homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dupa inchierea tratamentulu cu duphaston

#1 2010-10-21 18:17:10

crystyna1987
New member
Inregistrat: 2010-07-11

Dupa inchierea tratamentulu cu duphaston

Buna,
Am mai postat legat de aceeasi problema, acum catva timp, insa acum, m-am lovit de ...alte probleme si as avea nevoie de o parere.
Ideea e ca akm un an am avut amenoree secundara timp de 6 luni si in urma analizelor hormonale, a reiesit ca am o deficienta de progesteron. Mi s-a dat tratament cu duphaston 10 zile/luna, timp de 6 luni. Dupa, am facut o ecografie si mi-a iesit un chist pe ovarul drept...mi s-a precris inca 3 luni de duphaston (stiu..doctoressa mi-a scris ca nu e tocmai justificat acest tratament, insa eu apucasem deja sa mai iau inca 2 luni din cele 3). Ultima data am avut menstruatie pe 13 septembrie, si a fost ultima luna de duphaston, am mers la medic, mi-a spus ca ambele ovare sunt in regula si ca chistul respectiv s-a retras. Acum, este prima luna fara duphaston si menstruatia mea a intarziat deja cu mai bine de o saptamana. Am facut doua teste de sarcina pana acum si ambele au iesit negative. Sanii ma cam dor si uneori ma dor ambele ovare, de o saptamana si ceva. Al doilea test l-am facut pe 19 octombrie, deci din calculele mele e respectata perioada in care testul devine valid. Sunt foarte nelamurita, se poate dupa atatea luni in care am facut tratamentul acesta, care ar fi trebuit sa-mi si regleze cm, sa nu fi avut nici un efect....sau sa se fi obisnuit organismul meu cu duphastonul si acum sa fie "lenesh" sa functioneze fara "ajutor"? mi s-a spus ca este in cantitate foarte mica si nu exista riscul acesta.
Nu stiu ce sa mai cred, am mare nevoie de alte pareri
Va multumesc!

#2 2010-10-21 18:22:12

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Dupa inchierea tratamentulu cu duphaston

duphastonul nu regleaza nimic. induce menstra atata timp cat este administrat. apoi organismul se descurca cum poate, functioneaza mai bine sau mai putin bine, independent de faptul ca in trecut a fost facut tratament cu duphaston.
probabil deficienta aia de progesteron este o consecinta a lipsei ovulatiei, caz in care este de asteptat ca menstra sa intarzie. duphastonul nu ajuta cu nimic ovulatia.

#3 2010-10-21 20:06:48

crystyna1987
New member

Multumesc pentru raspuns smile
Hm...este de asteptat ca menstra sa intarzie...adica sa vina mai tarziu...sau din nou sa nu mai vina deloc? cesafac Mie cand mi-a prelungit tratamentul cu duphaston, mi-a dat ca motiv chistul acela, de care acum mi-a spus ca s-a retras, si mi-a spus ca de la el provenea deficienta de progesteron. E posibil sa fi fost alta cauza deficientei?
Acum referitor la testele de sarcina...al doilea l-am facut pe data de 20, nu 19, am gresit cand am scris....e posibil sa-l fi facut prea repede?A trecut o saptamana si ceva de cand trebuia sa imi vina...nu pot sa stiu exact data la care trebuia sa imi vina pt k in lunile in care luam duphastonul...imi venea foarte neregulat si mai repede....intr-o luna la 22 de zile, in alta la 26, in alta si la 32....dar cred k ca la 26 de zile a fost cel mai des, deci a trecut perioada in care rezultatul testului putea fi pus serios in dubii.

#4 2010-10-21 20:24:54

gargarita
Moderator

crys, depinde de organismul tau cand va veni menstra.
nu am cunostinte despre cum ar putea un chist cauza deficienta de progesteron...
eu stiu ca insuficienta de progesteron apare in 2 situatii:
- fie ovulatia nu are loc si atunci nu avem corp galben care sa secrete progesteron
- fie are loc ovulatia dar corpul galben nu produce suficient progesteron respectiv degenereaza prea repede.
ma bucur ca ai scapat de chist, acum sa speram ca organismul sa inceapa sa functioneze si sa ai ovulatii.
e greu de spus daca ai facut testele prea repede pentru ca nu stim cand si daca ai ovulat.

