homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Contraceptive plus alte medicamente

#1 2010-10-31 23:20:49

camellina
Membru
Inregistrat: 2010-10-21

contraceptive plus alte medicamente

D-na doctor, am si eu 2 probleme (una foarte mare), daca ati putea sa ma ajutati...
  Am 30 ani si am facut 3 avorturi, iar la ultimul avort am suferit mult. Pentru mine este exclus sa mai fac vreodata un avort, iar cea mai sigura solutie am conchis ca sunt contraceptivele orale, dupa ce am studiat toate celelelte metode. (Am o relatie stabila si nu am copii, dar mi-as dori, insa nu se poate curand).
   Am inceput sa iau Microgynon de 3 luni.
       Insa am problema ca sunt fumatoare de 12 ani (in prezent 10-12 tigari pe zi) si stiu ca am risc crescut de tromboza, am 76 kg la 1,70 m, deci sunt si grasa. Si stiu ca aspirina ajuta la subtierea sangelui si vreau sa va intreb: m-ar putea ajuta sa iau aspirina sau aspenter si in ce cantitate? Sau ce altceva m-ar putea ajuta?  Imi este foarte teama de o tromboza, dar mai teama imi este de un nou avort. (In prezervativ nu am incredere deloc).
    Iar a doua problema este ca mi-au iesit transaminazele proaste, dar mi-am facut analize de sange pentru virusi si nu a fost gasit niciun virus la ficat. Si mi-a fost recomandat sa iau hepatoprotect (silimarina), dar in prospect scrie ca nu este recomandat femeilor care iau contraceptive orale. Ce altceva as putea sa iau pentru ficat?
                Va multumesc mult de tot, nu am la cine sa apelez. Medicul meu de familie este mama si nu vreau sa stie ca iau contraceptive, pt ca nu este de acord cu ele. Ea mi-a recomandat hepatoprotect-ul.

#2 2010-11-01 11:07:50

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: contraceptive plus alte medicamente

o fii greu sa ajungi la cabinet sa vorbim pe indelete?
daca transaminazele sunt proaste eu una sunt de parere sa nu iei contraceptive deloc(si dealtfel nici un alt fel de medicament in afara de hepatoprotector pina la normalizarea transaminazelor)
in ceea ce priveste riscul de tromboza nu stiu de ce consideri tu ca la tine e mai mare decit in populatia generala(fumezi sub 15 tigari pe zi si ai sub 35 ani)....poate ca esti nitel supraponderala....
asadar singura problema e cea a transaminazelor si pentru aceea iti recomand cu toata seriozitatea sa intrerupi orice medicatie ca sa nu stresezi ficatul si sa ii permiti sa isi revina

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-11-01 20:57:47

camellina
Membru
Inregistrat: 2010-10-21

Re: contraceptive plus alte medicamente

va multumesc mult

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.