homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare papanicolau

#1 2010-10-09 21:57:38

miras
New member
Inregistrat: 2010-10-09

interpretare papanicolau

Buna seara. Am facut papanicolau acum cateva zile si rezultatul m-a speriat ffffff. tare. As avea nevoie de parerile voastre, imi este fff. frica si am numai ganduri negre, am 37 ani si un baiat de 13 ani. Rezultatul este urmatorul:
-calitate frotiu:-satisfacator pentru evaluare
-celule endocervicale prezente
-infectii
-cocobacili frecventi
-alte modificari non neoplazice / modificari celulare reactive-inflamatorii
-anomali ale celulelor epiteliale -lsil
-clasa III frecvente pmn
Mentiuni: -analiza ma facut-o la clinica Mediplus-Bucuresti doctor  Poiana
              -atunci cand m-i s-a recolat papanicoau am facut si colposcopie pentru rana rezutat : chist Naboth si glande deschise
Urmez tratament cu Fasigin (4 capsule +4) si eu si sotul  si  ovule Flagil. Am usturimi ingrozitoare si o iritatie parca m-ai accentuata de cand pun Flagil-ul. Urmeaza sa fac erad.
           Va rog:
-este posibil ca CIII sa fie determinat si de cocobacili si inflamatie?
-de ce ma ustura atat de tare am 5 zile de cand am inceput tratamentul?
-nu este bifat si ,, cu atipii hpv" deci s-ar putea sa nu fie?
-la recomandari este bifat repetare dupa tratament
Va multumesc. grater

#2 2010-10-10 22:34:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: interpretare papanicolau

te ustura din pricina flagylului...ai fie o sensibilitate fie alte cauze
clasa III poate fi evident din pricina infectiei cu cocobacili
asa ca fa tratamentul(poate ar fi bine sa pui niste ovule cu lactobacili daca zici ca ai usturimi asa mari) si repeta testul dupa ceea.
si foarte important nu te panica ca nu sunt motive deocamdata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-10-16 10:37:55

miras
New member

Multumesc doctoressa!!!!!!! Iertati-ma ca am postat de mai multe ori dar sunt novice in ceea ce priveste aceasta navigare pe forum ( sa nu radeti abia acum intamplator am gasit raspunsul) deci inca o data imi cer scuze. Iti multumesc f mult pentru raspuns. Am fost la medic (dr. Poiana-Mediplus) si mi-a spus  la fel, sa speram ca cIII este determinat ce cocobacili. Sunt progamata pe 26.10.2010 la erad si test hpv. Am avut menstra pana azi si a reaparut din nou iritatia si usturimea. Nu stiu ce sa mai cred oare nu pot scapa de cocobacili? Fac ceva ce nu trebuie in legatura cu igiena? Mai am o teama in ceea ce priveste biopsia, credeti ca poata sa iasa un rezultat nesatisfacator (adica sa poata fie interpretat ca si cancer) numai pentru ca acesti cocobacili sunt inca acolo? Inca o data multumesc, si ma bucur ca existati este fffffff important pentru cineva nepriceput si panicos! Multumesc!
Doctoressa recitind raspunsul mai am o intrebare, la ce te referi cand spui sensibilitate sau alte cauze? si datorita unei menstre abundente medicul mi-a recomandat rigevidon din a 5 zi pana in a 26-a zi , am 37 ani crezi ca poate fi o probleme tinand cont si de analizele mele?
Multumesc.

Ultima oara a fost editat de miras (2010-10-16 11:03:20)

#4 2010-10-17 14:23:41

Al Pacino
Administrator

nu stiu ce alte cauze pot fi
biopsia nu poate arata o malignitate decit daca ea exista(deci faptul ca infectia vaginala persista nu poate da un fals rezultat grav
poate ca faci ceva ce nu trebuie in legatura cu igiena, nu am cum sa stiu, nu am informatii suficiente

in principiu nu cred ca e vreo problema cu ideea de contraceptiv in sine insa modul in care imi zici ca ti-a fost prescris nu imi suna corect....asa ca parerea mea e sa il iei asa cum e corect(mai cu seama daca ai viata sexuala si nu iti doresti o sarcina acum)
in ceea ce priveste analizele, nu vad sa fi postat pe aici nici un fel de analiza ce ne-ar putea orienta in legatura cu contraceptivele

