homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri poentru viitoarele mamici-11-57

#1065 2011-01-21 10:39:32

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26

Re: Intrebari si raspunsuri poentru viitoarele mamici-11

neatza!!!

blue elf..nu te speria,asa si sotul meu la inceput cand i-am zis ca vreau cezariana,adica i-am spus dinainte sa raman gravi, el nu era de acord ca zicea cum sa stai dupa aia cu taietura pe burta...si apoi a vz un documentar la tv despre nasteri si s-a convins cum e si cu nasterea normala...si acum e si el de acord...zice ca e mai bine
dar pana la urma nu decid ei cum sa nastem noi...

la mai multe sapt lore si deeab...40+

"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

#1066 2011-01-21 10:39:58

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

neatza burtici!!
adinaaaa rotfl  rotfl  rotfl  rotfl  rotfl2
ce tareee rotfl2

sa va spun ce mi-a spus mie o prietena, nu stiu cat adevar este, dar e educativa: pe vremea raposatului, un tatic foarte suparat la maternitate ca i-a nascut nevasta fata, si el vroia baiat, si injura si facea o galagie....in fine , il ia o asistenta cu binisorul, si ii spune ca-i face o injectie sa-l calmeze, sa se simte mai bine, bla, bla bla....si cica ii face una d'aia de ii da contractii abdominale, si numa ce incepe omu sa urle si sa se zvarcolesca , ca sa vada si el cum este si apoi sa aiba sa mai comenteze ceva.       
Nu stiu cat de adevarat si posibil este, dar ideea , sa simta si ei ceva asemanator nasterii , e super!  big_smile  big_smile  big_smile  rotfl2  rotfl2

Ultima oara a fost editat de pucca_pucca89 (2011-01-21 10:44:42)

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#1067 2011-01-21 10:45:32

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

voiam sa mult sa va intreb, dar am uitat: voi aveti asa numitul Sindrom al Picioarelor Nelinistite  ? (lol asa l-au numit / tradus autorii cartii  cartii " la ce sa te astepti.........." ). e senzatia aia de mancarime, furnicaturi, nu stiu cum sa descriu... tensiune de la genunchi in jos. mi se intampla seara cand ma bag in pat. e oribila. sad

ete ca exista in medicina termenul http://www.sfatulmedicului.ro/Insomnia- … -ekbom_354

Ultima oara a fost editat de adina84 (2011-01-21 10:47:14)

#1068 2011-01-21 10:47:45

tymoteea_18
Sr. member
De la: Oradea
Inregistrat: 2010-06-08

Helo gagici,
Eu sincer nu am avut discutii de acest gen cu sotul meu. Bine, eu oricum sunt pro nastere naturala (sper sa o tin asa pana la capat), dar si el mi-a spus intr-o zi parerea lui cum ca natural e mai bine, dar daca va fi nevoie de o altfel de interventie atunci nu vom mai avea timp sa ne gandim ca doar e in joc viata mea si a copilului.

Adina ai fost totala cu tusitul lol
Sotul meu saracu azi noapte s-a trezit ca eu nu mai sunt in pat  rotfl si a venit repede sa ma caute  kram  puss  par
Am disparut ca prin ceata din pat fara plapuma si perna si m-am mutat in camera copilului. In dormitor simteam ca nu mai am loc si nu reuseam sa dorm pe nici o parte, tot imi mutam burta de pe o parte pe alta  nustiu
In schimb am dormit mai bine spre dimi

Avem o minune de  bebe Luca Alexandru (16.03.2011)

Bebe Daniel Fabian ne-a intregit familia (08.07.2013)

#1069 2011-01-21 11:57:29

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

bre, ce pb aveti si voi (la ce scria pucca ma refer rotfl2 )

blue (si nody si cine se mai teme de nasterea naturala): INCERCATI!! adina, NU e neaparat sa fie dureros smile nu plecati cu idei de astea smile poate fi o experienta minunata!
NU e neaparat sa aveti parte de epiziotomie, nici macar de ruptura (dintre mamicile de aici, 3 am scapat de epiziotomie: naf si lavi, care au iesit de pe masa fara cusaturi si rupturi, si eu, care m-am ales cu o ruptura miiiiica nici jumatate cat o epiziotomie, am poze din maternitate stand in fund smile ). Nasterea naturala are muuulte avantaje fata de cezariana, dar eu le-as rezuma in faptul ca si pt tine, si pt bebe, va fi MULT mai usor dupa smile si, nu in ultimul rand, o experienta FRUMOASA (aici daca aveti putina bafta in sistemul nostru medical de tot rahatul)

despre epidurala... macar sa alegeti avizat: http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=119

undeva gasisem, pe nastecumsimti.org (minunat site, puteti cauta, io nu gasesc acum din prima si nu am timp sa sap), comparatie nastere naturala/cezariana din toate punctele de vedere. era fff fain... o sa caut mai tarziu daca apuc

