homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am si eu o intrebare..

#1 2010-10-17 23:52:36

cristinadiana
Membru
Inregistrat: 2010-10-17

am si eu o intrebare..

iau anticonceptionale Novynette de un an,si luna aceasta am uitat sa iau pastila a8a,iar pe restu le-am luat normal ...mi-am dat seama dupa 4 zile ca intr-o zi am sarit o pastila..si nu m-am protejat...exista riscul sa fiu insarcinata?

#2 2010-10-18 00:18:35

Deeyutza
Full member
De la: Baia Mare
Inregistrat: 2006-08-15

Re: am si eu o intrebare..

Chiar daca ai ramas insarcinata si continui sa iei AC...acestea "dau"afara totul.Doar ca o sa ai mici neplaceri...sangerari,poate dureri de ovare,etc.Iti spun din sursa sigura.

#3 2010-10-18 00:32:17

cristinadiana
Membru

a8a pastila uitata a fost pe data de 27 septembrie.. le-am luat pe restu ..pana pe 10 octombrie..si a urmat o sapt fara pastile in catre mi-a venit menstruatia normal...mai pot fi insarcinata?maine ar trebuii sa incep Ac ,dar m-am gandit sa fac pauza luna asta...multumesc!

#4 2010-10-18 00:54:30

Deeyutza
Full member

dar contactul sexual cand l-ai avut?in seara cand ai uitat sa iei pastila?

#5 2010-10-18 00:58:34

cristinadiana
Membru

am avut in ziua in care am uitat sa iau pastila...seara eu nu mi-am dat seama ,am crezut ca am luat-o si nu am stat cu nici o grije....marti am luat pastila normal..miercuri am facut neprotejat...si am luat pastilele in continuare

Publicitate

loading...

#6 2010-10-18 01:04:40

Deeyutza
Full member

Da exista posibilitati sa ramai insarcinata in astfel de situatii,dar tu luand in continuare  AC timp de 2 sapt  dupa contactul sexual....nu se poate "prinde nik" pt ca AC "elimina"afara ce e in plus acolo.Eu zic totusi sa mai iei si luna asta AC,ce e sigur e sigur.....dar dak nu ai avut pana acum nici o scurgere in plus adik pe langa menstra....inseamna ca nu s-a prins nik.Dar de ce sa nu previi cand poti....

#7 2010-10-18 01:09:46

cristinadiana
Membru

ma gandeam maine sa fac un test de sarcina...de cand iau ac nu am facut niciodata pauza..si am auzit.. ca trebuie sa faci pauza o data la 6 luni...multumesc pt raspunsuri!

#8 2010-10-18 01:28:16

Deeyutza
Full member

Cu mare placere draga mea.Eu zic ca dai banii degeaba pe test.Pt ca dak era sa ramai nu iti mai venea menstra nici in astea 7 zile de pauza,sau iti venea dar nu asa ca de obicei,era diferita ca altadata,era mai putina,poate chiar alta culoare..s.a.m.d.
Faci cum vrei tu:),cum crezi tu ca o sa stai mai linistita.:)succes!

#9 2010-10-18 08:47:43

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

nu este nevoie sa faci nici o pauza, tot ce ai face prin pauza este sa iti dai corpul peste cap. ia-le in continuare fara probleme, chiar nu este necesar sa le opresti.

testul de sarcina ca sa fie concludent trebuie facut la 3 saptamani de la contactul cu risc sau la 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei. daca il faci inainte cam dai banii degeaba pe el.

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-10-18 08:48:51)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#10 2010-10-18 08:58:04

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

daca ti-a venit menstratia normal in perioada de pauza nu esti insarcinata! dar oricum pe viitor sa te protejezi 7 zile cand mai uiti o pastila, pt ca poti ramane insarcinata si pastilele luate ulterior nu "dau afara" nimic roll , in cel mai rau caz medicul iti recomanda sa nu pastrezi o sarcina peste care ai luat pastile pt ca pot aparea diverse probleme la fat, dar sarcina nu este eliminata de anticonceptionale!
si nu e nevoie sa faci pauza la nu stiu cat timp din moment ce te simti bine cu pastilele!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#11 2010-10-18 08:59:06

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Cris, nu trebuie facuta pauza doar daca ai probleme majore de sanatate, care sa necesite o "purificare" a organismului, asa ca daca te simti bine cu pastilele si nu ti-au provocat neplaceri, continua cu ele normal.

