homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 3-109

#2053 2010-12-11 15:56:44

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 3

Noi plecam in seara asta de acasa catva ore si o las pe Maria cu mama..dar asa nu m-as duce supa

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#2054 2010-12-11 16:00:04

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

lucky777 a scris:

neata mamici

Ddunia, noi avem de la bella si se numesc "happy". Ieftinute si f utile. wink

da, f utile... dar noi dupa 5 luni am inceput sa le morfolim asa ca am ajuns la fete de perna lol ! oricum, nu vreau sa o mai prind cu vata din aia in gurita ca era sa lesin cand am vazut.

Andreea kram o sa fie bine!

Ultima oara a fost editat de tomina (2010-12-11 16:01:27)

iubesc+Camelia+Matei

#2055 2010-12-11 17:27:58

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

czuky a scris:

eu am masurato pe a mea si are doar 90 de grame in plus fata de sapt trecuta....o fii bine..vai ca o iau razna mai un pic....mai tot timpu sunt trista  si imi vine sa plang...nu stiu ce sa fac..azi am fost pana la o plimbare in real si eu cu gandu doar la fata...nu stiu cum rezista alte mamici dar eu cred ca cedez in curand grater

czuky, relax, te vei obisnui kram

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2056 2010-12-11 17:30:50

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

mirik a scris:

Neata mamici!

Camy  par  puss eu (tufa de venetia veritabila) m-as mai duce la alt dr. Tudor reactioneaza asa daca ii pui doar ochelarii?Sau cand ii pui si ocluzorul?

cu ochelarii trebuie sa stea tot timpul cat e treaz si e rupt de tot ce-l inconjuara  sad .....doar cu ocluzorul se comporta normal ......i-am pus aseara atropina si intr-adevar e marita si acum pupila sanatoasa ( adica ochiul care nu fuge) si se uita mare parte din timp drept cu ambii ochi

asa facem fetelor...sapt viitoare mai facem si ceva investigatii si mergem si la inca 2 dr oftalmologi

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2057 2010-12-11 18:31:54

ddunia
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

fetele, nu mai stiu cum sa procedez...dupa fiecare masa puiul trebuie sa eructeze..al meu nu o face sau o face ff greu si dupa mult timp tinut sus..adoarme la san doarme in barte cat il tin sa ragaie si knd il pun in patut sta 5 min si incepe palnsul..nu mai stiu cum sa fac ce ma sfatuiti?de asta plange ca nu scoate aerul?si apoi regurgiteaza laptic
am vazut coco ca ai zis ca poate nu se satura si de aia..sa-i fac bibe?cat sa-i fac la 11 zile?cati ml?

Ultima oara a fost editat de ddunia (2010-12-11 18:35:05)

In 30.11.2011, pui mic a implinit 1 an de IUBIRE hjarta hjarta hjarta
Multumesc, Doamne, pentru aceasta minune!!!

Publicitate

loading...

#2058 2010-12-11 18:47:57

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

ddunia a scris:

fetele, nu mai stiu cum sa procedez...dupa fiecare masa puiul trebuie sa eructeze..al meu nu o face sau o face ff greu si dupa mult timp tinut sus..adoarme la san doarme in barte cat il tin sa ragaie si knd il pun in patut sta 5 min si incepe palnsul..nu mai stiu cum sa fac ce ma sfatuiti?de asta plange ca nu scoate aerul?si apoi regurgiteaza laptic
am vazut coco ca ai zis ca poate nu se satura si de aia..sa-i fac bibe?cat sa-i fac la 11 zile?cati ml?

Draga mea,
Exact asa a fost si fetitza mea de ma plangeam pe aici ca nu mai stiam ce sa fac. Daca ar fi sa o iau de la capat as proceda asa:
1. nu m-as mai ingrijora ca nu regurgiteaza. sunt unii copii care nu fac asta poti sa ii bati tu pe spate/umar cat vrei. O sa vezi ca atunci cand ridici bb brusc, dupa masa, in pozitie orizontala o sa vomite lapte.
Copilul meu vomita si acum, cand dupa ce este alaptata, o ridic in picioare brusc.

2. Nu m-as mai agita sa pun bb in patut. Mi-as cumpara un sling sau un alt sistem de carat bb prin casa si nu l-as mai lasa in patut. Nu o sa iti doarma, o sa planga de rupe...are nevoie sa stea cu tine. Daca vrei sa stii despre ce "sistem de carare a copilului" vorbesc intreab-o  pe Kata sau ca ea stie sa explice mai bine.
Eu procedam asa: ma astezam in pat, puneam bb laga mine, intins, si ii dadeam sa suga. Cand adormea, ma ridicam usor si lasam copilul in patul unde am alaptat. Daca o mutam in patutul ei plangea si se trezea imediat.

