homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat papanicolau ACSUS

#1 2010-11-04 19:49:22

ramontza
New member
Inregistrat: 2010-03-10

rezultat papanicolau ACSUS

Buna.As avea si eu nevoie de unele lamuriri.In urma cu 1 sapt mi-a iesit la pap rezultatul:celule scuamoase atipice cu semnificatie nedeterminata(ASCUS) iar doctorul mi-a zis sa repetam testul peste 3 luni ca s-ar putea sa fie din cauza imunitatii scazute si nu mi-a dat nici un tratament.In urma cu o luna am facut un tratament cu antibiotice timp de 14 zile si din cate am citit s-ar putea sa-mi fi scazut imunitatea din cauza acestora.Intrebarea mea este urmatoarea:sa fac cum zice doctorul si sa repet doar peste 3 luni sau sa mai cer o a doua parere?Si daca mai sunt persoane care au fost in acelasi rezultat si au mai facut si alte teste intre timp as fi curioasa cum le-au iesit.Tin sa mentionez ca am 27 ani si in ultimii 4 ani mi-au iesit bine testele iar partenerul a ramas acelasi.

#2 2010-11-04 22:46:47

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: rezultat papanicolau ACSUS

parca as avea incredere in medicul asta...eu am tendinta sa am incredere in medicii care nu se grabesc sa isi sperie pacientii si sa ii indoape de medicamente....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2010-11-05 10:30:59

ramontza
New member

Multumesc pentru rasp.As mai avea inca o intrebare.Din cate am citit ASCUS nu inseamna neaparat HPV dar se pare ca sansele sunt cam de 50 % (corect?).Si in cazul in care nu e o infectie cu HPV(ceea ce sper din tot sufletul si sper sa ajute ma  Dumnezeu) care ar mai putea sa fie cauza acestui rezultat?

#4 2010-11-05 12:42:09

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

si eu am rana pe col..cu ascus. d-na doctor la care sunt acum a zis ca e ceva normal la varsta mea.. probabil de la vreo raceala. am urmat tratament cu ovule (trat dat de al doilea medic la care am fost)...si-au facut efectul foarte bine. acum am intrerupt caci am facut o biopsie si astept rezultatul sa vad ce urmeaza. ideea e ca am umblat pe la 3 medici inainte sa ajung la micomi unde am si ramas...si peste tot am avut alt rezultat 8-| am incredere unde sunt acum si totul o sa se rezolve.

am intrebat daca sa fac testul hpv si a zis d-na doctor ca e cam irelevant rezultatul la varsta mea (21).. in sensul ca e greu de dat seama daca am sau nu..pentru ca vine si trece...

#5 2010-11-05 14:45:07

ramontza
New member

de ce ti-a facut biopsie?ce fel de ovule ai folosit si cat timp?dupa cat timp de la primul asus l-ai facut pe al doilea si dupa tratamentul cu ovule ti-a iesit bine papul?

Publicitate

loading...

#6 2010-11-06 20:19:16

suav5
New member
Inregistrat: 2010-08-20

Buna Ramontza! Eu sunt o persoana care in urma cu vre-o trei luni am avut la test pap ASCUS. Acum am repetat analiza facand testul in monostrat plus HPV. Totul a iesit perfect. HPV NEGATIV.  Asa ca, stai linistita, totul va fi bine. SI eu am avut ani la randul testul pap bun.

#7 2010-11-06 22:01:40

deealexx
Hero member
Site

pai ti-am zis ca am fost pe la 4 medici..la fiecare am avut rezultate si diagnostice diferite. sa zicem ca ultimii 2 seamana...insa d-na la care sunt acum, e de nota 10.

in luna mai aveam pap`ul bun, iar in august brusc ma diagnosticheaza cu HSIL neutral ideea e ca a doua doctorita a fost atat de alarmata si m-a speriat asa rau, incat credeam ca mor nu alta. ea mi`a dat tratament cu cervugid si betadine, alternativ..plus spalaturi cu tantum rosa.am facut cam o luna si putin, neintrerupt.. l-am oprit singura pentru ca acum am ajuns la doctorita prezenta si ma las pe mana ei. mi-a facut biopsie ca sa vada exact ce celule sunt si ce tratament sa`mi dea mai departe. a zis ca este imposibil sa ajungi la cel mai inalt stadiu in cateva luni, dar in astfel de situatii cu rezultate date de incompetenti trebuie totusi investigat.. protocolul... smile

n-am mai facut nicio analiza de la incheierea tratamentului..doar atunci sa vedem ce s-a schimbat. dar la colposcopie am vazut cu ochii mei schimbarea. acum astept rezultatele biopsiei..deci si la mine este fresh problema..mai multe nu am ce sa-ti spun..

Ultima oara a fost editat de deealexx (2010-11-06 22:03:33)

#8 2010-11-07 14:14:42

ramontza
New member

suav5 mersi mult pentru informatii,mi-au ridicat foarte mult moralul si sper ca la urmatorul test sa fie bine.

deealexx-mersi si tie pentru rasp si lamuriri.am inteles ca mergi la clnica micomi si av vrea sa stiu numele doctoritei daca se poate.As mai avea o intrebare-rezultatul asta Ascus sa inteleg ca e prima treapta,dupa care urmeaza Hsil si restul sau nu are legatura una cu cealalta?(ca nu am gasit nicaieri unde sa explice chestia asta) si as fi recunoscatoare daca ma ti la curent cu evolutia ta.Mersi.

#9 2010-11-07 21:07:44

deealexx
Hero member
Site

din cate stiu eu, ascus e cea mai slaba si hsil cea mai ridicata..lsil e in mijloc.

la micomi merg la d-na elena popa si sunt extrem de multumita. preturile sunt mari, insa merita.

te tin la curent cu cea mai mare placere. sper sa-ti fiu de ajutor.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.