Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 4-110
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 4
Neata
Maria refuza lapticul...
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
- aliy
- Hero member
- Inregistrat: 2009-11-11
Mamica de Eric Andrei
- passenger
- Addicted member
alyy, sa iti traiasca puiul frumos si crestin , am vazut pozele, sunt de vis iar tu esti o femeie superba are cu cine semana Eric.
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-02-22 09:26:08)
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
neatza mamici offf andreea. so fi fi suparat ea pe lapte....
Daria Ioana - 06.08.2010
- aliy
- Hero member
Mamica de Eric Andrei
- aliy
- Hero member
ti-am dat mail, Ruxxy!
Mamica de Eric Andrei
- passenger
- Addicted member
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
nici eu nu mai stiu sa intru la albume! vreau si eu mailu!
Daria Ioana - 06.08.2010
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Chestia cu laptele se intampla de cateva zile bune, il refuza si la 6 dimineata si la 6 seara, cand normal avea mese de lapte. Nu stiu ce sa zic...oare sa vrea sa isi scoata o masa?
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- cocof
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-09-22
Neata mamici Kata, cum stai cu monstrii ? ...sau e bebe Ana Dana, multa sanatate printesei ! Eu spal rufele cu Persil senzitiv (scoate bine si petele) si balsam da la Sano, clatire simpla - fara probleme la bebe . Clar , tine de " material ". Sanca - ai mail
Ultima oara a fost editat de cocof (2011-02-22 10:35:01)
- czuky
- Hero member
- De la: timisoara, mosnita noua
- Inregistrat: 2010-03-11
- Site
neata mamici
despre ce albume vorbiti voi?
andrea chiar la asta ma gandeam poate isi scoate masa..incearca la 6 dimi sa nu ii mai dai daca doarme...pupici
Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010 Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu. 26+ <3
- czuky
- Hero member
- De la: timisoara, mosnita noua
- Inregistrat: 2010-03-11
- Site
mie mia zis dr sa o dau cu un pic de nidoflor..si sa am grija sa spal bine tot timpu la cute...pupici
Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010 Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu. 26+ <3
- dana82
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-11
- aliy
- Hero member
ddunia, "carne vie" nu e ok nici la o pers matura, d-apoi la un bebe du-te la dr.
aaa, mie toti dr mi-au zis ca nu se fol pt bebe ulei fiert si racit, eventual ulei de masline, fara fiebere etc, simplu, normal.
dana
LE: fetele, ar trebui sa fie gingia inflamata daca ii da vreun dintisor?? stiu ca e devreme, dar ... baga pumnul cu niste nervi... si se freaca la gingie (ca si cum ne spalam pe dinti, asa plimba pumnul in gura) nu simt nimic mai tare decat de obicei si nu se vede vreo inflamatie
Ultima oara a fost editat de aliy (2011-02-22 11:12:59)
Mamica de Eric Andrei
- cocof
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-09-22
Tocmai l-am primit pe FB si mi-a placut mult. Imi permit sa-l redau si aici
"Copilul Normal: care e acesta?
C?ntăreşte 3800 grame la naştere. Doarme liniştit trezindu-se de numai 6 ori pe zi pentru a suge. Stă la un s?n 5 minute, 5 minute la celalalt lu?nd ?n greutate exact 10 grame ?n prima zi, 20 grame ?n a doua zi şi aşa mai departe p?nă c?nd ajunge să sugă fix 180 de mililitri de lapte matern la fiecare masă. Măn?ncă cu poftă şi fără ?ntreruperi, imediat după aceea eructează pentru a adormi instantaneu, fericit. Nu e niciodată bolnav, mucos, nervos, nu are niciodată nici măcar o pată. Creşte exact 200 de grame pe săptăm?nă, ?n fiecare săptăm?nă, ?n primul an de viaţă. Trece dezinvolt de la s?n la formulă, de la s?n la suzetă, de la formulă la ceai, ?n funcţie de voinţa părinţilor şi a pediatrei.
Face cu regularitate caca (dar nu multă!) şi urinează ?n pamperşi, dar niciodată noaptea! Doarme c?te 6 ore legate ?ncă de c?nd s-a născut. R?de c?nd este luat ?n braţe ca pe urmă să nu protesteze c?nd este pus să stea singur ?n pătuţul său. Adoarme singur ?n pătuţ fără să pl?ngă, fără să se agite, ţin?nd duios ?n braţe ursuleţul său de pluş (sau orice alt obiect de tranziţie recomandat de către expertul de serviciu).
?n maşină se lasă asigurat de scăunel fără să se zbată, fără să pl?ngă, fericit, şi adoarme aproape instantaneu.
La patru luni reduce singur mesele la un număr de 5 pe zi. La 5 luni renunţa fără să clipească la o masă la s?n ?n favoarea unei supiţe de legume, ca pe urmă să fie hrănit cu diversele piureuri ?n timp ce stă fericit ?n scăunelul lui. La 7 luni şi-a diversificat total meniul fiind pregătit pentru creşa unde se va integra fără crize de vreun fel.