3. Nu i-as da lapte praf deloc. Numai daca te duci la control si iti spune medicul ca nu a luat bb in greutate, atunci as sti ca nu am lapte si i-as da lapte praf. Pana atunci, da-ti "sfanta tzatza" ca numai asa stimulezi productia.

4. Nu-i face program de supt. Da-i mereu. O sa iti vine tie ft greu, dar o sa fie nemaipomenit de bine pt copil. O sa vezi mai tarziu, dupa cateva luni cat de bine si cat de sanatos o sa fie.

Trebuie sa te imbarbatezi cu ideea ca sunt unii copii care nu dorm, care nu stau in patut, in carut pana la o anumite varsta. Dupa vreo jumatate de an o sa fie totul infinit de usor (si greu, in acelasi timp smile.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2059 2010-12-11 18:55:28

ddunia
Hero member

flower  puss
ma ingrijorez ce sa fac..vreau sa fac bine pt el
si inca ceva,caca nu a facut de azi noapte si mi se pare o alta problema importanta..in cazul asta ce e de facut?

#2060 2010-12-11 18:59:29

geasiemi06
Full member
Inregistrat: 2008-05-21

flower exact ce zici tu asa faceam si eu si fac
nu o pun in patut ca se trezeste si trebuie sa o iau de la capat
nu o ridic in susu ca se tezeste ca iar trebuie sa o pun la tatza si ....tot asa
lapte praf mie dr mi-a zis sa ii dau si nu i-am dat (pt ca luase 800 de gr si ea a zis ca suntem la limita) si cu caca eu zic sa mai astepti kata parca a zis ca dupa 6-7 zile sa te ingrijorezi
da si eu la fel ii dadeam sa suga cand vraia,ma enerva toata lumea inclusiv sotul care imi spuea ca eu numai cu tatza in gura ei stau acum nu mai este asa ii dau cam de 4 ori ziua si de 2,3ori noaptea
am pus poze smile

Ultima oara a fost editat de geasiemi06 (2010-12-11 19:06:52)

Alexia-Ioana 25 august 2010

#2061 2010-12-11 19:04:46

cocof
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-22

Ddunia, ai cantar in acasa ? daca da, fa-i proba suptului si vezi cat suge (cantreste-o inainte si dupa ce mananca, iar diferenta este cantitatea de lapte). Un bebe ar trebui sa mananca cam asa 200 ml X  G (kg) / nr. mese. Faci socoteala si vezi cam cat mananca la o masa. Eu nu sunt pentru alimentatia artificiala nici pe departe, dar nu poti  sa tii copilul flamand, iar el sa planga din aceasta cauza.  (PRESUPUNAND CA ASTA ESTE CAUZA)
Si Ddunia , eu as incerca ca, dupa ce il pun la san si vad ca plange in continuare, sa-i mai fac un supliment de 30 maxim 60 de ml si sa vad daca ii ia si cum reactioneaza. Daca nu mai plange inseamna ca asta este cauza, daca plange in continure inseamna ca am eliminat o cauza.Nu cred ca ai nimic de pierdut daca verifici. Si daca se constata ca ii este fomita, vaci tot posibilul sa cresti productia de lapte.

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#2062 2010-12-11 19:13:20

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Buna smile

Ddunia, nu are nimic daca nu face caca mai multe zile pentru ca il alaptezi.

Fetelor, daca aveti cu cine sa-i lasati sui sa plecati putin la plimbare faceti-o. Eu o zi pe saptamana il las cu mama si plec la plimbare sau la cumparaturi. Atata timp cat stiu ca e foarte bine ingrijit nu-mi fac probleme si ma bucur de putin timp liber.

#2063 2010-12-11 19:16:56

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Ddunia, lasa cantarul. E sfatul meu. Nu ai nevoie de inca un stres in plus.
Pune bebelinul la san, culcat langa tine. Va intindeti amandoi, burtica la burtica si papati acolo pana se satura. Daca ti-e teama ca se trezeste daca-l ridici sa eructeze, nu-l ridica decat cand se trezeste. Il tii pe pieptul tau, cu spatele la tine, ca si cand ar sta in picioruse si va elimina aerul. O sa vezi! Il sustii sa nu stea in fundulet, sa stea drept ca o sticla. wink

Majoritatea bebelinilor au colici. Asa ca, nu te stresa, vor trece de la sine. (noua ne-au trecut la 2 luni)

NU DA LAPTE PRAF! Risti sa se obisnuiasca cu biberonul si sa-ti refuze sanul si gata...se duce lapticul.
Pune-l des la san pentru ca e fff mic si are nevoie sa te simta, sa fie in preajma ta.
Ca sa se sature, incearca pentru inceput, acum cand suge cate putin, sa-l pui la sanul cu care ai alaptat data trecuta, ca sa prinda si lapticul mai gros. wink

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2010-12-11 19:19:25)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#2064 2010-12-11 19:27:33

aliy
Hero member
Inregistrat: 2009-11-11

buna  wave

czuky, multa rabdare! o sa te obisnuiesti, vb lu' Kata. asa eram si eu la inceput... poate mai disperata si panicata!

