homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Salpingita cronica - ce inseamna?

#1 2010-10-22 20:10:44

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

salpingita cronica - ce inseamna?

fetele ziceti-mi si mie ce stiti de salpingita cronica.
am fost sa imi faca azi ecografie si mi-a zis doctorita ca aspectul ecografic e sugestiv pentru o salpingita cronica stanga.
tratament nu mi-a dat, dar ma ingrijoreaza ca a zis ca pe partea stanga aspectul e congestionat rau.
m-a chemat insa in decembrie pentru secretie si examen papanicolau.
pupici.

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2 2010-10-22 20:33:23

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: salpingita cronica - ce inseamna?

Inseamna inflamatie/infectie a trompei uterine stangi; multe femei au o inflamatie in acea zona. Nu cred ca e asa grav, daca tu n-ai dureri de burta.
Pe langa Papanicolau care e cel mai important, poate ar fi relevante si analizele de chlamydia sau ureaplasma+mycoplasma; daca exista o cauza virala, poate ar ajuta ca aceasta sa fie descoperita si eventual tratata. Daca nu te doare nimic, trebuie sa actionezi doar ca sa te asiguri ca esti fertila in cazul in care iti doresti un copil.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-10-23 15:08:42)

#3 2010-10-22 20:42:32

carra_verona
Insomniac member

merci mult orangina.
de ureaplasma m-am tratat inainte de a ramina insarcinata in sept 2009. imi trecuse atunci.
dureri am eu ceva, le-am considerat de menstruatie, e prima data cand mi-a venit dupa ce am nascut, acuma vedem unile viitoare si cum zici si tu, cred ca analiza de secretie ptr care m-a chemat in decembrie o sa fie mai elocventa, sper.
puss  puss  puss  puss

fertility

#4 2010-10-22 21:19:05

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

sa repeti si ureaplasma

#5 2010-10-22 21:32:32

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

salpingita reprezinta inflamatie a trompei - strict a trompei, in czul tau stg. la eco se  poate vedea f bine acest lucru. cel mai probabil ai avut raceli dese  si netratate, ceea ce a dus la acest aspect inflamator cronic. nu e o chestie de viata si de moarte, insa e o chestie destul de serioasa, si o vei resimti is tu asa atunci cand va incepe sa te doara mai tare.  pe de alta parte, ceea ce se numeste "infundat de trompe"  poate fi cauzat in mare parte si de salpingitele astea cronice.
trebuie sa ai grija de tine, sa nu racesti, cand ai dureri sa iei nu calmante, dar antiinflamatorii...
si bineinteles sa nu uiti de papanicolau periodic.
sanatate!

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

Publicitate

loading...

#6 2010-10-22 21:49:14

carra_verona
Insomniac member

multumesc mult pentru raspunsuri fetele.
sanatate si voua.
hjarta

fertility

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.