homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Demisie

#1 2010-11-23 13:58:16

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

demisie

Buna. Am si eu o nelamurire.
In momentul de fata sunt angajata la o firma, si am fost la un interviu la alt job unde am fost acceptata. La noul job incep pe 3 ianuarie. Tipa care m-a contactat mi-a spus doar ca am fost acceptata si mi=a vorbit despre oferta salariala. Mi-a spus ca ma va suna saptamana viitoare sau peste 2 saptamani ca sa vin sa semnez actele ( nu stiu exact ce acte, presupun ca acte specifice companiei, pt k este o multinationala)
Pana nu ma vad cu sacii in caruta, adica cu actele acelea semnate , nici nu ma gandesc sa suflu vreo vorba la noul job.
Ma gandeam sa-mi dau demisia in momentul in care semnez actele cu noua firma si mi-am dat seama ca daca le semnez peste 2 sapt, o sa intru deja in decembrie. La locul actual de munca , firma intra in concediu pe 23 decembrie, deci daca imi dau demisie cu preaviz 15 zile, s-ar putea ca ultima zi de munca sa fie chiar in concediu.
Intrebarea mea este daca se poate acest lucru. Chiar nu stiu cum sa procedez in situatia asta, nu am pe cine sa intreb. La resurse umane nu am cum sa intreb, pentru ca nu vreau sa se afle deocamdata.

Please , sfatuiti-ma cum sa fac...

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-11-23 13:59:01)

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#2 2010-11-23 14:05:21

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: demisie

presupun ca mai ai cateva zile de concediu pe anul asta, nu? atunci iti poti lua zilele alea si gata.
preavizul e de 15 sau 30 zile, verifica-ti contractul munca sa n-ai neplaceri.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2010-11-23 15:25:27

pink_martini
Hero member
Site

m-am uitat pe contract si preavizul este de 15 zile. Insa nu am inteles la ce te-ai referit cu zilele de concediu.
Mie nu imi este ca pierd zilele de concediu, intrebarea mea era daca imi pot da demisia in timp ce firma este in concediu de sarbatori. Spre ex, daca imi depun demisia pe 9 sau 10, automat ultima mea zi de munca este pe 25 decembrie, in conditiile in care activitatea se sisteaza  pe 23 decembrie. stiu ca suna  a intrebare tampita, dar cum imi poate trimite lichidarea seful meu din moment ce din 23 nu se mai lucreaza in firma.

#4 2010-11-23 16:01:09

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

pai pink, din cate stiu eu poti sa-ti iei in preaviz zilele de concediu ramase. adica cele 2 zile in care nu se lucreaza in firma le poti lua din concediul pe care il mai ai (daca mai ai). si daca iti mai raman zile de concdiu trebuie sa-ti fie platite de angajator.
sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
si decizia de lichidare nu poate s-o faca exact in ziua lichidarii (trebuie sa anunte lichidarea ta la ITM inainte), o face cu cateva zile inainte si trece pe ea data efectiva cand inceteaza activitatea ta.

Ultima oara a fost editat de alinda (2010-11-23 16:03:02)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#5 2010-11-23 16:56:31

pink_martini
Hero member
Site

N-am inteles partea cu zilele de concediu.
Dar exista vreo situatie in care angajatorul sa nu te lase sa-ti dai demisia, sau sa iti influenteze demisia intr-un anumit fel ? Intreb deoarece in luna decembrie vom avea foarte multa munca si la mine in dept suntem 2 persoane. Automat n-o sa-i convina sa-i parasesc in mijlocul proiectelor si nu vreau sa-mi bage strambe , ca se cam procedeaza la noi in firma

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-11-23 16:57:45)

Publicitate

loading...

#6 2010-11-23 17:48:19

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Nu prea are ce sa faca... demisia e decizia ta. Cel putin noua asa ni s-a spus la cursuri. Desi de la teorie la practica e cale lunga...

