homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Iritatie in zona genitala. sa fie de la epilare sau ceva mai rau?

#1 2011-01-16 21:52:16

lemon
New member
Inregistrat: 2011-01-16

iritatie in zona genitala. sa fie de la epilare sau ceva mai rau?

buna ziua,

iau AC de doua luni (recomandate de medicul gin.) si ma confrunt destul de serios cu problema spottingului. nici nu-mi dau seama daca mi-a venit menstruatia sau e spotting, sau ma rog, cele care v-ati confruntat cu asta stiti probabil ce neplacut e.

la o luna dupa ce m-a vazut medicul si mi-a recomandat AC am fost din nou la acelasi medic, m-a consultat din nou, totul era ok, mi-a spus ca imi va schimba pastilele daca dupa 3 luni va continua spottingul. in rest totul ok.

am evitat sa folosesc in exces ob-uri in aceasta trista perioada de spotting, am folosit mai mult absorbante (pe care le detest fiindca irita pielea) si imaginati-va ca dupa 20 de zile de folosit incontinuu + pielea proaspat epilata m-am ales cu o iritatie absolut enervanta care se manifesta in felul urmator: initial niste mici basicute, pe care le-am spart, iar acum zona (labiilor mari) este rosie si dureroasa. ceea ce m-a alarmat a fost faptul  ca am simtit o vaga durere a ganglionilor inghinali. nu ma doare/ustura la pipi, am fost racita acum o saptamana (nas infundat si tuse, fara febra sau dureri).
m-am gandit ca ar putea fi semne de herpes? nu am avut niciodata in viata niciun tip de herpes; igiena corecta, relatie stabila de aproape un an, etc.
sa ma duc din nou la dr? (ultima data am fost acum 3 saptamani la ginecolog, dupa cum am spus mai sus)

of, ajutor va rog! sad

#2 2011-01-16 21:55:29

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: iritatie in zona genitala. sa fie de la epilare sau ceva mai rau?

basicutele elea le ai de absorbante cu siguranta

daca nu ti s-a modificat secretia e ok, incearca unguentul de galbenele care calmeaza si cicatrizeaza zona cat timp folosesti absorbantele

#3 2011-01-16 21:58:11

lemon
New member

multumesc pentru raspuns. e greu sa zic daca mi s-a modificat secretia avand in vedere ca am spotting de nu-mai-stiu-cand. sad

#4 2011-01-16 21:59:35

sleeping_beauty
Addicted member

hmm, daca ai  candida ustura dupa contactul sexual, sau ustura daca ejaculeaza in interior...daca nu ai nici o jena nu ai lighioane tongue

le: nu mi se pare ok spotting timp de 20 de zile...mai era cum mai era sa zic 10 zile. Parerea mea personala este sa nu mai astepti 3 luni sa vezi daca te acomodezi cu aceste ac, mergi la un doctor de planning nu la ginecolog sa iti recomande altele (daca esti din buc ti-o recomand pe doctoressa cu toata increderea)

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-01-16 22:02:29)

#5 2011-01-16 22:15:58

lemon
New member

@sleeping beauty:
nu am candida. si nici nu ustura nimic la/dupa contact.

am uitat sa precizez ca nu locuiesc in tara, si nu vreti sa stiti cat costa o consultatie la medic. sad mi-e tare greu sa ma duc toata ziua-buna ziua in conditiile in care nu stiu sigur daca asigurarea imi acopera aceste costuri.

cat despre spotting, este foaaaarte putin in general, acum suspectez ca este vorba de menstruatie fiindca a crescut abundenta (insa nu ca la un ciclu normal) - totusi aborbantele acelea zilnice nu sunt de ajuns.
a doua consultatie la medic a fost extra pentru a discuta despre aceasta problema si mi-a spus ca este normal.
off, asa ma dau peste cap problemele astea...

Publicitate

loading...

#6 2011-01-16 22:19:12

sleeping_beauty
Addicted member

ce sa zic, atunci pune unguent de galbenele cat mai dureaza spottingul, chiar si la menstra...

#7 2011-01-16 22:30:04

lemon
New member

multumesc pentru sfat. voi cauta chiar maine unguent de galbenele.
care ar fi totusi simptomele de herpes? din cate am citit pe net (si m-am panicat, desigur), unele simptome sunt similare.

#8 2011-01-16 22:32:52

sleeping_beauty
Addicted member

eu zic ca daca ai fi avut herpes ai fi stiut, din cate am inteles eu ustura ft rau...mai ales intr-o zona atat de delicata

da o cautare in forum dupa herpes sau pe google dupa poze, at trebui sa aibe puroi bubele ori tu ai niste basicute...

#9 2011-01-16 22:37:54

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

si eu spun ca e de la epilare. eu am perioade in care ma irit asa rau (nu doar inghinal) de nici nu ma pot aseza de durere. ma rog sa`mi creasca parul mai repede. tot cu crema de galbenele ma tratez si eu. trece repede.

#10 2011-01-16 22:44:53

lemon
New member

of, va multumesc.

am cautat desigur si pe forum si pe alte pagini, e destul de greu sa faci distinctia.
nu e nici urma de puroi dar zona doare destul de tare la atingere - ma rog, si un cos stors pe frunte de ex doare la atingere...
si eu ma mai irit rar de la epilat dar nu m-am mai confruntat cu o situatie ca asta pana acum. bine, n-am fost niciodata nevoita sa port absorbante atata amar de vreme.

#11 2011-01-16 22:46:24

sleeping_beauty
Addicted member

eu foarte rar ma irit insa nu de la epilat ci de la umezeala absorbantului....vara o patesc in a2a sau a3a zi de menstra cand este mai abudenta

#12 2011-01-16 23:06:52

deealexx
Hero member
Site

patesc si eu de la absorbante, doar daca sunt proaspat epilata in acea perioada. incerc sa cam evit sa ma fac atunci...

#13 2011-01-17 13:39:04

lemon
New member

tocmai mi-am luat crema de galbenele si sper sa faca minuni. si m-am programat maine la doctor (cu greu, caci ei sunt in general fully booked pentru urmatoarele cateva saptamani).
ma nelinisteste faptul ca nu se retrage inflamatia si durerea de la sine - zona nu mai e la fel de rosie dar doare in continuare la atingere (cateodata chiar rau). cred ca vindecarea e putin incetinita de faptul ca trebuie sa port absorbante, totusi sunt tare speriata.

LE: ustura (suportabil dar continuu) de cand am aplicat unguentul. grater

Ultima oara a fost editat de lemon (2011-01-17 15:32:29)

#14 2011-01-17 21:13:34

deealexx
Hero member
Site

o sa se retraga. sa ne tii la curent!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.