homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Varsta potrivita inceperii vietii sexuale

#1 2010-09-28 20:00:56

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Varsta potrivita inceperii vietii sexuale

Eu nu prea am citit pana acum alte subiecte, dar acum cateva minute am realizat ca fete de 15 ani vorbesc despre fostul, actualul si inca un fost partener sexual, dau sfaturi erotice ca niste profesioniste...
1. Care considerati ca este varsta potrivita inceperii vietii sexuale si de ce
2. O curiozitate personala: mai exista adolescente virgine?

Raspund eu prima.

Un copil nu ar trebui sa faca sex din o multime de motive. Cel mai serios e ca inca este copil, are simtire de copil si gandire pe masura, chiar daca trupeste poate parea adult. Daca intr-adevar un adolescent ar fi pregatit pentru viata sexuala, de ce sa nu si munceasca, sa se ocupe de casa, sa fie responsabil pana la capat?.... Ce are adolescentul de castigat din inceperea timpurie a vietii sexuale?

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-28 20:04:43)

#2 2010-09-28 20:14:06

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Re: Varsta potrivita inceperii vietii sexuale

1. Atunci cand esti suficient de informat si de responsabil incat sa te poti bucura de o viata sexuala fara griji.
    Atunci cand intalnesti o persoana cu care sa iti doresti sa faci acest pas.
    Daca trebuie neaparat sa dau o varsta, consider ca cel mai potrivit ar fi in jur de 18 ani, dar nu e o regula.

2. Da, mai exista adolescente virgine. Exista si fete trecute de 20 de ani virgine, eu am 2 prietene in situatia asta si eu insami mi-am inceput viata sexuala la 20 de ani.

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#3 2010-09-28 20:15:14

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

dea_di a scris:

1. Atunci cand esti suficient de informat si de responsabil incat sa te poti bucura de o viata sexuala fara griji.
    Atunci cand intalnesti o persoana cu care sa iti doresti sa faci acest pas.
    Daca trebuie neaparat sa dau o varsta, consider ca cel mai potrivit ar fi in jur de 18 ani, dar nu e o regula.

2. Da, mai exista adolescente virgine. Exista si fete trecute de 20 de ani virgine, eu am 2 prietene in situatia asta si eu insami mi-am inceput viata sexuala la 20 de ani.

signof10

Multumesc! par
Sunteti de acord cu inceperea la 14, 15 ani a vietii sexuale?

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2010-09-28 20:16:43)

#4 2010-09-28 22:37:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

1. atunci cand esti informat, dar si cand (parerea mea si NU vreau sa aduc disputele de la celalalt topic aici, dar eu una asa am procedat si asa imi voi sfatui copiii, baieti si fete daca vor fi, sa faca), daca ramai/ramane partenera gravida, sa fiti capabili, fizic, psihic, material etc sa pastrati copilul.

2. da, exista. si io am inceput la 21 de ani, cu actualul sot si nu regret

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#5 2010-09-28 22:48:17

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

Marlyn a scris:

Sunteti de acord cu inceperea la 14, 15 ani a vietii sexuale?

in principiu nu prea sunt de acord! poate ca exista fete de varsta asta (putine) informate corect si care isi pot asuma responsabilitatea unei vieti sexuale, dar parca totusi e prea devreme....nu stiu, 14-15 ani mi se pare varsta la care de-abia devii interesat(a) de sexul opus, iti faci un/o prieten(a), te plimbi de mana prin parc, te pupacesti tongue , te inrosesti tongue ....eu zic ca merita sa mai astepti vreo 2 ani, doar ai o viata inainte sa faci sex cat vrei si cu cine vrei
eu am trecut mai tarziu prin fazele astea cu tinutul de mana, plimbatul si pupatul si totusi am simtit nevoia sa mai astept o vreme pana sa trec la sex....si nu imi pare rau!

Ultima oara a fost editat de dea_di (2010-09-28 22:50:00)

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

Publicitate

loading...

#6 2010-09-29 11:37:08

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

1.Eu consider ca macar dupa 16 ani... bineinteles, sa fii pregatita psihic si sa iti doresti acest lucru. Nu mi se pare in regula sa iei anticonceptionale de la 14-15ani si nici pilula de a 2-a zi...cu atat mai mult sa faci avort! asa ca, daca prezervativul se rupe sau se intampla un accident de genul ce faci?
Asta e principalul motiv pt care tinere ar tb sa se gandeasca de 100 de ori inainte sa faca pasul asta.
De-asta cel mai bine ar fi sa se intample actul asta la o varsta mai mare. Nu doar pt ca esti dezvoltata fizic, esti femeie (stiu ca multe dintre fetele de 15 ani arata ca de 20, dar chiar si asa, ele sunt in crestere), dar gandesti altfel...

2.Sunt convinsa ca mai exista adolescente virgine;

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#7 2010-09-29 11:46:46

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

orangina123 a scris:

O fata trebuie sa isi inceapa viata sexuala doar daca:
- isi doreste sa faca sex si se simte pregatita (fizic si psihic) pentru asta, deci nu doar din curiozitate;
- are incredere in baiatul cu care urmeaza sa o faca si, bineinteles, daca isi doreste sa o faca cu el;
- este corect informata cu privire la protectia impotriva ITS-urilor si a sarcinilor nedorite si este hotarata sa se protejeze, indiferent ce ii zice el;
- este stapana pe ea si nu ii va permite baiatului nicio activitate cu care sa nu fie si ea total de acord.

subscriu smile
cat despre a 2-a intrebare, da, categoric mai exista si adolescente virgine

bebe V., soarele si luna

#8 2010-09-29 13:40:26

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

1. varsta potrivita ar trebuie sa fie in momentul in care este pregatita si este responsabila, stie sa se protejeze si intelege ce tot ceea ce presupune a face sex
2. da, exista, am doua prietene, una de 20, alta 21 de ani, care sunt virgine smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.