homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sfat legal - cine este avocat pe aici?

#1 2010-10-10 18:41:44

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

sfat legal - cine este avocat pe aici?

Vine ma poate ajuta cu un sfat "avocatesc". am lucrat timp de 3 luni la Mandy Foods/Stein Construct (spun firma tocmai ca sa le fac o frumoasa "reclama"). Mi-am da demisia in luna august dat fiind ca lucram din iunie si nu imi luasem nici un ban.
La sfarsitul lui septembrie mi-am luat banii pe iunie, dar pana in ziua de astazi restul banilor nu i-am vazut
M-am angajat in data de 21 iunie, departamentul de HR (cel mai neprofesionist pe care l-am vazut pana astazi) mi-a facut contractul cu intarziere si a pus data de 29 iunie. A fost semnat in ziua mea libera, eram in concediu 2 zile, dar cu data de 29, de catre departamentul de HR, salariul fiind in loc de 1500, trecut ca 750 lei.
M-am gandit sa ii dau in judecata ca sa imi recuperez banii, eventual sa primesc daune, as vrea sa dovedesc ca mi-au semnat in fals contractul si ca nu isi platesc angajatii.
Am vreo sansa sau ar trebui sa continui sa ma milogesc saptamanal la ei?

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#2 2010-10-10 18:59:14

coraline
Addicted member

Re: sfat legal - cine este avocat pe aici?

doar un test de caligrafie daca s-ar  face, nu stiu daca fostii colegi ar declara in favoarea mea, desi am martori o gramada care sa ateste ca nu am semnat eu contractul. daca nu ii pot convinge, sigur nu voi putea de frica sa nu fie dati afara, poate sa cer un test, semnatura mea apare pe alte documente, facturi, contracte si este total diferita de cea din contractul de munca.
da, voi cere si cheltuielile de judecata, si plata salariala.
cam cat ar putea sa dureze asemenea proces? sper ca nu ani de zile

LE: nu stiu cum sa dovedesc suma negociata, de 1500 lei, in contract fiind trecut 750 lei. pe luna iunie, vreo 10 zile lucratoare, am luat 545 lei, am semnat de primire dar daca era un document intern poate sa dispara oricand, nu am primit nici un fluturas, nimic. oricum evita sa faca plata prin OP tocmai ca sa nu avem noi dovada falsurilor

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-10-10 19:03:26)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#3 2010-10-10 19:11:31

coraline
Addicted member

Iti multumesc mult de tot puss am sa incerc varianta ta, suna foarte bine. raman indatorata

#4 2010-10-10 19:22:58

stelian_gabriela
Inregistrat: 2010-10-10

Da, se poate.. exista institutia inscrierii in fals, prin care se trimite dosarul la parchet pentru verificarea scrisului. Daca nu vrei sa consulti un avocat citeste niste spete judecatoresti pe dreptul muncii, uite un link: http://jurisprudentacedo.com/Dreptul-muncii/

Gatesc retete

#5 2010-10-11 19:45:59

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

poti sa introduci  in instana  actiunea penala  pentru fals si uz de fals impotriva societatii (probabil a administratorului)  , la plangerea penala se depun dovezi daca ai (martori, inscriusuri) , o plangere la itm pe baza documentelor detinute, angajatorul este obligat sa iti asigure copie dupa contractul de munca respectiv (daca nu vrea exista varianta legala, in care poti sa il obligi sa iti puna la dispozitie contractul),  o plangere la tribunaul teritorial (din raza domiciluilui tau sau cel al societatii comerciale) si trebuie sa ceri expertiza garfoscopica pentru document pentru ca procesul pe civil sa nu fie suspendat in fata celui de penal .... cam atat situ eu despre subiect, inca nu am studiat procedura civila si nici pe cea penala , mai multe detalii nu stiu ... si sfatul meu e sa incepi toate actiunile concomitent

Publicitate

loading...

#6 2010-10-11 20:31:49

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

am si eu o intrebare...tot ceva legat de avocatura...

eu am primit la scoala in urma cu 2 ani tichete de masa.
acum ne-a oprit impozit pe ele...
e legal sa ne impoziteze ceva de ne-a dat in urma cu 2 ani cand nu era legea cu impozitatea tichetelor cadou?

si inca ceva... primaria a luat amenda pt nu stiu ce...si noua (salariatilor din scoala) ne-a oprit cate o suma pt a plati amenda...este legal?

noi muncim pt a plati amenzile primariei?

Iubesc si sunt iubita

#7 2010-10-11 20:46:21

Greenvision
Full member
Inregistrat: 2009-12-18

poti intreba persoane avizate pe avocatnet.ro ( sa se stearga daca se considera reclama )

ente....

