homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Respectul partenerului de viata in ceea ce priveste parintii fetei

#1 2010-12-29 00:50:04

CristinaStr
New member
Inregistrat: 2009-11-14

respectul partenerului de viata in ceea ce priveste parintii fetei

credeti ca respectul trebuie sa existe si fata de parintii fetei, nu numai fata de ea? pareri contra si pro..   eu cred ca trebuie sa existe si fata de parintii fetei sau, si  ai baiatului bineinteles. aveti iubiti(chiar soti) care datorita unor vorbe sau gesturi ale parintilor vostri, sa ziceam, ei din orgoliu sa "tina"  o anumita oftica fata de acestia...? si chiar mai mult...? m-am gandit sa postez aci pentru ca mi se pare un subiect destul de important..

25+  un puiut frumos
DPN 01.05.2011

#2 2010-12-29 01:31:41

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Re: respectul partenerului de viata in ceea ce priveste parintii fetei

parere mea e ca partenerul trebuie sa dea dovada de respect si bun simt fata de persoanele care i-au crecut iubita/iubitul. Dar ce anume s-a intamplat de spui ca le poarta pica parintilor tai ?

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#3 2010-12-29 09:30:27

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

asa cum fata trebuie sa aibe respect fata de parintii lui, asa si el trebuie sa aiba respect fata de parintii ei. se intampla uneori sa nu se inteleaga insa "taberele", acum dragoste cu sila nu se poate. daca ceva s-a intamplat care a determinat aceasta schimbare...nimeni nu il poate obliga pe baiat sau pe fata sa isi adore "socrii".
al meu fata de ai mei nu are un deosebit respect, nici nu cred ca ar putea avea cel putin fata de tata care este un alcoolic egoist. Iar fata de mama are resentimente pentru ca m-a tinut inchisa in casa, nu aveam voie sa ies afara, sa ma vad cu el, sa mergem nicaieri, era foarte stricta. Si el inca tine minte. Dar asta nu inseamna ca se injura cand se intalnesc, se respecta, dar nu se "adora".

La fel si eu fata de ai lui. M-au ajutat foarte mult, le multumesc mult, dar sunt genul de oameni care mie nu imi plac. Asa ca prefer sa stau departe smile Nu ii injur doamne fereste, nu ma cert cu ei, incerc pe cat posibilul sa ii evit

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#4 2010-12-29 09:48:43

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

CristinaStr a scris:

credeti ca respectul trebuie sa existe si fata de parintii fetei, nu numai fata de ea?

parerea mea e ca respectul se castiga / pierde, dupa caz. nu e regula ca daca respecti fata, tb sa-i respecti si parintii. daca sunt demni de respect, atunci da, ar fi o mitocanie din partea ta sa nu o faci. daca acei parinti sunt oameni de ultima speta pe care nici altii nu-i respecta, nu ai de ce sa o faci tu, doar pt ca sunt parintii iubitei tale. eu nu sunt de acord ca parintii merita respect doar pt ca sunt parinti. in primul rand sunt oameni, si tb respectati doar daca au pt ce sa fie respectati.

exista insa tot felul de nuante. daca persoana iubita isi respecta parintii, dar acei parinti te-au jignit cu ceva sau iti sunt antipatici (ei de altfel fiind oameni respectabili, doar ca au ceva in mod special cu tine), atunci eu consider ca din respect pt iubit/-a inghiti si iti tii resentimentele pt tine, nu le afisezi. incerci sa ii eviti, dar nu le intorci moneda pt ca indirect vei rani persoana de langa tine.
depinde de la caz la caz, eu asa zic.

#5 2010-12-29 10:04:09

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

sunt super super de acord cu anca!  tummenupp  tummenupp

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

Publicitate

loading...

#6 2010-12-29 11:25:41

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Si eu sunt de acord cu Anca. In principiu, mi se pare normal ca atunci cand iti respecti iubita/iubitul, trebuie sa ii respecti si parintii. Insa oamenii pot fi atat de diferiti incat nu e mereu o regula asta. Cred insa ca macar trebuie sa incerci sa ii respecti si sa te integrezi, sa faci ce-ti sta in putinta ca lucrurile sa mearga. Macar apoi, daca tot nu se rezolva, esti impacat(a) ca ai facut tot ce ai putut ca totul sa mearga struna.

#7 2010-12-29 14:18:11

Orange
Full member
Inregistrat: 2009-12-04

Parintii lui sunt niste persoane foarte speciale si ii respect pina la infinit...Eu traiesc doar cu mama pe care el la fel o respecta fapt pentru care ii multumesc

Am invatat ca nu merita sa irosesti nici macar o clipa din viata pentru a te gandi la oamenii care nu iti plac sau nu te plac hjarta Va pup si aveti grija de vOi hjarta

#8 2010-12-29 18:25:06

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Atunci cand te respecti pe tine ii respecti si pe ceilalti, pentru simplu fapt ca sunt oameni smile
Acum daca pe unii i-a inzestrat D-zeu cu mai multa, minte, iar pe altii cu mai putina, nu sunt pana la urma ei de vina.
In schimb, nu trebuie sa investesti sentimente pentru ingrati, daca nu merita, ii tii mai la distanta si gata big_smile

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#9 2010-12-29 19:15:25

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Al meu ii respecta foarte mult pe parintii mei, desi nu m-as fi asteptat avand in vedere ca ei nu s-au apropiat cine stie ce de el. De fapt, o perioada au fost chiar indiferenti lol
Niciodata nu a zis ceva rau despre ei, ba chiar uneori imi atrage mie atentia sa ma comport mai frumos cu ei spranceana

Si eu ii respect atat cat se poate pe ai lui (ta-su e cam alcoolic, dar nu ma apuc eu sa ii reprosez).
Cred ca atata timp cat primesti respect, asta vei da mai departe... daca ai lui s-ar fi luat de mine sau m-ar fi jignit, i-as fi evitat si cu asta basta, ce atata respect si bataie de cap pentru cineva care iti vorbeste urat.
Ma rog... bine ca nu a fost cazul

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.