homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele si diabetul


#1 2010-12-13 00:18:03

zenaida-ioni
Membru
Inregistrat: 2010-12-12
Mesaje: 4

anticonceptionalele si diabetul

Sufar de diabet zaharat tip 2 si sindromul ovarelor micropolichistice si am luat anticonceptionale la recomandarea ginecologului timp de 4 ani si ceva(2,5 ani am luat diane 35,vreo 4 luni logest apoi mi-au fost schimbate de un medic de la Parhon cu Yasmin pe care le-am luat 1,5 ani iar acum ginecologul mi-a dat Karissa deoarece sunt cele mai slabe.Am observat in ultima vreme ca glicemiile au fost mai dezechilibrate si mi-au crescut f mult si trigliceridele(518).As vrea sa nu le mai iau dar nu stiu daca e bine,ma gandesc daca au reusit sa imi regleze menstruatia in acest timp.Mi-e teama ca daca nu le mai iau nu o sa imi mai vina menstra regulat.Dar stiu ca AC cresc insulinorezistenta si de aceea nu as vrea sa le mai iau,va rog frumos dati-mi un sfat pana ajung la medic sa discut problema.Multumesc!

Offline

 



#2 2010-12-14 11:12:05

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01
Mesaje: 20455

Re: anticonceptionalele si diabetul

draga mea, diabetul nu reprezinta o contraindicatie pentru a lua contraceptive, decit daca ai tulburari vasculare.
mai apoi, cred ca nu stii corect, sindromul ovarelor polichistice creste insulinorezistenta....asa ca daca chiar ai acest sindrom, eu sunt de parere ca tratarea sa te ajuta sa echilibrezi diabetul
eu una zic sa mergi sa discuti cu un medic de planning precum si cu specialistul care iti urmareste diabetul...
pot fi de acord ca trigliceridele au crescut din pricina contraceptivelor...insa eu nu inteleg clar de ce sa te joci de-a anticonceptionalele si sa le tot schimbi


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Offline

 

#3 2010-12-14 21:40:01

zenaida-ioni
Membru
Inregistrat: 2010-12-12
Mesaje: 4

Re: anticonceptionalele si diabetul

Multumesc pt sfaturi!Dar sa stiti ca nu eu ma joc cu aceste AC si nu le schimb dupa bunul plac ci ca asa imi spun medicii.daca mergi la mai multi fiecare are parerea lui si nu mai stii dupa care sa te iei.o sa merg sa discut cu diabetologul si apoi iar la ginecolog si sper sa rezolv problema cat mai corect.Oricum am citit un articol scris de un medic il pun aici:spune ca Ac sunt contraind la  pers diabetice.

"Medicamentele care contin hormoni cum ar fi anticonceptionalele sint total contraindicate in cazul diabeticilor. Acest tip de medicamente
poate dezechilibra grav diabetul", explica Dr. Mihaela Sotropa, medic
in cadrul Clinicii de Boli de Nutritie si Diabet a Spitalului "Sf. Spiridon" Iasi

Diana S., din Iasi: ?Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:ce anticonceptionale poate sa ia o bolnava de diabet tip II? Pentru diabet iau medicamente, nu sint la insulina. Va rog daca puteti scrie despre medicamentele care se pot lua si care nu se pot lua atunci cind o persoana sufera de diabet. Sint sigura ca mai sint persoane in situatia mea interesate de acest subiect. Va multumesc mult si astept raspunsul unui specialist".

Dr. Mihaela Sotropa, medic in cadrul Clinicii de Boli de Nutritie si Diabet a Spitalului ?Sf. Spiridon" Iasi. ?Vreau sa subliniez in primul rind un fapt extrem de important:nici un anticonceptional nu este indicat la persoanele diabetice. Singura metoda anticonceptionala acceptata este cea locala - fie cu sterilet, fie cu prezervativ. Atinconceptionalele nu sint permise la persoanele cu diabet nu din cauza ca nu ar putea prevenii o sarcina, ci dintr-un motiv mult mai important. Toate anticonceptionalele sint pe baza de hormoni care cresc insulinorezistenta. Deci, utilizarea anticonceptionalelor poate dezechilibra foarte grav un diabet. Sfatul meu este sa apelati fie la sterilet, fie la prezervativ ca metode anticonceptionale. In ceea ce priveste alte medicamente sint interzise in cazul diabeticilor, in primul rind trebuie sa ne referim la medicatia cortizonica. Aceasta este frecvent folosita in diferite boli inflamatorii cum ar fi poliartrita etc. Insa, atunci cind este indicat un astfel de tratament pentur un diabetic, atunci se pune in balans ce este mai important. Daca este absolut necesar tratamentul cu cortizon, atunci se modifica medicatia antidiabetica. Daca este medicatie orala se trece pe insulina, iar daca bolnavul este deja pe insulina se se jongleaza cu doza de insulina. Si se modifica in functie de glicemie si de doza de cortizon. Acest lucru trebui facut cu mare atentie, deoarece in bolile
cronice autoimune in care se da cortizon, diabetul se dezechilibreaza foarte mult.

