Avort incomplet.Este vina doctorului? Care sunt riscurile?
- Melody
- Full member
- De la: mine din camara...
- Inregistrat: 2006-12-15
Avort incomplet.Este vina doctorului? Care sunt riscurile?
Vinerea trecuta am facut un avort prin aspiratie (cu siringa manuala) si D&C. Primele doua zile totul a fost ok, sangerarea se oprise,dar acum doua zile am facut putina febra (37.5) si am eliminat o cantitate f mare de cheaguri de sange negre (aprox cat ar fi umplut 3 linguri de masa),de-o data. In acelasi timp am avut crampe de o intensitate f mare. Am mers la urgente si dupa analize si ecograf, mi-au spus ca in urma avortului au ramas resturi inauntrul uterului si ca trebuie sa fac un chiuretaj ca sa le curete.Pana la urma,doctorul s-a razgandit si mi-a dat 8 pilule de Misoprostol,pe care mi le-am introdus in vagin cate 4, la 6ore distanta.Mi s-a spus ca vor ajuta la eliminarea resturilor. Desi am intrebat mai multa lume la spital, un raspuns clar nu mi-a dat nimeni despre ce fel de resturi se afla in uterul meu si de ce. Un doctor nu ar trebui sa curete tot in mom in care face avortul? Mentionez ca nu a folosit un ecograf (cum am vazut in mai multe documentare ca se face), ci pur si simplu s-a uitat in interior cu ajutorul unei lampe. As vrea sa stiu ce reprezinta aceste resturi? placenta?endometrul?parti din embrion? Si de asemenea, care sunt cauzele pentru un avort incomplet si care consecintele. De asemenea, mai am o nelamurire:de cand am luat misoprostol, cheagurile au devenit mici, d la negre la rosu-maroniu,uneori se vad si parti albicioase.Consistenta este gelatinoasa,aproape solida. Sunt normale aeste reactii la pilule?
Cocorosie!
- corp
- New member
- Inregistrat: 2010-09-28
Re: Avort incomplet.Este vina doctorului? Care sunt riscurile?
Buna Melody,
Povestea mea a asemanatoare, dar mai complexa si mai grava. Pe 8 septembrie am facut o intrerupere de sarcina, care avea 8 saptamani la acel moment, tot prin aspiratie, o procedura destul de dureroasa, chiar si sub anestezia in col cu xilina. Vazand ca dupa o saptamana sangerarile nu s-au oprit, am mers la medicul care m-a chiuretat si mi-a prescris clorocalcin amestecat cu 3 fiole de ergomet, garantandu-mi ca-mi opreste sangerarea in 3 zile, fara nici un consult pe masa sau o ecografie. Peste inca o saptamana, vazand ca ma simt din ce in ce mai rau si sangerarile, nici gand sa stopeze, am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv-pozitiv (adica la 15 zile de la curetaj). Am inceput sa caut explicatii la situatia cu care ma confruntam si am gasit 3: 1. resturi placentare vii ramase in uter in urma curetajului facut fara simt de raspundere, avand in vedere ca sarcina fusese suficient de mare in momentul curetajului. 2. o sarcina gemelara, din care un embrion a fost evacuat si altul a ramas si 3. o sarcina extrauterina concomitent cu cea intrauterina care fusese evacuata. Intrigata si speriata, am mers din nou la spital. Medicul meu nu era prezent, si m-a consultat un alt medic, considerat a fi unul dintre cei mai buni in ecografii din aceasta maternitate. Doamna doctor, pe tot timpul cat a facut ecografia, s-a certat la telefon cu cineva, pe o perdea, dupa care mi-a spus ca uterul este curat, nici marit nici cu resturi, nici o sarcina gemelara, nici una extrauterina. Atunci care era explicatia? Explicatia ei a fost ca sangerarile pot dura pana la prima menstra, iar testul de sarcina iese pozitiv timp de 14 zile. Vineri, adica 24 septembrie 2010, deci 2 zile mai tarziu de la ecografie, simtindu-ma la fel de rau, m-am dus inca o data la spital, am vorbit cu medicul meu si mi-a spus ca la mine poate fi o reglare hormonala avand in vedere ca intreruperea de sarcina fusese facuta la 9 luni de la nasterea prin cezariana si ca e de preferat sa astept sa inceteze sangerarea timp de 30 de zile, si sa merg la un hematolog pentru ca ar putea fi o problema legata de sange, avandf in vedere ca hemoglobina mea iesea de 4 luni 14 g, un hematocrit pe la 42-43, iar leucocitele usor crescute. La fel ca data trecuta, numai