homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum si cand le spunem partenerilor nostri de infectia cu HPV

#1 2010-10-31 05:52:26

ramo52
Membru
Inregistrat: 2010-10-31

Cum si cand le spunem partenerilor nostri de infectia cu HPV

Buna dimineata......
Ma aflu in aceeasi situatie ca si  fetele cu probleme legate de HPV.........De cand am aflat de problema asta ...viata mea s-a schimbat radical........am simtit ca lumea mea s-a prabusit, am trecut de sentimentele de disperare..........si am stiut din momentul in care am aflat ca nu pot spera la o relatie mai serioasa cu un partener .......cel putin pentru urmatorii 2-3 ani. 
Am vorbit cu mai multe persoane despre problema asta ......Unii au spus ca "cine te iubeste are rabdare sa treci peste perioada asta si este alaturi de tine si este suportiv" sau " nu trebuie sa le spui de la inceput ...e alegerea ta sa le spui sau nu; parerea mea e sa nu le spui ....si daca la un moment dat apare ceva ....spui ca e de la el...."........dar mie mi se pare corect sa spun de la inceput de problema asta ......si am sentimentul ca niciun barbat nu-si doreste o partenera "bolnava"( nu ma refer la cazurile fetelor care sunt deja intr-o relatie, ci la fetele care doresc sa construiasca o noua relatie serioasa)........
Voi ce parere aveti despre asta?
Cum ati trecut peste problema asta?

#2 2010-10-31 08:31:00

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: Cum si cand le spunem partenerilor nostri de infectia cu HPV

Ar fi corect din partea ta sa ii spui de la inceput, sa decida el daca vrea sa se culce cu tine in aceste conditii. Eu as muri de gat cu tipul care m-ar imbolnavi de aceasta infectie, atata timp cat am intrat in relatie sanatoasa cu analizele la zi ( si nu ma culc la intamplare) am pretentia sa ies la fel de sanatoasa. Daca tipul in cunostinta de cauza se decide sa te accepte asa, atunci e perfect insa NU IL MINTI, ARE DREPTUL sa stie!!!

in alta ordine de idei, iti doresc sanatate multa

#3 2010-10-31 11:51:11

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

sleeping_beauty a scris:

Ar fi corect din partea ta sa ii spui de la inceput, sa decida el daca vrea sa se culce cu tine in aceste conditii. Eu as muri de gat cu tipul care m-ar imbolnavi de aceasta infectie, atata timp cat am intrat in relatie sanatoasa cu analizele la zi ( si nu ma culc la intamplare) am pretentia sa ies la fel de sanatoasa. Daca tipul in cunostinta de cauza se decide sa te accepte asa, atunci e perfect insa NU IL MINTI, ARE DREPTUL sa stie!!!

in alta ordine de idei, iti doresc sanatate multa

subscriu smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#4 2010-10-31 11:52:34

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

ramo52 e bine sa vb cu el , sa fii sincera . HPV  e o boala ff dificila si mai rau e ca  exista un grad destul de ridicat sa contaminezi partenerul chiar daca fol prezervativ. Multa sanatate. pup

What doesn't kill me, makes me stronger

#5 2010-10-31 12:18:55

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Avand in vedere ca 8 din 10 femei au virusul asta, nu mi se pare o chestie atat de grava, doar nu e HIV. Pana la urma poate si el are si nu stie, cum de altfel si fetele pot avea fara sa aiba habar.
Atunci cand intr-o relatie se merge pe incredere incat sa se renunte la prezervativ, atunci da, si el trebuie sa stie. Pana nu se ajunge la sex fara prezervativ chiar nu vad rostul (desi eu sunt genul care vrea sa spuna adevarul si numai adevarul lol ) ca el sa stie ca ai HPV. Cu atat mai mult cu cat unii habar nu au cu ce se "mananca", iar pe ei nu ii afecteaza la nivelul in care ne afecteaza pe noi!

LE: Si da, stiu ca se transmite si cu prezervativ in momentul in care ai condiloame la exterior, dar alea se trateaza si poti sa eviti sexul in perioada aia pe motivul unei infectii tongue

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2010-10-31 12:23:13)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Publicitate

loading...