Atentie si in cazul altor medicamente

De asemenea, sint medicamente neuroleptice care modifica insulinorezistenta. Medicamente care se utilizeaza in unele stari anxioaze sau boli psihice. Si in cazul acestor medicamente bolnavul de diabet trebuie sa fie atent, chiar daca modificarile nu sint foarte mari. Si in cazul medicamentelor antihipertensive exista unele discutii. In cazul betablocantelor, insulinorezistenta este putin modificata; nu atit de agravant pe cit o fac cortizonul sau anticonceptionalele. Dar, intre efectul benefic terapeutic pe care il avem prin betablocante si efectul de insulinorezistenta usor crescuta, se prefera efectul benefic al betablocantelor. Diabetologii sustin alegerea lui ca ultima intentie terapeutica in cazul bolnavilor cu diabet si hipertensiune sau insuficienta cardiaca, boli frecvent asociate diabetului. Alte medicamente care ar mai afecta nivelul glicemic sint sulfamidele - cum ar fi banalul biseptol. Insa, alte medicamente nu sint contraindicate. De exemplu, vitaminele nu sint contraindicate. Iar vitamina nu este un medicament. Este un surplus de ceva fiziologic pe care noi il consumam in mod normal din alimente. Deci, este un surplus pentru ceea ce nu putem lua in mod normal din alimente, din diverse motive cum ar fi tulburarile de absorbtie etc. Insa, orice exces, chiar si de vitamine poate avea efecte negative. Trebuie spus ca diabeticul din cauza metabolismului sau are modificari de B-uri, de Zinc, de Seleniu, de Cupru. Si atunci sint vitamine speciale pentru diabetici. Acestea au microelemente care nu sint in cantitate suficienta la diabetic. Mai subliniez faptul ca pacientul cu diabet are nevoie de supliment de magneziu. Exista un metabolism deficitar al magneziului la persoanele diabetice. De aceea in cazul acestora se recomanda administarea de un supliment de magneziu sub forma de tablete, 10-20 de zile de pe luna".

Ultima oara a fost editat de zenaida-ioni (2010-12-14 21:50:32)

Offline

 

#4 2010-12-14 21:41:50

daenarys
Vizitator

Re: anticonceptionalele si diabetul

poate e mai bine sa vb cu un medic de planning decat cu un ginecolog...
cu care contraceptiv te ai simtit cel mai bine?

Ultima oara a fost editat de daenarys (2010-12-14 21:46:18)

 

#5 2010-12-14 21:54:44

zenaida-ioni
Membru
Inregistrat: 2010-12-12
Mesaje: 4

Re: anticonceptionalele si diabetul

Nu am simtit nici o diferenta, toate mi s-au parut la fel.Glicemiile nu prea le-am verificat la inceputul acestui tratment,abia acum am verificat mai des ca mi-am cumparat aparat.

Offline

 

 Publicitate


loading...

#6 2010-12-15 22:28:00

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01
Mesaje: 20455

Re: anticonceptionalele si diabetul

zenaida-ioni a scris:

Nu am simtit nici o diferenta, toate mi s-au parut la fel.Glicemiile nu prea le-am verificat la inceputul acestui tratment,abia acum am verificat mai des ca mi-am cumparat aparat.

nimeni nu zice ca nu sunt si diabetologi care au aceasta parere...
ce iti spun eu e ca nu exista in literatura de specialitate internationala vreo interdictie de acest timp...criteriile de eligibilitate fiind in functie de complicatiile si de timpul scurs de la debutul diabetului.
Iata, daca vrei sa stii ce zice literatura internationala(si ma refer la punctul de vedere al diabetologilor) iata un articol privind contraceptia la femeile cu diabet zaharat

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/pdi.748/pdf
eu nu regasesc punctul de vedere al doamnei doctor de la Iasi in acest articol asadar, cu tot respectul pentru dinsa il consider ca fiind opinia ei personala si nu a comunitatii medicale de profil


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Offline

 

#7 2012-02-25 12:40:19

pisicutza28
New member
Inregistrat: 2009-11-29
Mesaje: 5

Re: anticonceptionalele si diabetul

Buna ziua, dna Cristescu, sunt o pacienta a clinicii unde lucrati, am diabet, iau amaryl de 2 ori pe zi, si as dori sa reiau tratamentul cu anticonceptionale, ce imi propuneti sa iau? Sa fiu sincera, mi-ar fi mai usor un raspuns dat aici, deoarece programul de la servici nu imi permite o vizita la dvoastra la cabinet.
Va multumesc

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.