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1070 2011-01-21 12:26:42

Nody
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-06-25

Buna burtici!
Multumim Katami ca incerci sa ne ajuti, apreciem. Eu am pb de cand ma stiu cu constipatia...am fisura...si alte chestii...si din cauza asta cateodata cand fac am niste contractii(dar nu vaginale ci de colon) care imi produc palpitatii, simt ca numai am aer si ca numai rezist durerii, noroc ca nu dureaza decat cateva zeci de secunde...
De asta ma gandesc ca astea sunt mici copii in comparatie cu contractiile de la nastere si ma intreb cum o sa rezist...Nu imi simt inima in stare sa reziste unui asemenea efort fizic+durere+frica....etc

bb1-  baietel 4 ani
bb2 - baietel 31 +  gravida

#1071 2011-01-21 12:29:16

katami
Platinum member

uite ca le gasii:
http://www.nastecumsimti.org/wp-content … aratie.pdf
http://www.nastecumsimti.org/wp-content … ariana.pdf

nody, diferenta e ca in momentul ala ai AJUTOR HORMONAL wink si mie, daca mi-ar fi zis cioneva inainte ca nu simt cum se rupe un muschi m-as fi uitat stramb... ei bine... nu am simtit big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1072 2011-01-21 12:49:15

albinuta_vesela
Insomniac member

katami, in principiu ai dreptate. numai ca nu suntem toate asa curajoase. si cand ai in minte imaginea unei nasteri extrem de lungi si dureroase, cu rupturi si taieturi, e greu sa iti spui "poate nu mi se intampla mie".
o amica care a nascut normal, fara vreo forma de anestezie, spunea ca nasterea e sora cu moartea, ca a fost crunt. s-a rupt foarte tare. pentru ea a fost o experienta ingrozitoare. apoi sunt si cele care spun ca a fost bine, usor, putin dureros. nu avem de unde sti cum va fi la noi (asta cu optimismul, cel putin la mine nu functioneaza) si preferam sa alegem varianta mai putin dureroasa.
nu vreau sa te combat, cred ca ai dreptate, as vrea sa spun si eu ca tine, dar sunt mult prea fricoasa.
daca riscurile pentru copil, in urma unei anestezii ar fi foarte ridicate si traumele foarte comune, daca am vedea multi copii in jurul nostru care sufera grav din cauza  anesteziei la nastere, probabil ca ne-am gandi de 2 ori. probabil ar fi interzise, dar, in conditiile astea, ne e mai simplu sa optam pentru calea mai usoara.

probabil ca suntem egoiste cand alegem deliberat epidurala, sau cezaraiana atunci cand nu e nevoie. dar eu una, ma scuz, (fata de mine, in primul rand), uitandu-ma in jur la femei care au nascut asa copii sanatosi fara probleme. si inevitabil, imi spun "de ce nu as putea si eu ?"
o cunostinta a nascut in apa, dupa 2 epidurale, fara sa simta vreo urma de durere si vorbeste despre experienta asta cu mare placere. fetita ei este foarte bine, sanatoasa. sincer, nici asa nu as vrea, m-as rezuma la o singura doza. as vrea totusi sa simt ceva din tot procesul nasterii.
ma inspaimanta ideea unei nasteri extrem de dureroase, in care nu pot coopera, nu pot controla ce simt, ma panichez...
probabil ca cineva ar putea spune "nu vrei intr-adevar tot ce e mai bine pentru copilul tau, daca ai vrea, ai alege asa...". e greu sa alegi.
sper sa fie bine si sa fiu in stare sa dau tot ce pot.

multe femei din jurul meu, care au nascut sau nu prin cezariana, imi spun: "de ce te complici ? de ce sa te chinui ? fa cezariana si gata".  e atat de comuna cezariana acum ,si sunt putine cazuri de complicatii [grave], incat multa lume considera asta varianta cea mai buna, si mai nedureroasa.
si eu gandeam la fel. dar acum nu as vrea pt ca e mai mult de tras dupa operatie decat dupa cea normala. si pentru e bebe e mai bine din ce mi-a explicat medicul.  sau cine stie ?

