homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hipotiroidie-4

#58 2011-12-30 21:23:42

rosebunny
Insomniac member
Inregistrat: 2010-09-28

Re: Hipotiroidie

mie mi`a prescris euthyrox de 25. eu am l-tyroxin de 100 si la fel fac, tai in sferturi ca sa iau. acu nush ce sa zic, sunt mai panicoasa de fel rotfl unele persoane scriau pe net ca ar fi avut reactii adverse de la euthyrox, eu la l-tyroxin n`am nica. tu ai avut vreo reactie adversa de la euthyrox?

si cum facem? cumpar l-tyroxin? eu am o cutie care imi ajunge pe mai mult de 3 luni pana cand ma duc iar la control. daca sa zicem valoarea e mica la urmatorul control, e neaparat necesar sa mai iau pastile? stiu ca cica trebuie luat toata viata tratamentul, da nu exista posibilitatea sa nu mai fie nevoie? sa isi revina tiroida?

Tot raul e spre bine smile
Zambim si noi azi? smile

#59 2011-12-30 21:27:37

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

nu, nu am avut nimic nici de la unul nici de la altul
doar ca initial mi-a fost prescris l-thyroxinul si de asta vroiam sa continui cu el
stii cum facem? mai incerc si eu sa gasesc in buc, poate au adus intre timp si daca nu gasesc, o sa te rog frumos sa imi iei
sincer, eu stiu ca nu scapam niciodata de pastile, ca tiroida o data dereglata nu isi mai revine
si te-as sfatui sa nu faci ca mine pauze fara sa te vada medicul si sa faci analize
eu ajunsesem sa am tsh 1.9 si in in cateva saptamani era peste 4
e bine ca ti-a dat doza cea mai mica..si eu iau la fel

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-12-30 21:28:24)

#60 2011-12-30 21:51:09

rosebunny
Insomniac member

asa. si cum de ai ajuns sa ai tsh`ul asa mic? in afara faptului ca era de la pastile. ai simtit ceva schimbat in perioada aia? erai mai vesela? mai optimista? cum pot sa`mi dau seama cand am tsh`ul mai mic fara analize? exista simptome?

Zambim si noi azi? smile

#61 2011-12-30 21:54:52

ioana_4
Diamond member

da, eram mai bine, rose..doar pastilele mi-au scazut tsh-ul, atat
stii care e faza? eu am si o inclinatie nativa spre depresie si negativism ca sa zic asa, deci e cam greu sa imi dau seama lol
dar nu mai eram atat de obosita fizic cat si psihic
nu stiu daca ai cum sa iti dai seama..eu ma gandesc sa nu fie si efectul placebo, adica ceva de genul gata iau pastile, trebuie sa ma simt mai bine
dar toata lumea zicea ca exagerez cand ziceam ca nu mai pot de oboseala, ca dorm atatea ore si mor de somn si sunt deprimata

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-12-30 21:55:45)

#62 2011-12-30 22:02:06

rosebunny
Insomniac member

aham. eu problema cu oboseala n`am, poate si pt ca inca n`am job lol  in rest, am toate simptomele de hipo. faza e ca eu nu am suferit niciodata de depresii, dar au fost unele conjucturi cu care nu m`am mai intalnit inainte si probabil de asta am fost luata prin surprindere. insa, tu ai o relatie solida, il ai pe vulpix, conteaza mult si un animalutz, ai job, adica na, ce motive de depresie sa fie ?rotfl ai prietene. eu n`am nica din toate astea. prietena mea care are tot hipo e si ea fecioara lol eu sunt pesti, noi (pestii si fecioarele) si racii cred, suntem zodii asa mai sensibile, maid e sacrificiu, punem totu la suflet si cred ca de asta ne`a afectat si tiroida. din cate mi`a zis prietena mea, cand ai afectiunea asta, tre sa incerci sa fii mai "nesimtit", sa nu mai pui totu la suflet etc. ca sa nu iti provoci suparari. si cand ma gandesc ca ai un animalutz si te poate calma hjarta ai un avantaj. dar tu de cat timp iei tratament?

Zambim si noi azi? smile

Publicitate

loading...

#63 2011-12-30 22:06:13

ioana_4
Diamond member

de un an si ceva, deja
rose, tu incerci sa imi ridici moralul lol
asa e, am toate lucrurile pe care le zici tu, mai putin prietene, o am doar pe mama si o singura amica, atat
jobul e stresant, dar e, asta conteaza, ai dreptate
vulpix nu mai zic, e chiar ca o terapie pentru mine
doar ca exact cum zici si tu pun absolut totul la suflet, iar de la o vreme parca exagerez..daca al meu vb urat cu ai lui, ma doare ..daca vad catei pe strada, mi se strange stomacul samd...