#5 2010-10-18 20:54:53

miras
New member

Buna seara. Multumesc doctoressa. intradevar usturimile si iritatia au reaparut la fel de vucanic dupa menstra. Fac irigatie cu apa si apoi pun ovulul acum cu marmiror tot la indicatia medicului inainte si dupa erad(nu stiu de ce fasyginul si flagylul nu m-au ajutat). Am tot folosi tantum roza si septoval pentru spalaturi. Am pus o serie de ovule si crema canesten  pentru ca aveam dureri , scurgeri si medicul de la aceea perioada a zis ca am inflmatie puternica, cam de atunci au aparut usturimile.Mentionez ca in iunie 2009 m-am operat de hemoroizi a 6 interventie clasica la militari dupa 5 nereusite la proctoline,apoi urmand o igiena deosebita(ceai de pelin cu galbenele zilnic, farstul de la Aloe si creme)la distanta de 6 luni de la operatie am dobandit o iritatie care am tratat-o la dermatolog cu crema si solutie Castelani.  scuza-ma doctoressa dar crede-ma le-am trait pe toate. Din ce am citit cocobacili traiesc in intestinul gros, este posibil sa fie vreo problema de acolo? Sa dezinfectez in fiecare seara cu cloramina irigatorul?
Despre anticonceptionale vreau sa-ti spun ca nu le-am luat, medicul m-i le-a recomandat deaorece i-am spus ca am o menstra abundenta din cauza asta facand 3 chiuretaje biopsice la care rezultatul a fost bun ( 2 in 2008 si 1 in 2009). Cred ca poate ai senzatia ca fabulez dar este adevarat. In 2009 pe 18 iulie aveam programare sa scot uterul dar s-au complicat hemoroizi si a trebuit sa ii operez deci nu am mai putut onora cealalta operatie. Apoi a aparut rana pe col. am facut in noiembrie anul trecut colposcopie si medicul a spus sa incercam cu ovule dar nu a reusit si astazi sunt aici. Iarta-ma ca nu pot fi nici coerenta, am impresia ca cei din jur ma privesc ciudat, nu stiu cum sa le explic ca totusi toate m-i se intampla. Te rog daca ai vreo parere raspunde-mi daca nu inteleg e fff greu sa m-ai ai pareri dupa un asemenea istoric. Te salut si inca o data iti mutumesc.

Publicitate

loading...

#6 2010-10-18 22:35:36

Al Pacino
Administrator

eu una parca as crede ca mai bine ai folosi ovule cu lactobacili decit altceva...
cred ca e vorba doar de o dereglare de flora probabil din ce in ce mai acuta in urma multiplelor spalaturi si tratamente.
asa ca as mai rari spalaturile si as folosi ovule cu lactobacili
daca rezultatele curetajului biopsic au fost bune, pentru ce sa te mutilezi scotind uterul?
e o solutie mult mai potrivita sa iei contraceptive(nu ma pot pronunta asupra produsului pentru ca nu ai informatii suficiente) insa, cu certitudine, daca nu ai tensiune mare, tulburari de coagulare, colesterol crescut, poti lua contraceptive si sunt sigura ca te vor ajuta.
In continuare insa sunt de parere ca trebuie luate exact asa cum se iau si in scop contraceptiv si nu altfel

#7 2010-10-18 23:00:39

miras
New member

Multumesc. Cred ca esti un om deosebit si spun asta pentru ca raspunzi de fapt unor straini care la un moment dat au nevoie de tine! Multumesc si o sa-ti spun cum vad viitorul. Voi face eradul si testarea hpv(sunt programata pe 26.10.2010) voi astepta biopsia (m-am linistit, datorita tie, ca rezultatul biopsiei nu poate fi agravat de infectia aceasta. Apoi daca ma ajuta Dumnezeu imi voi schimba atitudinea. M-ai am o rugaminte am dureri in partea de jos, de exemplu azi m-a tinut toata ziua si ele pot fi determinate de cocobacili sau mai bine zis de inflamatie? Iarta-ma cred ca am nevoie pentru a merge mai departe de erad si biopsie, deja gandurile negre  castiga teren! Multumesc si imi doresc sa primesti ceea ce oferi!  Noapte buna!

