homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele afecteaza inima?

#1 2010-09-27 20:35:13

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

anticonceptionalele afecteaza inima?

Iau diane35 de vreun an si ceva la recomandarea medicului endocrinolog/ginecolog. Desi am ceva probleme cu inima..prolaps de valva mitrala si aritmie..nu mi-au spus ca nu am voie sa iau ac. Primesc in fiecare zi cate o intepatura la inima...cateva secunde si apoi imi trece, insa in seara asta m-a tinut in jur de o ora si ceva...cand trageam aer in piept mai tare, simteam ca ma tine ceva la inima si nu ma lasa sa respir complet. Intrebarea mea e daca ac imi pot accentua problemele la inima?
Miercuri abia ajung sa fac o eco la inimioara sa vad ce are  grater 
Un sfat, va rog grater

when the pomp lights up,you shoot.

#2 2010-09-27 21:02:24

Alina_Gab
New member
Inregistrat: 2010-07-17

Re: anticonceptionalele afecteaza inima?

Daca te doare mai tare cand tragi aer in piept sau cand te misti nu e de la inima, e o nevralgie ceva. Fa-ti eco si vezi ce si cum

#3 2010-09-27 22:54:30

alexa123
Hero member

Nevralgie..de la ce?..ca m-a luat brusc, n-am depus efort in seara asta. O sa fac o eco sa vad daca e vreo problema si la inima, dar vroiam sa stiu daca anticonceptionalele pot afecta inima, in sensul agravarii problemelor existente.

#4 2010-09-27 23:32:16

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

alexa123 a scris:

Nevralgie..de la ce?..ca m-a luat brusc, n-am depus efort in seara asta. O sa fac o eco sa vad daca e vreo problema si la inima, dar vroiam sa stiu daca anticonceptionalele pot afecta inima, in sensul agravarii problemelor existente.

ce descrii tu nu e de la inima mai mult ca sigur. decizia sa faci o ecografie cine a luat-o? sper ca nu tu de capul tau, ca nu ai indicatie de asa ceva si oricum nu e neaparat metoda potrivita in cazul de fata.

#5 2010-09-27 23:36:41

alexa123
Hero member

Da, m-am gandit sa fac o ecografie fiindca n-am facut-o la timp...cand am fost la consult si la ekg si m-am gandit ca s-a agravat.
Si daca nu e de la inima, ce`ar putea fi? sad

Publicitate

loading...

#6 2010-09-28 00:03:24

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu stiu daca AC sunt contraindicate in cazul unor astfel de probleme. las link doctoressei

#7 2010-09-28 00:34:56

moksha
Hero member

alexa123 a scris:

Da, m-am gandit sa fac o ecografie fiindca n-am facut-o la timp...cand am fost la consult si la ekg si m-am gandit ca s-a agravat.
Si daca nu e de la inima, ce`ar putea fi? sad

pai ar putea fi ceva legat de peretele toracic de exemplu, ceea ce e foarte probabil avand in vedere ca are legatura cu miscarile respiratorii.
eu daca as fi medic si nu as fi interesata doar de profitul imediat nu ti-as face o ecografie asa tam nesam, te-as consulta si ti-as indica sau nu asa ceva. dar pana la urma nu are ce rau sa iti faca.

#8 2010-09-28 10:45:59

alexa123
Hero member

mergi garga smile

moksha, ideea e ca sunt satula de consultatii de genul asta..imi ia pulsul, imi asculta bataile inimii si ma intreaga ce mananc...chestii care ma costa 100 ron.  Asa, cu 100 de ron fac ecografia,imi va elibera probabil o reteta... imi sun medicul de familie si cam atat. Sper sa rezolv, fiindca intepatura inca persista cand inspir adanc. Nu stiu, la ecografie se poate vedea si daca e de vine vreun nerv sau altceva in afara de inima?

#9 2010-09-28 11:12:42

moksha
Hero member

alexa123 a scris:

mergi garga smile

moksha, ideea e ca sunt satula de consultatii de genul asta..imi ia pulsul, imi asculta bataile inimii si ma intreaga ce mananc...chestii care ma costa 100 ron.  Asa, cu 100 de ron fac ecografia,imi va elibera probabil o reteta... imi sun medicul de familie si cam atat. Sper sa rezolv, fiindca intepatura inca persista cand inspir adanc. Nu stiu, la ecografie se poate vedea si daca e de vine vreun nerv sau altceva in afara de inima?

nu, la ecografie nu poate sa vada nervii smile poate sa iti mai vada vasele mari ale inimii de exemplu.

poate sa vada multe alte lucruri, dar sunt destul de convinsa ca nu o sa fie cazul. pe de alta parte, asta e consultul, iti ia pulsul, se asculta inima...asta se face in mod  normal. daca ar fi gasit ceva anormal ar fi mers mai departe.

sunt banii tai si oricum nu are ce sa iti strice, poate o sa primesti un raspuns la grijile tale.

succes.