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-12-30 22:07:00)

#64 2011-12-30 22:13:19

rosebunny
Insomniac member

ce sa zic.... fiecare reactioneaza diferit, insa eu daca as avea ce ai tu, nu cred ca m`as mai simti aiurea. adica eu momentan ma simt mai bine, n`am vreo stare de fericire sau mai stiu eu ce, da sunt bine. daca as avea prieten, job si o pisica ( ca mie alea imi plac mult, stiu ca tie nu lol ), as fi f happy. oricum e bine ca boala se poate tine sub control, macar atat. dar prietene totusi, adica eu stiam de cora si fetele de pe forum. fata de mine stai bine la capitolul asta. eu am o speranta pt ca la ecografie tiroida era perfecta (probabil era machiata de nu s`a vazut nica tongue ). mie de ex imi face bine sa plec de langa lucrurile care ma supara. de ex cand eram in depresie, m`am dus la bunici unde am copilarit. asa de bine ma simteam.... unele locuri au o anumita energie pozitiva, tre sa te inconjori de cat mai multe lucruri care iti transmit o energie pozitiva, sa fii in locuri unde te simti bine. sunt multe lucruri care ne influenteaza starea smile

Zambim si noi azi? smile

#65 2011-12-30 22:23:21

ioana_4
Diamond member

da, dar eu nu sunt acum in buc, din cauza jobului, daca stii..si ma vad rar cu fetele
asa e, nu e nimic de speriat la boala asta, doar ca e putin aiurea ca teoretic suntem dependente de o pastiluta toata viata

#66 2011-12-30 22:29:32

rosebunny
Insomniac member

dap, eu stiu totu lol citesc totul. de asta si ziceam cu locurile unde te simti bine, ca ziceai ca in bucuresti te simti bine si cand ai fost acolo, erai happy. dar na, totul va fi bine pana la urma. ca sa putem aprecia bucuria, tre sa trecem si prin asa ceva. chiar daca am hipo si pe langa ea, am un inceput de rinita, totusi nu ma simt bolnava, sunt optimista. nush de unde optimismul asta, dar nu`mi fac griji, totul va fi bine. era o vorba "Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end." conteaza ce atragi asupra ta, daca esti optimist si te gandesti ca totul va fi bine, vei atrage in viata ta situatii care sa te faca sa te simti bine. asa ca e f bine ca in viata unui om sa nu lipseasca dorinta de a visa, de a spera la ceva mai bun.

Zambim si noi azi? smile

#67 2011-12-30 22:31:19

ioana_4
Diamond member

corect, ai zis-o f frumos smile
m-ai uimit cu cate stii despre mine lol chiar m-ai facut sa ma simt mai bine, multumesc puss
mi s-au umplut si ochii un pic de lacrimi smile

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2011-12-30 22:32:11)

#68 2011-12-30 22:44:26

rosebunny
Insomniac member

aww  par  si inca ceva. stiu ca multi spun "nu plange, fii puternic." eu cred ca e bine sa plangi daca simti, ca sa elimini durerea. plangi oricat vrei, oricate ore. nu conteaza. astfel elimini durerea, suferinta. e ca atunci cand separi neghina de grau, sau unde se gaseste ea tongue o elimini pana nu ramane decat graul pur. asa ca daca vreodata simti nevoia sa plangi, nu te abtine, plange sa elimini totul, sa te racoresti. de multe ori in viata nu tre sa ne luptam cu durerea, ca mai inversunata va fi, chiar daca ne impotrivim, ea va fi acolo. tre s`o acceptam si sa trecem peste ea, prin plans prin orice. si inca ceva, atunci cand iti doresti ceva f tare si simti din inima, acel lucru se va indeplini. inima, pe langa functia de a pompa sange, e ff importanta pt ca transmite multa energie. atunci cand iti doresti ceva cu ardoare, inima transmite energie, semnale. si e f important sa iti vizualizezi dorinta, pana in cele mai mici detalii. noi putem face f multe prin puterea gandului, nici nu stim cate. mie mi s`au intamplat multe lucruri de care am ramas uimita, doar prin forta dorintei si a gandului. asa ca daca iti doresti ceva, vizualizeaza acel lucru, simte`l din inima, insa nu fa o obsesie. eu asa fac, imi vizualizez ce fel de viata mi`as dori, ce fel de situatii etc. si sunt f optimista. este cartea aceea de la Rhonda Byrne *Puterea*. o citea si Vio. acolo se vb despre asta. oricum, nimeni nu are viata perfecta, dar asta e farmecul vietii smile  si mai era un citat care mi`a placut.

