homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dermatita seboreica

#1 2010-10-24 19:54:01

dirida
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-02

Dermatita seboreica

Buna fetelor,

Ma confrunt cu o problema de cativa ani si nu mai stiu cum sa scap de ea: dermatita seboreica (un fel de matreata care apare pe fond de stres).
Initial am incercat cu Nizoral sampon. A avut efect imediat dupa nici 2 sapt de utilizare. Tratamentul cica ar fi de 3 luni si apooi, incet incet sa incerc sa il elimin. 3 luni a fost minunat, am incercat sa-l folosesc mai raar ca sa-l scot din folosinta, problema a reaparut. Asa ca am introdus nizoralul permanent (numai cu el ma spalam). Minunea a tinut cam 2 ani, cand cu tot cu nizoral, dermatita a reaprut. Am incercat de la vichy, ducray ..acelasi rezultat l-am avut in final, insa mult mai repede decat cu nizoralul. Am vazut ca in majoritatea acestor sampoane e ketoconazolul, asa ca am inceput sa pun aceste pastilute in samponul normal din comert. A functionat si varianta asta o perioada, acum vad ca scalpul meu s-a obisnuit si cu asta si dermatita a reaparut.
Am vazut la TV ca face reclama la tratamentul de la gerovital cu ichtiol...iar pretul e f bun (mult mai ieftin decat celelalte pe care le-am incercat). Deocamdata sunt la inceputul tratamentului si sper din suflet ca asta sa ma ajute sa scap de tot. Am vazut ca asta contine octopirox care are actiune fungica si ichtiol cu actiune antiinflamatoare.

Este cineva care s-a confruntat cu aceasta dermatita seboreica si a si invins in lupta cu ea? Astept pareri...poate esti cineva care a fol chiar produsul asta de la gerovital si poate sa-mi spuna cum a reactionat.

Doamne, te rog, fa o minune si pentru noi!

#2 2010-10-25 16:40:54

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

Re: Dermatita seboreica

Dirida eu iti scriu aici cum a scapat al meu de pacatoasa asta de matreata. Capul lui era in pemanenta plin de scarbosenia asta si la fel ca si tine a tot incercat diferite sampoane si tot n-a scapat, plus alte chestii date de dr , dar nu mai stiu sa ti le zic, pt ca asta s-a inatmplat mai multi ani (stiu ca la un moment dat se spala cu un sampon cu sulf, care putea de-ti muta nasu'). Cans am vazut ca nu merge cu nimic a facut si el ce l-a invatat un prieten : s-a spalat numai cu Head &sh si de fiecare data se clatea cu apa calduta in care a dizolvat 1 pastila de ketoconazol (1 pastila la 1 lt de apa) . Cam vreo luna a procedat asa si a scapat. Nu stiu care a contribuit mai mult, ca noi de vreo 5 ani folosim numai saponul asta , dar sa stii ca in tot timpul asta nu a mai facut niciun pic de matreata. sper sa scapi si tu goodluck

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#3 2010-10-25 18:52:49

dirida
Insomniac member

smart, asta am incercat si eu, ketoconazol in H&S. Cam 1 an mi-a mers , acum vad ca a devenit rezistenta si la asta sad.
Eu nu am pe tot capul, doar in partea din fata a capului, si se despind niste cojite mari, nu e marunta. Am inceput cu asta de la gerovital, vad ca acum e binisor, nu s-a dus de tot, mai mai niste locuri unde se mai jupeste dar f putin si restrans. Sa vad cat ma tine si asta... sad

#4 2010-10-25 18:56:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

la un dermatolog ai fost ?
eu cu Ducray am scapat, Selegel se cheama cel pentru matreata uscata, Kelual pentru cea grasa (cred ca tie Kelual ti-ar trebui)

#5 2010-10-25 20:04:35

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

Dirida asa facea si al meu, coji destul de mari si daca le vedeai ziceai ca este nespalat de-un car de ani sad . Sper sa gasesti ceva sa-ti treaca repede puss

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

Publicitate

loading...

#6 2010-10-25 23:51:25

persifona
Vizitator

dirida a scris:

Este cineva care s-a confruntat cu aceasta dermatita seboreica si a si invins in lupta cu ea? Astept pareri...poate esti cineva care a fol chiar produsul asta de la gerovital si poate sa-mi spuna cum a reactionat.

Dermatita seboreica nu trece.. poti sa o ameliorezi, sa o tii sub control, dar sa scapi de ea forever nu sad

Incearca si BluCap, e scump si asta dar cel putin la mine a fost util. Bine, la mine face fata si Head & Shoulders-ul, dar in pusee grave (s-a speriat dermatologul), BluCap-ul a fost bun.

La mine e si mai aiurea, ca in par nu mi se face chiar asa.. dar in schimb mie mi se cojesc portiuni din ten, si habar n-am de ce, dar se accentueaza pe fata cand folosesc alt sampon mai mult de 2-3 ori.

#7 2010-10-27 08:20:59

dirida
Insomniac member

la dermatolog am fost, tratamentul cu Ducray si nozoral pastile care mi l-a dat nu a functionat mult timp sad.
BluCap n-am incercat si nici nu auzisem de el pana acum.
O sa fie urmatorul tratament pe care il incerc daca asta de la Gerovital nu da roade.

Persifona, asa are sora mea si pe fata, dar si in cap. Si ea a incercat cam aceleasi tratamente ca mine si la fel, dupa un timp revenea sad Cred ca e ceva ereditar, ca avem amandoua, desi parintii nu au astfel de probleme si se spala cu sampoane normale.
offf..nu trece? sad sad

Multumesc de sfaturi  puss

Ultima oara a fost editat de dirida (2010-10-27 08:22:37)

#8 2011-12-10 12:30:42

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

cojitze de pe scalp si cojitze in urechi, aparute din senin, ce ar putea insemna? n-am avut niciodata matreata, dar oricum nu pare matreata ci doar niste cojitze.
oare de la faptul ca iau un antibiotic? sper sa fie ceva trecator.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.