#10 2010-09-28 11:25:51

alexa123
Hero member

Nu stiu ce sa fac oricum sad Unde as putea sa ma duc altundeva? Si nervii aia...cum pot afla daca nu a fost inima, ci vreun nerv intercostal...sau altceva...

Am vorbit acum cu medicul de familie si mi-a spus ca posibil sa fie de vina vreun muschi. Mi-a recomandat calciu 3/zi si clorzoxazona 1/zi.
Ideea e ca pe mine durerea m`a luat pe la ora 18.30..imediat dupa ce am terminat sa`mi indrept parul..care a durat vreo 40 de minute in care m-am tot incordat si strambat. Posibil sa fie si un muschi  roll  offff

Ultima oara a fost editat de alexa123 (2010-09-28 11:55:11)

#11 2010-09-30 10:58:42

alexa123
Hero member

Intrebare: azi ma duc la fac eco. Tipa de la policlinica mi-a spus sa nu mananc timp de 6 ore inainte de eco si sa beau lichide. Dar ce treaba are cu inima? Nu de alta, dar mi-e foame  hmm

#12 2010-09-30 11:00:40

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cred ca nu stia ea ce fel de echo e... asa se recomanda la echo abdominala

#13 2010-09-30 11:11:55

alexa123
Hero member

asta stiam si eu, am cautat pe net si nu zice nimic de eco la inima nustiu

#14 2010-11-15 13:12:52

BURETZICA80
New member
Inregistrat: 2010-03-23

alexa123 a scris:

asta stiam si eu, am cautat pe net si nu zice nimic de eco la inima nustiu

buna, am si eu aceeasi boala ca tine...am gradul II...si mie se intampla sa am aceste simptome ca ale tale(cand stau in poziti neconfortabile: ca de ex ca si la tine cand imi aranjez parul, stau cu mainile mai mult timp ridicate, sa stau ghebosita)....cardiologul mi-a zis ca nu sunt de la boala/ sau de la inima si m-a pus sa-mi fac analize pt lipsa de fier si calciu...eu am anemie feripriva si calciu la limita inferioara...uneori am si caderi de calciu...mai ales in perioada menstrei....aritmiile le simt ca o presiune in piept si uneori coincid cu momentul cand simt ca nu pot respira ca si cum m-ar presa ceva pe piept si spate...eu momentan nu fac tratament ...am pulsul 38, uneori 34,35,36 depinde(am luat tratament, dar nu-mi crestea foarte mult pulsul sau altul imi crestea pulsul pe la 50-60 dar si tensiune  pe la 16 cu 6; 17 cu 4)...eu nu iau ac deoarece, stiam ca afecteaza inima....dar nici nu am intrebat dr....inainte sa aflu ca am aceasta boala am luat ac si le-am oprit cu 2 ani inainte sa raman gravida(cand am descoperit-o), deci nu am mai luat de 5 ani.
off topic: u ce tratament iei pt prolaps

Ultima oara a fost editat de BURETZICA80 (2010-11-15 13:28:38)

#15 2010-11-15 15:22:28

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

salut, eu am stenoza subvalvulara aortica larga de gradul III din nastere, timp de 5 ani am luat AC dar nu am avut nici un fel de problema (in timpul asta am facut control la inima complet) si nu a mai aparut ceva nou, nu cred k AC fac rau inimii sau cel putin eu nu stiam lucrul asta plus ca medicul care mi le-a prescris stia ca sunt cardiaca din nastere....si nu a zis nimic.
Acum fac pauza pentru prima oara dupa 5 ani de AC si sunt in a 3 luna de pauza, iar vineri seara am avut o stare foarte proasta care de-a dreptul ma speriat..am avut o palpitatie foarte puternica si timp de 2 sec max am zis ca lesin. A fost o senzatie foarte nasoala ma cam speriat si mi-am si facut programare pe 25.11.10 la Fundeni la cardiologul meu...sper sa nu fie nimic grav. Sper sa va fie de ajutor si povestea mea.

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#16 2012-06-13 16:16:27

aditsaaa
New member
Inregistrat: 2012-04-29

Buna!as vrea sa stiu daca anticonceptionalele fac rau inimii,eu avand suflu sistolic...mentionez ca vreau sa iau karissa...

hjarta Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altcuiva si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta....

#17 2012-06-14 12:23:09

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

aditsaaa a scris:

Buna!as vrea sa stiu daca anticonceptionalele fac rau inimii,eu avand suflu sistolic...mentionez ca vreau sa iau karissa...

suflul sistolic nu iti va fi influentat in nici un fel de karissa cel mai probabil
in general, anticonceptionalele nu fac rau inbimiii
sper ca nu vrei sa iei karissa la sfatul vecinei de palier sau a colegei de banca ci ca mergi/ai mers sa discuti cu un medic de planning

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#18 2012-06-14 15:59:30

aditsaaa
New member
Inregistrat: 2012-04-29

Imi sunt recomandate de catre medicul ginecolog.dar imi e putin teama ptr ca am si bataile inimii un pic mai rapide si pulsul mai mare...Ginecologul zice ca nu ar fi probleme dar... sad

hjarta Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altcuiva si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.