vorbe, fara control, fara ecografie. Vineri noapte, la orele 3,40, m-am trezit intr-o balta de sange. Pana am ajuns la maternitate, am pierdut mult sange si curgeau cheaguri mari si numeroase de sange, m-au internat, m-a controlat un medic care nici macar n-a citit fisa mea, cum ca as fi alergica la penicilina si ca eram sub tratament cu nolicin pentru ca aveam o infectie urinara mostenita tot in urma maretului curetaj, mi-a mai scos inca 3-4 cheaguri mari cu valva si mi-a spus ca am endometrita si ca ma lasa asa sa vada daca se opreste sangerarea. Am ramas asa, pana in noaptea urmatoare cand pe la 2,30 s-a declansat din nou hemoragia, si mai violenta, in 4-5 reprize pana a venit un alt medic care era de garda si m-a curetat. Dupa 5 ore de la curetaj, chiar daca iesise din garda, acel medic a dat dovada de etica profesionala pana la capat si m-a chemat din nou la control, m-a suit pe masa si mi-a spus ca acum e sigur ca sangerarea se va opri. M-am dus din nou la medicul meu, cel care a efectuat curetajul in urma cu aproape 4 saptamani si mi-a strans mana si mi-a spus:"Felicitari! Am auzit povestea" dupa care s-a chinuit sa ma convinga ca daca nu iau anticonceptionale, nu mi se va opri in veci sangerarea si ne vom intalni din nou. Ma asteptam sa spuna macar un "imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat" dar el insista sa persiste in gresala. Am refuzat anticonceptionalele si i-am spus ca uneori, mi-as dori ca el sa fie femeie. Acum pot spune ca ma simt mult mai bine decat in ultimele 3-4 saptamani, ca sangerarea e redusa si se apropie de sfarsit. Azi am facut o ecografie abdominala la un alt cabinet si mi s-a spus ca nu a fost endometrita ci pur si simplu, un malpraxis.
Ultima oara a fost editat de corp (2010-09-29 17:52:45)
O fapta, in sine, nu este buna sau rea, ci doar consecintele ei.
- anndreiutzaca
- Sr. member
- De la: far..far away
- Inregistrat: 2009-08-13
Mami de Iustinel Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti ! "Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey
- TROMPY
- New member
- Inregistrat: 2010-08-18
Si eu am patit ceva asemenator cu multi ani in urma, prin 1995 cred, am avut un avort spontan acasa si am ajuns de urgenta la spitalul Giulesti la celebrul inca de pe atunci dr. Marinescu! Mi-a facut sub anestezie totala chiuretaj al unei sarcini de 11 saptamani si peste 3 zile acasa am facut febra si imi era rau. M-am dus la alt medic si mi-a facut un al doilea chiuretaj, spunandu-mi ca mi-au fost lasate resturi si ca cine este acest medic ce mi-a facut asta??? In fine, a trecut mult de atunci si de cate ori il vad pe celebrul si mult recomandatul Dr. Marinescu, am un gust amar.
Sanatate!
- Melody
- Full member
- De la: mine din camara...
- Inregistrat: 2006-12-15
corp a scris:Acum pot spune ca ma simt mult mai bine decat in ultimele 3-4 saptamani, ca sangerarea e redusa si se apropie de sfarsit. Azi am facut o ecografie abdominala la un alt cabinet si mi s-a spus ca nu a fost endometrita ci pur si simplu, un malpraxis.
Mi se face frica atunci cand aud! de la endometrita am citit ca poti avea probleme de infertilitate, dar si de la malpraxis la fel! Sa vedem ce-mi zic la control maine... Tu aveai cheaguri negre de sange? Eu asa le-am avut ,pana dupa misoprostol si acum sunt albe,doar 'patate' de sange. Asta nu mi se pare a fi endometrul, ala e de obicei rosu si decine rosu inchis apoi.
Cocorosie!
- corp
- New member
- Inregistrat: 2010-09-28
Da, au fost cheaguri negre, si ca sa citez din ce scrie in fisa medicala "de marimea unei sarcini de 6 saptamani". Aveam senzatia ca sunt caise mari si negre, care ieseau rapid, ca si rasturnate dintr-un cos, puls sangele care curgea ca si cum as fi deschis un robinet. E de preferat sa-ti rezolvi intai problema de sanatate pe care o ai acum, iar probabilitatea fertilitatii sa ti-o ridici ulterior. Iti urez succes si astept sa ne spui cum a decurs controlul.
O fapta, in sine, nu este buna sau rea, ci doar consecintele ei.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|