homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Bebe

#1 2010-12-21 01:52:05

nicoll06
New member
Inregistrat: 2010-12-21

bebe

Vreau sa devin mamica si as vrea sa ma ajutati sa imi aflu perioada fertila ciclul meu variaza intre 27 si 31 sau 32 de zile si ciclul menstrual dureaza intre 5 si 7 zile deobicei imi vine foarte greu in primele doua zile apoi la final sangerarea se opreste foarte greu si nu stiu de la ce sper sa ma puteti ajuta

aspiranta la un bebe   gravida gravida

#2 2010-12-21 14:40:26

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: bebe

calculeaza-ti perioada fertila dupa forumla asta:

Metoda calendarului(Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare(aproximativ la mijlocul ciclului menstrual).Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile(si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie.Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi.Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

#3 2010-12-21 22:03:41

nicoll06
New member
Inregistrat: 2010-12-21

Re: bebe

camysh a scris:

calculeaza-ti perioada fertila dupa forumla asta:

Metoda calendarului(Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare(aproximativ la mijlocul ciclului menstrual).Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile(si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie.Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi.Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

pare destul de simplu o sa o incerc multumesc mult de raspuns o sa v-a tin la curent cu starea mea de sanatate

Ultima oara a fost editat de nicoll06 (2010-12-21 22:04:17)

aspiranta la un bebe   gravida gravida

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.