Mamica de Eric Andrei hjarta

#2065 2010-12-11 19:27:36

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Nu-ti face probleme pt treaba mare.
Cris a lui Kata nu facea cateva zile la rand. Scrie si in carti ca atunci cand alaptezi exclusiv si bb nu face caca nu te agita ca isi revine singur. Poate sa stea si cinci zile fara treaba mare.

Singurul meu sfat pe care ti-l dau din toata inima este sa lasi deoparte toate celelalte treburi pe care le ai (gatit, spalat etc) si stai cu copilul tau cat poti de mult si relaxeaza-te. Iti garantez ca peste cateva luni o sa razi cand o sa iti amintesti de cat de ingrijorata mai erai la inceput. Da-i san nonstop si nu te speria daca iti vomita. Stai sa vezi ce "frumos" o sa fie cand iti vomita in jet.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2066 2010-12-11 19:41:46

ddunia
Hero member

multumesc de raspunsuri
inca ceva..am venit bebe din spital cu bontul cazut..i-am facut baie a doua zi..inca mai supura..asistenta mi-a zis sa nu-i mai fac baita pana nu se duce supurarea si sangrarea..sa tin copilul nespalat?il curat eu zilnic si tot mai se asuna sange acolo..nu pot face altfel sa ii fac baie ca am observat ca se descuameaza pielea pe el saracul
am facut rau k l-am imbaiat cand inca supura?

#2067 2010-12-11 19:53:53

aliy
Hero member
Inregistrat: 2009-11-11

ddunia, se face baita, numai ca tre sa eviti sa-i cada multa pe buricut. eu una asa am facut (asa mi-a spus dr). cand se vindeca complet... fara restrictii
eu ii curatam buricul de 3 ori pe zi cu spirt si apoi ddadeam cu baneocin

Ultima oara a fost editat de aliy (2010-12-11 19:55:17)

Mamica de Eric Andrei hjarta

#2068 2010-12-11 19:59:57

ddunia
Hero member

deci i-ai facut baita desi inca nu era complet vindecat,mi se pare greu sa evit zona cand trebuie sa il si limpezesc..o sa vad cum fac ca asa nu putem sta
ceai pot bea nu?de care anume?as bea un ceai fierbinte si nu stiu de care pot

Ultima oara a fost editat de ddunia (2010-12-11 20:05:27)

#2069 2010-12-11 20:33:22

cocof
Insomniac member

Ddunia ii poti face baie, asa cum au spus si fetele.

pe de alta parte, eu nu va inteleg, un bebe nu se invata cu bibele de la un singur bibe ( vorbesc din experienta, credeti-ma), iar faptul ca ii dai supliment de formula Nu este o crima , ce aveti ????????????????????? ...sa lasam copilul sa moara de foame ca producta de lapte creste imediat....
Sunt 100% pro alaptat , dar totul trebuie facut cu ratiune si trebuie tinut seama de circumstante.
Colicii se pot face si de foame !

Ultima oara a fost editat de cocof (2010-12-11 20:39:51)

#2070 2010-12-11 20:50:55

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Cocof, eu nu am nimic. smile Sunt doar o mamica ce vrea binele altei mamici. smile Atat.
Si pe langa asta am citit mult despre ce inseamna alaptat exclusiv si beneficiile lui.
Fiecare face in schimb cum crede de cuviinta.
Ni s-a cerut sfatul, l-am acordat.

Ddunia, poti sa bei ceai de lactatie de la fares. Are gust bun si ajuta si la ceea ce ti-ai propus tu. wink
Poti sa bei ceai de chimion, daca-ti place gustul. Poti sa-l combini cu anasol si fenicul, in parti egale. wink

P.S. ca sa creasca productia de laptic, poti sa rontai cateva seminte de chimion.

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2010-12-11 20:54:15)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#2071 2010-12-11 21:04:50

cocof
Insomniac member

Nu toata lumea poata asigura alaptat exclusiv san copilului ei. Asa credeam si eu la inceput , ca nu se poate sa nu ai lapte suficient , dar sa stii ca este posibil sa nu ai , chit ca stai cu copilul la san 24 din 24.
Cine nu a trecut prin asta nu are cum sa inteleaga cum e sa-ti doresti cu disperarea ai lapte suficient si sa nu iti iasa...chit ca bei litri intregi de ceaiuri si stai cu copilul "atasat" tot timpul.
Si mai spun o data - un copil nu poate fi tinut flamand chiar de mama lui .

Ultima oara a fost editat de cocof (2010-12-11 21:05:44)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.