homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Remedii naturiste pentru candida

#1 2010-11-04 15:34:01

deeasunshine
New member
Inregistrat: 2010-10-09

remedii naturiste pentru candida

buna. m-am gandit k ar fi bine sa existe si un topic de acest gen. din ce ari auzit, ati experimentat, ati citit ce remedii naturiste folositi impotriva candidei??

avand legatura cu sistemul imunitat scazut, eu de 3 zile, tai in feliute un catel de usturoi si il iau cu apa pe stomacul gol. am luat si intreg dar nu se digera. cred k voi lua timp de 3 saptamani-1 luna.

Sunt terapeuti care recomanda introducerea in vagin a unui catel de usturoi invelit in tifon, dar majoritatea femeilor prefera sa se trateze cu o crema antifungica, cu atat mai mult cu cat contactul mucoasei cu usturoiul poate fi dureros.

* Studiile stiintifice au aratat ca scortisoara poseda virtuti antifungice puternice. Cercetatorii germani afirma ca o hartie de toaleta impregnata cu scortisoara ar permite eliminarea totala a candidozelor. Puneti pe foc 4 l de apa si adaugati 8 batoane de scortisoara rupte bucatele. Lasati sa fiarba incet circa 5 minute, luati apa de pe foc si lasati-o sa se "odihneasca" aproximativ 45 de minute. Unii terapeuti sugereaza utilizarea acestei solutii pentru spalaturi vaginale (cu ajutorul unei pompite din cauciuc). Altii afirma ca este suficient sa se bea decoctul cu scortisoara pentru a vindeca micoza.

Tampoane cu usturoi

Curatati un catel proaspat de usturoi. Inmuiati un tifon intr-un amestec de apa cu otet (raport de 9:1), stoarceti-l si inveliti cu el usturoiul. Introduceti tifonul ca un tampon in vagin, lasand afara o fasie subtire, cu care sa fie scos. Lasati sa actioneze cat mai mult.

#2 2010-11-04 15:55:05

deeasunshine
New member
Inregistrat: 2010-10-09

Re: remedii naturiste pentru candida

Foarte indicate sunt si semintele de in macinat, doua-trei lingurite zilnic, baute cu putina apa sau presarate pe salate si supe (ele contin detoxifiant Omega 3 vegetal). Iaurtul (cu lactobacilus acidophilus si nu cel pasteurizat) trebuie consumat in jur de patru pahare pe saptamana. Dimpotriva, laptele "incurajeaza" cresterea fungilor!!!

Produse naturale recomandate in tratarea candidozei: sunatoare, galbenele, rostopasca, aloe, seminte de armurariu (silimarina este un medicament), extract din seminte de gref.

Uleiul din arbore de ceai
Este renumit ca agent antifungic. Eficacitatea preparatelor din uleiului din arbore de ceai este data de abilitatea acestuia de a distruge candida in vitro.

Aplica un tampon imbibat cu ceai in zona vaginului. Lasa-l sa actioneze pret
de 20 de minute si apoi indeparteaza-l. Tratamentul este indicat tot de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.