homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri poentru viitoarele mamici-11-80

#1502 2011-01-28 14:06:38

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Intrebari si raspunsuri poentru viitoarele mamici-11

sweety, e acelasi vaccin, dar unii dr il recomanda si inainte de nastere, pt imunizare... doar ca tre sa ti-l cumperi, nu-l deconteaza statul (vreo 7 mil big_smile )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1503 2011-01-28 14:10:30

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Nody a scris:

adina, cat costa cutotul nasterea la bv?

ultima oara cand am intrebat, adica in sept, nasterea naturala  era 2200 de ron, iar cezariana (parca) 2500. asta include: spitalizare, medicatie, nastere, vaccin bebe, hainute bebe, mancare mami, lapte pt bebe (daca e necesar), si tot ce mai presupune nasterea/spitalizarea. dar auzeam ca vor sa scumpeasca. cred ca mai sus de 2500 nu va fi. daca da Dumnezeu sa nasc acolo, va povestesc cu lux de amanunte smile

Ultima oara a fost editat de adina84 (2011-01-28 14:11:02)

#1504 2011-01-28 14:12:01

n_loredana2008
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-20

adina84 a scris:

Nody a scris:

adina, cat costa cutotul nasterea la bv?

ultima oara cand am intrebat, adica in sept, nasterea naturala  era 2200 de ron, iar cezariana (parca) 2500. asta include: spitalizare, medicatie, nastere, vaccin bebe, hainute bebe, mancare mami, lapte pt bebe (daca e necesar), si tot ce mai presupune nasterea/spitalizarea. dar auzeam ca vor sa scumpeasca. cred ca mai sus de 2500 nu va fi. daca da Dumnezeu sa nasc acolo, va povestesc cu lux de amanunte smile

adina mai ai asa putin...si vine pitica

Iannis-04.05.2011
Dominic- dpn 31.12.2017
Daca vreodata ma vei intreba ce am simtit in momentul in care ai venit pe lume, nu am sa iti pot spune, pentru ca sentimentul e unic si nu se poate descrie in cuvinte! Pentru ca tu, copilul meu, esti cel mai mare dintre toti si toate!!

#1505 2011-01-28 14:18:12

katami
Platinum member

katami a scris:

nu-ti tre spitl pt icter smile mai mult de 1 zi de fototerapie nu au ce sa-i faca

LE: doar daca nu-s magari arcadia sa declare ca nu externeaza copil cu icter, ca sa te oblige sa platesti. tre vb inainte. dar repet, ce-i fac in spital poti sa-i faci si tu acasa (hidratare, tinut la soare, glucoza, acid folic). ei doar monitorizeaza nivelul de bilirubina (=ii iau bebeului tau sange zilnic, eventual din vena de la CAP) si au grija sa nu devina prea bleg ca sa poata suge (fata colegei mele de salon nu a vrut sa manance nik timp de 6 ore, cand a gasit-o o asistenta "ca e moale" si i-a turnat o cana (!) de lapte pe gat)

(copilul meu a avut la nastere un icter fiziologic puetrnic... si apoi, pana la 2luni, icter din cauza incompativbilitatii rh. crede-ma.... nu e nik de speriat lol )

LLE: oricum, daca a ta va tb sa faca un vaccin de imunizare contra hepatitei b, BANUIESC ca are sanse crescute sa faca icter, pt ca deja ii este solicitat ficatul. dar repet... nimic de speriat in asta

