Ce facem cand te iubesc nu mai e de ajuns?
- catalina.florescu
- New member
- Inregistrat: 2010-03-12
ce facem cand te iubesc nu mai e de ajuns?
vraja de inceput incepe sa dispara,nu mai e totul perfect asa cum mi se parea mie.sunt eu pretentioasa sau asta se intampla cu toate relatiile?
- sonia30
- Moderator
- Inregistrat: 2010-08-01
Re: ce facem cand te iubesc nu mai e de ajuns?
dupa cativa ani nu are cum sa mai fie ca la inceput.atentia din partea lui nu mai e aceeasi,important e sa ramana iubirea.si atractia fizica si pasiunea.da sa vrea sa stea cu tine non stop nu se va mai intampla.depinde de relatie,da la toti se intampla cam la fel,din ce am observat eu.
"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada." http://www.fertilityfriend.com/home/329906
- coraline
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-06-09
de acord, cu timpul relatiile se schimba, dar nu neaparat numai din partea baiatului. si fata poate sa se distanteze, sa nu mai existe aceeasi dorinta de a sta non stop impreuna. vraja relatiilor este la inceput, cand totul este nou, cand inca ai fluturi in stomac.. cu timpul acea vraja lasa loc altor lucruri, increderii, respectului, obisnuintei.. cu cat trece timpul iubirea, pasiunea pot sa scada intr-o anumita masura, dar daca cei doi continua sa tina unul la altul, respectul, increderea vor creste consolidand relatia.
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- liana976
- Full member
- Inregistrat: 2011-01-13
In timp, intensitatea sentimentelor scade, si nu neaparat ca nu mai este vorba de iubire. Daca la inceput ne dorim sa stam aproape tot timpul cu persoana iubita, este din dorinta de a ne cunoaste mai bine, de a capata incredere unul in altul. Asa cum spui si tu, Sonia, important este sa ramana iubirea, dar mai ales respectul. Cel putin, vorbesc din experienta unei casnicii de 15 ani. Pentru mine, e foarte important sa stiu ca sunt respectata de catre partener.
Din pacate, stiu si cazuri in care ele (fete, femei), accepta sa fie umilite pentru un dram de iubire.
- catalina.florescu
- New member
- Inregistrat: 2010-03-12
femeile alea nu mai gandesc....da nu e atat de grav.incep sa mai vad si defecte,nu doar calitati.ma gandesc ca e normal
- Izza_bella
- Full member
- Inregistrat: 2010-12-07
- coraline
- Addicted member
"te iubesc" sunt doar cuvinte, niste cuvinte banale din dictionar. eu prefer oricand sa nu imi spuna asta, dar sa mi-o arate. daca dupa 10-15 ani si mai mult de relatie, cand deja intervine rutina, obisnuinta, pasiunea e mai mica, as prefera sa il stiu si sa vad ca imi este alaturi decat sa imi spuna "te iubesc" pe banda rulanta, dar sa ma simt singura. nu sunt adepta cuvintelor, ele sunt mincinoase.. orice inceput de relatie este frumos, prea frumos, iti doresti sa stai mereu alaturi... mai apoi te distantezi dar tot tii la acel om.