imi amintesc cand m-am operat de apendicita... dupa ce s-a dus efectul anesteziei si au inceput durerile, am intrat in panica de nu mai puteam sa respir. m-au pus repede la oxigen..
cand ma sperii sau ma supar foarte tare, fac crize din astea, nu pot sa respir, insa nu as agrav, caci nu am ajuns niciodata la spital din cauza asta pana acum. dar probabil ca in momentul ala, are grija organismul sa decurga totul cum trebuie...
nu sunt prea ok pt o gravida in 33 de saptamani, nu ? big_smile

Ultima oara a fost editat de adina84 (2011-01-21 13:09:14)

#1073 2011-01-21 13:11:16

tymoteea_18
Sr. member
De la: Oradea
Inregistrat: 2010-06-08

Ii adevarat ca pt unele femei e traumatizanta nasterea naturala, dar e ma gandesc la momentul de dupa, cand imi voi vede bebeul sanatos si zbierand. Nu zic ca nu mi frica, dar totul are un risc. La naturala e greu travaliul, la cezariana e grea perioada de dupa. dar ma gandesc si la urmatorul bebe, daca Dumnezeu ne ajuta sa mai facem unul.

Adina, eu incerc sa merg cu fruntea sus si ma las in mana Domnului, Cel care a dat femeilor aceasta povara si care ne este alaturi in acele momente. Daca ajung la cezariana inseamna ca asa e mai bine in special pt bebe.

Avem o minune de  bebe Luca Alexandru (16.03.2011)

Bebe Daniel Fabian ne-a intregit familia (08.07.2013)

#1074 2011-01-21 13:11:33

katami
Platinum member

adina, m-ai inteleles gresit smile nu era vb de justificari sau absolutizari inutile de tipul "faci/nu faci ce e mai bine pt copil".

tot ce vreau sa mai zic (si fug sa bag in semaa copiloiul care s-a trezit smile ) e ca, la fel cum despre nastere auzim povesti happy si povesti sumbre, la fel e si despre cezariene si copiii nascuti astfel. asa ca tine doar de ALEGEREA NOASTRA, A FIECAREIA (si clar indiferent de sfaturile oricui) ce fel de OPTIMISM abordam si de ce parte riscam sa "nu ni se intample tocmai noua" wink

(io sunt nascuta prin cezariana, fra-meu la fel... amandoi cu o sanatate si o imunitate de invidiat. tot prin ceza stiu copii care au refuzat sanul de plangeau mamele langa. sau cu diferite alte pb, PB SUBTILE, nu neaparat vizibile imediat dupa nastere. io una mai am niste motivatii pt care sustin naturala fara epidurala - ca si durerile alea au rostul lor fooaaarte bine definit de cine le-a dat acolo tongue - dar asta tine de convingerile si CREDINTELE fiecaruia, asa ca nu ma bag pe domeniul asta)

in schimb, in linkuri sunt informatii destul de obiective (minus comentariile justificative, e vorba de statistici medicale).... si fiecare alege smile

ma duc sa furajez o gura nehalita big_smile

tymo storstark sa-ti mearga bine dupa increderea ta wink

Ultima oara a fost editat de katami (2011-01-21 13:13:17)

#1075 2011-01-21 13:17:17

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08

salve burtici puss , ce faceti au intrat emotiile peste voi ?

haideti sa va povestesc cum am nascut eu , desi au trecut 12 ani , imi amintesc de parca a fost ieri . Deci 72 ore de travaliu , dureri de ma urcam pe pereti , cand am ajuns undeva pe la 48 ore corpul nu a mai resistat si reuseam sa adorm in secundele dintre contractii , a venit clipa mult asteptata , dilatatie 2 , ma urca pe masa , ma taie jos ca nu avea bebe loc sa iasa si le-a fost frica sa nu ma rup , dar in schimb sa rupt cervixul , reusesc sa nasc , imi sarut fetita si de fericire si oboseala am lesinat , ma trezesc imediat de durere ca incepuse sa ma coasa 5 fire si 2 copci . O saptamana nu am reusit sa stau in fund ci doar pe un colacel special .
In concluzie , sunt nasteri usoare si nasteri enorm de grele . Dar daca eu reusesc sa raman iar , o sa fac tot posibilul sa nasc natural , poate sunt masochista  chicot , nu stiu , asa ca si voua va doresc sa luati decizia cea mai buna atat pentru voi cat si pentru bebeii vostri

