homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diagnostic ,cancer de san

#1 2010-10-31 10:09:36

tizia
Membru
Inregistrat: 2010-10-31

Diagnostic ,cancer de san

Imaginati-va implinisem 50 ani in octombrie 2009 ,in luna noiembrie intr-o zi am observat o modificare la sanul drept si m-am hotarat sa imi fac o mamografie .D-na doctor mi-a dat diagnosticul de suspect malignitate san drept si mi-a recomandat sa ma prezint in 3 decembrie 2009 la Institutul Oncologic ?Prof.Dr.I.Chiricuta? din Cluj Napoca pentru investigatii suplimentare .Din acel moment am stiut ca viata mea se va schimba.In 3 decembrie sa confirmat diagnosticul de malignitate san drept dupa biopsie ,socul vestii ma aruncat intr-un cosmar,imi era foarte frica.Dupa ce am primit diagnosticul sa hotarat sa fac 4 sedinte de chimioterapie pentru a micsora tumoarea sa se poata face operatia ,cea mai grea veste dupa prima sedinta de chimioterapie a fost ca dupa 15 zile imi va cadea parul ,un lucru care pentru mine a fost o lovitura foarte grea imi iubeam parul meu lung auriu , eram tare mindra de frumusetea parului meu Dupa 2 saptamani m-am hotarat sa imi tai parul scurt pentru a incepe sa ma obisnuiesc cu ideea ca parul meu va cadea a fost foarte greu si foarte dureros nu suportam ideea sa port peruca tocmai din aceasta cauza m-am gandit cum as putea sa arat bine si sa trec peste aceasta perioada grea si m-am gandit sa imi creez singura baticuri ,turbane si sepci care sa nu ma faca sa ma simt rau atunci cand merg la medic sau pur si simplu trebuie sa ies intre oameni. Deoarece am vazut in diferite ocazii la analize ,la chimioterapie ,la radioterapie femei care aveau acelasi handicap ca si mine, lipsa parului, le face sa se simta ca isi doresc sa fie nevazute in aceasta perioada ,femei care poarta peruci care arata ingrozitor din cauza ca nu sunt din par natural si au improvizat pe cap tot felul de sepci urate numai sa isi ascunda faptul ca nu au par. Pe linga durere,oboseala ,pierderea parului este unul dintre cele mai grele disconforturi si este resimtita de majoritatea femeilor ca pierderea feminitatii Pierderea parului este o drama psihicaPierderea parului este o drama psihica.Eu am incercat  sa remediez acesta trauma. Daca aceste baticuri iti vin bine si esti incantata de model ,tonusul psihic este mai bun. Odata cu schimbarea tonusului psihic in bine si starea ta de sanatate este mai buna. Un batic de bumbac este foarte placut in contact cu pielea capului,asigura un confort placut si nu creeaza un surplus de stres fizic sau psihic. Pentru o perioada lunga din an aproximativ 9 luni esti nevoita sa porti baticuri, turbane sau orice altceva pentru ca lipsa parului se va simti in acest timp. Aceste baticuri ,turbane ,bonete de bumbac le pot  recomanda calduros pentru a te simti bine ,acasa ,in contact cu prieteni ,in contact cu oamenii de pe strada ,cand mergi la analize sau tratamente ,pentru a dormi bine noaptea si sa nu simti frigul. Chiar si in aceste momente mai delicate din viata trebuie sa traiesti frumos si elegant.De aceea consider ca prin acest mesaj pot sa ajut multe bolnave care sufera de aceasta boala si va recomand sa vizitati site *reclama*

#2 2010-10-31 10:27:42

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Diagnostic ,cancer de san

tizia, pentru diagnosticul primit iti doresc multa sanatate si iti tin pumnii sa depasesti cu bine acest moment de cumpana.
Pentru ideea foarte proasta de a te folosi de acest diagnostic si sa il pui titlu pentru un post pentru a piti in spatele lui reclama, nu am cuvinte sa imi exprim eficient dezacordul insa  evident vei fi sanctionata corespunzator...si te rog sa retii: relama, indiferent in spatele cui o pitesti, nu e o problema medicala

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-10-31 10:43:06

tizia
Membru
Inregistrat: 2010-10-31

Imi cer scuze chiar nu ma gandeam doar la o reclama pitita in spatele diagnosticului ,ma gandeam ce greu mi-a fost sa gasesc in aceasta perioada ceva care sa inlocuiasca lipsa parului norocul meu a fost ca am gasit aceste modele pe un site specializat in Germania ,credeti-ma am numai intentii bune

#4 2010-10-31 11:23:10

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

tizia imi pare nespus de rau pt problema medicala pe care o ai. multa sanatate!

dar, cum spunea si doctoressa, pe acest forum nu este permisa reclama.
ai ban 1 zi.
topic inchis

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.