se spune ca iubirea nu este oarba, este doar presbita. trebuie sa te indepartezi putin ca sa vezi defectele cu timpul ajungi sa vezi ca omul de langa tne nu este perfect, are si el defecte..dar asta nu inseamna ca nu il mai iubesti
Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
măi fetelor, vă tot citesc și mă șochează de fiecare dată aceeași chestie: după x ani pasiunea scade ?n intensitate, nu mai e la fel, etc nimic mai fals. ?ntr-o relație ?n care e vorba de iubire adevărată pasiunea crește ?n intensitate odată cu trecerea anilor, iar dragostea devine din ce ?n ce mai puternică. e adevărat că nu mai stai bot ?n bot și nu-ți mai spui te iubesc zilnic, pentru că se depășește perioada de cunoaștere, dar odată ce partenerii se știu ?ntre ei, intervine intimitatea profundă, iubirea adevărată, nevoia fizică de a-l ști l?ngă tine zilnic, chiar dacă tu te uiți la tv și el citește sau invers. eu nu aș putea să stau o zi fără soțul meu sau el fără mine și nici nu aș putea concepe să nu facem sex aproape zilnic, pentru că ne dorim din ce ?n ce mai mult, iar viața noastră intimă a devenit mai bună odată cu trecerea anilor. pentru că am ajuns la cunoașterea completă și știm deja ceea ce-i place celuilalt și ce-și dorește fiecare din noi
nu, nu e normal ca ceea ce spuneți voi mai sus să se ?nt?mple. dacă se ?nt?mplă, ?nseamnă că n-ați avut norocul să dați peste iubirea adevărată, aia care durează o viață și dincolo de ea
- liana976
- Full member
- Inregistrat: 2011-01-13
anabella_n a scris:măi fetelor, vă tot citesc și mă șochează de fiecare dată aceeași chestie: după x ani pasiunea scade ?n intensitate, nu mai e la fel, etc nimic mai fals. ?ntr-o relație ?n care e vorba de iubire adevărată pasiunea crește ?n intensitate odată cu trecerea anilor, iar dragostea devine din ce ?n ce mai puternică. e adevărat că nu mai stai bot ?n bot și nu-ți mai spui te iubesc zilnic, pentru că se depășește perioada de cunoaștere, dar odată ce partenerii se știu ?ntre ei, intervine intimitatea profundă, iubirea adevărată, nevoia fizică de a-l ști l?ngă tine zilnic, chiar dacă tu te uiți la tv și el citește sau invers. eu nu aș putea să stau o zi fără soțul meu sau el fără mine și nici nu aș putea concepe să nu facem sex aproape zilnic, pentru că ne dorim din ce ?n ce mai mult, iar viața noastră intimă a devenit mai bună odată cu trecerea anilor. pentru că am ajuns la cunoașterea completă și știm deja ceea ce-i place celuilalt și ce-și dorește fiecare din noi
nu, nu e normal ca ceea ce spuneți voi mai sus să se ?nt?mple. dacă se ?nt?mplă, ?nseamnă că n-ați avut norocul să dați peste iubirea adevărată, aia care durează o viață și dincolo de ea
Mie, una, nu imi ramane decat sa te felicit ca ai parte de o astfel de dragoste. Nici eu nu pot sa ma plang dar, in general, se intampla cam asa cum s-a scris mai sus. Trebuie sa fim realiste si sa nu ne imbatam cu apa rece. Cu trecerea anilor, ordinea prioritatilor se schimba. In ceea ce ma priveste, sotul meu imi spune ca ma iubeste in fiecare zi mai mult. Si asta, dupa 15 ani. Totusi, trebuie sa recunosc ca uneori, simt nevoia sa petrec cateva ore doar in compania unei prietene, sa ma plimb doar cu fiul meu, sau, pur si simplu, sa stau singura. Asta nu inseamna ca relatia s-a deteriorat.
- anabella_n
- Hero member
liana976 a scris:trebuie sa recunosc ca uneori, simt nevoia sa petrec cateva ore doar in compania unei prietene, sa ma plimb doar cu fiul meu, sau, pur si simplu, sa stau singura. Asta nu inseamna ca relatia s-a deteriorat.