#6 2010-10-31 12:43:39

sleeping_beauty
Addicted member

arata-mi si mie femeia care nu stie ca are hpv. O femeie cu scaun la cap isi face analizele care tin de sfera intima minim o data pe an. Eu atata timp cat stiu ca am analizele la zi si am avut un singur partener (a se citi relatia in curs) nu concep sa ma imbolnavesc de asa ceva, si NUUUUUUUUUUU mi-ar conveni sa ma culc cu un tip care are hpv si  stie....nu ca nu si-ar face niste analize inainte, oricum l-as cerceta sa vad daca are negi insa chiar nu mai are nimeni constiinta in romanica? daca au x si y hpv trebuie sa am si eu doar pentru ca 8 din 10 au? unde scrie asta? eu vreau sa fiu una din cele 2 femei sanatoase ca am avut doar relatii stabile ( a se citi mai lungi de un an jumate) si nu mi-am tras-o la intamplare. Am tot dreptul ca "noul" partener sa ma informeze INAINTE. Am DREPTUL SA ALEG !!!! Am dreptul sa fiu SANATOASA!!!!!

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2010-10-31 12:44:25)

#7 2010-10-31 12:52:20

angeldarkwoman
Sr. member

sleeping_beauty sunt intru totul de acord cu tine, dar nu putem sa ii punem la zid pe cei cu HPV. Sunt barbati puratori de HPV care n-au nicio simptomatologie. Au fost cazuri cand femei s-au maritat virgine si sotii le-au imbolnavit de aceasta boala.

#8 2010-10-31 12:56:31

sleeping_beauty
Addicted member

sa le fie de bine, ele si-au ales craii. Nici eu nu am avut iubiti virgini insa nu mi-am ales crai care umbla din floare in floare si care traiesc cu impresia ca daca o tipa arata ingrijit si este curata este automat si sanatoasa. Eu pana acuma am fost sanatoasa si asa am de gand sa raman si condamn persoanele care STIU ca au hpv si le imbolnavesc si pe altele cu buna stiinta fara macar sa aiba bunul simt sa intrebe inainte: bai eu am hpv, stii ce implica? esti de acord cu riscurile pe care ti le asumi avand relatii intime cu mine?

#9 2010-10-31 12:59:19

carmen_21
Insomniac member

Cred ca toate avem dreptul sa fim sanatoase, iar faptul ca o anumita persoana are sau nu hpv nu inseamna in mod obligatoriu ca "si-a tras-o la intamplare"!
Eu am fost (si inca sunt) cu o singura persoana... el nu a avut absolut nimic, iar eu "m-am trezit" cu niste condiloame.  Asta nu inseamna ca el a umblat cu altele in timp ce era cu mine, dar nici ca am incredere oarba in el. Pur si simplu s-a intamplat, nu am murit din asta.
Iar in ceea ce priveste cercetarea... punem cerceta mult si bine... bubitele astea (sau cel putin cele pe care le-am avut eu) nu sunt intotdeauna vizibile, iar atunci cand sunt pot fi confundate cu niste simple cosuri.

Pe-asta cu "8 din 10" nu am inventat-o eu si nu sunt in masura sa argumentez, dar daca vrei sa o vezi scrisa undeva, poti cauta in afisele din spitale, in brosuri, pe net, pt ca virsulul are f multe tulpini, drept pt care nu inseamna ca persoanele infectate au rana pe col, cancer sau mai stiu eu ce. Pot avea si un banal neg pe mana si tot o forma de hpv e.

Iar in ceea ce priveste constiinta, eu cred ca fiecare e responsabil de el insusi. Nu obliga nimeni pe nimeni sa faca sex cu cineva in care nu are incredere. Eu am zis ca sunt pt adevar dar depinde de circumstante si de persoana.

#10 2010-10-31 13:02:01

angeldarkwoman
Sr. member

asa e sleeping_ beauty . Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra.

#11 2010-10-31 13:04:08

sleeping_beauty
Addicted member

eu cred ca nu vrei sa vezi tu realitatea. Nu te trezesti peste noapte cu virusul hpv, nu includ negii simpli care nu au nimic in comuni cu tulpinile cancerigene. Asa si partenerul meu are negi pe mana insa in zona intima nu are si nu m-a procopsit nici pe mine cu vreo surpriza. Al tau sigur a umblat pe undeva ca nu iei virusul asa din aer, ca tu accepti acest lucru si il accepti si pe el asa este strict treaba ta

#12 2010-10-31 13:07:57

angeldarkwoman
Sr. member

sad

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2010-10-31 13:15:00)