Ultima oara a fost editat de katami (2011-01-28 14:26:08)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1506 2011-01-28 14:38:44

razu
Hero member
Inregistrat: 2008-12-11

Katami, multumesc pentru raspuns! Imunoglobulina aia o face bebe la recomandarea medicului, dar eu tot sper sa nu faca icter. Ma gandeam ca trebuie spitalizat bebe sa i se faca nu stiu ce tratament (auzisem ceva de tinut la o lampa, nu stiu ce presupune asta, probabil e fototerapia si banuiesc ca daca se impune poate face asta in cele 3 zile de spitalizare, nu?), dar daca zici ca ma pot ocupa si eu acasa de asta, atunci imi mai iau o piatra de pe suflet. Nu de alta, si asa vad ca la arcadia asta costurile sunt duble (adina scrie ca la Bv ceza e 25, la arcadia dublu).
Cat despre incompataibilitatea rh-ului, iar nu stiu nimic. O colega m-a sunat mai inainte si mi-a zis ca daca parintii au aceeasi grupa de sange copilul nu va face icter la nastere. Asa o fi?

Ultima oara a fost editat de razu (2011-01-28 14:41:08)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

Publicitate

loading...

#1507 2011-01-28 14:45:59

katami
Platinum member

EVIDENT ca va tb sa faca imunoglobulina aia, eu doar ziceam ca ii poate favoriza (zic eu, nici macar nu-s sigura, dar am auzit de asta si ref la vaccinul antihepatita care se administreaza la toti copiii la nastere) icterul, prin solicitarea suplimentara a ficatului. dar asta NU inseamna sa nu il faci!!

daca aveti aceeasi grupa, sunt sanse mai scazute de icter, da (daca aveati rh diferit, tu si bebe, erati fercitiii castigatori a 2 luni galbeneeee lol asa, ca noi)

lampa (fototerapia) presupune tinutul lui bb sub o lampa cu uv (parca... oricum, o lumina mov ORIBILA lol ), chestie care doar AJUTA LA ELIMINAREA NATURALA A BILIRUBINEI DIN SANGE. deci nu e "tratament", e doar un ajutor in plus. poti face asta in zilele normale de spitalizare, daca se impune (ce as face eu: as avea grija ca EU sa fiu aia care o supravegheaza la lampa si nu vreo asistenta care uita de ea acolo - la lampa aia tre sa aiba ochii acoperiti cu o caciulita, daca nu isi arde retina).

Al meu a stat la lampa o zi si o noapte... fara mari efecte, decat o deshidratare pe cinste, ca io nu stiam cat tre hidratat. A doua zi am refuzat (eram si chiauna de somn, ca am stat cu ochii bolditi in lumina aia non stop) am refuzat pe proprie raspundere lampa si m-am dus acasa. si a mai avut icter inca... 2 luni, cum spuneam smile ce rost mai avea sa ne mai chinuim o noapte inutil? smile

#1508 2011-01-28 14:55:57

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

La Bv lampa aceea e inorporata intr-o paturica. O sa povestesc mai multe cand am timp, azi ma innebuneste piticul si nu pot bang

Pupici la toate fetele puss

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1509 2011-01-28 15:06:17

razu
Hero member

Aha, uite asa mai aflu si eu cate ceva. Drept sa iti spun, aiurea tare cu lampa asta...cand eu oi fi ametita si cu dureri sa stau langa bebe sa il supraveghez, dar banuiesc ca voi capata putere.Voi intreba la arcadia despre toate inainte sa semnez cu ei. Cat despre compatibilitatea rh-ului cred ca si asta aflu cand se naste. Colega mea spunea ca daca eu si sotul avem aceeasi grupa de sange (deci nu rh), atunci copilul nu va face icter...Vom trai si vom vedea!Dar, dupa cum spuneam, nu scap de una, dau de alta! Si asa...intampin mari dificultati in procurarea imunoglobulinei aleia, katami! Dar nu ma las!
LE:Asteptam, blue, cand ai tu timp si doarme micutul!Pupici!

Ultima oara a fost editat de razu (2011-01-28 15:07:35)

11.05.2011 - Mami si tati sunt fericiti! Minunea noastra de fetita ne umple viata!

#1510 2011-01-28 15:26:35

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26

dar icterul asta il fac toti copiii cand se nasc?.............

