homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Este normal sau nu?

#1 2010-09-29 15:35:40

eliz_k
New member
Inregistrat: 2010-09-29

Este normal sau nu?

Buna  lol ,

De doi ani am ajuns pe la medicii ginecologi pentru ca mi-am inceput viata sexuala si am avut vaginita de 3 ori. Acum, sa va spun ce am patit, de fapt sa va intreb daca e normal:

1. am fost la un profesor universitar care m-a intrebat daca am copii (la un an dupa inceperea vietii sexuale) si dupa examinare si mi-a zis ca examenul "ochiometric" (citez) arata ca am o rana pe col si posibil sa fie inflamata de la infectia cu virusul care duce la HPV. M-a speriat cumplit.  va Analizele (gratuite!) au aratat perfect.

2. am fost la o persoana care mi-a zis ca am rana pe col (m-am speriat) si dupa colposcopie ca e normal (ectopie). Mi-a explicat cineva ce este.  skitarg

3. Am fost la un al treilea medic care nu mi-a facut analize si mi-a zis ca e posibil sa fi avut candidoza de la antibiotice si mi-a recomandat direct ovule.

In conditiile astea, am decis sa iau eu ovule cand racesc si sa ma feresc de medici (poate la 1 an sa ma duc, insa in nici un caz la cei la care am fost).

Nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu medicii, dar va intreb daca e normal sau am avut ghinion eu?

Si poate stie cineva, se creeaza in timp toleranta la ovule (rezistenta, contin antibiotic?).

Mersi!

#2 2010-09-29 15:46:16

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Este normal sau nu?

eliz_k a scris:

Buna  lol ,

De doi ani am ajuns pe la medicii ginecologi pentru ca mi-am inceput viata sexuala si am avut vaginita de 3 ori. Acum, sa va spun ce am patit, de fapt sa va intreb daca e normal:

1. am fost la un profesor universitar care m-a intrebat daca am copii (la un an dupa inceperea vietii sexuale) si dupa examinare si mi-a zis ca examenul "ochiometric" (citez) arata ca am o rana pe col si posibil sa fie inflamata de la infectia cu virusul care duce la HPV. M-a speriat cumplit.  va Analizele (gratuite!) au aratat perfect.

2. am fost la o persoana care mi-a zis ca am rana pe col (m-am speriat) si dupa colposcopie ca e normal (ectopie). Mi-a explicat cineva ce este.  skitarg

3. Am fost la un al treilea medic care nu mi-a facut analize si mi-a zis ca e posibil sa fi avut candidoza de la antibiotice si mi-a recomandat direct ovule.

In conditiile astea, am decis sa iau eu ovule cand racesc si sa ma feresc de medici (poate la 1 an sa ma duc, insa in nici un caz la cei la care am fost).

Nu vreau sa se inteleaga ca am ceva cu medicii, dar va intreb daca e normal sau am avut ghinion eu?

Si poate stie cineva, se creeaza in timp toleranta la ovule (rezistenta, contin antibiotic?).

Mersi!

1. posibil sa fi aparut ceva macroscopic si sa fi fost infirmat.
2. la fel, unele lucruri apar macroscopic rau si pe urma vizibil ok. e mai rau cand se pune problema invers.
3. foarte foarte gresit. nu lua ovule in nici un caz de capul tau. evident, depinde de ovule, dar in general nu lua de capul tau nimic. sunt multe motive pentru care zic asta, dar cel mai important e ca poti produce diferite tipuri de rezistente la bacteriutele care traiesc in mod normal in vagin si pe urma o sa ai niste probleme si mai neplacute. oricum, depinde de ovule, dar tot nu e recomandat sa le folosesti aiurea, chiar pentru faptul ca poti modifica phul prin folosirea lor irationala.

Nu e nevoie sa te feresti de medici in nici un caz. Nu e nimic batut in cuie, poti cere mai multe pareri, e bine sa gasesti pe cineva cu care sa te intelegi. Faptul ca s-a vazut ceva la inceput si s-a infirmat nu e o greseala. Greseala e numarul 3 teoretic, practic nu pot eu sa imi dau cu parerea, pentru ca situatiile variaza.

In concluzie nu lua nimic de capul tau, ai grija la igiena si la protectie, fa un papanicolau odata la 1 an sau 2 ani, cum ti-a fost recomandat, analize daca ai probleme. Asta e conduita normala a unei femei active sexual. Trebuie doar sa iti cauti un doctor cu care sa comunici mai bine, stiu ca nu sunt multi, dar nu e o solutie sa fugi de ei si sa te tratezi singura.

Sanatate si succes.

#3 2010-09-29 16:21:00

eliz_k
New member

Dar e normal sa te intrebe daca ai copii dupa ce te-a examinat??? O nastere nu lasa urme? Nu ai vaginul mai dilatat?