și noi facem asta mereu și fiecare are parte de intimitatea și libertatea lui. e benefic pentru psihicul tău, că de aia suntem animale sociale, cum zicea aristotel dar susțin ?n continuare că nu e normal ca ceea ce s-a scris mai sus să fie luat de bun. sunt 9 ani de c?nd sunt cu soțul meu și nici măcar ?ntr-o singură zi nu am simțit că ceva s-a deteriorat. prioritățile vor fi mereu altele, că așa e viața pe măsură ce ?naintezi ?n v?rstă și vine serviciul, vin copiii, casa de ?ntreținut, etc. dar asta nu are legătură cu ce ar trebui să se ?nt?mple atunci c?nd ești ?n sf?rșit, la finalul zilei, ?n brațele omului iubit. chit că ești acolo doar pentru a-i simți inima băt?nd și nimic altceva
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
coraline a scris:"te iubesc" sunt doar cuvinte, niste cuvinte banale din dictionar. eu prefer oricand sa nu imi spuna asta, dar sa mi-o arate. daca dupa 10-15 ani si mai mult de relatie, cand deja intervine rutina, obisnuinta, pasiunea e mai mica, as prefera sa il stiu si sa vad ca imi este alaturi decat sa imi spuna "te iubesc" pe banda rulanta, dar sa ma simt singura. nu sunt adepta cuvintelor, ele sunt mincinoase.. orice inceput de relatie este frumos, prea frumos, iti doresti sa stai mereu alaturi... mai apoi te distantezi dar tot tii la acel om.
se spune ca iubirea nu este oarba, este doar presbita. trebuie sa te indepartezi putin ca sa vezi defectele cu timpul ajungi sa vezi ca omul de langa tne nu este perfect, are si el defecte..dar asta nu inseamna ca nu il mai iubesti
Ultima oara a fost editat de dea_di (2011-01-24 09:51:46)
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
anabella_n a scris:măi fetelor, vă tot citesc și mă șochează de fiecare dată aceeași chestie: după x ani pasiunea scade ?n intensitate, nu mai e la fel, etc nimic mai fals. ?ntr-o relație ?n care e vorba de iubire adevărată pasiunea crește ?n intensitate odată cu trecerea anilor, iar dragostea devine din ce ?n ce mai puternică. e adevărat că nu mai stai bot ?n bot și nu-ți mai spui te iubesc zilnic, pentru că se depășește perioada de cunoaștere, dar odată ce partenerii se știu ?ntre ei, intervine intimitatea profundă, iubirea adevărată, nevoia fizică de a-l ști l?ngă tine zilnic, chiar dacă tu te uiți la tv și el citește sau invers. eu nu aș putea să stau o zi fără soțul meu sau el fără mine și nici nu aș putea concepe să nu facem sex aproape zilnic, pentru că ne dorim din ce ?n ce mai mult, iar viața noastră intimă a devenit mai bună odată cu trecerea anilor. pentru că am ajuns la cunoașterea completă și știm deja ceea ce-i place celuilalt și ce-și dorește fiecare din noi
subscriu ana ...nu puteam sa spun mai bine. N-avem noi cati ani aveti voi dar mie mi se pare din ce in ce mai frumos si mai intens . Nu ma regasesc nici 1% in cele afirmate de fete mai sus. E adevarat ca sunt relatii si relatii, oameni si oameni. Si DA ne spunem "te iubesc" in fiecare zi, si DA e cel pe care ma pot baza cel mai mult in lumea asta, si DA pe zi ce trece il simt mai aproape, mai atent, mai iubitor si suntem dornici sa mai descoperim inca o particica din ceea ce suntem.
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- anabella_n
- Hero member
x_ynna voi parcă aveți vreo 6 ani, nu? mulți ?nainte, la fel de frumoși
- coraline
- Addicted member
sunt relatii si relatii, nu toate merg, nu toti oamenii sunt "perfecti" unul pentru celalalt, e normal ca fiecare relatie sa varieze. dar desigur exista o regula si o exceptie
aici conteaza si varsta, si cand s-au cunoscut partenerii, conditiile de trai, psihicul fiecaruia, educatia, stilul de viata, anturajul.... nu e chiar asa simplu sa spui: eu il iubesc el ma iubeste gata, o sa fim fericiti toata viata sau invers.. n-o sa ne mai iubim dupa 5 ani.
si, poate cu durere in suflet, pot spune ca sunt muult mai multe relatiile care dupa o perioada isi pierd din farmec, decat cele mare isi pastreaza "vraja" si 15-20 de ani de acum incolo. pentru ca asta e realitatea, este greu sa gasesti fix acea persoana din miliardele de oameni de pe planeta care gandeste ca tine, care vrea sa faca totul ca si cu tine. daca ai gasit-o este perfect, dar mi se par asa de rare cazurile...