#8 2010-10-11 23:47:59

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

minatgv a scris:

am si eu o intrebare...tot ceva legat de avocatura...

eu am primit la scoala in urma cu 2 ani tichete de masa.
acum ne-a oprit impozit pe ele...
e legal sa ne impoziteze ceva de ne-a dat in urma cu 2 ani cand nu era legea cu impozitatea tichetelor cadou?

si inca ceva... primaria a luat amenda pt nu stiu ce...si noua (salariatilor din scoala) ne-a oprit cate o suma pt a plati amenda...este legal?

noi muncim pt a plati amenzile primariei?

Ceea ce se intampla tichetele nu prea este legal , din cate stiu prevederile fiscale nu se aplica retroactiv ,  nu am citit ordonata pentru modificare legii 571/2003, dar oricum ar fi absurd sa se platesca retroactiv tinand cont de cati angajati au primit aceste bonuri.
  Cat despre plata amenzii din salariul angajatilor iar nu cred ca este ceva legal.
Probabil decizile se pot ataca pe calea contenciosului administrativ, nu stiu exact care este instanta compententa sa le judece

#9 2010-10-12 17:30:25

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

multumesc frumos pentru raspuns!
vom solicita un avocat pentru asta, asa s-a hotarat...mai ales ca noua ne-a oprit si pentru colegii care nu mai sunt cu noi in scoala...

Iubesc si sunt iubita

#10 2011-10-31 23:44:25

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Fetelor, am o problema mare. Fotograful care mi-a facut pozele la nunta refuza a mi le dea. Prin refuza intelegeti va rog ca de 3 luni baga scuze, nu raspunde la telefon, nimic si pur si simplu m-am saturat. Nu trebuie sa faca album, nimic, doar sa imi dea un cd, sau sa mi le trimita online. Am contract semnat cu el numai ca el nu avea o firma sau ceva. Pot sa il dau in judecata? Acolo scrie clar termenul limita de predare al pozelor -aka acum 2 luni, suma pe care i-am platit-o, si ma rog, ce trebuia sa predea etc.

Va rog sfatuiti-ma si pe mine

Cat costa sa dai pe cineva in judecata?

Ultima oara a fost editat de Monica999 (2011-10-31 23:45:07)

#11 2011-10-31 23:57:11

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

offtopic

monica, eu cred ca mult mai eficient, chiar daca foarte romanesc, e sa il introduci pe sotul tau in schema, sau in fine, pe cineva care are mai multa autoritate si posibila forta fizica, chiar daca nu indemn neaparat la violenta. totusi sunt de parere ca in asemenea cazuri de nesimtire nu functioneaza altceva.

on - nu stiu daca il poti da sau nu in judecata, dar sunt sigura ca o sa pierzi mult timp, o gramada de bani si posibil ca nu o sa mai vezi vreodata pozele.

#12 2011-11-01 00:04:24

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu l-am amenintat deja ca il dau in judecata just in case. Si sincer daca nu costa mult, chiar il dau doar pentru ca mi se pare culmea nesimtirii. Din pacate nu am pe cine sa bag in schema ca nu sunt in tara, dar am de gand sa fac o campanie impotriva lui serioasa pe internet incat sa isi inghita afurisitele alea de poze.

#13 2011-11-01 14:54:32

daenarys
Vizitator

Monica,numele fotografului care e?
da poti s ail dai in judecata daca el nu si a respectat partea de contract adica nu ti a dat tie la timp pozele.

#14 2011-11-01 15:09:47

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

offtopic ai mai discutat subiectul pe undeva?am senzatia unui deja-vu yikes

Sa nu te astepti sa te salut!

#15 2011-11-01 16:27:07

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

#16 2011-11-01 16:48:48

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Monica999 a scris:

Eu l-am amenintat deja ca il dau in judecata just in case. Si sincer daca nu costa mult, chiar il dau doar pentru ca mi se pare culmea nesimtirii. Din pacate nu am pe cine sa bag in schema ca nu sunt in tara, dar am de gand sa fac o campanie impotriva lui serioasa pe internet incat sa isi inghita afurisitele alea de poze.

Asa, distruge-i imaginea si asigura-te ca nu il mai contacteaza nimeni in veci. Si ai grija sa il anunti.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#17 2011-11-01 17:15:32

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

cred ca ar fi mai bine sa faca asta dupa ce isi primeste pozele, ca sa nu-si distruga orice sansa.

#18 2011-11-01 17:19:42

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

ms anca ...simteam ca o iau razna lol

Sa nu te astepti sa te salut!

#19 2011-11-01 17:23:32

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

anca90 a scris:

cred ca ar fi mai bine sa faca asta dupa ce isi primeste pozele, ca sa nu-si distruga orice sansa.

Da, normal. Dar trebuie sa il amenintr intr-un fel sau altul pana i le da, daca i le da...

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.