#13 2010-10-31 13:11:10

carmen_21
Insomniac member

Sleeping,e bine ca esti tu sigura de ceva ce mi se intampla mie wink
Atata vreme cat eu n-am zis nici "da e vina lui", nici "nu, doamne fereste" te-as ruga sa nu intervii acolo unde nu te priveste.
Angela, e posibil sa fie si de la el, din relatiile anterioare, avand in vedere ca  eu aveam semnele astea asemanatoare cu niste cosuri de  nu stiu cand, dar nu le am dat importanta pt ca pur si simplu pareau "normale"

Iar ca o paranteza, probabil stii ca sunt si fete virgine care au condiloame, iar prin afirmatia asta nu incerc sa justific ceva la mine, ci doar sa amintesc ca nu numai relatiile "la intamplare" provoaca infectii. Asta ca sa nu mai spun ca stiu pe cineva care a avut rana pe col desi nu fusese cu nimeni.

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2010-10-31 13:16:03)

#14 2010-10-31 13:16:23

angeldarkwoman
Sr. member

oricum imi pare rau pentru persoanele care sufera de HPV unele sunt victime nevinovate.

#15 2010-10-31 13:20:17

sleeping_beauty
Addicted member

mda, revenind la topic, ramo52 trebuie neaparat sa isi informeze partenerul, nu mai conteaza cum si de unde a luat virusul insa are datoria morala de a nu face rau cu buna stiinta....asta e valabil pentru toti cei ce se stiu cu hpv

#16 2010-10-31 13:22:16

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

sleeping_beauty a scris:

arata-mi si mie femeia care nu stie ca are hpv. O femeie cu scaun la cap isi face analizele care tin de sfera intima minim o data pe an. Eu atata timp cat stiu ca am analizele la zi si am avut un singur partener (a se citi relatia in curs) nu concep sa ma imbolnavesc de asa ceva, si NUUUUUUUUUUU mi-ar conveni sa ma culc cu un tip care are hpv si  stie....nu ca nu si-ar face niste analize inainte, oricum l-as cerceta sa vad daca are negi insa chiar nu mai are nimeni constiinta in romanica? daca au x si y hpv trebuie sa am si eu doar pentru ca 8 din 10 au? unde scrie asta? eu vreau sa fiu una din cele 2 femei sanatoase ca am avut doar relatii stabile ( a se citi mai lungi de un an jumate) si nu mi-am tras-o la intamplare. Am tot dreptul ca "noul" partener sa ma informeze INAINTE. Am DREPTUL SA ALEG !!!! Am dreptul sa fiu SANATOASA!!!!!

si care e analiza care arata prezenta hpv la barbati?

#17 2010-10-31 14:33:19

angeldarkwoman
Sr. member

asta e rau ca la barbati nu exista o analiza anume care sa puna in evidenta ca sunt purtatori de HPV

#18 2010-10-31 15:45:42

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

angeldarkwoman a scris:

asta e rau ca la barbati nu exista o analiza anume care sa puna in evidenta ca sunt purtatori de HPV

exact, my point.

o alta greseala din ceea ce s-a scris e acea cu femeia cu scaun la cap care nu stie ca are hpv. majoritatea infectiilor sunt asimptomatice pentru ani intregi. o femeie cu scaun la cap isi face papanicolaul, dar asta nu inseamna ca o sa afle cu siguranta daca e infectata hpv sau nu. pentru asta trebuie genotiparea pe care nu toata lumea o face, pentru ca nu exista indicatie, pentru ca nu exista bani, pentru ca nu exista timp.

o alta eroare e acea conform careia hpv-ul se transmite doar pe cale sexuala.

sustin ideea, ca e  normal sa vorbim deschis despre infectiile pe care le aducem sau nu intr-o relatie, dar in cazul asta in particular mi se pare ca sunt multe exagerari.
da, trebuie sa ne informam partenerul ca suntem infectate hpv daca suntem si daca o stim. si odata cu asta sa mentionam si faptul ca la barbati, intr-o majoritate covarsitoare din cazuri, virusul asta nu are nici un efect negativ. ba mai mult, aproape toti barbatii activi sexual au o tulpinica de hpv. de aici ping pongul cu infectia, care e foarte periculos pentru femei...

deci da, trebui sa comunicam lucrurile astea. dar  nu, sa nu dramatizam totusi. si sa nu exageram.

#19 2010-10-31 16:04:20

angeldarkwoman
Sr. member

you're right moksha smile

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2010-10-31 17:02:45)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.