"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

#1511 2011-01-28 15:38:45

razu
Hero member

Sweety, iata ce am gasit, acum citesc de zor http://www.bebemagia.ro/articole/icteru … u-nascuti/
LE; Sper sa nu contravina regulilor forumului, nu vreau sa supar pe nimeni daca postez link-uri ce mi se par utile. Inca un articol, cred ca e mai bun, prezinta tipurile de icter. http://www.mymed.ro/lexicpediatrie_icterneonatal.html

Ultima oara a fost editat de razu (2011-01-28 15:42:47)

#1512 2011-01-28 15:50:12

Lallica
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-08-12

Scuzati daca intrerup discutia despre icter, dar am si eu o intrebare referitoare la cursurile Lamaze, pt cine a fost. V-ati luat ceva de notat, vi s-au dat ca niste suporturi de curs? Si mai ales...a trebuit sa stati in fund pe jos cum arata in filme sau in pozem sau pe scun?

Merci.

Viata noastra, iubirea noastra, motivul nostru de a trai -Ilinca Maria - 30.03.2011
https://picasaweb.google.com/1021621878 … 7235112530

#1513 2011-01-28 15:53:19

sweetgirl27
Hero member
Inregistrat: 2009-12-26

pe mine ma cam doare gatu de ieri...si tusesc...voi de care ceai beti?

aa si sa nu-mi ziceti de lamaine ca nu  pot sa mananc lamaie, ca e acra si am doare stomacu de la ea....

"O fetita , intrebata unde este casa ei , a raspuns “locul unde este mama”.”

#1514 2011-01-28 16:39:54

LikeIt
Sr. member
De la: Romania
Inregistrat: 2011-01-24

katami a scris:

sweety, e acelasi vaccin, dar unii dr il recomanda si inainte de nastere, pt imunizare... doar ca tre sa ti-l cumperi, nu-l deconteaza statul (vreo 7 mil big_smile )

da katami costa 8 mil si ceva eu anu trecut a trebuit sa l fac si a costat 8,5 mil. da il recomanda doar dc la analiza pt anticorpi iese pozitiv, cu titru, Sweety. de asta trebuie sa facem anticorpii ca sa vedem dc suntem imunizate sau nu. din saptamana 24trebuie, am inteles din 2 in 2 saptamani. eu din saptamana 25 am inceput sa fac analiza. saptamana trecuta am fost.
pt gat sweety, incearca miere cu lamaie nu e asa acra.o jumatate lamaie cu 2 lingurite miere.  puss

Sweety tie ti au iesit bine analizele pt anticorpi, nu? adica absent. mie mi-e putin teama cu anticorpii astia..trebuie sa iasa absent mereu la analiza. tu esti din buc? unde faci analiza de anticorpi?

Ultima oara a fost editat de LikeIt (2011-01-28 16:49:00)

"Sunt candelă în care pâlpâie un bob de întuneric."

Când vulturii sunt tacuti,papagalii încep sa trancaneasca. Winston Churchill

#1515 2011-01-28 17:42:08

katami
Platinum member

razu a scris:

Cat despre compatibilitatea rh-ului cred ca si asta aflu cand se naste. Colega mea spunea ca daca eu si sotul avem aceeasi grupa de sange (deci nu rh), atunci copilul nu va face icter...Vom trai si vom vedea!Dar, dupa cum spuneam, nu scap de una, dau de alta!!

daca si tu si sotul aveti acelasi rh (indiferent de grupa de sange, daca e la fel si aia e si mai bine), bebe nu are cum sa fie altfel... deci nu aveti pb asta. eu am rh neg, sotul si baiatul poz, de unde a rezultat un icter diferit de ala fiziologic pe care il fac APROAPE toti copiii... unul mai intens si mai de durata.

cu lampa... daca nu prinzi rooming-in (tu cu bebe in camera), probabil ti-l supravegheaza ei (daaar io asta ziceam, personal n-as avea incredere. la cate prostii s-au intamplat prin spitale...). eu am prins rooming in, deci din start il supravegheam eu

lallica, de unde esti? pt cursuri lamaze intreb

(apropo, daca face careva dintre voi lamaze si achizitionati o papusa speciala, PLS spuneti-mi si mie de unde, cu ce pret... sau daca nu o vindeti dupa ce terminati. ms!)