#5 2010-10-21 20:36:17

crystyna1987
New member

Aha....am inteles, multumesc inca o data pentru ajutor. Citisem undeva ca daca esti insarcinata poti avea dureri asemanatoare celor din timpul pms. Pe mine ma dor sanii foarte rau si uneori burta...ambele ovare...stiu ca teoretic daca e din cauza unei sarcini, nu au cum sa t doara ambele ovare, ci doar in partea celui care a eliberat ovulul fecundat. De asemenea, in timpul actului sexual m-au durut ovarele...acum nu stiu daca era subcontientul care imi joaca feste, sau pozitia, sau stresul...sau. etc. Stiu ca faptul ca ma stresez foarte mult, pt ca pur si simplu m-a innebunit problema asta, poate sa afecteze ciclul menstrual.
Daca nici saptamana asta nu imi vine, o sa ma duc la medic din nou, dar nu reusesc sa ma calmez macar...si parca nu mai am rabdare sa astept, mai ales ca doctorittza unde ma duc eu, este doar miercurea acolo.
Multumesc pt informatii!

Publicitate

loading...

#6 2010-10-21 20:41:36

gargarita
Moderator

asa cum ai zis si tu, simptomele pot fi aceleasi si in caz de sarcina si in caz de SPM
eu iti doresc multa bafta  goodluck

#7 2010-10-21 20:55:29

crystyna1987
New member

Multumesc mult, sa fie!

#8 2010-10-27 21:12:31

crystyna1987
New member

Buna, din nou...deci..azi am fost la medic. Intr-adevar nu era sarcina, mi-a spus ca nu am nimic altceva, decat secretie prea putina de progesteron, la nivelul ovarelor (echivalenta cu prea multa la nivelul creierului)..si pe ovarul drept din nou se simte acel chist, folicul (kre intradevar mi-a explicat ca este normal)..si mi-a dat iar 3 luni de duphaston. Mi-a zis ca cel mai bun remediu pt aceasta deficienta ar fi o sarcina....desigur reactzia mea a fost...aa...nici nu se pune problema de asa ceva....Acum sunt in continuare nedumerita...pt ca nu se stie cauza acestei..amenoree...d fapt cauza deficientei de progesteron, si duphastonul asta (de care dna doctor mi-a zis ca nu are efecte secundare si este in concentratie f mica) se pare ca functioneaza doar pe durata perioadei cat este adminsitrat. Eu nu am planuri sa raman insarcinata in urmatorii ani.....c inseamna ca pana voi ramane insarcinata...o sa tot inghit pastile d hormoni k sa functioneze coprul meu? cesafac  va  grater
Parca ma tenteaza sa cer parerea unui alt medic. Eu am fost decat la aceasta doctorita pana acum si alt medic, despre care sa imi confirme cineva ca este intr-adevar bun.

#9 2010-10-28 10:35:33

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

la un endocrinolog ai fost? cauta un doctor bun, poate se gaseste si alta solutie decat sa iei homoni cu anii. poate dai peste cineva in stare sa descopere cauza, nu doar sa mascheze efectul.

#10 2010-11-01 21:45:04

crystyna1987
New member

Vesti bune! Ma hotarasem sa incep sa iau pastilele vinerea trecuta...si cu doua ore inainte sa iau prima pastila, mi-a venit rotfl ...Prima data ma gandeam k poate n-am vazut eu bine, dar n-a fost alarma falsa...a fost cm fara indoiala. Mi-a cam dat ceva planuri peste cap k exact in ziua aia am plecat la munte, dar am fost asa de usurata sa vad ca inca poate functiona corpul meu singurel, incat a meritat tongue. Bine ca n-am apucat sa iau pastilele; acum, astept luna viitoare sa vad ce se mai intampla, fara pastile tummenupp
Multumesc pentru sfaturi si pareri:-*

Ultima oara a fost editat de crystyna1987 (2010-11-01 21:46:26)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.