homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian hemoragic?

#1 2010-11-01 21:14:56

miha.co
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-11-01

Chist ovarian hemoragic?

Buna!

Va citesc de mult timp si am mare incredere in sfaturile de pe acest forum.
As vrea sa va intreb ceva legat de problema mea. In urma unei echo am descoperit un "chist ovarian hemoragic" 3.5 / 1.6 cm pe ovarul drept.
Aveam dureri destul de mari in ultima vreme si mi se pare ciudat ca a aparut acest chist destul de repede (ultima echo era de vreo 4-5 luni).
Doctorita mi-a dat tratament cu logest (din prima zi a menstrei urmatoare) si dupa prima luna o noua echo sa vedem cum evolueaza + tratament cu antiinflamatoare 10 zile pt ca a considerat ca eram inflamata.
Deja sunt la a 3a zi de tratament si inca am dureri + intepaturi si ma simt balonata.
Am cateva intrebari care ma "macina":
1. Este posibil ca aceste manifestari sa fie de la chist sau mai probabil sa fie pt ca trebuie sa apara menstra cam in 5-6 zile?
2. La dimensiunile acestea chistul este periculos (adica exista riscul sa se sparga)?
3. Am voie sa fac sport sau sex? (Am fost destul de speriata si am uitat sa intreb dr:()
4. Astfel de chisturi raspund la tratament?

"Si Dieu nous a fait à son image, nous le lui avons bien rendu."

#2 2010-11-01 22:26:40

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: Chist ovarian hemoragic?

1. este posibil sa fie si de la chist...nu am inteles daca iei AC.uri dar si ele dau balonari uneori...daca nu sunt dureri mari nu te ingrijora...
2. ai voi...
3. uneori da, uneori nu...al tau e cam mare dar cred ca medicul tau a considerat ca a aparut destul de repede si e posibil sa dispara...oricum inainte de interventie se incearca cu pastile pentru ca nu se stie niciodata cum reactioneaza organismul...

multa sanatate!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#3 2010-11-02 11:06:04

miha.co
Membru

Multumesc x_ynna!
Totusi dr. care mi-a facut echo a zis ceva de genul ca nu e un chist mare. Niciuna dintre dr nu mi-a zis nimic (inca!) de operatie.
Sa inteleg ca pot sa stau linistita, ca nu e ceva grav? Sau au vrut doar sa vada ce sa intampla?
N-am avut niciodata chisturi de niciun fel...

Inca nu m-am lamurit daca se poate sparge la dim astea. Daca stie cineva sau daca a mai avut cineva experiente de genul asta, va rog sa mi le impartasiti smile.

Multumesc!

#4 2010-11-02 11:46:17

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

miha, fii sigura ca nici un medic nu face experiente pe tine, asa ca relaxeaza-te.
si daca printr-un mare ghinion se sparge chistul ala nu e nici o tragedie, insa personal ma cam indoiesc de faptul ca esti asa de ghinionista

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-11-02 17:47:19

miha.co
Membru

doctoressa a scris:

miha, fii sigura ca nici un medic nu face experiente pe tine, asa ca relaxeaza-te.
si daca printr-un mare ghinion se sparge chistul ala nu e nici o tragedie, insa personal ma cam indoiesc de faptul ca esti asa de ghinionista

Multumesc doctoressa, m-am mai linistit smile

Publicitate

loading...

#6 2011-08-17 14:01:06

seleneyes
New member
Inregistrat: 2011-08-17

Buna fetelor, eu am 25 si acum 2 seri m'am trezit cu dureri mari in partea abdominala inferioara, ai mei au crezut ca am facut apendicita pentru ca durerea se lasa pe piciorul drept, am fost la municipal la urgente si dupa cateva investigatii am descoperit un chist ovarian stang(desi pe mine ma doare in dreapta si se iradiaza pe picior)... de 86/64 mm. Sectia de chirurgie e inchisa pt renovare pana luni, ma pot duce la alte spitale ideea e ca nu stiu incotro sa ma indrept, care e mai bun, imi e si teama nu stiu ce grad de dificultate are operatia asta, nu stiu cat de mare o sa fie taietura daca o sa imi ramana cicatrice, cat dureaza recuperarea. Mi'as dorii sa evit operatia asta, am nevoie de sfaturi ..................multumesc

hjarta  hjarta  hjarta

#7 2011-08-17 14:05:44

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

operatia dureaza putin, taietura e mica smile eu am 2 cicatrici (una de vreo 2 cm, si cealalta putin mai jos, de 1 cm), pt ca al meu a fost spart, si a fost necesar si un tub de drenaj pt lichidul ce a ramas inauntru;
in cazul meu, spitalizarea a durat 5 zile, asta mai mult din cauza tubului de drenaj (se faceau spalaturi de 2 ori pe zi).