#1516 2011-01-28 18:15:07

deeab
Full member
Inregistrat: 2010-05-18

M-am intors de la eco... dance  dance  dance
Suntem o tititza de 1450g (avem mai putin cu 6 zile din punctul asta de vedere), iar in rest dimensiunile sunt pentru 31 de sapt si 1-2 zile. Singura mea dezamagire e ca nu i-am vazut mutrita pentru ca, asa cum s-a obisnuit deja, ne-a tratat cu spatele (asa era si la ultima ecografie pe la 27+) . Vrea sa fie surpriza, nu vrea sa stim cu cine seamana chicot
In rest totul e ok, e deja in pozitie craniana... Sper sa  nu se grabeasca prea mult si sa stea acolo cat trebuie..

Ultima oara a fost editat de deeab (2011-01-28 18:16:13)

Sunt cea mai fericita mamica!
DAVID STEFAN 18.12.2012
DARIA TEODORA 19.03.2011
OANA ANDREEA 09.03 2005

#1517 2011-01-28 18:23:21

albinuta_vesela
Insomniac member

bravo, deeab ! sa cresteti bine in continuare !
asa sper si eu la mea, sa fie fetita cuminte si sa stea acolo macar pana la 38.

#1518 2011-01-28 18:39:31

anamaria ste
New member
Inregistrat: 2011-01-28

buna fetelor! sunt noua aici! sunt foarte ingrijorata si stiu ca o discutie cu voi ma poate linisti.Am o sarcina de 18 saptmani.la ultimul control doctorul mi-a spus k am sarcina jos,trebuie sa am mare grija. de cateva zile am incput sa am dureri sub burtica,ma ineapa..etc,si am impresia uneori ca mi se intareste! i-am spus asta doctorului azi si mi-a spus sa maresc doza de arefam(precizez k de la inceputul sarcinii mi-a prscris arefam 200 dr administrate pe cale orala,2 pe zi) acum mi-a spus sa dublez doza iar dp o sapatamana sa ajung la 6 pastile! ma ingrijoreaza tare durerile..si nu stiu daca e norml ce m-a recomandat doctorul,am citit prospectul si nu e tocmai asemanatoare indicatia trapeutica!  sunt fff senibila acum si ma panichez! imi doresc din tot sufletul copilul asta.v rog ajutati-ma.Multumesc

#1519 2011-01-28 19:00:45

albinuta_vesela
Insomniac member

anamaria, arefam am luat si eu dar numai in primul trimestru. stiu ca asa se ia. si eu am avut sarcina joasa (placenta posterioara) dar s-a mai ridicat. daca doctorul ti-a dat asa, probbail ca e ok. durerile, intepaturile sunt normale, daca nu persista si nu sunt foarte intense. ia no spa la dureri, stai la orizontala daca te ajuta. nu te stresa !!
si eu ma panichez foarte repede la orice, dar am vazut ca a fost ok, incet incet am ajuns la 33+. sanatate !!

#1520 2011-01-28 19:09:12

anamaria ste
New member
Inregistrat: 2011-01-28

multumesc mult! am zile cand ma doare permanent si zile cand abia simt durerile.azi de exemplu m-a durut tare,inca ma doare! sunt suportabile.in surdina,dar deranjante! iau nospa la 8 ore,doctorul spune ca sunt contractii dureroase!sper din tot sufletul sa inceteze si sa se ridice!!aaa si mi- zis sa intrerup eleviul pana la 5 luni k e posibil k si de la ele sa am contractii! sa iti dea dumnezeu cel mai frumos si mai sanatos bebe

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.