#4 2010-09-29 16:47:24

moksha
Hero member

eliz_k a scris:

Dar e normal sa te intrebe daca ai copii dupa ce te-a examinat??? O nastere nu lasa urme? Nu ai vaginul mai dilatat?

nu s-a referit la vagin, s-a referit probabil la col, probabil avea un aspect care sa il duca cu gandul la asta.
nu mi se pare normal smile sa judeci in termen de normal si anormal ceva care e foarte variabil. pana la urma nu ti-a gresit cu nimic, poate doar cu faptul ca te-a speriat inainte de rezultatul final. pe urma daca nu iti spunea nimic ziceai ca nu comunica. deci nu stiu daca putem sa zicem normal sau anormal, asa i s-o fi parut colul tau la momentul respectiv, asta nu inseamna ca e un medic prost pregatit. multi pacienti cauta matematica in medicina, si nu prea se gaseste in multe domenii.

mai departe eu nu stiu ce sa iti zic, decat ca nu e normal smile sa iti administrezi singura ovule la "raceli". daca ti s-au parut neprofesionisti medicii de care zici, pur si simplu evita-i si cauta pe cineva care sa fie ok pentru tine.

sanatate.

#5 2010-09-29 17:13:47

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Cred ca toate ar fi bine sa luam, o data cu un antibiotic, o protectie antimicotica (se exclude in cazul administrarii concomitente de ovule Cervugid, care sunt deja antimicotice). Macar la sfatul farmacistului. Altfel, riscam sa facem candida doar de la antibiotice.

"Ovule la raceli" - never ever fara sfatul doctorului!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-29 17:19:59)

Publicitate

loading...

#6 2010-09-29 17:21:23

moksha
Hero member

orangina123 a scris:

Cred ca toate ar fi bine sa luam, o data cu un antibiotic, o protectie antimicotica (se exclude in cazul administrarii concomitente de ovule Cervugid, care sunt deja antimicotice) pe cale orala. Macar la sfatul farmacistului. Altfel, riscam sa facem candida doar de la antibiotice.

"Ovule la raceli" - never ever fara sfatul doctorului!

Sincer nici nu stiu ce sa zic, asa, ca parere stiintifica in legatura cu protectia asta antimicotica prin ovule concomitenta tratamentului cu antibiotice. Am citit cateva studii si nu imi e foarte clara eficienta lor. Dar asta da, pot sa accept ca logic si consider cel putin ca are un sens. Altfel nu, ovule fara tinta nu. Parerea mea, desigur ca exista medici cu mult mai multa experienta decat mine care poate au o alta viziune si intelegere.

#7 2010-09-29 17:25:12

jeannie
Addicted member

Strict legat de protectia antimicotica, mie doctorita mi-a zis ca daca imi pun Cervugid nu mai e necesar ceva pe cale orala (gen Flucovim). Dar ma gandesc ca o candida poate sa apara de exemplu si pe limba, deci nici eu nu stiu daca Cervugidul ar fi complet eficient ca protectie antimicotica, in cazul administrarii concomitente cu antibioticul nustiu (Deci, probabil, trebuie si Flucovim.)

Eliz_k, nu iti pune ovule dupa capul tau, ca mai rau iti faci!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-29 17:35:58)

#8 2010-09-30 09:07:18

eliz_k
New member

Multumesc pentru sfaturi.

Termenul "normal" era folosit si cu sensul de "uzual".

Mi-a prins bine sa aud parerea unui medic, moksha. Eu nu am cum sa stiu ca pacient daca e uzual ce mi s-a intamplat. Oricum, cu ocazia asta vedeti si voi ce beculete se aprind in mintea pacientului: pentru mine , nastere inseamna "vagin largit", pericol de HPV inseamna "nu poti avea copii cu usurinta sau poate deloc" si duce la depresie, iar "rana pe col" ma duce cu gandul la medicatie de durata si complicatii...Si nu am picat din pom smile Mi s-a parut si te rog sa nu te superi, ca ai avut tendinta de a-ti apara colegii. Eu vroiam sa stiu mai mult daca ce am spus mai sus este uzual, curent, pentru ca nu am multa experienta. Cred ca instinctiv si eu m-as simti atinsa daca un coleg sau o colega de breasla ar fi atacat(a) si as reactiona la fel. In rest, acest topic nu era menit sa jicneasca pe nimeni.

#9 2010-09-30 09:23:41

eliz_k
New member

A, si inca ceva. Pentru mine acest experiente au fost traumatizante, mai ales ultimele 2. De fapt, vi le-am povestit in ordine inversa. Ar fi minunat daca unii medici nu s-ar mai uita la noi ca la niste bucatele de carne ambulanta... Eu exact asa m-am simtit, dar poate sunt eu mai sensibila... Nu mi se pare etic, daca e vorba sa evitam cuvantul "normal" sa te apuci sa formulezi ipoteze fara sa stii care e problema si sa fie vorba si de ceva grav (HPV) sau sa nu explici ce inseamna un termen pe intelesul pacientului (ectopie). Nu sunt intarziata mintal si as fi inteles... That's all, folks!

#10 2010-09-30 10:47:15

jeannie
Addicted member

Noi oricum facem bine ca ne informam si pe langa ce zic ei acolo, pe loc angel

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-10-02 15:54:41)

#11 2010-09-30 14:34:28

eliz_k
New member

Orangina123, multumesc pentru sfaturi; ai fost amabila. Din pacate suntem uneori tratate ciudat... La mine experientele au fost recente si ceva nou, de-asta m-am gandit sa va scriu sa intreb. smile Imi pare rau ca ai trecut si tu printr-o experienta urata. O sa dau o fuga pe la un medic care sper sa fie ok (pentru mine) de data asta.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.