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

#1076 2011-01-21 13:20:06

albinuta_vesela
Insomniac member

katami, cred ca te-am inteles, dar simteam nevoia sa insir toata polologhia aia. se apropie momentul si eu nu stiu bine ce vreau.

tymoteea, asa zic si eu, cum o fi, asa sa fie si trece pana la urma...  rugaciune

#1077 2011-01-21 13:20:41

mylacik
Hero member
De la: Slovacia
Inregistrat: 2010-06-30

hello fetele wave
al meu imi zice mereu sa nasc cum simt eu si cum cred ca e mai  bine ca el nu are cum sa simta ce simtim noi ..si stie ca amandoua aduc dureri.. eu totusi merg pe natural..
am auzit atatea povesti ingrozitoare dar nu vreau sa ma gandesc mai departe .. nu vreau sa ma sperii de acum ..incerc sa fiu optimista si sa cred ca va fi bine ! big_smile mi`am dorit atat de mult un copil incat nu vreau sa ma sperie o nastere acum ..
am vrut sa va arat mai demult acest video despre noua metoda de nastere ..cu gel big_smile .. am citit in ziar aici..

http://www.fertilityfriend.com/home/Mylacik
21.05.2011 Mamica fericita de puiut Fabian !! hjarta hjarta Iti multumesc Doamne pentru minune !
bebe avem 3 anisori hjarta hjarta

#1078 2011-01-21 13:25:26

katami
Platinum member

angel... dilatatie 2? e fetita ta in avatar?

inca ceva... (si asa mancam noi 2 in fata monitorului... si asa se cladesc obiceiuri proaste de mici chicot )... maaare parte din nasterile dificikle si din impresiile ingrozitoare de la nasterea naturala se datoreaza
1 (2,3) sistemului medical care nu doar ca nu incurajeaza procesul natural al nasterii, bagandu-se peste femeie si ritmul ei cu o serie de interventii "de rutina" care nu ar trebui sa aiba ce cauta intr-o nastere fara complicatii (epizitomie, ruperea artificiala a membranelor, presatul pe burta etc etc etc), ci descurajeaza orice tentativa de a naste firesc (io mi-am facut cruce ca dr mea a acceptat senin sa nu-mi faca epiziotomie de rutina)
2. femeii gravide si dezinformarii acesteia (sorry, dar nu e ok sa ajungi pe masa cu "temele nefacute" dupa 9 luni.... habar n-ai sa respiri, sa impingi, sa te concentrezi... da e nasoool sa nasti neutral )

evident, sunt si cazuri cu adevarat complicate si grele in ciuda factorilor de mi sus... dar maaaare parte din perceptii s-ar modifica odata cu un nivel mai ridicat al EDUCATIEI PENTRU NASTEREA NATURALA, care sa implice activ gravida, partenerul ei si personalul medical, deopotriva

#1079 2011-01-21 13:25:32

albinuta_vesela
Insomniac member

myla, interesant. asta e o tehnica noua ?

#1080 2011-01-21 13:29:20

angel_sweety
Platinum member

Katami , nu fetita mea are 12 ani , e un avatar luat de pe net , si da dilatatie 2 adica deloc , iar cele 2 copci ce le-am avut pe cervix nu s-au prins asa cervixul meu de atunci e desfacut in doua , dar nu regret nici o clipa , din contra imi amintesc cu drag de momentele alea

un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti

#1081 2011-01-21 13:30:12

katami
Platinum member

poi cum ai nascut la dilatatie 2, io asta nu pricep smile
am inteles ca are 12 ani, ma gandeam ca e ea cand era mica

#1082 2011-01-21 13:32:39

angel_sweety
Platinum member

katami a scris:

poi cum ai nascut la dilatatie 2, io asta nu pricep smile
am inteles ca are 12 ani, ma gandeam ca e ea cand era mica

Au scos-o fortat , au incercat de toate sa imi mareasca dilatatia si nu au reusit , dupa 72 ore nici eu nu mai rezistam si le-am zis ca daca nu o scoate bag eu mana dupa ea , au folosit forcepsul

#1083 2011-01-21 13:32:47

albinuta_vesela
Insomniac member

katami, cred ca abia in momentul cand ajungi pe masa inveti ce ai de facut, intr-adevar. asa cu teoria stau bine, am tot citi ce trebuie sa faci si cum si cand si ce nu trebuie. sper sa ma descurc si atunci. tu cum te-ai pregatiti ? ai mers la cursuri sau ceva ? sau doar literatura de specialitate si experientele altora ? eu cu asta "ma ocup".

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.