homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fibromul uterin... o parere va rog

#1 2010-11-26 22:18:17

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

fibromul uterin... o parere va rog

Mama mea a fost diagnosticata cu fibrom uterin in umra unei ecografii si unui control ginecologic. Fibromul este de 6,8 cm iar ginecologul i-a spus ca nu mai are ce face cu uterul acesta... chiar asa s-a exprimat, si i-a recomandat imediat dupa sarbatori operatia... ceea ce a speriat-o pe mama, mai ales ca inainte de operatie i-a cerut sa faca si un chiuretaj biopsic care nu prea stie dc sa-l faca... Mama are 49 de ani si inca nu e la menopauza. Are dc sa se sperie sau ar mai fi altceva de facut in afara de operatie? operatia stiu ca este ultima solutie....

#2 2010-11-26 23:36:28

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: fibromul uterin... o parere va rog

nu mai are ce face cu uterul adica vrea sa i-l scoata?   neutral   fibromul se poate opera clasic sau se poate face embolizare ( de preferat). sa mai discute si cu alt medic.

#3 2010-11-29 10:37:24

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Zizika a scris:

Mama mea a fost diagnosticata cu fibrom uterin in umra unei ecografii si unui control ginecologic. Fibromul este de 6,8 cm iar ginecologul i-a spus ca nu mai are ce face cu uterul acesta... chiar asa s-a exprimat, si i-a recomandat imediat dupa sarbatori operatia... ceea ce a speriat-o pe mama, mai ales ca inainte de operatie i-a cerut sa faca si un chiuretaj biopsic care nu prea stie dc sa-l faca... Mama are 49 de ani si inca nu e la menopauza. Are dc sa se sperie sau ar mai fi altceva de facut in afara de operatie? operatia stiu ca este ultima solutie....

sa mai ceara o parere, neaparat...
la menopauza sau nu, nu facem histerectomie decit daca trebuie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2010-12-02 22:15:36

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

Multumesc mult doctoressa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.