#8 2010-10-27 22:28:40

miras
New member

Buna seara. Doctoressa ieri am facut hpv si erad-ul. A fost suportabil, un pic dupa, durere dar a trecut repede. Acum astept rezultatele. Doctorul m-a incurajat, spunandu-mi ca nu pare a avea aspect ,,periculos", sper sa fie valabil faptul ca medicul vede atunci cand taie. Stiu ca poate par  disperata  dar asa ma simt spune-mi te rog este valabil ca medicul isi poate da seama dupa aspect? Te-as mai intreba daca este hpv ar fi o solutie sa fac histerectomie, tinand cont ca nu imi mai doresc copii, am 37 ani? Ma gandesc ca asa poate scap de stres. Iarta-ma pentru exprimare, sunt genul de persoana careia ii place sa comunice verbal, in scris nu sunt cooerenta>>>>>>...  Multumesc.

#9 2010-10-28 10:44:29

elyma
New member
Inregistrat: 2010-05-05

Buna ziua!

Am facut si au analiza secretiilor si testul Papa nicolau si iata care sunt rezultatele:
EXAMEN MICROSCOPIC-PREPARAT NATIV:
-celule epiteliale-frecvente
-leucocite(pmn)-frecvente
-hematii-absente
-levuri-absente
-trichominas vaginalis-absent

EXAMEN MICROSCOPIC-PREPARAT COLORAT:
-celule epiteliale-foarte frecvente
-celule epiteliale intermediare-relativ frecvente
-clue cells-absente
-hematii-absente
-levuri-absente
-trichominas vaginalis-absent
-flora microbiana-frecvent lactobacili
-frecvent mucus

PAPA NICOLAU
Satisfacator pt evaluare, celule endocervicale prezente
Negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna
Modificari celulare reactive asociate cu inflamatia
De urmarit evolutia citologic, examen bacteriologic
Descriere citologica:celule intermediare, ciroliza marcata, abundent aflux granulocitar
DIAGNOSTIC CITOLOGIC PAP CII.

As vrea sa stiu si eu care este parerea voastra. Mentionez ca doctorita mi-a prescris ovule Cervugid si apoi sa ma prezint la o noua consultatie. Este ceva grav? astept parerile voastre. Va multumesc anticipat!

Imi cer scuze ca am mai postat o data acest mesaj in alt topic, dar acolo nu am primit niciun raspuns  de o saptamana. Va multumesc.

#10 2010-10-28 10:54:43

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nu e grav. ai o inflamatie a colului de la o infectie bacteriana. pe rezultat scrie ca se recomanda "examen bacteriologic", ceea ce doctorita ta vad ca nu a facut, s-a bazat pe faptul ca cervugidul va rezolva problema, fara sa stie de la ce a plecat inflamatia. sansele sa o fi nimerit sunt mari, cervugidul e ft bun si acopera aproape orice. cat timp ti-a zis sa pui? probabil va vedea dupa tratament daca s-a linistit colul sau e nevoie de investigatii suplimentare. imi poti spune (daca nu cer prea mult) daca ai avut o secretie mai abundenta, vascoasa, galbuie?

#11 2010-10-28 21:05:34

Al Pacino
Administrator

miras a scris:

Buna seara. Doctoressa ieri am facut hpv si erad-ul. A fost suportabil, un pic dupa, durere dar a trecut repede. Acum astept rezultatele. Doctorul m-a incurajat, spunandu-mi ca nu pare a avea aspect ,,periculos", sper sa fie valabil faptul ca medicul vede atunci cand taie. Stiu ca poate par  disperata  dar asa ma simt spune-mi te rog este valabil ca medicul isi poate da seama dupa aspect? Te-as mai intreba daca este hpv ar fi o solutie sa fac histerectomie, tinand cont ca nu imi mai doresc copii, am 37 ani? Ma gandesc ca asa poate scap de stres. Iarta-ma pentru exprimare, sunt genul de persoana careia ii place sa comunice verbal, in scris nu sunt cooerenta>>>>>>...  Multumesc.