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2010-11-23 21:34:58

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

nu are ce sa iti faca daca iti dai demisia, dar cele 15 zile sunt calendaristice, nu lucratoare. deci nu ar trebui sa iti afecteze vacanta de sarbatori preavizul. nu prea aveai cum sa ai 30 de zile decat daca aveai functie de conducere.
singurele zile libere acceptate in preaviz sunt cele de conceidu de odihna.
Alinda spunea foarte bine ce spunea.. tu intri in concediu pe 23, si daca intri in concediu, logic iti folosesti zilele de concediu anuale. eh atunci alea sunt cat se poate de ok in preaviz, acesta isi continua efectele de la sine.

daca dupa ce iti folosesti zilele de concediu ca sa intri in vacanta de craciun iti mai raman zile neefectuate acestea vor fi obligatoriu platite de angajatorul actual la ultimul salariu.

pana si cu lichidarea este o chestie relativa, nu este obligatoriu sa fie facuta decat daca aveai inventar, te ocupai de depozit, aveai produse/marfa/obiecte pe stoc sub responsabilitatea ta.

actele care le vei semna nu sunt specifice firmei, indiferent ca e multinationala sau nu, sunt contractul de angajare si/sau fisa postului.

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-11-24 07:27:37)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#8 2010-11-24 10:34:05

pink_martini
Hero member
Site

coraline a scris:

nu are ce sa iti faca daca iti dai demisia, dar cele 15 zile sunt calendaristice, nu lucratoare. deci nu ar trebui sa iti afecteze vacanta de sarbatori preavizul. nu prea aveai cum sa ai 30 de zile decat daca aveai functie de conducere.
singurele zile libere acceptate in preaviz sunt cele de conceidu de odihna.
Alinda spunea foarte bine ce spunea.. tu intri in concediu pe 23, si daca intri in concediu, logic iti folosesti zilele de concediu anuale. eh atunci alea sunt cat se poate de ok in preaviz, acesta isi continua efectele de la sine.

daca dupa ce iti folosesti zilele de concediu ca sa intri in vacanta de craciun iti mai raman zile neefectuate acestea vor fi obligatoriu platite de angajatorul actual la ultimul salariu.

pana si cu lichidarea este o chestie relativa, nu este obligatoriu sa fie facuta decat daca aveai inventar, te ocupai de depozit, aveai produse/marfa/obiecte pe stoc sub responsabilitatea ta.

actele care le vei semna nu sunt specifice firmei, indiferent ca e multinationala sau nu, sunt contractul de angajare si/sau fisa postului.

1. mersi smile
2. nu-mi iau nici o zi libera din zilele mele de drept, ci intreaga firma intra pe 23 in vacanta de iarna.
3. lichidarea se refera la incetarea contractului de munca. Trebuie sa iti faca o cerere de incetare a contractului de munca , atasata demisiei tale. La asta ma refeream ...
4. Actele pe care le voi semna la firma aceea, sunt contract de confidentialitate, fisa postului si alte hatrtoage. Contractul de munca nu au cum sa mi-l faca din moment ce nu le-am dus nici un act. De-abia cand ma duc sa semnez actele astea, ma voi prezenta cu actele de angajare si codul iban

#9 2010-11-24 10:42:45

coraline
Addicted member

1. cu multa placere smile
2. daca pentru vacanta de craciun vei fi platita, se iau din zilele de concediu de odihna. altfel este concediu fara plata, si logic nu primesti nimic (desigur se exclud zilele de 25-26 dec si 1-2 ian care sunt legal libere si se platesc separat, vorbeam de restul)
3. lichidarea este predarea stocului si decizia angajatorului ca ai predat tot si nu ai lipsuri pe gestiune. demisia ta se duce singura la ITM si in baza ei se inchide contractul de munca
4. nu ai cum sa semnezi fisa postului fara contractul de munca, sau cel putin este stupid..pentru ca nu are nici o valoare ea singura, la fel si contractul de confidentialitate. tu le semnezi in calitate de ce...? de angajat nu? fara contractul de munca nu esti angajat deci ele singure au valoare legala 0

CM se face foarte simplu fara nici un act de la tine, actele conteaza la ITM pentru inregistrare, nu pentru firma. se poate face contractul si cu o luna inainte de inceperea muncii, dar cu data de inceput oficiala. si atunci merge si la ITM, nu inainte. ei redacteaza CM, baga acolo toate datele tale (se face in 5 minute), salariul etc, il semnezi si in ziua in care incepe activitatea ta se poate inregistra legal

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-11-24 10:48:56)

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#10 2010-11-24 10:58:40

pink_martini
Hero member
Site

pai da, dar cum pot sa imi faca contractul de munca fara datele mele? Eu am fost doar la un singur interviu si dupa aceea m-au angajat. Nu au datele mele din buletin .