Dea, tin sa te contrazic. Anticonceptionalele nu tin locul unui "avort" sau al unei pastile de Postinor, nu "elimina" embrionul in cazul in care acesta este format. Ele pot pune probleme in dezvoltarea normala a fatului, in cazul unei sarcini smile Daca tu ai facut avort spontan, a fost din alte motive, nu din cauza ca ai continuat administrarea anticonceptionalelor.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#12 2010-10-18 09:15:50

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

hmm vorbesti cu deeyutza, banuiesc...ca eu am scris cam acelasi lucru cu ce ai scris si tu!

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#13 2010-10-18 11:15:36

yoyolina
Moderator

dea_di a scris:

hmm vorbesti cu deeyutza, banuiesc...ca eu am scris cam acelasi lucru cu ce ai scris si tu!

da, cu ea smile noi 2 am scris cam in acelasi timp si nu am vazut smile big_smile

Ultima oara a fost editat de yoyolina (2010-10-18 11:16:27)

#14 2010-10-18 16:16:42

Deeyutza
Full member

Fetele eu am zis k dak era sa fi ramas cris insarcinata shi continua sa ia AC "dadea tot afara" pt k asa a patit si fina mea.A luat AC shi a intarziat cu o pastila si a ramas insarcinata din acea cauza.Iar apoi ea nestiind nik a continuat sa ia pastilele care dupa cateva zile i-au provocat o hemoragie cu ceva cheaguri(zice-a ea) iar urmatoarea zi s-a dus la ginecolog shi d-na doctor i-a zis k pierduse o sarcina.I-a explicat ca ea defapt a ramas insarcinata atunci cand a intarziat cu pastila si continuand sa ia in continuare i-a provocat acea hemoragie prin care a pierdut sarcina.De aia ziceam eu k zic din sursa sigura.

#15 2010-10-18 16:20:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

a fost o coinicidenta avortul ala menstrual in conditiile in care lua pastile
sunt cazuri care au luat AC peste sarcina si n-au avut nicio problema, n-au avut nicio influenta asupra sarcinii

#16 2010-10-18 17:22:32

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

si eu cred ca a fost coincidenta pierderea sarcinii, fara nici o legatura cu continuarea administrarii AC. asta daca intr-adevar fata respectiva a fost insarcinata, ca nu avem date clare gen teste pozitive de sarcina sau beta HCG deci nu stim pe baza a ce s-a tras concluzia ca a fost insarcinata. dupa hemoragie, la o sarcina asa mica, de obicei testele de sarcina sunt deja negative, deci e greu de diagnosticat retroactiv.

#17 2010-10-19 17:17:42

yoyolina
Moderator

Deeyutza a scris:

Fetele eu am zis k dak era sa fi ramas cris insarcinata shi continua sa ia AC "dadea tot afara" pt k asa a patit si fina mea.A luat AC shi a intarziat cu o pastila si a ramas insarcinata din acea cauza.Iar apoi ea nestiind nik a continuat sa ia pastilele care dupa cateva zile i-au provocat o hemoragie cu ceva cheaguri(zice-a ea) iar urmatoarea zi s-a dus la ginecolog shi d-na doctor i-a zis k pierduse o sarcina.I-a explicat ca ea defapt a ramas insarcinata atunci cand a intarziat cu pastila si continuand sa ia in continuare i-a provocat acea hemoragie prin care a pierdut sarcina.De aia ziceam eu k zic din sursa sigura.

mai sunt si doctori batuti in cap, mai ales in Baia Mare smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.