homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana pe col...dureri

#1 2011-01-16 21:25:32

catalina223
Membru
Inregistrat: 2011-01-16

rana pe col...dureri

Buna seara, am niste intrebari...mi`am inceput viata sexuala tarziu, la 21 de ani, acum cateva luni (sunt o raritate, stiu) si am avut tot timpul dureri initial la penetrare si o usoara sangerare/spotting dupa.
In ultimul timp am observat o secretie usor albicioasa, dar in rest nici un alt simptom.
Am mers la dr si mi`a spus ca am o rana pe col, posibil de la o infectie cu candida....imi vin analizele lamei si hpv`ul intr`o saptamana.

Pot sa fie durerile provocate de  inflamarea mucoasei de aceasta infectie, sau doar pentru ca am perineul rigid? Rana pe col sper sa se vindece cu spalaturi si ovule pana la urmatoarea vizita, altfel ma asteapta o colposcopie. Este posibil sa fie rana de la o infectie mai veche pe care nu am depistat`o, datorita secretiilor?

am motive de ingrijorare?

#2 2011-01-16 22:33:20

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

Re: rana pe col...dureri

catalina223 a scris:

Buna seara, am niste intrebari...mi`am inceput viata sexuala tarziu, la 21 de ani, acum cateva luni (sunt o raritate, stiu) si am avut tot timpul dureri initial la penetrare si o usoara sangerare/spotting dupa.
In ultimul timp am observat o secretie usor albicioasa, dar in rest nici un alt simptom.
Am mers la dr si mi`a spus ca am o rana pe col, posibil de la o infectie cu candida....imi vin analizele lamei si hpv`ul intr`o saptamana.

Pot sa fie durerile provocate de  inflamarea mucoasei de aceasta infectie, sau doar pentru ca am perineul rigid? Rana pe col sper sa se vindece cu spalaturi si ovule pana la urmatoarea vizita, altfel ma asteapta o colposcopie. Este posibil sa fie rana de la o infectie mai veche pe care nu am depistat`o, datorita secretiilor?

am motive de ingrijorare?

ce e asa grav in a face o colposcopie?! este chiar necesara!!! pur si simplu se uita cu un aparat capabil sa mareasca imaginea extrem de mult si vede exact care este treaba. ochiul liber nu face mare branza. la colposcopie vede si exact cat este de mare rana. trebuia facuta o colposcopie inainte de tratament si apoi una dupa, pentru a vedea schimbarile.

asteapta rezultatele de la lama si hpv si apoi vorbim despre "ingrijorare". pana atunci, respecta sfatul medicului tau. insa atentie si la asta caci eu am fost pe la 3 (care m`au speriat de moarte la propriu), abia la al 4-lea m`am lamurit ca de fapt nu e rana, e o mica cicatrice care se retrage singura, etc. nothing to worry about.

durerile nu sunt de la rana pe col. rana pe col nu are niciun fel de simptoma. te trezesti cu ea la controlul ginecologic. de aceea este recomandat cel putin un control pe an.

Ultima oara a fost editat de deealexx (2011-01-16 22:35:10)

#3 2011-01-16 22:41:56

catalina223
Membru
Inregistrat: 2011-01-16

in momentul de fata mi`e frica de coloscopie pentru ca nici examenul fizic nu a reusit sa mi`l faca bine, m`a palpat cu un singur deget doar, din cauza ca ma durea....mie mi s`a parut putin prea relaxata doamna doctor, m`am speriat eu singura, motiv ptr care pe 4 ianuarie am reusit sa fac o progr in alta parte, la cea mai buna din cta din cate am inteles...
pana atunci o sa urmez sfatul dnei doctor, poate pana la urmatorul control cand imi vin analizele va arata mai bine mucoasa....cu spalaturi si ovule...si pe 4 o sa vad o a 2`a opinie, ca nu strica
ms mult pentru raspuns

#4 2011-01-16 23:09:42

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

n`ai pentru ce. te ajut cu placere.

sa stii ca la colposcopie nu simti nimic inauntru. adica iti pune un despartitor sa stea fix ca sa te deschida si apoi tine ea o camera in mana si o plimba prin fata vaginului, dar fara sa intre cu ea. vede totul doar asa..pe dinafara. deci singurul discomfort este despartitorul ala..ca te tine deschisa smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.