- x_ynna
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-01-27
ana daca ar fi sa adunam toate perioadele ar fi vreo 5 ani, insa de aproape 3 avem o relatie completa si matura ca sa ii spun asa. Acei 2 ani dinainte au fost mai mult copilarii si despartiri aiurea ca el era la Iasi si eu acasa. De cand am ajuns si eu in Iasi e relatia cum trebuie sa fie si desi nu ma asteptam, dupa ce a murit mama, el e piatra de baza in viata mea. Adica relatia nu se rezuma la plimbari de mana, sex si spus te iubesc. Ci la rezolvatul problemelor, construit casa impreuna si detalii din astea. Mi se intampla ceva ciudat si placut in acelasi timp. M-am trezit brusc parca din copilarie, cu el langa mine, si am realizat ca facem chestii de "oameni mari" si ca incercam sa ne gasim impreuna un rost in viata. In loc sa ne racim, si sa nu ne dam atata atentie, acum parca totul capata si mai mult sens...e greu de explicat si nu stiu cum sa scriu ca sa ma fac inteleasa, asa ca mai bine ma opresc aici.
O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!!
- anabella_n
- Hero member
eu știu exact ce vrei să spui, chiar dacă e la fel de greu de explicat ?n cuvinte
- Izza_bella
- Full member
- Inregistrat: 2010-12-07
cand zic "Te iubesc!" eu m refer la sentimentul in sine,nu la cuvintele spuse.Si anabella m bucur pentru tine,la fel doresc tuturor.
- Miss_B
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-11-07
anabella,mai bine de atat nu puteai sa zici sunt total de acord cu tine,ma regasesc in tot ceea ce ai scris mai sus si sunt foarte fericita ca si eu am parte de o asemenea relatie. imi place modul tau de a gandi! eu am o relatie de 3 ani(ne cunosteam mai demult,insa oficial de 3 ani suntem nedespartiti) si am simtit din prima ca el este cel cu care vreau sa raman,cu care sa fac copii si sa ma casatoresc.uneori,cand sunt intrebata daca am pe cineva si zic ca da....de 3 ani,toti se uita de parca nu as fi normala si de parca sunt o proasta daca cred k voi ramane tot cu el toata viata (eu am 22,deci unii cred k mai am multe de facut pana sa intalnesc "alesul"si ca sunt prea tanara k sa imi dau seama cine/ce e bun pt mine).insa eu ma vad si imbatranind alaturi de el! inca ne mai zicem"te iubesc",chiar si zilnic.asta nu inseamna k sunt doar niste vorbe aruncate in vant,ci ne place sa ne-o zicem,caci de demonstrat o facem in fiecare zi,cu fiecare gest,oricat de marunt ar fi el
- coraline
- Addicted member
Stiti ce nu inteleg eu? fata spune ca nu mai simte la fel si voia sa stie daca este grav, daca este normal sau nu. De ce in loc sa o sfatuim pe ea, sa ii explicam ca nu e sfarsitul lumii si este totusi ceva normal, apar toate fetele cu relatiile perfecte spunand cat de buna este relatia lor si fac sa para de parca toate relatiile care nu sunt asa sunt ciudate?
Ma bucur mult ca exista asemenea relatii, dar pe cea care a deschis topicul cu ce o ajuta? Daca eu ma plang ca relatia mea scartaie, cu ce ma ajuta sa imi spuna cineva ca a ei este perfecta, ideala, sublima?
Nu inteleg de ce cand cineva are probleme trebuie sa apara cineva care spune ca ii este perfect, se simte foarte bine dupa atata timp si mama ce fericire. Cum va inchipuiti voi ca se simte acea fata care a deschis topicul?
Sigur imi veti sari toate in cap..... Dar nu cred ca topicul a fost creat ca sa isi laude fiecare relatia sau sa si-o injure, se numeste "ce faci cand nu mai este de ajuns" nu "atunci cand totul merge perfect fara nici o problema"
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|