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2010-11-24 11:00:08)

#11 2010-11-24 10:59:39

coraline
Addicted member

le pot completa cat esti tu acolo, nu dureaza mai mult de 5 minute...

LE: multinationala si ai dat un singur interviu..? wow  va

Ultima oara a fost editat de coraline (2010-11-24 11:00:10)

#12 2010-11-24 11:00:25

pink_martini
Hero member
Site

aha, ok.

#13 2010-11-24 11:10:40

coraline
Addicted member

iti dau un sfat, daca nu semnezi contractul de munca nu stii daca chiar te vor angaja. adica am spus mai sus, daca semnezi o fisa a postului sau cine stie ce altceva nu e garantie ca te vor si lua, nu au nici o valoare legala. o data ce ai semnat CM esti anagajata si asigurata smile daca nu.. nu tongue
acum eu asa am banuit, in mod normal altceva nu ai avea ce sa semnezi... tu insista sa fi asigurata cu angajarea, adica cu CM, ca sa nu te trezesti cu ochii in soare dupa
bafta big_smile

#14 2010-11-24 15:54:38

pink_martini
Hero member
Site

pai vineri ma duc la ei. m-au chemat ca sunt gata "actele" . Sa vad si eu despre ce acte este vorba.... si vineri le duc si actele de angajare. 
Nu cred ca voi avea pb cu CM deoarece sunt o multinationala cu peste 2000 de angajati, foarte renumita la noi si nu cred ca se preteaza la astfel de chestii.

#15 2010-11-24 19:11:55

coraline
Addicted member

ehe daca ai stii la cate se preteaza multinationalele la noi  visslar
eu iti urez bafta big_smile desi tot mi se pare ciudat ca ai avut doar un interviu...

#16 2010-11-24 20:21:26

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

E bine ca pe criza asta ti-ai mai gasit cv. Si e bine ca acum poti evolua pe plan profesional, pink. Am citit din postarile tale mai vechi cand nu-ti gaseai de munca si ma regasesc, de asta ma bucur pt tine ca ai reusit. smile Mult noroc pe viitor!

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#17 2010-11-25 10:34:16

pink_martini
Hero member
Site

Toriana a scris:

E bine ca pe criza asta ti-ai mai gasit cv. Si e bine ca acum poti evolua pe plan profesional, pink. Am citit din postarile tale mai vechi cand nu-ti gaseai de munca si ma regasesc, de asta ma bucur pt tine ca ai reusit. smile Mult noroc pe viitor!

Multumesc Toriana. Intr-adevar am avut o perioada tare grea, acum 1 an nici nu visam eu ca voi fi recrutata de catre o multinationala de prestigiu.

#18 2010-11-25 10:38:18

pink_martini
Hero member
Site

coraline a scris:

ehe daca ai stii la cate se preteaza multinationalele la noi  visslar
eu iti urez bafta big_smile desi tot mi se pare ciudat ca ai avut doar un interviu...

Stiu Cora, ca ne-ai povestit ce-ai patit la mandy. Insa nu pot compara Mandy, cu o companie care se afla in top 100 firme la nivel mondial "to work for" si este printre singurele  multinationale din Ro care intentioneaza sa angajeze 1000 de oameni in 2011 si care nu au taiat salariile.
NU ridic in slavi nici o firma si nu bag mana in foc pt absolut nimeni, insa maine ma duc sa semnez actele asa ca e totul ok. Numai sa casc ochii la ce semnez  smile

#19 2010-11-25 10:41:56

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

e vorba de BAT?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.