?l recunoaşteţi? E Copilul Normal. Acel obscur obiect al dorinţei cu care fiecare mamă, conştient sau nu, ?şi compara propriul fiu fără a ?nt?lni vreodată corespondenţa. E copilul verbului "(aşa)ar trebui să fie ". Organism Generic Modificat, fiul Publicităţii şi al Statisticilor. Niciodată o creatură at?t de străină, lipsită de umanitate nu ne-a fost at?t de familiară ca acest Copil.
L-aţi ?nt?lnit vreodată? Mă ?ndoiesc, pentru că el există doar ?n imaginarul colectiv: Copilul Normal e ?ntotdeauna copilul altei mame, niciodată propriul copil. Copiii reali ?n comparaţie cu acesta par inevitabili ca av?nd defecte. Au ?ntotdeauna c?te o sută de grame mai puţin sau mai mult, vor să stea la s?n mai mult dec?t cantitatea şi timpul stabilit pentru aceasta, ?n afara orariilor, vor să stea ?ntotdeauna treji, doresc atenţia mamei ?n loc să stea cuminţi pentru a privi tavanul camerei lor, pl?ng mult, cu totul de ne?nţeles, deşi au devenit obiectul tuturor atenţiilor recomandate de către cele mai bune reviste ?n domeniul puericulturii.
Nu vor să adoarmă singuri ?n pătuţ, nici să readoarmă singuri liniştiţi dacă s-au trezit ?n toiul nopţii. Scuipă cu ?nd?rjire diferitele piureuri vitaminizate făcute ?n mod special pentru ei şi o fac ?n momentele cele mai nepotrivite pentru că uneori, chiar zile ?n şir, refuză cu obstinaţie orice linguriţă de piure. Şi, mai ales, se ?ncăpăţ?nează să stea zi şi noapte cu mama, mamă care se ?ntreabă cu ce a greşit pentru a avea un copil at?t de "anormal".
Pentru că ?n spatele oricărui copil "cu defecte" (copil real de fapt) stă ?ntotdeauna o mamă "cu defecte". Şi cum micuţul trebuie să se raporteze mereu la Copilul Normal, la fel mama sa trebuie să se descurce cu Mama Perfectă, acea mamă care are veşnic s?nii pocnind de lapte, dar ?n acelaşi timp, ?n decursul a c?teva săptăm?ni, are din nou linia unei adolescente, acea mamă care ?şi ?ngrijeşte copilul cu aceeaşi uşurinţa cu care bea un pahar de apă şi se "organizează" astfel ?nc?t să nu-şi neglijeze nici soţul, nici serviciul, nici viaţă socială.
Corpul matern după naştere, acest organism misterios, cu hormonii săi galopanţi, cu curbele sale, cu pierderile sale, cu laptele care picură, cu s?nii care-şi schimbă continuu volumul, cu modificările de umor, cu somnul ?ntrerupt, e ceva total diferit faţă de imaginea publicitară a proaspetei mămici sau de ceea ce oferă cărţile care se adresează mamelor. Niciuna dintre aceste mame reale nu se poate recunoaşte, aşa cum nu poate să-şi recunoască copilul ?n imaginea celui propus de Media. Paradoxal, ?ntr-o societate omologată ?n care se notează o anumită realitate specifică acesteia, cotidianul vieţii mamei şi al nou-născutului apare ciudat, necunoscut, greşit.
Şi, cu toate acestea, realitatea milioanelor de copii care se nasc ?n lume şi care mai apoi cresc şi trăiesc ca nişte fiinţe autentice, ?mpreună cu nenumăratele lor nevoi, at?t de unici, at?t de deosebiţi unul de altul sunt binecuv?ntarea părinţilor lor. De ce să ne dorim un copil abstract atunci c?nd cel real este ?n faţa noastră?
Dacă ar există cu adevărat Copilul Normal, dacă s-ar ?nt?mpla să fie ?n casa noastră, ar fi o prezenţă neliniştitoare dată fiind irealitatea sa. Să ne ţinem aproape copilul nostru real, cel care se sustrage definiţiilor, regulilor, tabelelor, sentinţelor experţilor, mărcilor de fabricaţie. Să-i lăsăm lui posibilitatea de-a ne ?nvaţă ce-i este necesar, ce-l face să fie sănătos, să-l lăsăm să ne educe, să ne impună un nou ritm, o nouă poezie a trăirii... şi să sperăm că va creşte c?t se poate de "anormal" pentru a-şi conserva ?n timp unicitatea, noul şi deosebitul mod de a-şi face Lumii cunoscută prezenţa.
Articol aparţin?nd Antonellei Sagone (psiholog, consultant ?n alaptare IBCLC, docent, cursuri UNICEF, co-redactor al revistei ştiinţifice medicale "L'Allattamento Moderno"), tradus şi publicat cu acordul acesteia. "
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|