iarta-ma, nu am vazut mesajul tau de pe 22...durerile pot fi din multe cauze, mi-e greu sa imi dau cu parerea avund totusi informatii putine.
In ceea ce priveste mesajul de ieri:medicul a vazut precis suficient de multe coluri cu patologii de tot felul, asa ca eu cred ca o idee macar poate sa isi faca(evident nu poate da diagnostic, insa nici nu a incercat, da poate zice, macroscopic, o parere.
Te rog din suflet, scoate-ti din cap histeroscopia. Chiar daca este hpv ea tot nu se justifica.
Asa ca eu iti propun sa te linistesti si sa asteptam cu rabdare rezultatele.

#12 2010-10-28 21:08:44

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Doctoressa, imi raspunzi si mie te rog mult la topicul sticky "examen papanicolau" smile Multumesc

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#13 2010-10-29 22:21:50

miras
New member

Multumesc doctoressa. Intradevar  m-am mai linistit gandindu-ma la ce a spus medicul. Se spune ca daca un nebun aruna o piatra zece sanatosi nu o pot scoate! Asta fac eu, medicul la care am tratat toate hemoragiile din trecut numai asta imi recomanda sustinand ca daca nu mai vreau copii nu are rost sa mai tin aceste organe nu imi mai trebuiesc. Prietena mea, are 38 ani, in urma unei rani a hotarat  cu acelasi medic sa isi scoata uterul si colul fara ovare, acum vreo 2 luni, acum este bine, amandoua ne-am alimentat temerile si ea a mers pana la capat. Doctorul despre care vorbesc este prof. Nicodim de la Militar.Am schimbat medicul (acum ma tratez la prof. Poiana de la Mediplus) din cauza ca i se parea ca am si ceva la un san pentru care ma tratase vreo 2 ani(femicur, vitam.E si mastodinon) inainte de ziua programari la operatia dubla de erad si san am cerut totusi sa imi fac o mamografie la care nu s-a vazut nimic doctorul radiolog hotarand sa ma trimita la un alt ecograf chiar daca nicodim in urma ecografiei hotarase operatia, la celalallt ecogaf nu a iesit nimic, am spus la final adevarul ca eu trebuie maine sa ma operez dar doctorita s-a revoltat. Am revenit la nicodim care m-a consultat din nou si incerca sa ma convinga ca el totusi vede si imi arata si mie. Atunci am hotarat sa merg si la alt medic. Dr. Poiana nici nu vrea sa auda de scos, a reactionat spunand ,,sa-si scoata el", dar a aparut CIII si cocobacilii si am intrat din nou in panica. Cam asta este doar o parte din experientele mele cu partea genitala. Nu stiu daca sunt indreptatita sa disper dar am capatat o depresie. Din nou te rog sa ma scuzi pentru lipsa de cooerenta. Iti multumesc si te rog nu te scuza ca ai raspuns un pic mai tarziu, noi iti multumim ca ne acorzi tuturor atentie. Sa primesti sanatate!
      Te rog spune-mi care sunt motivele pentru care nu ar trebui sa fac histerectomie? Poate asa scot piatra! Multumesc.

Ultima oara a fost editat de miras (2010-10-29 22:43:38)

#14 2010-11-17 19:52:40

miras
New member

Buna seara. Doctoressa am revenit.  Intre timp am primit rasunsul la hpv  si mutumesc lui Dumnezeu, este negativ.Am depasit si perioada menstrei, (prima dupa erad) a fost cumplit de multa sangerarea, dar acum am ramas cu o sangerare permanenta care este ba sub forma unei scurgeri roz -rosie destul de abundenta si rosu curat. Imi pun macmiror si spalaturi cu apa.  Te rog spune-mi cat este de normal, imi este teama ca poate ar trebui sa merg la medic. Va rog, daca ati trecut prin asa ceva,  astept......... Multumesc..... Astept rezutatul biopsiei...........

