homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de un raspuns...

#1 2010-12-26 11:38:52

adelina14
New member
Inregistrat: 2010-12-21

Am nevoie de un raspuns...

Am luat timp de 5 zile cate 2 pastile de duphaston. In zilele in care le-am luat au inceput sa ma doara sanii si am avut mici senzatii ca inainte de menstruatie. Le-am terminat alaltaieri si astazi au incetat durerile de sani de tot. Ma intreb daca imi va veni ciclul sau nu. Le-am luat la recomandarea unui doctor ginecolog care mi-a facut acuma o sapt o ecografie si nu s-a vazut nimic cum ca as fi insarcinata. Luna trecuta ciclul mi-a venit pe 20, iar acuma e deja 26. Sunt foarte ingrijorata si as dori sa imi dati un sfat sau sa imi spuneti ce credeti despre duphastonu-ul asta si despre simptomele ce le-am avut in timp ce le-am luat. Mi-e foarte fric de o eventuala sarcina.Multumesc !

#2 2010-12-26 11:47:23

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Re: Am nevoie de un raspuns...

ai avut realtii neprotejate?un test de sarcina ai facut?

#3 2010-12-26 11:59:49

adelina14
New member

Pai neprotejat in adevaratul cuvant, nu. Adica nu a lasat in mine, doar daca a curs ceva. Acum o saptaman am facut 3 teste si au iesit negative, dar cred ca era prea repede sa imi arate oricum. Acuma ar fi in jur de 27-30 de zile de la contactul respectiv. Nu stiu ce sa zic, dar sunt destul de ingrijorata, sanii nu ma mai dor dar nici ciclul nu imi vine. Poate si duphaston-ul a avut ceva influenta...

#4 2010-12-26 12:07:19

ryanna22
Hero member

rezultatul la un test de sarcina e concludent la minim 3 saptamani de la contact..la eco  nu avea cum sa se vada asa repede o eventuala sarcina..
calculeaza ti si perioada fertila..riscuri sunt chiar daca nu a ejaculat in tine..
in privinta duphas. cred ca tb sa mai astepti sa nu l iei..
fa-ti un test de sarcina cu prima urina de dimineata..

#5 2010-12-26 12:12:23

adelina14
New member

Multumesc pentru sfaturi. Alta solutie stiu ca nu am decat sa mai fac un test. Dar pur si simplu mi-e frica, ma gandesc cu groaza...

Publicitate

loading...

#6 2010-12-26 12:20:10

ryanna22
Hero member

Cu placere! smile
Ti-am spus daca ai un ciclu regulat calculeaza-ti perioada fertila, si intre timp nu mai sta stresata ca si din cauza asta poate sa-ti intarzie..si fa un test de sarcina..
Multa bafta!

#7 2010-12-26 14:09:59

oanamare
New member
Inregistrat: 2008-06-23

Buna ziua ! am si eu o pb care nu mi da pace si ma chinuie.Am luat Ac Marvelon, am facut pauza o luna si mi a intarziat ciclu , cand am mai facut pauze tot la fel imi intarzia, nu mi venea regulat, imi venea la o luna o luna si cateva zile . tot asteptam sa mi vina ciclu si nu mi.a venit , 2 zile consecutiv am avut ceva pete maro . Am considerat eu ca acea e menstruatia lunara si am inceput o folie de marvelon , pt ca vreau sa iau in continuare. Vreau sa stiu cand o sa fiu protejata si m.ar interesa daca  un test de sarcina da rezultate cand iei Ac , adica vreau sa vad daca sunt sau nu insarcinata , desi eu cred si sper sa nu pt ca o singura data a avut loc un contact si atunci nu a ejaculat in mn. Ar fi trebuit sa fac acest test inainte de a lua prima pastila de Marvelo, dar nu mi aczut fisa. Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns sau un sfat. Multumesc!

#8 2010-12-27 07:10:01

adelina14
New member

Buna. Revin din nou. Am facut aseara un test si azi dimineata la 6 jumate inca unul si amandoua sunt negative. Si cred ca ar trebui sa se vada pentru ca au trecut aprox 21-22 zile de la contactul respectiv. Si ciclul la fel, de mai mult de o sapt...Nu stiu ce sa mai fac. Mi-e frica in continuare si abia pot dormi...ma omoara asteptarea asta...Mi-am calculat si perioada fertila pe net pt k in ultimele 3 luni mi-a venit destul de regulat, adica cam la 28 zile si mi-a rezultat perioada fertila intre 29 noiembrie-4 dec. Probl e ca contactul a fost in 2 sau 3 din cate tin minte, deci ar cam fi. Cu toate astea prietenul meu spune ca nu are cum sa fi lasat. Nu mai stiu...sad

Ultima oara a fost editat de adelina14 (2010-12-27 07:15:51)

#9 2010-12-27 08:41:46

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

oanamare a scris:

Buna ziua ! am si eu o pb care nu mi da pace si ma chinuie.Am luat Ac Marvelon, am facut pauza o luna si mi a intarziat ciclu , cand am mai facut pauze tot la fel imi intarzia, nu mi venea regulat, imi venea la o luna o luna si cateva zile . tot asteptam sa mi vina ciclu si nu mi.a venit , 2 zile consecutiv am avut ceva pete maro . Am considerat eu ca acea e menstruatia lunara si am inceput o folie de marvelon , pt ca vreau sa iau in continuare. Vreau sa stiu cand o sa fiu protejata si m.ar interesa daca  un test de sarcina da rezultate cand iei Ac , adica vreau sa vad daca sunt sau nu insarcinata , desi eu cred si sper sa nu pt ca o singura data a avut loc un contact si atunci nu a ejaculat in mn. Ar fi trebuit sa fac acest test inainte de a lua prima pastila de Marvelo, dar nu mi aczut fisa. Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns sau un sfat. Multumesc!

scurgerea aceea putea fi menstruatie sau sangerare de nidare in cazul unei sarcini... coitul intrerupt nu e o metoda de contraceptie eficienta. si da, trebuia sa faci un test inainte sa incepi folia.
totusi, nu vad rostul acelei pauze de o luna... mai rau faci...
rezultatul testului nu este influentat de anticonceptionale.

adelina14 a scris:

Buna. Revin din nou. Am facut aseara un test si azi dimineata la 6 jumate inca unul si amandoua sunt negative. Si cred ca ar trebui sa se vada pentru ca au trecut aprox 21-22 zile de la contactul respectiv. Si ciclul la fel, de mai mult de o sapt...Nu stiu ce sa mai fac. Mi-e frica in continuare si abia pot dormi...ma omoara asteptarea asta...Mi-am calculat si perioada fertila pe net pt k in ultimele 3 luni mi-a venit destul de regulat, adica cam la 28 zile si mi-a rezultat perioada fertila intre 29 noiembrie-4 dec. Probl e ca contactul a fost in 2 sau 3 din cate tin minte, deci ar cam fi. Cu toate astea prietenul meu spune ca nu are cum sa fi lasat. Nu mai stiu... sad

adelina coitul intrerupt nu este deloc o metoda eficienta de contraceptie. chiar daca nu a ejaculat in interior tot exista sanse de sarcina...
daca testul iese negativ dupa 21 de zile de la contact sau 7 de cand trebuia sa vina menstruatia inseamna ca nu e sarcina..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.