"If we all threw our problems in a pile and saw everyone else's, we'd grab ours back." ia zi tu ioana daca nu e asa  wink

Zambim si noi azi? smile

#69 2012-01-01 15:10:15

valyro
Full member
De la: Tulcea
Inregistrat: 2009-10-16

rosebunny a scris:

si tu valy, ce simptome ti s`au ameliorat dupa ce au trecut 2 luni de tratament? lasand la o parte tsh`ul, ai avut simptome care au disparut? eu din ce am citit pe net, la hipotiroida, persoanele au sensibilitate la frig, unghii si par fragile si uscate, depresie, lipsa chefului. la tine a fost asa ceva?

La multi ani!Sa fiu sincera,nici dupa doi ani de tratament nu au disparut toate simptomele bolii,desi am luat constant tratament.Poate un pic starea de depresie s-a ameliorat,dar intoleranta la frig(mereu am mainile si picioarele reci,si vara),CM tot neregulat,iau suplimentar duphaston caci altfel nu imi vine deloc,senzatia de oboseala e acolo,memoria inca e varza,deci inca le am.Medicul meu zice ca e nevoie de cativa ani pentru ca totul sa reintre in normalitate.Mie pe langa toate astea imi cade si parul prea mult.Nu vreau sa te descurajez,fiecare reactioneaza diferit si in functie si de alte afectiuni preexistente.Multa sanatate!

Ultima oara a fost editat de valyro (2012-01-01 15:11:41)

http://www.fertilityfriend.com/home/valyro83 bebe Alexandru Gabriel din 8 nov 2013

#70 2012-01-01 16:12:36

rosebunny
Insomniac member

La multi ani si tie ! Da... si mie imi cade parul tongue nu ma descurajezi, fiecare reactioneaza diferit. oricum, eu ma multumesc ca boala e una usoara.

Zambim si noi azi? smile

#71 2012-01-01 18:20:11

ioana_4
Diamond member

corect rose, foarte adevarat smile
iar cu plansul ai perfecta dreptate, B mereu ma cearta ca plang, dar eu asa ma descarc si incerc sa elimin durerea..si chiar functioneaza

#72 2012-02-11 14:30:51

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Vin si eu aici cu o intrebare: la analizele de rutina am cerut sa fac si free T4 si THS, suplimentar. FT4 este in limite normale: 13.8 (valorile laboratorului 12-22) insa TSH e dus cu pluta: 7.36 (valorile laboratorului 0.27-4.20). Eu am cam avut si simptome, de cativa ani, insa mai ales dupa ce am nascut, oboseala extrema, depresie (dar astea pot fi manifestari postnatale), celebrul 'brain fog' (adica m-am indobitocit vizibil), maini si picioare vesnic reci si mai nou si piele uscata, motive pentru care am cerut analizele astea.

Conform rezultatului am hipotiroidism, nu? supa (cel putin subclinic) Asta e musai de tratat? Ce se poate intampla daca refuz sa iau tratament? (nu vreau sa intrerup alaptatul)

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#73 2012-02-11 19:58:07

ioana_4
Diamond member

mergi la medic, blue, sa se uite pe toate analizele
dar da, dupa tsh, asta e si e destul de mare...si trebuie tratat neaparat si din pacate, cam toata viata

#74 2012-02-11 20:40:11

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Suna... naspa bang La endocrinolog trebuie sa ma duc?

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#75 2012-02-11 22:16:02

ioana_4
Diamond member

da, la endocrinolog
e naspa ca e o boala, dar nu e grava ...e nasol ca trebuie luata o pastila zilnic, dar in rest, nu iti schimba viata cu nimic
nu stiu in schimb cum e cu alaptarea, trebuie sa intrebi medicul
e adevarat ca ce descrii sunt semne ale bolii, ma gandesc ca poate fi o hipo declansata post partum

#76 2012-02-12 16:59:57

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Blue, trebuie sa ajungi la endo ca sa-ti stabileasca un diagnostic. Ar tebui sa-ti faci si un echo tiroidian (o sa-ti recomande probabil dr).
Sa stii insa ca se trateaza si homeopat... wink

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.