homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie dereglata

#1 2010-12-13 21:59:15

pisii
New member
Inregistrat: 2010-12-13

menstruatie dereglata

Salut  smile !
am si eu o problema cu menstruatia.
de cand ma stiu am o menstruatie neregulata (eu an 22 de ani)
in ultimele luni dadea semne sa se regleze cat de cat.. avand in vedere ca nu era regulata menstruatia nu mai stiu bine datele in care mi`a venit, dar ultima oara sa terminat in 2 decembrie si pe 11 decembrie (alaltaieri) m`am trezit cu o surpriza .. adica mi`a venit iara .. si grav cu cheaguri
anticoceptionale nu iau si inca nu am loat deloc
inca nu imi pot da seama din ce cauza am a2a oara menstruatie
daca ma poate ajuta cineva cu ceva informati as fi extrem de recunoscatoare

#2 2010-12-13 22:33:46

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: menstruatie dereglata

o echografie transvaginala la ginecolog ar arata starea ovarelor, asta daca ti-ai inceput viata sexuala. ginecologul iti va spune daca e recomandat sa iei anticonceptionale sau nu.
desi... daca n-ai dureri mari de ciclu nu are rost (zic eu) sa iei neaparat anticonceptionale, decat daca vrei sa iti foloseasca pentru contraceptie (folosesti prezervativ?) sau daca iti sunt recomandate de catre medic.
doar anticonceptionalele ti-ar regla menstra (si mai exista si alte tratamente hormonale, asta se decide si in functie de starea ovarelor tale).

poti face si un profil hormonal (care am inteles ca e un pic mai costisitor) la un medic endocrinolog... dar tot tratament hormonal ti se va da.
din cauza ca ai mentionat cheagurile, m-am gandit sa iti sugerez in primul rand ginecologul.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-12-13 22:57:38)

#3 2010-12-14 01:00:39

pisii
New member

in general nu am dureri mari
mereu am zis ca sunt o norocoasa din acest pct de vedere
nici acum nu am dureri ...
ultimul contact sexual a fost acu 2 luni.. nu sunt foarte activa dpdv si mi`am facut un test de sarcina pe la sfarsitul lui nov si a iesit negativ
mersi mult de raspuns
maine la 12 am programare al medic
sper sa nu fie ceva grav

#4 2010-12-15 12:38:44

pisii
New member

oke ... incep sa intru in panica
medicu ginecolog a fost in concediu si teoretic abia azi revine
am fost la judetean si nici nu am fost loata in seama fara trimitere asa ca astept dupa medicul din policlinica studenteasca
sangerarile sunt abundente inca , isna fara cheaguri dar incep sa ma simt slabita si sa am cearcane
un sfat cum sa diminuez sangerarea , avand in vedere ca in cateva ore intru si in examen si nu ar fi placut sa ma patez
o zi faina

#5 2010-12-15 20:43:57

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

evita sa bei ness si vin rosu. alt sfat nu stiu sa iti dau. foarte important deci, fara cafele cat esti pe stop.
exista tratamente pentru sindrom premenstrual care cica ar diminua durerile si ar reduce sangerarile prea mari, dar la mine nu a avut nimic efect din ce am incercat pana acum, luni de zile. urmeaza sa incerc Evening Primrose Oil, dar si asta banuiesc ca actioneaza in timp. in caz de hemoragie serioasa se ia vitamina K, dar se da doar cu reteta si e periculos sa o iei de capul tau.
in orice caz, daca esti hotarata sa iei anticonceptionale, nu vei mai avea sangerari mari, nici dureri, nici nimica.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-12-15 20:48:51)

Publicitate

loading...

#6 2011-10-25 10:57:24

Cheers
New member
Inregistrat: 2011-08-31

Hello.Sper ca e bine daca postez aici problema mea.Am renuntat la anticonceptionale de 2 luni,apoi mi-a venit menstruatia normal,la 27 de zile cum imi venea inainte.Acum ar fi trebuit sa-mi vina astazi,insa mi-a venit pe 22,dar....cum sa va explic,parca nu "isi da drumul",e ca un spotting,maro inchis....Ma gandesc ca  e vreo dereglare legata de renuntarea la Ac si ma intreb daca imi va veni de-a binelea sau ma va tine asa ...Ati mai trecut careva prin asta?
Nici nu mi-am mai pus absorbant,pentru ca daca imi pun mi se stopeaza si nu mai curge nimic neutral Cum il dau jos,cum simt ca vine....

#7 2011-10-25 11:03:36

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

smile nu are legatura cu faptul ca iti pui sau nu absorbant. daca abia azi trebuia sa iti vina, sunt sanse sa se intensifice de acum incolo. da, se mai intampla sa apara cateva zile de spotting inainte de menstruatie. daca nu devine obisnuinta (vezi cum se comporta lunile viitoare), nu ai de ce sa te ingrijorezi.

#8 2011-10-25 13:14:09

Cheers
New member
Inregistrat: 2011-08-31

multumesc,anca.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.