oricum, nu in toate cazurile se ajunge la operatie, trebuie sa vorbesti cu un doctor care sa iti explice ce si cum smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#8 2011-08-17 14:25:42

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

yoyolina, ai facut laparoscopie? cat de mari erau chisturile?

#9 2011-08-17 15:23:14

yoyolina
Moderator

anca, eu am avut mai multe chisturi pe ovarul drept... la mine s-a suprapus operatia cu cea de apendicita, deci m-au "rezolvat" pe calea clasica, cu bisturiul big_smile

dupa care mi-au bagat ditai tubul, si faceam spalaturi de 2 ori pe zi cu ser... mi-au dat drumul acasa cand a iesit lichidul inapoi curat, fara urme de sange.

#10 2011-08-17 15:26:12

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

aa, inseamna ca ai fost o norocoasa cu taieturi asa mici la operatia de apendicita. bine ca ai impuscat 2 iepuri smile
partea cu tubul e creepy tare cesafac

#11 2011-08-17 15:28:45

yoyolina
Moderator

eeeh... nu-i asa rau cum suna big_smile de simtit nu se simte prea tare, doare putin cand il scoate dar cam atat; si e nasol cu ridicatul la verticala.

#12 2011-08-17 17:47:26

seleneyes
New member

multumesc yoyolina   puss si puss, catre ce spitale ma indrumati, unde credeti ca e mai ok si ca tarif? pupici

hjarta  hjarta  hjarta

#13 2011-08-17 19:39:20

yoyolina
Moderator

nu stiu de unde esti, asa ca nu-ti pot rcomanda nici spital nici doctor smile
oricum, mai intai ar fi bine sa mergi la un ginecolog (daca dai un search, este un topic pe forum cu ginecologi buni cam din fiecare oras); dupa control, acesta va decide daca este cazul de operatie, sau iti va prescrie tratament pentru ca respectivul chist sa se resoarba singur singurel smile iar daca va fi cazul de operatie, sa nu te ingrijorezi big_smile e o operatie banala, recuperarea e usoara (daca eu am supravietuit, poti si tu lol )
in orice caz, daca simti ca te doare rau, sa iei ceva pt durere, ca stiu cum e sad

multa bafta:* sa ne tii la curent smile

#14 2011-08-17 22:36:49

seleneyes
New member

Buna yoyolina, am fost la ginecolog si mi'a zis ca trebuie operat si nu am voie sa aman mai mult de 2 saptamani am facut si echografie si un consult la chirurgie. In jurul meu sunt o mie de pareri, patitele mi'au spus sa mai consult si alti doctori pt ca nu e mare si se poate trata si altfel. Printre altele nu pot lipsi mult de la serviciu de asta intrebam cat dureaza recuperarea si ce presupune pentru ca nu ma pot menaja de efort oricare ar fi el. Am fost prea ocupata si ametita( noaptea nu prea dorm pur si simplu ma arde) si am apelat la ajutorul vostru:). Multumesc din nou pentru promtitudine, am sa caut pe forum despre medici.

Ps. sunt din Bucuresti

hjarta  hjarta  hjarta

#15 2011-08-18 08:33:14

yoyolina
Moderator

cum sa nu fie mare la dimensiunea aia? daca ti s-a recomandat operatie, asta este... stiu ei ce stiu; oricum, e dreptul tau sa ceri o a doua, a treia parere big_smile

#16 2011-08-18 13:58:22

seleneyes
New member

cica e bine sa fii informat big_smile in fine,  mi'au mai dat de facut niste analize .... numai bine!

hjarta  hjarta  hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.