homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Recoltare analize

#1 2010-11-18 12:38:14

roMary
Full member
Inregistrat: 2010-09-27

recoltare analize

Buna...cred ca urmatoarea intrebare a mea e pentru doamna dr.(doctoressa) referitor la:
- cum se recolteaza testul Papanicolau?adica eu stiu ca se ia o proba din col dar ma inereseaa pe ce fel de eprubeta(arata ca un bat de exudat)?si in momentul in care s-a luat ce scrie pe biletul de analize?cum se numeste analiza?
- cum se ia o secretie vaginala...si aici tot la ce se scrie pe buletinul de analiza ma refer:"secretie vaginala....antibiograma sau doar secretie vaginala"?se ia pe o lama nu?cultura secretiei vaginale urmareste depistarea unui anumit agent patogen(ex. candida,streptococ,etc)?

#2 2010-11-18 13:37:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: recoltare analize

sunt invers: recoltarea pt papanicolau se pune pe lama, iar analiza de secretie se ia pe un "bat".
exista analiza secretiei vaginale si analiza de culturi din col. cele doua sunt diferite. ceea ce ai descris tu prin "cultura secretiei vaginale" e de fapt analiza culturilor de pe col.
antibiograma nu se face intotdeauna implicit; la majoritatea laboratoarelor, trebuie ceruta separat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.