#15 2010-11-18 10:42:17

Al Pacino
Administrator

miras, in ceea ce priveste motivele pentru care sa nu faci histerectomie cel mai important e acela ca nu e deloc cazul sa te mutilezi.
eu zic sa mergi la medic sa vezi despre ce e vorba cu singerarea cu pricina...(insa nu la omul care e de parere ca femeia trebuie mutilata daca tot nu mai vrea sa procreeze)
iti tin pumnii strinsi pentru un rezultat bun la biopsie si te rog mult fii optimista, gindul bun ajuta mai mult decit crezi

#16 2010-11-25 21:51:19

miras
New member

Buna seara, doctoressa. Incep prin a-ti spune ,,multumesc'' pentru toata aceasta perioada, a fost foarte importanta pentru mine existenta acestui forum si in special a ta. Sunt fff fericita, m-a iubit inca o data Dumnezeu, am primit rezultatul de la biopsie si este bun, suna asa:
-cervicita cronica ulcerativa cu edem si hiperplazie vasculara;displazie simpla (CIN I) realizata prin acantoza si hiperplazie de strat bazal; infiltrat nodular si difuz subepitelial.
  Sunt fffffff fericita si va doresc tuturor sa fiti iubite de Dumnezeu si sa primiti rezultate bune. Imi doresc ca de acum incolo sa imi schimb modul de viata, sper sa invat sa pretuiesc clipa. Iti multumesc doctoressa!

#17 2010-11-27 16:29:57

motty
New member
Inregistrat: 2008-11-28

buna ziua doctoreassa. poate ma puteti lamuri si pe mine,sau poate ma ajuta cine stie cat de cat despre ce e vorba, cu privire la rezultatele unor analize. am facut un test papanicolau care se prezinta asa:
1. val diagnostica a frotiului: satisfacatoare
2.caracterizare generala: in limite normale

CLASA I  frotiu continand celule scuamoase si endocervicale columnare cu morfologie conservata si frecvente hematii.

La testele de microbilogie am urmat rezultate:
mycoplasma negativ, ureaplasma negativ, chlamydia slab pozitiv- interval biologic de referinta = negativ(asta ma nedumereste caci doamna doctor mi-a zis ca sigur e negativ si ca nu am nevoie de tratament si deci pot ramane insarcinata). intrebarea mea este sa repet testul sau sa fac si un alt tip de analiza si ce anume?

la examenul de secretie vaginala cu coloratie am urmat rezultate: celule epiteliale scuamoase superficiale- frecvente
PMN- nu se vad
flora bacteriana- relativ frecventi lactobacili
levuri si filamente miceliene-absente
trichomonas vaginalis si naisseria- absent.
va rog sa ma lamuriti in legatura cu chlamydia.
va multumesc frumos

#18 2010-11-28 16:45:31

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Trebuie sa iti zic ca si mie imi apareau pe foaie trei intervale de referinta: <60 negativ, >60 neconcludent si >90 pozitiv; mie mi-a iesit valoarea 59 va Am refacut testul dupa cateva luni in alta parte si mi-a iesit negativ (acel laborator oferea pe foaie doar "negativ" sau "pozitiv") . Eu cred ca e posibil ca, recent, tu sa fi avut relatii cu un barbat care are chlamydia si organismul tau sa reuseasca sa se apere impotriva bolii si, deci, sa n-o iei. nustiu N-ar strica sa repeti analiza dupa o perioada, sa vezi daca creste sau scade valoarea aia... va

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-11-28 16:50:28)

#19 2010-11-28 21:13:53

motty
New member
Inregistrat: 2008-11-28

eu am acelasi barbat de 7 ani si nici eu sau el nu am fost cu altcineva, analizele astea au fost facute pt ca vrem sa facem un copil. mie doctorita mi-a zis ca e sigura ca e negativ si ca nu am nici o problema in a ramane insarcinata dar nu stiu ce sa cred. poate imi mai poate acorda cineva si o a 2a parere despre asta...poate doamna doctoreassa va rog mult. si multumesc pt rasp  wink
doctorita mi-a zis ca e posibil sa fi avut candva chlamydia si ca acum nu mai am de aia a iesit testul slab poztiv bang

Ultima oara a fost editat de motty (2010-11-28 21:19:39)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.