intre timp Cervugidul iti face foarte bine, in cazul in care ai avea ceva vizibil pe col), daca mai e necesara. (In multe cazuri tot Cervugid se da si pentru rani, dar nu e o regula..) Sanatate!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-28 12:20:32)

Publicitate

loading...

#6 2010-09-30 16:38:01

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

papanicolau se poate face si gratis? big_smile

My Tears Dry On Their Own

#7 2010-09-30 17:06:31

jeannie
Addicted member

Cica da, daca ai trimitere de la medicul de familie sau medicul facultatii (nu stiu daca si de la altii). Este screening gratuit.
Si la centrele particulare, cel putin la unele, poti merge cu trimitere - eu asa stiu.

#8 2010-09-30 17:17:48

old_soul
Insomniac member
De la: locul unde e liniste
Inregistrat: 2008-04-29

faaaain big_smile
o sa incerc sa iau o trimitere atunci
multumesc orangi' puss

My Tears Dry On Their Own

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.